Ajotunnin peruminen

Aikaikävämaksaatyhjästä

Joudun kuulemma maksamaan ajotunnista, vaikka en sinne sairastumisen takia päässyt. Ilmoitin ajo-opettajalle heti aamulla olevani kipeänä. Ajotunti oli sovittu illaksi, mutta peruutus ei käynyt opelle ja joudun nyt pulittamaan tyhjästä. Tämä opettaja on itse perunut ajotunnit pari kertaa, tosin jo edellisenä iltana ja se on ollut mulle ok.

Mites muilla autokouluilla tämä ajotunnin peruminen onnistuu?

14

8472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on mennyt

      Koulu vaatii että oppilas ilmoittaa perumisen edellisenä päivänä ennen klo 12, muuten oppilas maksaa tunnin.

      Opettaja on perunut monesti joskus edellisenä iltana joskus pahimmillaan samana päivänä vajaa tuntia ennen kuin tunti piti jo alkaa. Se on suututtanut.

      En ole onneksi sairastunut niin en kyllä tiedä olisinko todella joutunut maksamaan jos olisin joutunut perumaan liian myöhään.

    • ak konttoristi

      Meidän autokoulussa pitää tunti perua väh 48 tuntia aikaisemmin, sillä ei tuollaisella varoitusajalla saa uutta oppilasta tuohon väliin, ja palkka juoksee vaikka opettaja olisikin tuon ajan esim. kuolulla, samoin auton kulut juoksee.

      • ootkos...

        ...idiooti vai, ei voi vaatia ku ihminen on kipee sit pitäis tietää 48h etukäteen....sis haloo idiootit suksikaa kuuseen ja reipaasti, ei teitä tarvitaa, hemmetti paskaa-läjä...menkää nyt *puhaltaa*


      • perutaan myöhään?

        48 tuntia??

        Eli jos olen keskiviikko päivänä sairas minun on maananataina se osattava ennustaa???

        Miten ak konttoristi teidän koulussa sitten menee jos opettaja peruu oppilaan tunnin myöhemmin kuin 48 tuntia ennen? Entä jos opettaja peruu tuntia ennen?? Korvataanko oppilaalle jotain??

        Oppilas voi olla vaikkapa yrittäjä joka olisi varannut itselleen asiakkaan ko ajaksi jos olisi ajoissa tiennyt ettei ajoa olekaan. Oppilaallekin voi tulla ansionmenetystä jos hän joutuu veivaamaan työaikataulujaan koulun tai opettajan perumisten mukaan.
        Kaikki oppilaat eivät ole pikkukoululaisia jotka eivät ole ansiotyössä.


    • JiiGeeMee

      Tuntuu erikoiselta jos ajotunnin joutuu peruuttamaan sairauden takia ja silti maksamaan siitä. Kehottaisin kysymään kuluttaja-asiamiehen kantaa asiaa. Sairaudesta ei voi tietää 48h ennen ajotuntia. Em. autokoulun tapa nimenomaan kannustaa sairaita oppilaita tarttumaan rattiin ja se ei ole hyväksi kenellekkään.

      • opetussopimus?

        Yleensä kouluissa tehdään oppilaan kanssa opetussopimus, josta kyllä selviää nää peruuttamisen säännöt. Jos olet nimes sellaseen paperiin joskus laittanut, ei auta valittaa. Jos et, sit on jo eri asia. Muistaakseni yleisesti käytössä olevassa sopimuksessa on toi edellinen päivä klo 12 mennessä voi "veloituksetta" ajotunnin perua.. Kannattaa vähän kattoa mihin lappuun sen nimmarinsa vetäsee.


      • Lääkärintodistus

        Meillä systeemi toimi seuraavasti...

        Ajotunnin voi peruuttaa maksutta edellisen päivän... oliko nyt just klo 12 mennessä. Jos perui määräajan jälkeen sairauden takia, lääkärintodistus vapautti maksuvelvollisuudesta.

        Sairastumisia ei tietenkään voi tietää etukäteen. Ajotunti on kuitenkin opettajan palkallista aikaa ja jos peruutus tulee lyhyellä aikavälillä, tähän ei aina ehditä saamaan toista oppilasta tilalle. Nämä kaikki kyllä kerrottiin meille heti alkuvaiheessa. Kaikki "isiliisingit" eivät tosin jaksaneet moisia sivuseikkoja kuunnella. Tunnin korvausvelvollisuus ja lääkärintodistus lienee vaatimuksena siitä syystä, että tunteja ei aleta jatkuvasti perumaan huvikseen, ku just "ei jaksanukaan tänää herätä ajoissa".


    • ak konttoristi

      Jos oppilas ei ilmesty ajotunnille peritään häneltä 20 euroa. Jos ilmoittaa ed. arkipäivänä klo 17 mennessä, ei mene maksua (Opettajat huoltavat autoja, jos ei saada oppilasta tilalle).

      Jos oppilas on sairastunut, emme ota maksua samanpäivän peruutuksista. Puhelimessa kyllä tunnistaa huijarit.

      • Kiki  

        Autokouluan on oppivelvollisuuskoulu johon on PAKKO mennä, ja suurinta osaa oppilaita se ei kiinnosta pätkääkään, ja koittaa esittää sairasta jne. päästäkseen luistamaan tästä...


        VÄÄRIN vaan se on tuhansia euroja maksava täysin vapaahetoinen kurssi...


      • Murgereta
        Kiki   kirjoitti:

        Autokouluan on oppivelvollisuuskoulu johon on PAKKO mennä, ja suurinta osaa oppilaita se ei kiinnosta pätkääkään, ja koittaa esittää sairasta jne. päästäkseen luistamaan tästä...


        VÄÄRIN vaan se on tuhansia euroja maksava täysin vapaahetoinen kurssi...

        Mulla kävi kerran niin, että olin merkannut ajotunnin väärälle viikolle. Olin tunnin alkaessa töissä, kännykkä äänettömällä, niin ei saanut opettaja muhun yhteyttä.

        Kaikista parasta tässä oli se, ettei mun tarvinnut mokasti maksaa mitään. Tossa autokoulussa hyväksytään 1 töppäily, kai se on sitten jokseenkin yleistä.

        Kiitoksia vain ihanalle autokoululle ja silloiselle mahtavalle opelleni:)


      • ak konttoristi
        Kiki   kirjoitti:

        Autokouluan on oppivelvollisuuskoulu johon on PAKKO mennä, ja suurinta osaa oppilaita se ei kiinnosta pätkääkään, ja koittaa esittää sairasta jne. päästäkseen luistamaan tästä...


        VÄÄRIN vaan se on tuhansia euroja maksava täysin vapaahetoinen kurssi...

        Ja tottakai parturi ja lääkärikäynnitkin ovat vapaaehtoisia, mutta maksatpa vaan heillekin jos et mene SOPIMUKSEN mukaan!!!!!


    • asdasdasd

      lääkärikäynnit eivät olet vapaaehtoisia.

      • ---

        Kiva tietää näin kuuden vuoden jälkeen


      • Anonyymi
        --- kirjoitti:

        Kiva tietää näin kuuden vuoden jälkeen

        kiva tietää näin vitun monen vuoden jälkeen


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe