Podologista kokemuksia??

hoidettu

Onko kellään podologista kokemuksia, eli siis jopa Suomen ainoasta: Antti Hakala?

Tai muista vastaavista, vai onko sellaisia Suomessa?

Anttila ainakin mainostaa menetelmäänsä lähes täydellisenä:
"Olen parantanut terveyspohjallisillani noin 17 000 selkä- ja alaraajavaivaa, Antti Hakala sanoo ja ihmettelee miksi suomalaiset lääkärit eivät vieläkään hyväksy tukipohjallisia perushoidoksi."

Tuolla määrällä luulisi täältä löytyvän jonkun..? Ilmeiseti tuon "parantanut" tilalla pitäisi taas olla sanat: "myynyt kalliit pohjalliset", ja jos ei apua ole tullut, niin se on potilaan vika, ei hoidon vika...

Miten hän mittaa jalkaterien asennot ja jalkojen pituudet, koska kertoo mittauksen kestävän jopa 2h? Tuo on pitkä aika mihion tahansa tutkimukseen!

Eli missä asennossa potilas on kun mittauksia tehdään? Oletettavasti asentoja on useita, koska mittaus kestää noin kauan.

"Hän tekee asiakkailleen kahden tunnin tutkimuksen, mittaa alaraajojen pituuserot sekä jalkaterien virheet ja valmistaa kaksi paria tukipohjallisia."

Itse toki uskon, että useat saavat tuosta hyvän avun. Mutta miten hän mittaa nuo jutut?

Pitänee itse käydä kokeilemassa...

7

2383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • biib nuistaakseni

      että hakalan mukaan 70% naisilla on toinen reisiluu muutaman millin erisuuruinen kuin toinen josta johtuu alaraajojen pituusero..
      hakala ei sinänsä tunne si-nivelestä aiheutunuttta syndroomaa vaan kertoo että ehkä jonkun trauman seurauksena tulee korkko eroa spin iliaca postero superiore kohdalta tiukasti palpoitaessa.
      jos potilas jolla on si nivel vinksahtanut teettää pohjalliset niin eikös silloin siitä tule sama asia kuin jos ostaisi suoraan parin euro korkopalat?
      vai onko se nii että hän mittää sääriluun ja reisiluuun ja pituuserot tulee siitä ja si jää vieläkin vaivaamaan?
      mites sinä vasta nyt hakalan löysit?
      käy ihmeessä kylässä museokadulla, saat uutta ihmeteltävää.

      • fssfd

        Minulla jäsenkorjaaja mittautti jalat eripituisiksi jotka olivat viikko takaperin olleet samanmittaiset kiropraktikon mukaan-jäsenkorjaaja vielä sitten "karjautti vian" :):)enpä käytä enään jässäreiden palveluita- tukipohjalliset ovat erittäin hyviä koska antavat jalalle sen oikean painokuormituksen ja näin säästävät lonkkia ja selkää.


      • hoidettu

        Kiitos vinkeistä, mutta miten niin vasta nyt löysin? Onhan hänestä tiedetty jo pitkään, mutta ei kaikkia asioita kerkee samalla kertaa käsittelemään...

        Ottaako hän röntgenkuvia vai miten siis mittaa luiden koko- ja pituuseron? Ei lantion palpoiminen kahta tuntia voi kestää..


      • eikä tarkkuusskaan
        hoidettu kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä, mutta miten niin vasta nyt löysin? Onhan hänestä tiedetty jo pitkään, mutta ei kaikkia asioita kerkee samalla kertaa käsittelemään...

        Ottaako hän röntgenkuvia vai miten siis mittaa luiden koko- ja pituuseron? Ei lantion palpoiminen kahta tuntia voi kestää..

        riitä vaan se homma hoidetaan mittausvälineellä....1mm erot näkyy


      • hoidettu
        eikä tarkkuusskaan kirjoitti:

        riitä vaan se homma hoidetaan mittausvälineellä....1mm erot näkyy

        Mitataanko seisten lattiasta suoliluun harjaan?
        Otetaanko huomioon reisiluun eri asennot, lonkkanivelen siirtymä, SI-nivelen virheasento, suoliluiden keskenäinen asentoero? jne?


    • VettäJoToisessaPolvella

      Kävin Halan vastaanotolla noin 15 sitten. Uusin pohjalliset noin 7 vuotta sitten. Olen 31-vuotias mies.

      Syynä pohjallisten laittoon oli lättäjalka, ei erimittaiset jalat. Vastaan otta kesti pitkään ja mittaus tehtiin parissa minuutissa. Pääasiassa vastaanotolla poristiin hänen pohjallistensta positiivisista vaikutuksista. Itse mittaus tehtiin siten, etät makasin selälläni hierojan pöydällä. Hän otti jaloista kiinni ja veti ja ravisti, sanoen ne näin asettuvan samaan kohtaan lonkkanivelkupissa. Sitten nilkkaan piirrettiin viiva ja toiseen myös vastaavalle kohdalle. Ihan Tiimarin viivottimilla sitten nuitten viivojen erikohtaisuutta arvoimalla hän ilmoitti jalkojeni pituuseroksi 2mm.

      Nykyään selkävaivat ovat minulla yleisiä. Pari vuotta niistä olen kärsinyt. Oikeastaan viime aikoina olen ne paikantanut lonkaan. Kun lonkka ja SI nivel manipuloidaan, selkäkivut häviää. Samoin jäsenkorjaajat "suoristavat" lonkkaa näitä mobilisaatioita tekemällä.

      En tiedä onko tuo jalkojen pituusero todellinen vai ei. Nyt olen kokeillut jonkun aikaa elämistä ilman Hakalan pohjallisia.

      Kiinnostaisi saada Hakala jonkunlaiseen "sokkotestiin" nuiden jalkojen pituuseromittausten osalta. Ts. Onko tulos sama, jos potilas käynyt juuri jäsenkorjaajalla "oikaisemassa" pituus eron. TAI oikeakätinen naisihminen joka tekee istumatyötä, menee yleensä oikealta kyljeltä jumiin. Jos hän synnyttää ja kantaa lasta vasemmalla puolelle, menee hän vasemmalta kyljeltä jumiin. Näkyisikö tuo jalkojen vaihtuvana pituuserona?

      Ite ainakin pikkusen harmittaa, että aikanaan tuli pohjalliset hankittua. Pahasti ei lättäjalka haitannut, joten en tiedä teinkö nuilla vain karhunpalveluksen, kun sementoin jalkojen "pituuseron" pohjallisilla.

      • pituuseromittaus

        HALOO. Toivottavasti tämän viestin lukee mahdollisimman moni, joilla mitataan alaraajojen pituuseroa - oli sitten kyse lääkäristä tai podologista. Kerron miten minulle kävi.

        2001 kipeytyi oikea lonkkani. Menin lääkäriin, erikoistuva ortopedi. Hän arveli kivun voivan johtua alaraajojen pituuserosta. Diagnoosi oli trokanterbursiitti eli lonkan limapussintulehdus. Pituusero mitattiin SELINMAKUULLA. Tulos oli, että oikea jalkani oli 1,7 cm lyhyempi kuin vasen. Sain tulehduskipulääkkeitä ja neuvon mennä hankkimaan korottavat tukipohjalliset.

        Hankin pohjalliset podologilta, jota lääkäri oli suositellut. Ne pahensivat kipua niin etten neljän päivän kuluttua pystynyt kävelemään lainkaan. Heitin ne pois, ja ajattelin, ettei tukipohjallisista ole minulle apua. En tiennyt, että pohjallisia tehdään eri tavoin eri paikoissa, enkä kokeillut siis toista podologia. Muutaman vuoden kärsin jatkuvista lonkkakivuista. Sain kortisonipistoksia, jotka lievensivät kipua muutaman viikon, jonka jälkeen tilanne oli sama. Söin jatkuvasti tulehduskipulääkkeitä ja parasetamolia, ja minulla oli tulehduskipulääkkeiden sivuvaikutuksena vatsakipuja. (Kukaan vaihtuvista terveyskeskuslääkäreistä ei tajunnut määrätä vatsansuojalääkettä.)

        Antti Hakalalla oli silloin iso mainos keltaisilla sivuilla, ja aikani kärsittyäni päätin taas kokeilla tukipohjallisia. Hakala mittasi jalkani SELINMAKUULLA, ja sai tulokseksi suunnilleen saman pituuseron kuin lääkärikin. Hän teki lisäksi pitkän tutkimuksen jaloistani (istuallani). Tutkimuksen tuloksena hän valmisti minulle pohjalliset, jotka auttoivat välittömästi kipuun. Kivut poistuivat 90-prosenttisesti. Kävelin pitkiä matkoja, kun aiemmin olin voinut vain laahustaa. Kiittelin Hakalaa kovasti.

        Tulehdus ei poistunut kokonaan, vaan kivut palasivat jos tein esim. lonkkaa venyttäviä voimisteluliikkeitä. Tilanne oli kuitenkin aiempaa paljon parempi.

        Parin vuoden päästä kivut palasivat ja menin taas Hakalalle. Hän muutti pohjallisia ja lisäsi korotusta. Tilanne oli taas hyvä parin vuoden ajan. Pohjalliset olivat isoja ja hankalia, ja oli vaikea löytää kenkiä, joihin ne mahtuisivat. En voinut käyttää naisten kenkiä pohjallisten vuoksi. Ne mahtuivat ainoastaan miesten lenkkareihin. Joskus harvoin löysin isot naisten talvisaappaat tai sandaalit. Ulkonäköhaitta oli kuitenkin pieni ongelma verrattuna siihen että pohjalliset vähensivät kipuja niin paljon.

        Kivut palasivat kuitenkin parin vuoden päästä, ja niihin liittyi uudenlaista kipua lantionseudussa. Hakala lisäsi jälleen korotusta. Se ei auttanut vaan pahensi. Koko lonkkani oli jännittynyt ja kivulias ja tilanteeni oli todella vaikea. Eikä ihme, koska: MINULLA EI TODELLISUUDESSA OLLUT LAINKAAN PITUUSEROA ALARAAJOISSA. BURSIITTI OLI URHEILUVAMMA, JOKA PARANI KUN SAIN OIKEIN ANNETTUJA KORTISONIPISTOKSIA. TUKIPOHJALLISET OLIVAT VÄÄRÄ HOITO.

        Tämä kävi ilmi kun menin yksityiselle ortopedille (sanottakoon nyt nimikin, Jukka Leinonen Diacorista). Hän mittasi pituuseron LANTIONLUISTA SEISOMA-ASENNOSSA, ei selinmakuulta. Sanoi, ettei minulla ole pituuseroa. Ja että tukipohjalliset pahensivat tulehdusta. Hoitona oli kortisonipistoksia 2-3 sarjana puolivuosittain, minkä jälkeen tulehdus paranisi vähitellen kymmenen vuoden kuluessa, kokonaan. Näin on tapahtunut. Olen nyt kolmen vuoden päästä oireeton. Pistossarjoja on tänä aikana ollut kolme.

        TÄRKEÄÄ: Kortisonipistokset on annettava pitkällä piikillä, joka ulottuu luun pintaan asti. Tavallisesti yleislääkärit käyttävät lyhyempää neulaa, joka valitaan potilaan rasvakerroksen paksuuden tms. perusteella. Ortopedin ohjeen mukaan neulan on kuitenkin oltava tätä pitempi, jotta piikki ulottuu tarpeeksi syvälle. On todella tultava luukosketus. Kun minulle annettiin näitä pistossarjoja välillä terveyskeskuksessa, tavallisella neulalla, vaikutus hävisi muutaman viikon päästä. Kysyin ortopedilta asiasta, ja hän tähdensi, että neulan on oltava pitkä.

        Olen nyt siis kolme vuotta ollut täysin kivuton. Kolme kertaa on annettu kortisonisarja pitkällä piikillä. Sarjojen väli on pidentynyt koko ajan.

        Hyvä apu on ollut myös osteopaattinen hieronta. Pari kertaa kun oireet ovat alkanet palata olen ottanut 5-10 kerran sarjan, ja tilanne on taas palautunut.

        Bursiittini johtui mahdollisesti voimisteluliikkeistä, jotka rasittivat lonkkaa. Ko. liikkeet eivät olleet missään minulle opetettuja, vaan olin keksinyt ne omasta päästäni ja tein niitä paljon.

        Voi spekuloida, olisiko osteopatia estänyt bursiitin kehkeytymisen alun perinkin, niin ettei olisi tarvittu kortisoniakaan. Joka tapauksessa näin minulle kävi. Jaloissani EI OLE PITUUSEROA. Kävelen naisten kengillä, korkkareillakin. Ja liikun niin paljon kuin haluan, kävelen, voimistelen ym.

        Se siitä Hakalasta. Ja se myös erilaisista yleis- ja erikoislääkäreistäkin. Unohdin mainita, että väliin mahtui myös yksi Ortonin ortopedi, joka mittasi jalkani selinmakuulla. Ja suositteli tukipohjallisia. Turhaa toispuolikorotusta samanpituisiin jalkoihin.


        .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe