Keinuva olo, mistä voi johtua?

Epätoivoinen Vanessa

Olen 34v nainen ja mulla on kausia kun tuntuu että elän jatkuvassa keinutuksessa ihan 24h ja viikkojen/kuukausien ajan. Keinuttava olo alkaa heti aamulla kun nousen ylös ja tuntuu pahimmalta kävellessä tai autolla ajaessa. Välillä on olo ettei saa kontaktia ympäristöön, joka on hyvin pelottava tunne!

Kärsin myös paniikkikohtauksista, lievästä masennuksesta (sain 16 pistettä masennus testissä psykiatrin tekemänä), epätodellisesta olosta ja sellaisesta fiiliksestä kun olisin jatkuvassa sumussa. Tuntuu etten muista mitä olen eilen tehnyt, kaikki muu maailma tuntuu iloiselta ja onnelliselta, itse koen olevani ulkopuolella ja en tunne itseäni normaaliksi.

Tilannetta "pahentaa" se että olen raskaana, menossa rv 29 joten lääkkeitä en oikein voisi syödä. Välillä olen tosin ottanut puolikkaan Opamoxin (teratologisen tietopalvelun mukaan ko. lääke on satunnaisessa käytössä ok), joka rauhoittaa mutta ei auta keinutuksiin yms oloihin. En ole aikoihin ollut "normaalin" tuntuinen. Esikoisen jälkeen sairastuin yleiseen ahdistuneisuuteen mutta olin jo viime keväänä ja kesällä paremmassa kunnossa (lukuunottamatta sairauspelkoja). Olen käynyt psykoterapiassa nyt ½ vuotta ilman apua.

Mitä voin tehdä? Tuntuu raskaalta olla tällaisessa kunnossa? Haluan oman itseni takaisin. Jokainen aamu on toiverikas, josko nyt keinutus loppuisi mutta ei..Epätodellinen olo on myöskin ahdistava.

Lihakset ovat jumissa, johtuen varmaan monesta syystä (esikoisen kantamisesta, päätetyöstä jne) mutta hieronta ei auta koska varmaan oma ahdistus vetää ne taas yhtälailla kramppiin, eli noidankehässä ollaan.

Mitä voin tehdä? Olen jo epätoivon partaalla? Aloitan Seronilin synnytyksen ja imetyksen jälkeen, mutta sinne on vielä pitkä aika.

Apua kaivataan!

19

7228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mazzax

      Tuttu tunne. Keinuva olo johtuu niskan ja kallonpohjan lihaksiston jännitystiloista. Hieronta ei auta minuunkaan kuin hetkellisesti. Parhaiten auttaa tietyt kevyehköt jumppaliikkeet. Maanantain tai tiistain Hesarissa tällä viikolla oli erinomaisia ohjeita ko. vaivaan. Hanki lehti jostain. En muista, kumpi lehti se oli

      Niskavaivat ovat tyypillisiä panikoijille. Ne eivät oikein lähde itsestään. Jotain sinun pitää tehdä. Lihakset jännittyvät omia aikojaan ja välillä tuntuu kireyttä yhdessä kohtaa ja välilä toisessa. Se on todella ikävän tuntuista.

      Epätodellisuuden fiilis on ihan peruskamaa meille panikoijille. Ennen Seronilia kannattaisi silti kokeilla E-EPA:n ja karnosiinin kuuria.

    • No panic

      Hyvänlaatuinen asentohuimaus
      Oletko kärsinyt oudoista huimauskohtauksista, hyppivätkö rivit lukiessa, tuletko pahoinvoivaksi autossa tai korkealla. Nämä saattavat olla oireita hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta joka on hoidettavissa oleva korvan asentoelimen "häiriötila". Yleensä oireet alkavat helpottaa heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen ja asiakkaan elämä helpottuu huomattavasti.

      Hyvänlaatuinen asentohuimaus on oireyhtymä, jolle luonteenomaista on lyhytkestoinen äkillisiin pään asennonmuutoksiin liittyvä kiertohuimaus. Hyvänlaatuinen asentohuimaus on tavallisin sisäkorvaperäisen huimauksen aiheuttaja, joka on hyvin helposti hoidettavissa. Joskus niskan ja selän lihasten särky saattaa johtua asentohuimauksesta. Asentohuimausta voi esiintyä niin nuorilla kuin vanhoillakin ihmisillä.

    • No panic
      • Epätoivoinen Vanessa

        mutta voiko ahdistus ja paniikki aiheuttaa samanlaisia oireita? Mitä mieltä olette? Olen yrittänyt tehdä erinäisiä liikkeitä mutta mistään ei ole apua :(


    • Varjolilja

      Minullakin oli kevättalvella keinuva olo. Oli kuin olisin ollut keinuvassa veneessä, kun kävelin tukevasti betonilattialla. Siihen mennessä olin nukkunut lasten vuoksi hyvin kauan pätkäunta (yli 17 vuotta) ja lopulta vuosi sitten alkoi jatkuva yöheräily ja -valvominen, ei lasten tähden enää vaan aivan itsestään. Muistini ja keskittymiskykyni menivät huonoiksi ja muutakin tapahtui. Sain lääkettä, Efexoria, ja keinutus loppui, mutta unettomuus vain jatkui. Kesällä lääke vaihdettiin Mirtatsapiniin ja nukkumisasia korjaantui. Sumuolo on minulle tuttua, mutta vähitellen Mirtatsapin on parantanut mielialaani (ei se vieläkään ole mikään kehuttava).

      Terapeuttini neuvoi minua opettelemaan rentoutumisen. Lainasin kirjastosta levyn, jolla neuvotaan tyyliin "laita vasen käsi tiukasti nyrkkiin...". Sen avulla opettelin rentoutumaan, mutta opettelu kesti aika kauan, ehkä kuukausia lähes joka päivä tehtynä. Vähitellen kuitenkin opin. Olen huomannut, että rentoutuminen auttaa myös lihassärkyyn. Se on eri asia kuin nukkuminen, siinä menee aivan rennoksi. Aikaisemmin olen käynyt koulutetulla kiropraktikolla irrotuttamassa lukkiutuneita selkänikamieni välejä ja se on auttanut myös. Nyt on nuorin lapsemme jo neljävuotias, eikä häntä enää tarvitse juuri kantaa ja siten lihassärkykin on harvinaisempaa. Rentoutuminen rauhoittaa myös mieltä, sillä ei ole sivuvaikutuksia (kun nyt odotat lasta). Tarvitsee vain olla rauhallista noin viisitoista minuuttia. Minultakin on oma itseni hukassa ja sen etsintä on jatkunut jo puolitoista vuotta. Kaikki on niin syvällä, ja on vaikea luottaa ihmisiin, paitsi omiin lapsiin, vaikka luottamattomuus onkin nykyään turhaa, mutta se on kuin jokin automaattireaktio, josta pääseminen on vaikeaa.

    • Panikoija

      Moikka,

      Tuo keinutus johtuu mitä ilmeisemmin paniikistasi. Kun minulle laukesi paniikki päälle oikein kunnolla noin kolme kuukautta sitten, oireitani olivat epätodellinen olo (jota pelästyin tosissani), sumuinen olotila (silmissä), sekava olo päässä, sydämentykytys ja keinutus ym. Tuo keinutus oli todella kamalaa!! Ymmärrän sinua aivan täysin. Muistathan kuitenkin, että paniikki ruokkii itse itseään. Eli mitä enemmän kiinnität huomioita itseesi, sitä huonommin voit henkisesti.

      Itselläni oli niskat paniikkikohtauksen takia NIIN jumissa, että keinutus johtui siitä. Se on aivan normaalia, että lihakset jännittyvät paniikin ilmaannuttua. Kävin hieronnassa kahdesti viikossa ja heti seuraavalla kerralla niskat olivat taas samassa jamassa eli jumissa. Kun sitten henkinen olotilani parani, myös niskani olivat paremmassa kunnossa ja keinutus loppui. Keinutus johtuu siitä, että veri ei kierrä niskajumin takia kunnolla päähän. Epätodellinen olo johtuu siitä, että aivot eivät saa hetkellisesti tarpeeksi happea (esim. hyperventilaation takia). Nämä ovat TÄYSIN vaarattomia oireita. Kun itse ymmärsin sen, että kyse ei ole mistään vaarallisesta, paniikkikohtaukset vähenivät huomattavasti.

      Mitä asioita murehdit, että saat itsesi paniikkiin? Että olosi muuttuu sekavaksi ja sumuiseksi? Näitä kysymyksiä on hyvä miettiä, sillä hoet luultavasti päässäsi jotain negatiivisia asioita (huomaamattasi?), jotka saavat sinut sitten ahdistuneeksi ja paniikkiin. Itsekin saan itseni hyvin nopeasti paniikkiin, kun alan vatvoa asioita.

      Jos mieleesi tulee jokin negatiivinen ajatus, mieti silloin (huom! seuraa tietoisesti sisäistä negatiivista puhettasi), että se on VAIN ajatus ja pahanolon tuntemukset ovat vain ahdistusta, älä yritä torjua tunteita. Anna niiden tulla ja mennä. Älä jää vatvomaan asioita. Yritä kiinnittää tietoisesti huomiosi johonkin muuhun, kuten sisustukseen. Ala katselemaan ympärillesi ja miettimään huoneen sisustusta (esim. lattialla on kiva punainen matto, katossa on valkoinen lamppu jne.) ja jos tunnet ahdistuksentunteita, anna niiden tulla ja mennä. Jatka huomiosi kiinnittämistä sisustukseen. Hengittele samalla myös syvään ja rauhallisesti. Näin pääset pikku hiljaa ahdistuksen ohi.

      Itse aloitin noin kuukausi sitten KOGNITIIVISEN psykoterapian. Minulla on hyvin auktoriteettinen isä (mistä seurauksena vääristynyt minäkuva, kiitos kaikkien solvausten ja ivaamisen lapsuudessa), traumaattinen kokemus noin 18-vuotiaana ja siitä seurannut jatkuva murehtimisen kierre. Pelko läheisten ihmisten menettämisestä. Olen ollut noin kuusi vuotta jatkuvasti ahdistunut. Lopulta kaikki räjähti käsiin paniikin muodossa. Olen joutunut syömään Xanoria, jotta olen päässyt pahimman yli. Nyt kuitenkin vähennän lääkitystä, koska riippuvuuden riski on suuri. Masennuslääkkeitä en syö. Kognitiivisessa psykoterapiassa opetellaan selviytymiskeinoja paniikkihäiriöön. Sen on todettu olevan hyvä hoitomuoto. Ehdotan sinua kokeilemaan. Kehotan myös lukemaan kirjan "Vapaaksi ahdistuksesta", tekijä Edmund J Bourne. Se on työkirja paniikista ja ahdistuksesta kärsiville. Siellä on rentoutumisohjeita ja se antaa PALJON ajateltavaa siihen, miksi koemme paniikkia. Lapsuudella on suuri merkitys. Tosi hyvä kirja.

      Tsemppiä sinulle. Toivotaan, että sait apua neuvoistani.

    • keinuttelija

      Toivottavasti "epätoivoinen Vanessa" on jo
      onnellisesti tasaisella maalla,aikaa viestistäsi on nimittäin kulunut.Minä itse olen parhaillaan
      keinutuksen kourissa jo neljättä viikkoa.Takana
      on raskas syksy oman lapsen sairastelun myötä ja
      kun on paniikkityyppi niin tunnetusti paineen
      sieto on heikkoa.Lääkärissäkin kävin,kun tähän samaan syssyyn tuli mahatauti ja flunssa,sain antibioottikuurin,joka ei arvatenkaan keinutusta poista.Tälläistä keinutuksen tunnetta on vaikea kellekään selvittää,joka sitä ei ole kokenut.
      Ainakin minulla se tuntuu kuin olisi joustavaa kumilankaa,joka seisoskelee keinuvalla laiturilla
      hieman itseään sivusta seuraten,pelottavaa ja hermoille käyvää!!!
      Itse olen hallinut panikoivaa luonnettani
      säännöllisellä liikunnalla ja sallien itseni olla
      herkkä,ei se synti ole.Mutta kun paineet käy liian koviksi niin ei mahda mitään,jotenkin ne
      purkautuvat...
      Kaikille keinujille ja panikoijille toivon
      kuitenkin sitä pientä valonpilkahdusta ja huumorin kukkaa,joka varmasti aikanaan nostaa
      tasaiselle ja rennommalle tantereelle!
      Hymyä huuleen Vanessa!

      • linneakukka

        Moi!
        Miten teillä on mennyt?
        Tässä on kans kohtalotoveri, viides vuosi menossa.
        Onkohan koskaan enä normaali olo?


    • ex-kofeinisti
      • Alprox71

        Sä oot hauska veikko ku sulla vissiin ainoana maailmassa hävis kofu kehosta puolessa vuodessa vai mitä se oli. ^^


      • ex-kofeinisti
        Alprox71 kirjoitti:

        Sä oot hauska veikko ku sulla vissiin ainoana maailmassa hävis kofu kehosta puolessa vuodessa vai mitä se oli. ^^

        Kyllä sitä on jäljellä vieläkin. Eräs amerikkalaisnainen on käynyt läpi vaikeat vieroitusoireet, hänellä oli tietoa ja älyä, ja myös kokemusta, koska oli itse lääketieteen ammattilainen. Hänellä myrkkyjen poistuminen kehosta kesti kaksi vuotta. Eikä tuosta ilmiöstä ole olemassa mitään tietoa, koska sitä ei ole tutkittu.

        Sinähän tässä olet varsin hassu kun ramppaat nolaamassa itseäsi julkisesti inttämällä vastaan tieteellisesti tutkittuihin ja tunnettuihin ilmiöihin. Jos olet noin intohimoisessa suhteessa kofeiiniriippuvuuteen ja sen aiheuttamiin oireisiin, nauti niistä mielummin yksin, äläkä tuputa ihmisille virheellisiä käsityksiä asiasta. Anna edes muille mahdollisuus yrittää parantua, vaikka olet itse noin kiintynyt oireisiisi.


      • Alprox71
        ex-kofeinisti kirjoitti:

        Kyllä sitä on jäljellä vieläkin. Eräs amerikkalaisnainen on käynyt läpi vaikeat vieroitusoireet, hänellä oli tietoa ja älyä, ja myös kokemusta, koska oli itse lääketieteen ammattilainen. Hänellä myrkkyjen poistuminen kehosta kesti kaksi vuotta. Eikä tuosta ilmiöstä ole olemassa mitään tietoa, koska sitä ei ole tutkittu.

        Sinähän tässä olet varsin hassu kun ramppaat nolaamassa itseäsi julkisesti inttämällä vastaan tieteellisesti tutkittuihin ja tunnettuihin ilmiöihin. Jos olet noin intohimoisessa suhteessa kofeiiniriippuvuuteen ja sen aiheuttamiin oireisiin, nauti niistä mielummin yksin, äläkä tuputa ihmisille virheellisiä käsityksiä asiasta. Anna edes muille mahdollisuus yrittää parantua, vaikka olet itse noin kiintynyt oireisiisi.

        Kun amerikassahan olisi kofeiini jo poistettu vuosikymmeniä sitten jos se olisi noin haitallista. Sen teon olisi tehnyt sen maan asianajajat jollain tekastulla kantelusyytteellä ja kahvinvalmistaja olisi saanu miljardikorvaukset. Kuten tupakassa.
        Mutta sä olet vainoharhainen hullu, joka sairastaa skitsofreniaa ja joka väittää, että on väärä diagnoosi sekä vainoharhaisuus, että karkoitetaan maasta yms..
        Sä et saatana edes usko, että kaikki EIVÄT EDELLEENKÄÄN KÄYTÄ kofeiinia ketkä sairastavat PERKELE.
        Mene uudestaan laitokseen suljetulle osastolle. Se on sinun paikkasi ja en varmasti ole ainoa joka on tätä mieltä täällä. Ala saarnaamaan kaikista niistä muistakin aineista mitkä sulle on aiheuttanut kihdin yms vaivot, jooko? Ainiin, senkin aiheutti kofeiini, sori unohdin.


      • Kuukävely
        Alprox71 kirjoitti:

        Kun amerikassahan olisi kofeiini jo poistettu vuosikymmeniä sitten jos se olisi noin haitallista. Sen teon olisi tehnyt sen maan asianajajat jollain tekastulla kantelusyytteellä ja kahvinvalmistaja olisi saanu miljardikorvaukset. Kuten tupakassa.
        Mutta sä olet vainoharhainen hullu, joka sairastaa skitsofreniaa ja joka väittää, että on väärä diagnoosi sekä vainoharhaisuus, että karkoitetaan maasta yms..
        Sä et saatana edes usko, että kaikki EIVÄT EDELLEENKÄÄN KÄYTÄ kofeiinia ketkä sairastavat PERKELE.
        Mene uudestaan laitokseen suljetulle osastolle. Se on sinun paikkasi ja en varmasti ole ainoa joka on tätä mieltä täällä. Ala saarnaamaan kaikista niistä muistakin aineista mitkä sulle on aiheuttanut kihdin yms vaivot, jooko? Ainiin, senkin aiheutti kofeiini, sori unohdin.

        Rauhoitu ,Jokainen saa sanoa näkemyksensä.Älä vedä herneitä nenään.


      • Kuukävely

        Kiitos viestistäsi,on asioita joita ei aina tule ajatelleeksi,hyvä kun täällä voi asioista keskustella.


    • Ripsis111

      Nostelen vanhaa ketjua; minulla alkoi paheneva keinuva olo, on kestänyt nyt 4 kuukautta ja pahenee JOKA PÄIVÄ hiukan. En millään voi uskoa tämän olevan psykosomaattista pahenemisen vuoksi. Ei siis ole missään vaiheessa ollut poissa 4kk aikana, ei liity siis paikkaan, vuorokaudenaikaan, mielialaan tms. Onko jollain kokemuksia? VOIKO tämä johtua korvien välistä? Jos, niin mikä auttaa? Niskalihakset eivät ole fyssarin mukaan jumissa, eivätkä liioin kallonpohjan lihakset, mitä siis käsillä ammattilainen tuntee. Nyt alan jo saada tämän keinuvan oon vuoksi muitakin oireita, koska olen jatkuvasti ahdistunut tästä olosta!

      • Artsi6788

        Muistan hyvin - kun alkoi keinuttaa aloin tarkkailla itseäni. Siitä seurasi lisää keinutusta ja sit ahdistus ja panikointia.

        Syy siihen onneksi löytyi. Kova paine myyntityöstä. Se kun poistui alkoi paraneminen. Pari vuotta siihen meni. Näin meni mulla. Kaikki rentouttava on hyvä ja kofeiini pois.


    • g5tr4f

      Oliskohan sinulla tasapaino elimissä vikaa?!
      Kannattee tutkituttaa...
      Kun sain kuulolaitteet niin minun tasapainokin parani vaikka niillä ei pitäs olla keskenään mitään tekemistä....

    • Viiviski

      Minulla keinuvaa oloa jatkunut kuukausia. Työstressiä oli, muuta en keksi mikä olisi elämässäni huonosti! Olen todella ahdistunut keinumisesta/ epätasapainon tunteesta ja nyt aloitin cipralexit siihen. Olo muuttuu joka päivä hieman erilaiseksi, nyt tuntuu keinuminen maatessakin. Niskat eivät ole syy, eikä asentohuimaus! Voiko ahdistus aiheuttaa tämän? Miksei lääke poista oireita??? Alan olla epätoivoinen.

    • Artsi8796

      Työstressin poistuminen kestää aikansa. Mulla meni sen poistumiseen pari vuotta. Onko verenpaine ja vatsa kunnossa? Ei poistunut mullakaan keinutus venlafaxilla, joka kuitenkin rauhoitti olotilaa aikoinaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe