painonnousu per viikko

Nimetön

Mites teilä on paino noussut neuvolakäyntien välillä?Mulla viikot 14-18 223g viikko, 18-22 992g, ja nyt viikot 22-26 850g!
Neuvolatäti totesi että on ruoka maistunut vai?Aika mauton kommentti..no kysyin sitten lääkäriltä että onko painoa tullut liikaa per viikko, totes että kohtu kasvaa ihan käyrien mukaan, että ei tässä dietille laiteta. Yritin kysyä lääkäriltä että miks paino nousee noin paljon vaikka syön ihan samanlailla ku ennen raskautta, ei osannut vastata mitään...Mites teillä?Onko muita joille tulee melkeen kilo viikossa tässä vaiheessa?rv 26 meneillään...

9

2292

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RV34 menossa

   Minulla kertyi joskus viikkojen 24-28 tienoilla painoa 744g/viikko. Nyt on taas kertynyt noin 200-300g/viikko. Musta tuntui, että tuolloin 24-28 viikkojen tienoilla pikkuisella oli joku "kasvupyrähdys", koska en syönyt tuolloin mitenkään enempää kuin nytkään...

   Liikunta, siis vaikka kevyt kävely raikkaassa ulkoilmassa, kannattaa. Se piristää ja auttaa pitämään painoa kurissa.

   Paljonko sulle on kertynyt kokonaisuudessaan painoa?? Mulla on nyt viikolla 34 tullut noin 6kg alkupainoon.

   • Nimetön

    Mulle on tullut jo 8kg lisää painoa!Käyn kerran viikossa uimassa ja vähintään 2 kertaa viikossa lenkillä. Ehkä liikuntaa pitäis sitten harrastaa joka päivä, mutta kun aina ei vaan jaksa =)


   • rv 34 myös

    Hei, ei kannata aloittajan huolestua 8kg:sta mitä sulle on tullut. Tämä kirjoittaja joka on rv 34 ja tullut vain 6kg painoa, se ei ole normaalia normaali painoiselle odottajalle. Itselläni on menossa raskausviikot 34 2 ja painoa on tullut 10,5 kg. Neuvollassa sanovat sen olevan täysin kasvukäyrän mukaista. Luultavasti lopulliseksi painoksi tulee 12-13kg aloituspainoon, joten ihan niin kuin pitääkin.


   • djkvnhjksfh
    rv 34 myös kirjoitti:

    Hei, ei kannata aloittajan huolestua 8kg:sta mitä sulle on tullut. Tämä kirjoittaja joka on rv 34 ja tullut vain 6kg painoa, se ei ole normaalia normaali painoiselle odottajalle. Itselläni on menossa raskausviikot 34 2 ja painoa on tullut 10,5 kg. Neuvollassa sanovat sen olevan täysin kasvukäyrän mukaista. Luultavasti lopulliseksi painoksi tulee 12-13kg aloituspainoon, joten ihan niin kuin pitääkin.

    6 kiloa ja viikkoja 34, normaali painoiselle odottajalle tulis varmaan sapiskaa neukkulasta liian vähäisestä painon noususta.
    Mulle oli 6 kiloa tullut jo puoleen väliin mennessä, herkutkin on kyllä maistuneet. Neuvolasta sanottiin, ettei tarvii olla huolissaan, sopivasti on tullut.


  • kans..

   painoa on kertynyt aika lailla. Nyt on menossa rv 22 ja painoa on tullut 6-7 kg, vaikka mielestäni oon syöny suht normaalisti ja liikkunuki oon jonku verran.

   Rv 9-12 tuli 337 g viikossa ja 12-18 oli tullut 764 g viikossa. Neuvolassa hoitaja naureskeli että onpas tullu paljo. Sanoi, että eiköhän se tasotu jossain vaiheessa. Ylihuomenna neuvolaan ja vähän kyllä jännittää että mitäs hoitaja nyt sanoo ku painoa on taas tullu reippaasti..

  • Doora

   Mulla näin ja paljonhan on vielä edessä
   vkot 20-23 200g/vko, vkot 23-28 320g/vko, tulevasta ei voi tietää. Painan nyt kilon verran enemmän kun ensimmäisellä neuvola käynnillä ja kohtukin on kasvanut keskikäyrän mukaan.

  • on tullut

   kolmessa edellisessä raskaudessa sellaista vajaata ja välillä ylikin kiloa viikossa. Painoa yhteensä tuli 18 kg kieppeillä. Kaikki lähti "itsellään" imetyksen myötä ja putosi paino alle lähtöpainonkin joka kerta. En myöskään syönyt enempää kuin muulloinkaan, vaikka neuvolantäti niin väittikin.

   Nyt on tullut noin puoli kiloa viikossa alusta asti ja mennään viikolla 19. Syön vähemmän kuin yleensä, joskin liikunkin vähemmän. Aineenvaihdunta hidastuu ja elimistö hyväksikäyttää saamansa tarkemmin raskausaikana, joten ihan normaalia, että paino nousee herkästi. Ja koska se myös laskee (ainakin minulla) helposti synnytyksen jälkeen, niin kaikki paino on tarpeellista, mikä tulee - riippumatta siitä, mitä neuvolantäti sanoo. Olen normaalipainoinen ja synnytyksen jälkeen on aina paino laskenut lievästi alipainon puolelle.

  • Nettaliinu

   Nämä paino asiat ovat neuvolassa! Siellä heilutaan bmi taulukoiden ja laskimien kanssa, että mites se paino oikein ja aijai ja voi voi.
   Ymmärrän sen ,että eihän se liiallinen nousu ole odotukselle,palautumiselle jne..hirveen hyvä asia,muttakun tuo on oikeesti niiiin yksilöllinen asia.
   Itse olen syönyt niin vietävän terveellisesti raskausajan ja herkut jäivät suorastaan hyllylle,kun ei vaan yksinkertaisesti tehnyt mieli ja ilta napostukset jäi ja siis niinku pitää.. Silti mulla on 4 raskaudessa ollut selviä viikkoja jolloin se vaan nousee ja toisinaan taas tasaantuu ja sitä ei kerry.

   Jokaisesta olen päässyt ilman mitään poppakonseteja alle lähtöpainon jälkitarkastukseen mennessä!! Että en tiä mikä siinä raskaus tilassa niin varastoi.
   Olen kuitenkin niin onnellinen,kun saan nyytin elävänä syliini, saa maitoa tulemaan..ei mene ku jokunen kuukausi niin on taas lähtöpainossa.

   Kaksosraskaudessa kertyi jopa 25kiloa,joista pelkästään 14 jäi saliin ja painoin jälikitarkastuksessa vähemmän kun aloin odottaa (söin kuitenkin samanmäärän ku odottaessa)
   Oli Neuvolatäti huuli pyöreenä.

  • Anonyymi

   Mä liikun suht paljon, meillä on ison koiran 5kk vanha koiranpentu ja tulee liikuttua aika paljon. Syödään terveellisesti. Kasvukontrolli ensi viikolla vauvalla. Oli rv 32 1.6kg ja ens viikolla uusiks. Huolettaa, kun on tullut painoa vaan 300g /vko mutta täytyy jatkossa punnita aamuisin kun on maha tyhjä. Neuvolassa viimeksi painoin 76.6kg ja maha täynnä kusta ja sitä itseään kun luulin että pitää antaa pissanäyte. Nyt painoa 76.3kg tyhjällä vatsalla ja edellisen lääkärikäynnin jälkeen vessassa lähti suoraan 600g,että eiköhä tässä ihan hyvin ole vauva silti kasvanut. Ensin sanottiin 2 vkoa sitten sf-mittaa pieneksi, kun oli 28cm. Siksi oli kontrolli ultra. Viikko sitten lääkärissä oli jo mitta 32cm ja tuntuu että maha on kasvanut paljon silmissä jo viikossa. Sanottakoon, että riskiraskauden vuoksi seurataan enemmän. Olen 36v,kolmas raskaus ja veritulppa todettiin toisessa raskaudessa, jonka vuoksi verenohennuslääke. Lähtöpaino siis 67kg ja olen 177cm. Nyt viikkoja 33 2.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   506
   2834
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1467
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1013
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   909
  5. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   881
  6. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   854
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   307
   840
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   824
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   763
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   651
  Aihe