Tulevissa opinnoissani on verkkotentit ja minua kiinnostaisi tietää niistä lähemmin.
Minun on siis oltava koneen ääressä tiettynä päivänä tiettyyn kellonaikaan vastaamassa kysymyksiin, sen sentään ymmärrän, mutta miten tällaisessa tentissä voidaan varmistaa, että koneen ääressä istun todella minä tai että en samalla plaraa oppikirjoista vastauksia?
Onko vastausaika kovin tiukka? Jos ajaksi on ilmoitettu klo 17-20, niin onko tentin pituus todella kolme tuntia vai voiko se olla lyhyempi, mutta suoritettava noiden kolmen tunnin aikana?
Ovatko kysymykset pikkunippelikysymyksiä vai esseemuotoisia? Voi tietysti vaihdella, mutta millaisia ovat kokemuksenne? Ovatko koesivut helppokäyttöisiä? Ovatko kaikki kysymykset heti näkyvissä vai tulevatko näkyviin sitä mukaa kuin edellisiin on vastannut? Voiko niihin palata korjauksia tekemään?
Voi olla tyhmiä kysymyksiä, mutta minua hieman jännittää nuo verkkotentit, varsinkin kun tiedän, että häiriötekijöitä tulee kotona olemaan aivan varmasti.
Verkkotentti
4
3705
Vastaukset
- ...
> miten tällaisessa tentissä voidaan varmistaa, että koneen ääressä istun todella minä
Suoranaisesti ei mitenkään. Jos opinnoissa on kuitenkin ollut aiempia kirjallisia tehtäviä, kirjoitustyylin eroavaisuudet tms. voivat paljastaa vilpin.
> tai että en samalla plaraa oppikirjoista vastauksia?
Useimmiten verkkotenteissä sallitaan materiaalin mukanapitäminen ihan virallisestikin. Kysymykset voidaan kuitenkin laatia niin laajoiksi, että ne mittaavat asian ymmärtämistä, eivät yksityiskohtia. Koska vastaus kirjoitetaan tietokoneella, vastaukset voivat olla myös käsinkirjoitettuja vastauksia pitempiä.
Pääsääntöisesti kysymykset ovat esseekysymyksiä. - Manalainen
Minulla oli ihan samanlaisia pohdintoja aikanaan. :-)
Käytännössä verkkotentissä kuten muutenkin kirjaudut omilla tunnuksillasi sisään verkkosivuille. Ainakin Helsingin avoimen yliopiston verkkotenteissä kaikki tenttikysymykset lähetettiin omaan sisäpostiin tasan klo 17. Siellä on myös aina tentin ajan joku puhelimen päässä tavoitettavissa, jos tulee teknisiä ongelmia.
Kysymykset olivat pääosin esseetyyppisiä, johonkin tenttiin taisi sisältyä myös yksi rastitustehtävä (yksi tai useampi oikea vaihtoehto). Vaikka kirjat saivat olla siinä vieressä, ei niitä käytännössä enää tentin aikana ehdi pahemmin lukemaan. Asioiden on siis oltava sisäistettynä melkoisen hyvin jo ennen tenttiä. Ylipäätään yksittäisiä vuosilukuja tms. nippelitietoa ei tenteissä tarvinnut vastauksiin sisällyttää. Käytännössä vastaukset kannattaa kirjoittaa ensin tekstinkäsittelyohjelmalla (ilman muotoiluja!) ja kopsata kaikki yhdessä vasta valmiina verkkosivuille lähetystilaan, verkkoyhteyttä ei tarvitse pitää koko tentin ajan päällä (muistaakseni yhteys katkeaa itsestäänkin, jos ei 20 minuuttiin klikkaile sivuja). Itse olen suhteellisen nopea (vaikkakin runsassanainen) kirjoittaja, joten selvisin tenteistä yleensä parissa tunnissa. Perusopintojen viimeinen tentti tosin vei melkein sen kolme tuntia, koska kysymykset olivat entisiä laajempia.
Itse pidin kovasti verkkotenteistä. Yksi tentti oli käytävä tenttimässä "perinteisesti" luentosalissa ja kaikki se käsin kirjoittaminen ja kumittaminen tuntuikin siinä välissä kovin työläältä, kun vertasi näppärään tietokonetekstieditointiin. Samoin antavathan ne kirjat henkistä "turvaa", kun ne saa pitää siinä vieressä. Kannattaa kotona varata mahdollisimman hiljainen tila, laittaa ovet kiinni ja perheelle "Ei saa häiritä!" -kyltti oveen, niin kyllä se siitä! - kommentti aiheesta
Minullakin on positiivisia kokemuksia verkkotenteistä. Kurssikirja kannattaa selata sitä ennen läpi, ettei tule täysin yllätyksenä sisältö. Jos on nopea lukemaan ja kirjoittamaan, ehtii tentissä tarvittaessa lukemaan tarvittavat alueet kirjasta. Ainakin kasvatustieteissä pystyy kokemusteni mukaan saamaan verkkotentistä arvosanoja 3-4 tenttikirjaa kertaakaan lukematta etukäteen, joten sitä en kyllä tiedä, mitä verkkotentti lopulta mittaa.
- 20+12
Ooh, miten voi saada arvosanoja avaamatta kirjoja? Itse olen aina lukenut huolellisesti läpi ja pitänyt kirjat tenttiaikana vieressä, jos tulisi jokin ajatusmoka. Silti on ihan hyvä jos saa 3. Olen lukenut sosiologiaa, taidehistoriaa ja viestintää. Niissä ainakin pitää osata kirjojen sisältö. Tosin taidehistoriassa oli yksi kysymys Rooman kaupunkisuunnittelusta ja sen tein ihan mutuna, eli olin ollut Pompeijissa ja lukenut Roomasta muuten. Kiitettävä napsahti. Tämä oli poikkeus.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3207600Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1761853
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161382- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91251Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j561181Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901019