Mikä oikeasti auttaa???

Ninsa.

Minulla on lievä akne ja olen käynyt lääkärissä jo, suositteli vaan sebamed pesu vaahtoa. No sitä käytin aamuin ja illoin, ei auttanut ollenkaan. Selässä akne on vain pahentunut ja näyttää aivan kauhealta. Akne on myös levinnyt poskiin enkä edes meikkivoiteellani saa sitä peitettyä hyvin. Lisäksi leuassani on pieniä ihon värisiä näppylöitä joista tulee sitä talia jos puristaa. Nenän sivussa on myös niitä näppylöitä joista tulee sitä talia ja jotkut niistä ovat punaisia. Olen saanut useasti kommentteja "Miks sul on naama täynnä noit näppylöit?", "sul on naama ihan täynnä näppylöitä.". Haluan neuvoja jotka oikeasti auttavat minua saamaan ihoni kuntoon. Kiitos jos viitsitte vastata.

19

8259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yx vaan

      uudelleen vaan lääkäriin ja vaatimaan apua,,, ehket olit paremmassa kunnossa iholtasi aijemmin käytyäsi. Finnit harvoin poistuu itsestään, suosittelisin lääkäriin menoa.

    • aa ja oo

      Kokeile vielä ensin joitain kotikonsteja ja jollei se auta pistäydy uudestaan lääkärissä varmistamassa ettei kyseessä ole ihottuma tms. toisenlaista huolenpitoa vaativa tilanne.

      Tässä vinkkejä:

      Peitemeikkien käyttö kannattaa jättää minimiin, vaikka kuinka tuntuisi pahalta (puuterit ja peitevoiteet tukkivat huokosia lisää). jos käytettävä niin jotain kevyttä ihovoidepohjaista esim. body shopin ultra smooth liquid concealer - ja vain paikallisesti. Tärkeää on saada iho hengittämään.

      Suoliston bakteerikanta kuntoon. Jostain muistan lukeneeni, että sianlihan syönti lisää aknea. Kokeile vaihtaa ruokavaliota niin, että jätät rasvaisen lihan pois, syö broileria ja kalaa enemmän ja tietenkin paljon hedelmiä (muitakin kuin banaaneja) ja vihanneksia (etenkin vihreää).

      Leipä on parhaimmillaan kuitupitoista ruis- tai moniviljaleipää, jos lhiivatonta niin sitä parempi. Acidofilus- ja bulgarianjogurtit, hapanmaitotuotteet kunniaan! Vaihda tavallinen maito luomumaitoon, siinä tuskin on antibiootti- hormoni tms. jäämiä.

      Tuoremehuista ananasmehu, tiivistemehuista kunnon mehut, joissa on mustaherukkaa, mustikkaa tai/ja puolukkaa ja karpaloa - eikä kovasti tavallista sokeria (hedelmäsokeri eli fruktoosi paras).
      Yleensäottaen appelsiinimehu ei ole kovin hyvä (myöstään hampaille), omenamehu menettelee. Jätä suklaan syönti pois - osta vaikka jotain ei suklaisia keksejä makeannälkään (pieniä suklaahippuja saa kai olla, ettei mene liian tiukaksi :) ).

      Oliiviöljysaippuat, glyseriinisaippuat ja marseille-saippuakin ovat hyviä iholle, ja niissä on vähemmän lisäaineita. kokeile eri vaihtoehtoja. Netissäkin myydään paljon hyviä käsintehtyjä saippuoita.

      Sebamedia tavallaan vastaava on maitohappobakteeria sisältävä Lactoline - neste, jota löytyy esim. vapaavalinnoista ja tavarataloista. Vähän halvempi vaihtoehto sebamedille.

      Haavoihin ja tulehduksiin itselläni toimii homeopaattinen calendula-salva (calendula-Salbe-Heel) tai Weledan kehäkukkasalva Ne ovat melko tyyriitä, mutta ovat minulla auttaneet jo pienelläkin määrällä. Apteekeista voi kysellä myös rikki- tai sinkkisalvaa, mutta niihin pitäisi olla kai lääkärin ohjeistus, jos ei niin ainakin apteekin ohjeet (?).

      Ihorasvoissa on yleensä tavattoman paljon säilöntä- yms.lisäaineita,etenkin parabeeneja kannattaa välttää. Etsi mahdollisimman luonnollisia vaihtoehtoja: karitevoi (ekokaupat ja netti), urtekramin ja weledan voiteet, aloeveratuotteet jne.Aloeveraa saa myös tiivistejuomana, sitä monet ovat kehuneet.

      Merisuolavesi voi myös toimia desinfioivana aina silloin tällöin (eli laita kasvojenhuuhteluveteen ripaus merisuolaa ja anna vaikuttaa hetken, huuhtele sitten pois - ainakin jalkakylpynä merisuola tekee ihmeitä.

      Oma juttunsa ovat sitten lisäravinteet ja vitamiinit. Sinkistä sanotaan, että se on iholle hyväksi, mutta eri aineiden yhteisvaikutuksista pitäisi tietää, ettei tule epätasapainoja. A-vitamiinin ("ihovitamiini") esiastetta beetakaroteenia saat porkkanoista ja parhaiten porkkanatuoremehusta.

      Lueskele vaikka näiltä palstoilta alustavia tietoja ja etsi netistä. Löytyy myös joitain lääkäreitä ja luontaispuolenhoitajia, jotka osaavat neuvoa. Luontaispuolen tietoa löytyy mm. Virpi Rapala-Cormierin kirjasta "Luonnonkaunis", jossa kerrotaan myös kukkauutteiden käytöstä ihonhoidossa.

      Tsemppiä ja testi-intoa! Löydät kyllä itsellesi sellaisen menetelmän, jolla ihosi saat kuntoon; samalla opit paljon, ja voit sitten neuvoa myös muita avuntarvitsijoita.

      • Ninsa.

        Kiitos vastauksista. Olen kyllä ajatellut uudestaan lääkäriin menoa, ja sen varmasti teenkin. Tänään aikaisemmin kun luin näitä akne juttuja täältä niin päätin että jätän meikkivoiteen käytön vähemmälle. Lihaa en syö, mutta en kyllä myöskään kanaa tai kalaa (olen kasvissyöjä). Luomumaitoa en tuskin koskaan ole maistanut edes, mutta voisihan sitäkin kokeilla. :) Aijon ihan varmasti kokeilla antamianne neuvoja. :) Vielä kiinnostaisi tietää että onko mitään lääkettä, siis ihan sellaista tablettia mikä auttaisi?


      • murtaja

        Ruokavaliolla tai muulla tuollaisella hömpötyksellä ei ole aknen kannalta mitään vaikutusta. Se, että rasvaiset ruoat tai muut aiheuttavat aknea ovat vain myytti. Tieteellistä todistusaineistoa sille ei ole.

        Käytännössä vain 2 vaikuttavaa ainetta, joita saa ilman reseptia vaikuttavat oikeasti. Bentsyyliperoxidi (esim brevoxyl) ja salisyylihappo (wicnelact ja muut widmerin tuotteet) valmisteet toimivat. Sebamedit voit unohtaa, sillä ne tuotteet eivät sisällä kumpaakaan vaikuttaa ainesosaa. Käytä vaikka brevoxyliä (sillä bentsyyliperoxidi toimii nopeammin ja on tehokkaampaa kuin salisyylihappo) 4-6 viikkoa ja jatka sitten se vaaditut 3kk, jos selvää paranemista ilmenee 4-6 viikon aikana. Käytännössä jos bentsyyliperoxidi ei toimi, niin sitten vaan ihotautilääkärille ja roa kuuria hakemaan. 6kk roa kuuri kyllä toimii noin 90% ihmisistä.


    • valopuhdistus

      Yksi konsti aknen hoitoon on kait ihon puhdistus laserhoidolla, jota tekevät jotkut kosmetologit. en ole perehtynyt siihen sen enempää, mutta kysele ja etsi tietoa asiasta.

    • Tuleva lääkäri

      Näin sanoo ihotautien kirja:
      Jos on nodulaarinen tai hyvin tulehduksellinen akne, kannattaa tehdä lähete ihotautilääkärille. Myös, mikäli akne ei reagoi odotetusti. Hyväkään hoito ei auta nopeasti, ja yleensä hoitotulosta kannattaa odottaa noin 2 kk:n kuluttua.

      Muuten hoitoina on paljon eri muotoja, ei ainoastaan nämä Sebamed-tyyppiset pesuaineet.
      Lääkeaineita esim adapaleenivoide, lievään ja keskivaikeaan akneen. Tulehdukselliseen (näppylät, märkäpäät) voi käyttää bentsoyyliperoksidia, paikallisantibioottia ja atselaiinihappoa.
      Jos paikallishoito ei 2kk:n aikana vaikuta, voi lisätä suun kautta otettavan lääkkeen, eli antibiootin (vaihtoehdot tetrasykliini tai erytromysiini -nimiset lääkeaineet).

      Lisäksi, nimimerkistä vaikea sanoa, mutta jos olet nainen, on olemassa Diane nova -nimiset e-pillerit, jotka vähentävät aknea tehokkaasti. Lisäksi, kun yleensä e-pillereistä ei saa Kela-korvausta, niin jos käyttää Diane novaa aknen ehkäisyyn, tästä saa korvauksen.

      Että näin. Toivottavasti on jotain apua.

      • määä1

        Vanhojen menetelmien lisäksi on nykyään aknelamppu, joka ainakin joidenkin tutkimusten mukaan toimii yhtä hyvin tai paremmin kuin bentsoyyliperoksidi ja yhtä hyvin kuin antibiootti kuuri. Tällä menetelmällä ei ole pahemmin mitään sivuvaikutuksia, mutta kertainvestointi on aika kallis.. Noin 250 euroa mutta toisaalta sitä voi käyttää monta vuotta joten pitkällä tähtäimellä tulee yhtä halvaksi kuin antibiootti kuurit ja betsoyyliperoksidi. Ja sitten vielä yksi tosi iso miinus puoli on se että sitä ei taideta edes vielä myydä Suomessa..:/


    • EevaR

      Päivää!

      Itsellä on ollut samoja ongelmia teini-ikäisestä lähtien ja on edelleenkin joskus, mutta ovat iän myötä vähentyneet.
      (Tuen vastaajan: "aa ja oo" tekstiä. Hyvä).

      Kehon aineenvaihdunta sujumaan. On juotava vettä, huolehdittava kuiduista ja vältettävä usein: rasvaa sisältäviä herkkuja.

      KEHON HAPPI/EMÄS TASAPAINO OLISI OK.

      Käsien peseminen, jos koskettaa ihoa ja sen jälkeenkin on OK.

      Jos on myös rasvaiset hiukset, kuten minullakin oli nuorena käytin rasvaisten hiusten pesuun shampoota ja tuntui, jotta hiusten rasvoittuminen vain kiihtyi, kunnes älysin yrittää "päinvastaista reseptiä": ostin kuiville hiuksille tarkoitetun shampoon käytin sen ja senjälkeen pystyin siirtymään normaaleihin shampoisiin.

      Suvussamme oli kemisti aikoinaan, muistan hänen sanoneen, jotta kemikaleja kannattaa vaihdella, eikä käyttää vuositolkulla samoja.

      Nyt nettiaikana luin: Loreal`in sivuilta "keinoihosta"..

      Apteekin perusvoiteet ovat OK ihonhoitoon sekä käytän myös halpahallin voiteita, joissa on joitain "selostuksia kasveista", milloin mitäkin: aloe veraa, vitamiinivoiteita..


      Olen lukenut joskus:

      - "joku" on saanut antibioottikuurin: 2 vkoa,
      joka on auttanut..? (käynyt kai
      ihotautilääkärillä?)
      - Kirjasta: Kosmetiikkaa kotikonstein: B12-
      vitamiini voisi olla OK.
      - "jotain" ovat hivenaineet auttaneet..?

      - Teho-Tervavoide voisi olla joillekin sopivaa?
      - Natura Media Biosori Oy:n Propolisuute 50 ml.
      (Sisältää antibioottista ainetta).
      (Joskus voisi pumpuliin tipauttaa muutaman
      tipan propolisuutetta ja kevyesti jotain
      kosteuttavaa voidetta).

      SAIPPUAT: saippuoiden laatua /kannattaa
      tutkailla ja mahdollisesti vaihdella, mikä
      sopii ja mikä ei..

      Itse käytän:
      - puhdistan kasvot vanulla ja jollain kuivalle
      iholle tarkoitetulla halpahallin
      yleisvoitella n. 2-3€, senjälkeen pesen
      - kevyesti saippuoidulla vedellä..

      - oliiviöljysaippuaa, hunajasaippuaa,..
      - kosteuttavaa voidetta (vaihtelevia), (yöksi
      rasvaisempaa tai joskus laitan vaikka
      - ruokaöljyä (oliivi)).
      - joskus Natusan Zinkkivoidetta tai
      Bacibact voidetta /Orion

      APTEEKISTA myytäviä:
      - NeoAmisept Desinfioimisaine 250 ml./Orion
      noin. 1 krt/kk. (alle 5 €) Kestää pitkään.
      AINE ON VAHVAA. ÄLÄ KÄYTÄ USEIN.
      - Acnex puhdistuslios 175 ml./Orion
      sillointällöin. (alle 10 €)
      - Molkosan maitoheraa käyttävät jotkut..
      (Terveyskaupat, apteekki, ruokakauppa).

      Päiväksi:_
      - Meikkivoide, sen laatu ja
      peittävyys/kestävyys huomioitava.
      (Ei kovin punasävyistä).
      (Itse löysin Lorealìn meikkivoiteet (ikä..),
      on ihan OK, hinta n.12-14.50 €).

      Lukekaa ravintotietoutta, kasvien hoitavia,
      lääkitseviä ominaisuuksia..

      Ohjeet eivät ole hinnalla pilattuja..

    • asdff

      Roaccutane on melko varma tapa. Ei kannata pelätä sivuvaikutuksia tai hintaa, kato http://en.wikipedia.org/wiki/Roaccutane ja acne.org, tuol acne.orgissa o paljo hyvii neuvoja, kato se messageboard siel. Sen lisäks siel o jotai muitaki keinoja ku Roaccutane (Accutane amerikassa) esim toi benzyyli peroksidi voide.

      Roaa saat ku meet ihotautilääkerille.

      • kokeillut

        Aloittaja sanoi, että hänellä on lievä akne. Roaa ei määrätä lievään akneen. Ja on lisäksi vastuutonta sanoa, ettei kannata pelätä sivuvaikutuksia. Lääkityksen hyviä ja huonoja puolia on jokaisen hyvä miettiä. Roa ei ole takuuvarma ratkaisu akneen. Se toimii toisilla todella hyvin, mutta toisilla ei pitkällä aikavälillä ratkaise yhtään mitään. Sivuvaikutukset voivat olla vakavia, vaikkakin harvoin näin on. Ihotautilääkärille kannattaa toki mennä, jos akne jatkuu pitkään ja pahenee.


      • kerer
        kokeillut kirjoitti:

        Aloittaja sanoi, että hänellä on lievä akne. Roaa ei määrätä lievään akneen. Ja on lisäksi vastuutonta sanoa, ettei kannata pelätä sivuvaikutuksia. Lääkityksen hyviä ja huonoja puolia on jokaisen hyvä miettiä. Roa ei ole takuuvarma ratkaisu akneen. Se toimii toisilla todella hyvin, mutta toisilla ei pitkällä aikavälillä ratkaise yhtään mitään. Sivuvaikutukset voivat olla vakavia, vaikkakin harvoin näin on. Ihotautilääkärille kannattaa toki mennä, jos akne jatkuu pitkään ja pahenee.

        Eikö Roaa saa myös "lievänä versiona" ?


      • retales
        kerer kirjoitti:

        Eikö Roaa saa myös "lievänä versiona" ?

        Halvempaa on rinnakkaisvalmiste Isotretinoin Alapharma, vaikuttava aine on ihan sama. Ihotautiläkäri määrää sopivan lääkkeen ja annostuksen. Oma akneni ei ollut pahan näköinen, mutta kamalan sitkeä. Ensin määrättiin tetrasykliiniä, joka ei auttanut pysyvästi. Sitten isotretinoiinia, joka todella auttoi. Kaikki finnit eivät lähteneet, mutta suurin osa. En tosiaankaan näytä aknepotilaalta. Ihotautilääkärini sanoi, että ruokavaliolla ei ole tutkimuksissa todettu olevan mitää vaikutusta finnien syntyyn. Dalacin-liuosta (kätevä applikaattoripullo) ja Skinoren-voidetta kannattaa kokeilla. Ne ovat reseptillä saatavia aineita, mutat niistä voi olla hetkellistä apua. Isotretinoiini on ainoa, joka auttaa finnin syntymekanismiin, kaikki muu on kosmeettista oireen hoitoa.


      • Dt
        retales kirjoitti:

        Halvempaa on rinnakkaisvalmiste Isotretinoin Alapharma, vaikuttava aine on ihan sama. Ihotautiläkäri määrää sopivan lääkkeen ja annostuksen. Oma akneni ei ollut pahan näköinen, mutta kamalan sitkeä. Ensin määrättiin tetrasykliiniä, joka ei auttanut pysyvästi. Sitten isotretinoiinia, joka todella auttoi. Kaikki finnit eivät lähteneet, mutta suurin osa. En tosiaankaan näytä aknepotilaalta. Ihotautilääkärini sanoi, että ruokavaliolla ei ole tutkimuksissa todettu olevan mitää vaikutusta finnien syntyyn. Dalacin-liuosta (kätevä applikaattoripullo) ja Skinoren-voidetta kannattaa kokeilla. Ne ovat reseptillä saatavia aineita, mutat niistä voi olla hetkellistä apua. Isotretinoiini on ainoa, joka auttaa finnin syntymekanismiin, kaikki muu on kosmeettista oireen hoitoa.

        oon 16-vuotias poika, kävin ihotauti lääkärillä noin puolivuotta sitten, sain sieltä tabletteja sekä voidetta resepti lääkkeenä. Molemmat toimivat tosi hyvin ja kuulemma vahvempiakin saa jossei kaikki meinaa lähteä. Nyt alkanut taas vaivaamaan ja eikun uutta hakemaan. Hän sanoi että ei missään nimessä Clerasilin tyyppisiä aineita, koska ne vaimn pahentavat asiaa. Minulla oli tullu arpi jo finneistä, joten hän määräsi heti lääkkeitä. Jos vähäänkää meinaa arpia tulla ni heti lääkäriin ettei arvet jää loppuelämän ajaksi ! =) Ja muutenkin kannattaa käydä ihotautilääkärillä näyttämässä ni saa hoidot ja on mukavampi olla : )


      • jibuliimus
        Dt kirjoitti:

        oon 16-vuotias poika, kävin ihotauti lääkärillä noin puolivuotta sitten, sain sieltä tabletteja sekä voidetta resepti lääkkeenä. Molemmat toimivat tosi hyvin ja kuulemma vahvempiakin saa jossei kaikki meinaa lähteä. Nyt alkanut taas vaivaamaan ja eikun uutta hakemaan. Hän sanoi että ei missään nimessä Clerasilin tyyppisiä aineita, koska ne vaimn pahentavat asiaa. Minulla oli tullu arpi jo finneistä, joten hän määräsi heti lääkkeitä. Jos vähäänkää meinaa arpia tulla ni heti lääkäriin ettei arvet jää loppuelämän ajaksi ! =) Ja muutenkin kannattaa käydä ihotautilääkärillä näyttämässä ni saa hoidot ja on mukavampi olla : )

        Minulla ainakin Brevoxyl auttaa! 9euroa tuubi tais olla, ja kun sitä käytin pari kuukautta niin finnit hävisivät, naama punotti ennen minulla kauheasti, mutta brevoxylin käytön jälkeen, jo viikossa punoitus oli hävinnyt, ja finnit vaalentuneet! ja parin kuukauden päästä käytännössä kaikki finnit olivat poissa ! =)) suosittelen!


      • Basiron ON PARAS<33
        jibuliimus kirjoitti:

        Minulla ainakin Brevoxyl auttaa! 9euroa tuubi tais olla, ja kun sitä käytin pari kuukautta niin finnit hävisivät, naama punotti ennen minulla kauheasti, mutta brevoxylin käytön jälkeen, jo viikossa punoitus oli hävinnyt, ja finnit vaalentuneet! ja parin kuukauden päästä käytännössä kaikki finnit olivat poissa ! =)) suosittelen!

        Niinkun joku sanoin niin suklaat ja muut ovat vain myyttejä, Itse tuli syötyä jouluna paljon suklaata eikä yhtään finniä lisää. Ja iltasanomien terveys sivuillakin oli joskus juttua tuosta että Suklaa eikä Stressi ei aiheuta finnejä. No mutta mennäänpä asiaan, itse ostin Basironia 4pv sitten ja kaikista finneistä hävinnyt punoitus ja suurin osa finneistä jo lähtenyt, Ja vain neljässä päivässä! Hintakaan ei ole mikään kallis, 8-9e tuubi! Suosittelen todellakin basironia! Bactosaniakin olen kokeillut eikä auttanut kyllä yhtään. Onneksi tajusin ostaa basironia!


    • xD emt

      olen kuullut että klo 02:30 lähdet 3 tunnin lenkille joka aamu se auttaa

      • Anonyymi

        Jos ei olisi ollut noin tarkkaa aikaa, olisin varmaan uskonutkin🤣🤣🤣


    • Mulla tää toimii.

      Vaikka täällä onkin parissa kommentissa sanottu, ettei ruokavaliolla ole mitään vaikutusta akneen, niin päinvastaisia kokemuksia löytyy myös. Akne liittyy hormonitoiminnan epätasapainoon, hormonitoimintaa säätelee kehon erittämä insuliini, ja insuliinin eritykseen vaikuttaa se mitä syöt. Toiset ovat tälle vaikutukselle herkempiä kuin toiset, joten kaikkien kohdalla akne ei varmasti tälläkään parane. Kokeilla silti voi.

      Eli: viljatuotteet pois (myös täysjyvä), kaikki sokeria / glukoosisiirappia / tärkkelystä sisältävät ruoat ja herkut pois, peruna minimiin. Syö paljon erivärisiä kasviksia, runsaasti marjoja, hedelmiä max. 1 / pvä (ei lainkaan banaania, joka on hyvin tärkkelyspitoinen). Lihaa, kalaa, kananmunaa ym. luonnollisia proteiinin lähteitä niin paljon kun mieli tekee. Ei makkaraa tms jalosteita (makkaran lihapitoisuus alimmillaan n. 15%, loput tästä ns. "lihatuotteesta" on hiilihydraattia ja rasvaa) eikä marinoitua lihaa (marinadissa on paljon sokereita ja tärkkelystä). Ideana siis karsia hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat sitä insuliinitason heittelyä (toisilla enemmän, toisilla vähemmän). Ja pyri valitsemaan mahdollisimman luonnollisessa muodossa, vähän prosessoituna kaikki mitä syöt. Siksi siis marinoimatonta lihaa ja ei makkaraa.

      Voi olla hankalaa, etenkin jos ei itse vastaa omasta ruokahuushollistaan vaan elää sillä mitä oppilaitoskeittiö ja vanhemmat tarjoavat, mutta jos vain mahdollista niin kannattaa kokeilla tuota esim. kuukauden ajan. Siinä jo suuntaa-antavasti näkee, toimiiko omalla kohdalla. Jos ei toimi, niin onpahan kokeiltu ja voi palata "normaaliin". Jos toimii, niin säästyy paljon aikaa ja rahaa turhista lääkäri- ja hoitoainekustannuksista.

    • ÄITI21VANTAA

      Itse käytin noin 2-3 vuotta ajoittan skinoren- aknevoidetta, joka ohensi mielestäni ihoa ja teki sen herkäksi ja kutisevaksi (joskin finnit lähtivät). Viime kesänä sain reseptillä Epiduo-merkkistä voidetta joka hoiti viimeisetkin näppylät pois. Ainoa haittapuoli, ettei sovi herkälle iholle ja syytä välttää pohjameikkiä. Itselläni iho herkistyi epiduosta niin, että jos laittoi meikkivoidetta, voi sen jälkeen huutaa tuskasta ja katsoa kun iho muuttuu normaalista tummanpunaiseksi. käytön lopettamisen jälkeen ei ole uusia näppyjä tullut..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe