elän syödäkseni

turhaantunut

Olen 19 vuotias tyttö ja kärsin syömishäiriöstä. En ole koskaan ollut ylipainoinen, mutta keväällä koulun loppuminen alkoi näkyä ja tuntua ikävästi. Joka päivä tuli kaupasta haettua makeisia yms. ja nopea lihominen aiheutti komeat selluliittimuhkurat.
Olen ollut laihdutuskuureilla jo niin monta kertaa etten edes pysty laskemaan, mutta pari kuukautta sitten aloitin tiukan dieetin ja päivän kalorisaldo oli alimmillaan 600kcal. Kaikki sujui loistavasti, en ollut nälkäinen, vaatteet näyttivät hyvältä, heräsin jo 4 aikaan aamulla ja olo oli mitä mainioin. Olin onnistunut laihduttamaan 6kg (155cm 50kg-6=43kg)!
Tosin ajatuksen pyörivät vain ja ainoastaan ruuan ja laihduttamisen ympärillä. Laskin orjallisesti kaloreita ja punnitsin kaikki ruuat. Alitajunnassa odotin päivää, jolloin olisin tyytyväinen itseeni ja voisin alkaa syömään normaalisti.
Pari viikkoa sitten olin kaverini kanssa ostoksilla ja sain yhtäkkiä päähäni mennä ostamaan irtokarkkeja (vaikka ei tehnyt edes mieli). Tästä alkoikin sitten alamäki. Olen tämän kahden viikon aikana syönyt varmasti parin kuukauden ruuat. Olen ahminut joka päivä hirvittäviä määriä karkkia, suklaata, leipää, voita jne (BED?).. Tämä on äärimmäisen ahdistavaa ja tunnen itseni voimattomaksi. En vain pysty lopettamaan. 4kg on tullut näiden päivien aikana takaisin.
Olen ollut erittäin masentunut enkä löydä elämästäni muuta lohtua kuin ruuan ja se on päivittäinen pakkomielteeni. Mikään ei tunnu kiinnostavan, ei edes ihmisten/kavereitten tapaaminen tai juhliminen. Mielessä on käynyt niinkin kauhea asia kuin itsemurha. En tiedä miten saisin elämäni takaisin raiteilleen.
Huomasin näitä sivuja selaillessani, että en ole kuitenkaan ainoa, joka kamppailee ahmimista ja syömishäiriötä vastaan. Se toi hiukan lohtua. On erittäin tuskallista yrittää salata tätä ongelmaa ja pitää kaiken sisällään. Pelkään, että tämä kierre jatkuu koko elämäni ajan ja lopulta se vie mielenterveyteni/terveyteni (jopa henkeni).
Mikä voisi olla avuksi? Mielessäni on käynyt ravintoterapeutti. Onko joku muu täällä kokeillut ravitsemusterapeutin laatimaa ohjelmaa ja onko tuottanut tuloksia? Voimia ja jaksamisia kaikille!

4

1151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auttaa

      saa sinut ajattelemaan miksi syöt,ja lohtusyönnin tilalle jotain mieluista.Tsemmpiä.

    • ehkä kohtalotoverisi

      sanon heti alkuun etten osaa auttaa, mutta tulinpahan vaan kirjottamaan omaa tilannetta kun on vähän samanlaine.. Oon 17-vuotias tyttö ja laihdutin kesän aikana 10kg. Perheessä on alettu viime aikoina kiinnittää huomiota laihuuteeni ja kauheeseen liikkumisee ja uhkailtu sairaalahoidolla yms.. Päätin sitte itse että vähän vois lihottaa, mutta nyt homma on täysin riistäytyny käsistä!! Syönsyönsyön vaan kokoajan. Tuntuu että maha halkeaa mutta syön vaa lisää. Tää on kamalaa. En uskalla edes mennä vaakaa, koska epäilen että täs viikossa on tullu ainakii 5kg lisää! :( En kestäis sitä, ja jos niin olis käyny ni mullaki tulis itsemurha-ajatuksia varmasti. Tänäänki ku heräsin ni aloin heti mässäilee vuorotellen suklaata ja leipiä ja piiraita ja kaikkea mitä kotoa löyty. Nyt oon kiertäny joka paikassa vaa syömässä ja on niin täys olo että sattuu mutta en oo opetellu oksentamaa ni en voi sitäkää tehdä. Ajattelin että nyt vois tehdä jonkinlaisen tarkan ruokailuohjelman/aikataulun jota noudattais ens viikosta alkaen orjallisesti, ettei tulis ahmittua. Paljon pieniä annoksia siis tihein aikavälein ettei nälkä yllätä. Toivottavasti jaksoit lukea. Olis kiva jutella vaikka mesessä jos voitais tsempata toisiamme =)

      • turhaantunut

        Kuvauksesi osuu täysin yksiin omani kanssa! Asun vielä kotona ja vanhempani (etenkin äitini) uhkailee vähän väliä vievänsä minut hoitoon/psykologille jne. Mutta en ole täysin vakuuttunut tuosta psykologista. Olen joskus nuorempana käynyt psykologilla liiallisesta esiintymisejännityksestä johtuen ja en kokenut siitä olevan mitään hyötyä. Pikemmin ajattelin sitä ravitsemusterapeuttia, joka laatis ohjelman ettei itse tarvis miettiä kaloreita/terveellisyyttä. Olen niin kyllästynyt koko ajan pohtimaan ruuan ravintosisältöä (ortoreksia).
        Tosiaan huomenna aamulla koitan uskaltautua vaa´alle ja kestää tuloksen oli mitä oli. Jospa huomenna onnistuisin saamaan ahmimiseni kuriin! Yritän syödä pieniä aterioita tarpeeksi tiheään tahtiin...Pelkään kuitenkin jo nyt repsahtavani. Ahmimisen haittapuolena on hirveä väsymys, masennus, sietämätön kuumuus, nopea lihominen aiheuttaa muhkuroita ja pallomahan kanssa on todella tuskaista liikkua.
        Ainiin tuli vielä mieleeni, että aloitin viimeisen dieettini melko "terveellisesti", taisi olla noin 1300kcal/pvä ja pikkuhiljaa vähensin lähes huomaamatta energiamäärää (se 600kcal) ja lisäsin hurjasti liikuntaa, josta tuli täysin pakkomielle. Nyt kun olen ahminut, en ole halunnut liikkuakkaan, koska olen kokenut sen jotenkin "turhaksi".
        Mesesi olisi tosiaan kiva saada, sillä itselläni ei ole ketään kenen kanssa voisin purkaa tätä asiaa (johtuen siitä, ettei ihmiset vain ymmärrä tätä "sairautta" ja toiseksi häpeän tätä niin paljon). Ehkä voisimme tukea toisiamme ja koittaa jakaa vinkkejä paremmin sitä kautta :)
        Tällä hetkellä odotan kovasti huomista, jotta voisin "aloittaa puhtaalta pöydältä" ja yrittää olla askeleen lähempänä terveempää elämää.


    • ...

      Joka päivä tuli kaupasta haettua makeisia yms. ja nopea lihominen aiheutti komeat selluliittimuhkurat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2082
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      168
      1618
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1302
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1168
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1048
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe