painonnousu per viikko

Nimetön

Mites teilä on paino noussut neuvolakäyntien välillä?Mulla viikot 14-18 223g viikko, 18-22 992g, ja nyt viikot 22-26 850g!
Neuvolatäti totesi että on ruoka maistunut vai?Aika mauton kommentti..no kysyin sitten lääkäriltä että onko painoa tullut liikaa per viikko, totes että kohtu kasvaa ihan käyrien mukaan, että ei tässä dietille laiteta. Yritin kysyä lääkäriltä että miks paino nousee noin paljon vaikka syön ihan samanlailla ku ennen raskautta, ei osannut vastata mitään...Mites teillä?Onko muita joille tulee melkeen kilo viikossa tässä vaiheessa?rv 26 meneillään...

9

2454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RV34 menossa

      Minulla kertyi joskus viikkojen 24-28 tienoilla painoa 744g/viikko. Nyt on taas kertynyt noin 200-300g/viikko. Musta tuntui, että tuolloin 24-28 viikkojen tienoilla pikkuisella oli joku "kasvupyrähdys", koska en syönyt tuolloin mitenkään enempää kuin nytkään...

      Liikunta, siis vaikka kevyt kävely raikkaassa ulkoilmassa, kannattaa. Se piristää ja auttaa pitämään painoa kurissa.

      Paljonko sulle on kertynyt kokonaisuudessaan painoa?? Mulla on nyt viikolla 34 tullut noin 6kg alkupainoon.

      • Nimetön

        Mulle on tullut jo 8kg lisää painoa!Käyn kerran viikossa uimassa ja vähintään 2 kertaa viikossa lenkillä. Ehkä liikuntaa pitäis sitten harrastaa joka päivä, mutta kun aina ei vaan jaksa =)


      • rv 34 myös

        Hei, ei kannata aloittajan huolestua 8kg:sta mitä sulle on tullut. Tämä kirjoittaja joka on rv 34 ja tullut vain 6kg painoa, se ei ole normaalia normaali painoiselle odottajalle. Itselläni on menossa raskausviikot 34 2 ja painoa on tullut 10,5 kg. Neuvollassa sanovat sen olevan täysin kasvukäyrän mukaista. Luultavasti lopulliseksi painoksi tulee 12-13kg aloituspainoon, joten ihan niin kuin pitääkin.


      • djkvnhjksfh
        rv 34 myös kirjoitti:

        Hei, ei kannata aloittajan huolestua 8kg:sta mitä sulle on tullut. Tämä kirjoittaja joka on rv 34 ja tullut vain 6kg painoa, se ei ole normaalia normaali painoiselle odottajalle. Itselläni on menossa raskausviikot 34 2 ja painoa on tullut 10,5 kg. Neuvollassa sanovat sen olevan täysin kasvukäyrän mukaista. Luultavasti lopulliseksi painoksi tulee 12-13kg aloituspainoon, joten ihan niin kuin pitääkin.

        6 kiloa ja viikkoja 34, normaali painoiselle odottajalle tulis varmaan sapiskaa neukkulasta liian vähäisestä painon noususta.
        Mulle oli 6 kiloa tullut jo puoleen väliin mennessä, herkutkin on kyllä maistuneet. Neuvolasta sanottiin, ettei tarvii olla huolissaan, sopivasti on tullut.


    • kans..

      painoa on kertynyt aika lailla. Nyt on menossa rv 22 ja painoa on tullut 6-7 kg, vaikka mielestäni oon syöny suht normaalisti ja liikkunuki oon jonku verran.

      Rv 9-12 tuli 337 g viikossa ja 12-18 oli tullut 764 g viikossa. Neuvolassa hoitaja naureskeli että onpas tullu paljo. Sanoi, että eiköhän se tasotu jossain vaiheessa. Ylihuomenna neuvolaan ja vähän kyllä jännittää että mitäs hoitaja nyt sanoo ku painoa on taas tullu reippaasti..

    • Doora

      Mulla näin ja paljonhan on vielä edessä
      vkot 20-23 200g/vko, vkot 23-28 320g/vko, tulevasta ei voi tietää. Painan nyt kilon verran enemmän kun ensimmäisellä neuvola käynnillä ja kohtukin on kasvanut keskikäyrän mukaan.

    • on tullut

      kolmessa edellisessä raskaudessa sellaista vajaata ja välillä ylikin kiloa viikossa. Painoa yhteensä tuli 18 kg kieppeillä. Kaikki lähti "itsellään" imetyksen myötä ja putosi paino alle lähtöpainonkin joka kerta. En myöskään syönyt enempää kuin muulloinkaan, vaikka neuvolantäti niin väittikin.

      Nyt on tullut noin puoli kiloa viikossa alusta asti ja mennään viikolla 19. Syön vähemmän kuin yleensä, joskin liikunkin vähemmän. Aineenvaihdunta hidastuu ja elimistö hyväksikäyttää saamansa tarkemmin raskausaikana, joten ihan normaalia, että paino nousee herkästi. Ja koska se myös laskee (ainakin minulla) helposti synnytyksen jälkeen, niin kaikki paino on tarpeellista, mikä tulee - riippumatta siitä, mitä neuvolantäti sanoo. Olen normaalipainoinen ja synnytyksen jälkeen on aina paino laskenut lievästi alipainon puolelle.

    • Nettaliinu

      Nämä paino asiat ovat neuvolassa! Siellä heilutaan bmi taulukoiden ja laskimien kanssa, että mites se paino oikein ja aijai ja voi voi.
      Ymmärrän sen ,että eihän se liiallinen nousu ole odotukselle,palautumiselle jne..hirveen hyvä asia,muttakun tuo on oikeesti niiiin yksilöllinen asia.
      Itse olen syönyt niin vietävän terveellisesti raskausajan ja herkut jäivät suorastaan hyllylle,kun ei vaan yksinkertaisesti tehnyt mieli ja ilta napostukset jäi ja siis niinku pitää.. Silti mulla on 4 raskaudessa ollut selviä viikkoja jolloin se vaan nousee ja toisinaan taas tasaantuu ja sitä ei kerry.

      Jokaisesta olen päässyt ilman mitään poppakonseteja alle lähtöpainon jälkitarkastukseen mennessä!! Että en tiä mikä siinä raskaus tilassa niin varastoi.
      Olen kuitenkin niin onnellinen,kun saan nyytin elävänä syliini, saa maitoa tulemaan..ei mene ku jokunen kuukausi niin on taas lähtöpainossa.

      Kaksosraskaudessa kertyi jopa 25kiloa,joista pelkästään 14 jäi saliin ja painoin jälikitarkastuksessa vähemmän kun aloin odottaa (söin kuitenkin samanmäärän ku odottaessa)
      Oli Neuvolatäti huuli pyöreenä.

    • Anonyymi

      Mä liikun suht paljon, meillä on ison koiran 5kk vanha koiranpentu ja tulee liikuttua aika paljon. Syödään terveellisesti. Kasvukontrolli ensi viikolla vauvalla. Oli rv 32 1.6kg ja ens viikolla uusiks. Huolettaa, kun on tullut painoa vaan 300g /vko mutta täytyy jatkossa punnita aamuisin kun on maha tyhjä. Neuvolassa viimeksi painoin 76.6kg ja maha täynnä kusta ja sitä itseään kun luulin että pitää antaa pissanäyte. Nyt painoa 76.3kg tyhjällä vatsalla ja edellisen lääkärikäynnin jälkeen vessassa lähti suoraan 600g,että eiköhä tässä ihan hyvin ole vauva silti kasvanut. Ensin sanottiin 2 vkoa sitten sf-mittaa pieneksi, kun oli 28cm. Siksi oli kontrolli ultra. Viikko sitten lääkärissä oli jo mitta 32cm ja tuntuu että maha on kasvanut paljon silmissä jo viikossa. Sanottakoon, että riskiraskauden vuoksi seurataan enemmän. Olen 36v,kolmas raskaus ja veritulppa todettiin toisessa raskaudessa, jonka vuoksi verenohennuslääke. Lähtöpaino siis 67kg ja olen 177cm. Nyt viikkoja 33 2.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe