Bellevillen kolmoset, animaation juhlaa!

Cannesissa palkittu teos oli minulle ennestään täysin tuntematon. Stokkalla myyjä löi DVD:n kouraani penkoessani elokuvalaaria ja totesi siinä olevan helmen. Animaatiohan täytyi ostaa ja löin sen vihdoin viimein soittimeen. Alku oli mustavalkoista ja sekavan hektistä cabareeta 30-luvulta. Mietin, että tässäkö tämä on? Se oli pohjustusta elokuvan myöhemmille vaiheille. Sitten päästiin asiaan ja lähemmäs tätä päivää. Välittömästi kolahti, hahmojen ja ympäritön esillepano, äänimaailma, aivan mahtavaa.

Oikeaa ja välillä ehkä liiankin kovaa mummoenergiaa. Ilmeisesti orpo lapsen lapsi vaikuttaa hieman apaatiselta ja mummo yrittää etsiä hänelle jotakin josta poika olisi kiinnostunut. Lopulta löytyy asia joka vie lähes äärimmäisyydestä toiseen ja ainakin minua nuorukaiseksi kasvanut heppu käy jo sääliksi.

Japanilaista animea on kehuttu mutta tietty siloisuus ja joku suloisuus häiritsevät. Tämä on sitä itseänsä. Piirrostyö on kuin taidetta, jokainen viiva ja väri lämmittävät. Hahmot ja ympäristöt ovat paikoin karrikoidun liioiteltuja, paikoin kuin juuri sitä mitä ovat. Musiikki menee jalan alle ja äänimaailmassa on tilan tuntua. Elokuvan visuaalinen ilme on huikea ja se hivelee silmää!

IMDb:ssä 12 616 käyttäjää on antanut erinomaiset pisteet 7.7/10. Les Triplettes de Belleville (2003) on Ranskalais Belgialais Kanadalais tuotantoa ja sen on ohjannut Sylvain Chomet, painakaa nimi mieleen!

Vaikka elokuva animaatio onkin voi olla, ettei se sovi lapsille eivätkä he ehkä sitä täysin ymmärräkään. Pitäisin Bellevillen kolmosia enemmän aikuisille suunnattuna elämyksenä! Niin ja koiran omistajat seuratkaa Brunon käyttäytymistä ;)

1

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoJopas

      Elokuva näytettiin kesän kynnyksellä muistaakseni sekä yle 1:seltä että teemalta.

      Ei ole vielä tullut hankittua dvd:tä mutta ostoslistalla on. En siis muista elokuvaa täydellisen hyvin, koska olen sen vain kerran, melkein puoli vuotta sitten nähnyt.

      Mutta vaikutuksen se kyllä teki, pidin tyylistä, karrikoiduista hahmoista ja värimaailmasta. Ja muistaakseni äänet ansaitsevat kehuja. (Siis kaikki ripina ja rapina ja pyörän kumin ujellus tms.) Ja musiikki, erityisesti kolmosten esittämä biisi, joka soi aina toisinaan päässä. :)

      Juoni voi vaikuttaa sekavalta, mutta elokuvassa pysyi kyllä ihan mukana.

      En mäkään usko että elokuva välttämättä kiinnostaa lapsia. Tai toisaalta juuri hahmojen hassu ulkonäkö voisi olla lapsille mieleen... Mutta ehkä keskittymiskyky ei riitä?

      Toisaalta taas en usko että elokuvaa jaksavat kaikki aikuisetkaan katsoa, ainakaan animaatioon tottumattomat tai ne joille viime vuosien 3D komediat ovat olleet parasta ikinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe