Itsetyydytys ja paniikkihäiriö

__huolestunut__

Olen lukenut netistä juttuja ahdistuneisuuden/paniikkihäiriön suhteesta itsetyydytykseen ja asia on jäänyt askarruttamaan minua suuresti. Siksi haluaisin avata ASIALLISEN keskustelun koskien teemaa.

Olen itse kärsinyt pitkäaikaisesta paniikkihäiriöstä ja ahdistuneisuudesta jo vuosia, mutta huomasin molempien ongelmien pahentuneen merkittävästi (varsinkin tuon ahdistuneisuuden ja alakuloisuuden), kun aloin tyydyttää itseäni 2-3 kertaa joka päivä. En tiedä, onko näillä kahdella asialla mitään tekemistä toistensa kanssa ja haluaisinkin kuulla muiden kommentteja ja kokemuksia. Luulen, että masturboinnista on tullut minulle pakkomielle ja eikös yleensä tällaisilla asioilla ole taipumusta vaikuttaa myös mielenterveyteen.

3

1410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruiskis kimmo

      onanoi rauhassa on hyvä että pystyt rentoutumaan, ja nauttimaan . monesti paniikkkilääkitys tuo siihen ongelmia, sehän vituttaa....:)))

    • Mun mielestä

      Siis jos olet NAINEN, niin mielestäni masturboinnissa ei pitäisi olla haitallisuutta elimistölle tai henkiselle puolelle, muuta kuin siinä muodossa, että jos tuntee masturboinnin vääränä, likaisena tms. jolloin voi seurata ahdistusta ja masennusta tms.

      Mielestäni masturbointi ei myöskään ole oikea lääke masennuksen aiheuttaman lamaantuneisuuden/ahdistuksen parantamiseksi. Kannattaisi yrittää etsiä ne ongelmat miksi masentaa/ahdistaa, ja yrittää vaikuttaa niihin.

      Luulisin, että masturbointi ja huono olo, kulkevat käsikädessä. Huono olo ajaa ihmisen etsimään parempaa oloa, tässä tapauksessa masturbointia mahdollisimman usein, mikä ei kuitenkaan ole ratkaisu ongelmiin.

      Sitten myös epäilisin, että paniikkihäiriöisellä orgasmi saattaa aiheuttaa lisäongelmia, sillä se on kuitenkin todella voimakas fyysinen reaktio, kun saa orkut (hengitystiheys kasvaa, sydän hakkaa, hiostaa, silmissä sumenee, kouristeluja jne.)

      Tämä jälkimmäinen kappale pätee myös miehiin, mutta sitten miehistä lisää:


      jos olet taas MIES, niin

      kuten tuolla alemmassa keskustelussa kirjoitinkin, niin en usko, että masturbointi aiheuttaa itsessään juurikaan henkisiä ongelmia, vaan se, että siitä seuraa liian usein suoritettuna ainevajautta elimistössä.

      Itse harrastin parhaimmillaan 5 krt päivässä, joka viikonpäivä masturbointia, joten en yhtään ihmettele, että olin aivan sekaisin :-)

      Ainakin itellä oli sillai, että mitä useammin masturboin, sitä heikommat orgasmitkin sain.

      Joten suosittelen, että kokeilet pakottaa itsesi vähentämään masturbointia reippaasti. Se ei ole helppoa, tiedän sen :-) mutta mun mielestä on parempi, että on kelvollinen olo useammin ja paremmat orkut, kuin hetkellinen laskeva euforia monesti päivässä, sekä omata pitkäaikaisia ahdistusoireita...

    • Anonyymi

      Itsetyydytys ei ole paha asia, paitsi uskonnollisesti. Sitä harrastaa kaikki jossain vaiheessa elämää, mutta lähtökohtaisesti voisi ajatella että onko ongelma enempi halu kontrolloida aomaa tekemistä kuin itse nautinto?. Jos et koe mielihyvää, niin voisiko syy olla jossain muualla silloin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe