ÄSSÄ uusiorenkaat ?

__lukija__

Terve, kysyisin mielipidettä ässistä.. yleistä mutuilua kuulee aina pinnatuista renkaista mutta veikkaan että jotku on niitä oikeasti ostanutki ja osais kertoa todelliset kokemukset. (siis talvikumeja tarkoitan:)

Ostaisin kyllä heti, jos vaan niiden kestävyydestä tulisin vakuuttuneeksi.. ajatus siitä että kulutuspinta irtoaa kun matkaa 400km ja pakkasta -20C ei innosta (voikohan näin edes käydä? .. rekoistahan joskus pinta kuoriutuu)

www.assarengas.fi:ssa sanotaan että käytetään laatumerkkien kesärenkaita aihioina, mutta eikai sitä samaa kesärenkaan runkoa käytetä talvikumia tehtäessä ? ajatuksena tuo kuulostaa vähän arveluttavalta.

uusiot kiinnostaisi kolmesta syystä,
1. edullisuus
2. kotimaisuus
3. ekologisuus


KIITOS VASTANNEILLE

23

6287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samakuin

      Uusiorenkaita en suosittele talvirenkaiksi. Talvella tarvitaan oikeasti pitoa. Itellä oli joskus jonkun merkkiset uusiot talvirenkaina ja ne oli ihan paskat. Pitoa ei ollut muualla kuin asfaltilla.

      Kesärenkaina uusiorenkaat toimii paremmin.

      • Pakuisti

        Ostin vuonna 02 pinnatut ässä renkaat 195-70-15
        Fiat dukatoon, ne olivat kitkapinnalla sekä lisäksi nastoitetut. Käytökokemus pelkkää plussaa, pito aivan huippu, hiljaiset ja jonkun verran tuntuivat pehmeiltä. En kyllä kokeillut paineiden nostoa. Myyjä kertoi että nämä pinnoitetaan aina misukan rungoille, johtuisko pehmeyden tunto tästä syystä?
        Yhdet miellyttävimmistä ja pitävimmistä renkaista jotka minulla on ollut. Kulumisesta en osaa sanoa auto oli minulla vain pari talvea, mutta ei niissä mitään hälyyttävän oloista kulumista ilmennyt. Voisin ostaa vielläkin.


    • ihan ok

      Pinnoitetut renkaat ovat nykyään aivan käyttökelpoisia. Ainakin ne, mitä itse olen 2000-luvulla käyttänyt, ovat osoittautuneet merkkikumien veroisiksi käytännössä.

      Ok, uudet testivoittajarenkaat varmaankin pitävät vähän paremmin - ainakin uusina. Mutta pinnoitetut maksavat monta satasta vähemmän, eikä eroa merkkikumeihin käytännössä huomaa. Ja ero vain pienenee kilometrien myötä.

      Ässiä en ole itse käyttänyt, tekevätköhän kitkarenkaita? No, Ässistä yleensä kuitenkin olen kuullut puhuttavan hyvää. Kai Ässilläkin on 2v takuu, joka kertoo jotakin renkaiden laadusta.

      Pinnoitetuissa renkaissa muuten käytetään aina runkoina kesärenkaita, koska ne ovat kestävämpiä. Se kulutuspintahan tietenkin on sitten pehmeämpää, ns. talvirengaskumia.

      Ekologisuus on minullekin tärkeää, pinnoitetun renkaan valmistaminen vie vain 40% siitä energiasta ja materiaalista, kuin uuden valmistus. Lisäksi hintakin on huomattavasti alhaisempi.

      • sama vielä

        Tähän varmaan joku aikoo nyt vetäistä turvallisuuskortin: testivoittaja voi pysähtyä sen 1m ennen tielle ilmestynyttä pikkulasta, uusiorenkaan pysähtyessä vasta 20cm sen lapsen jälkeen. Mahdollistahan tämäkin on. Mutta johonkinhan se raja on vedettävä, muuten niitä testivoittajiakin pitäisi vaihtaa kuukauden välein.

        Jos uusiorengas maksaa puolet siitä mitä testivoittaja, niin niitä voidaan vaihtaa kaksi kertaa useammin. Tällöin samalla rahamäärällä, pinnoitetuilla ajettaisiin keskimäärin paremmilla renkailla.


    • hyvät olivat

      Ässä-merkkisistä ei ole kokemusta, mutta Ekoturboista Hakkapeliitta ykkösen kuviolla kylläkin.

      Kokona oli 175/65R14.

      Pito oli suorastaan loistava. Ajettavuus aluksi löysähkö, mutta paineiden nosto lähes kolmeen bariin tukevoitti menon asialliseksi. Melutaso aika mahtava. Kerran jouduin tasapainottamaan uudelleen, mutta voi olla, että jostain renkaasta oli vain tasapaino tippunut.

      Ostaisinko uudelleen? Periaatteessa kyllä, mutta nyt olen ostellut ihan Nokian valmistamia Hakkapeliitan kuviolla olevia renkaita. Nykyiset on kakkoset, mutta seuraavat ovat vitoset.

    • ajaja

      Kyllä uusiorenkaat toimii, mulla on ollut jo kolme satsia ja kaikki ihan hyviä. Kulumisessakaan ei ole niin suurta eroa. Ne rengasrungot on tosiaan kesärenkaita, eikä sillä kai ole merkitystä kunhan on samaa erää kaikki. Ja niin ne valmistajat sanovat niiden olevan.

      voin suositella uusiorenkaita.

    • Nimetön

      osta pinnattuja ei ne alkujaan oo kotimaisia sillä rungot voi olla vaikka mistä.
      pinnatut täristää ja vipattaa vaikka kuinka ammattilainen ne painottaa, ja voi olla valmiina runko vaurio sillä kokemusta on.rahat meni kankkulan kaivoon. osta BARUMIT saat uudet samalla hinnalla paketti autoon 185/14c 60e kpl

      • kun ässiä haukut

        et ole varmaan kokeillut koskaan hyviä pinnoitettuja renkaita. totta joo että rungot tulee kotimaasta ja osin ulkomailta(koska kotimainen runko ei riitä), mutta ne tarkastetaan ennen kuin niistä tehdään mitään, jos reenkaassa on havaittavissa pienikin vika, se hylätään. takuu on olemassa, jos sattuu täristämään,ym., mutta enpä ole kuullut, että kenelläkään ässät olisi tärisseet. tärinä saattaa johtua katsos myös kurasta tai jäästä vanteissa. Tiedän paljon ammatti autoilijoita, takseja, poliiseja ja kaupparatsuja, jotka käyttävät uusiorengasta jokapäiväisessä työssään. ei sen parempaa mainosta uusiorengas voisi kai saadakaan, vai mitä?


    • autoileva

      Minulla on Ässä-renkaista kokemusta jo 15 vuoden ajalta. Tänä aikakana olen käyttänyt niitä monissa henkilöautoissa ja pakettiautoissa sekä kesä että talvirenkaina. Yhtään huonoa rengasta en ole saanut enkä ole joutunut vaihtamaan kesken kaiken vaan renkaat ovat kulutuskestävyydeltään olleet erinomaiset.
      M-B Sprintterilläkin ( ka) ajamme päivittäin suurilla kuormilla ja ne ovat kestäneet hyvin. Mm. tasapainoitukset ovat olleet hyvät. Heti uusien renkaiden jälkeen vaihdoimme Ässät alle ja niitä käyttäen olemme ajaneet mersulla jo yli 400 tkm. Näitä uusio-Ässä-renkaita käyttäen olemme säästäneet melkoisen summan euroja ja voineet käyttää sen summan johonkin tarpeellisempaan mm kehittämällä kuljetustoimintaa järkevämmäksi.

      • Jaakko1979

        kauniin tyttöystäväni kaunis äiti osti focukseensa ÄSSÄ-uusiorenkaat. se aika mitä mun perse on tossa autos viihtyny on autos ollu kaks tai kuus ihmistä niin ÄSSÄT on hiljaiset, vähän liiankin pehmoiset muttei kauheen löysät, ohjaustuntuma ehkä vähän jäljessä. en voi suositella ns.urheilulliseen ajoon mutta tavalliseen nurkkaajoon ja tori-pilikseen aivan riittävät hyvät !!!!!!!!!!!!!! hinta-laatusuhde mielestäni oikein hyvä.

        laatuvaihtelujen minimoimiseksi ÄSSÄ käyttää pääasiassa michelinin runkoja 80 prosenttisesti. loput ovat pirelliä ja nokiaa. pintyakumi tulee nokialta. lienee siitä harvinainen UUSIORENGAS että TIETÄÄ MITÄ SAA.. käsittääkseni ÄSSÄ tehään H-nopeusluokan renkaista joten siitä pienoinen löysyys.


    • J-Pexu

      Ostin juuri "Ässät alle" (205 60 16"), niissä on takuu rungoille ja materiaalille kolme vuotta. Renkaat kuin renkaat kuluvat minulla loppuun kahdessa vuodessa.
      Hintaeroa testivoittajiin jäi 230-250€. Muistan kyllä kommentoida jos jotain erityistä ilmenee. Äkkipäätään tuntuivat napakoilta ja hiljaisilta.

    • nait raidör

      "Terve, kysyisin mielipidettä ässistä.."

      Hyvä kysymys. Mutta mitkä renkaat mahtoi olla Ritari Ässän autossa? Nehän kesti melkein mitä vaan.

    • Maanantaipainos?

      Uudet Ässät laitettu juuri alle. Ajamaan en tosin ole vielä päässyt metriäkään! Yksi renkaista valahti tyhjäksi, eikä ole suostunut pitämään ilmoja sisällään. Liekö huonosti asennettu vanteelle, kiero runko renkaassa vai peräti reiällinen malli. Venttiili ei näyttäisi sylkitestin perusteella vuotavan. Vasta ensi viikolla pääsen viemään renkaan takaisin rengasliikkeeseen, saavat sitten katsoa. Joten ei kovin lupaava alku ainakaan minun testilleni näistä pinnoitetuista renkaista.

    • Maeki

      Tietenkin lähiseutujen kova myyntiartikkeli eikä sen puoleen maalla ole kellään ökymerkkeihin oikein varaa eikä kaahaus ominaisuuksia tarvitse mitä testeissä.Kesäkiekot kyllä hupeni vauhdilla vaikka takana ja painojakin pitää olla lähes puolet enemmän.

    • ecotoppi
    • lahesta

      Toissa talvena kävin Ässien tehtaalta suoraan ostamassa renkaat hyvä palvelu isäntä itse renkaat hyvät, harkitsen nyt kesärenkaita pinnoitettuna, mielestäni hienoa suomalaista työtä, hatunnoston arvoinen yritys Piste

    • suksitaharit

      ässät on ollut monella taksi kolleegalla kokeilussa.Hiljaiset keskimäärin,mutta vaatii suht rauhallisen ajotavan että kestävät.Tietty hinta n vajaa puolet merkirenkaista.Mutta kumhot/hankook/falken lähes ässien hintaiset ja ominaisuuksiltaan paremmat.Sitten omat yokohamat,ovat karhealla meluisat mutta 17 koossa kestäneet viime kesän ja nyt vileä pintaa n 5-6 mm.

    • PicassomiesTRE

      Ostin Askosaarelta tampereelta uusirenkaat eco-top:it. Alussa tuntuivat lipakoilta sateella kun lähdin ensimmäiseenramppiin. Huomasin ktopihassa, että renkaan pinta uutuuttaan luikas. Muutaman sadan km jälkeen pinnan liukkaus hävinnyt ja rengas pitää sivuttainkin tosi hyvin. Jääkö tehtaalta jotain esim.silikonia renkaan pinalle, joka alussa aiheutti liukkautta ensimmäisessä rampissa.
      Muutoin renkaat hiljaisemmat verrattuna auton aik. continentaaleihin. Ajotuntuma rauhallinen ja melu... Ylättävän hiljainen. Uskallan suositella muillekin.

      • PicassomiesTRE

        Olen nyt noilla ajamassa toistakesää ja ihan hyvin ovat pelittäneet...


      • Det - Ana

        Tuntuu uusiorenkaissakin olevan kovin hintahaitaria. 195/65 15 Ässät maksavat 330 € ja tuo mainitsemasi Askosaari myy CR-uusiorenkaita hintaan 238 €. N. 30 % hinnanero, aika kova! Itse hankin viime talvena CR:n nastat ja nyt on ideana ostaa myös pinnoitetut kesärenkaat. En sitten tiedä laatueroista.


      • PicassomiesTRE

        Nyt olen ajanut kaksi kesää ECO-TOP renkailla ja ihan OK kokemus. Jatkan samoilla edelleen. Vielä noilla ajelee... Ensi syksynä täytyy varmaan vaihtaa uusiin.


    • jamsu02

      Moi. ostiin ässä nastarenkaat 2015 ,,205,55,16 tosi hyyväät on maksoin 260e asennettuna

    • Anonyymi

      Paskakummeiksi todettiin TM testissä samoin kiinalainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe