Juhla-Mokka=hyi helvetti

Miten Suomen myydyin kahvi VOI olla tuo myrkkyliemi. Jouduin taas työpaikalla nielemään sitä moskaa kun ei muuta ollut ja meinasin oksentaa. Kitkerää ja maistuu kuumalta vedeltä, johon on tumpattu tupakkaa.

Mitä tahansa muttei Juhla-Mosk, eiku Mokkaa...
Kunpa suomalaisten maku viimeinkin muuttuis ettei tuota tyrkytettäis enää joka paikassa ! Eihän 90 sentillä VOI saada hyvää kahvia puolta kiloa - vai mitä edes maksaa kun en ikinä sitä osta.
Ilmoita


on maha kipeänä pari tuntia. Sellaista.
Ilmoita
Eniten myytyjen suomalaisten kahvien ongelma on aivan liian vaalea paahtoaste. Paahtimot ovat vuosikymmenestä toiseen toitottaneet sitä, kuinka "Suomeen tuodaan vain korkeluokkaisimpia kahvilaatuja, joiden hienot aromit pääsevät oikeuksiinsa nimenomaan vaaleapaahtoisina". Katin kontit! Jotenkin vain paahtimot ovat saaneet kansan totutettua noihin litkuihinsa eikä parannusta ole näköpiirissä. Kustannuskysymys tuo paahtoasteen nostaminen tuskin olisi – ehkäpä paahtimot nyt vain pelkäävät, ettei tummempi ja parempi kahvi kävisikään kaupaksi kun kansa on oppinut ryystämään suoveden oloista sumppia?

Pauligin kahveista normaali Presidentti on vieläkin äljäkkeisempää kuin Juhla-Mokka! Äskettäin on markkinoille tullut tummapaahtoinen (lue: keskipaahtoinen) Presidentti, joka on ihan juotavaa – mutta pienistä volyymeistä johtuen hinta on mitä on. Tarjouksista sitä on turha hakea.

Valitettavasti paahtoastemaku ja hinta yhdessä ohjaavat minut juomaan kompromissi-aamukahvinani ruotsalaista Gevaliaa. Joskus ostan tummaa Presidenttiä sen kalleudesta huolimatta. Työpaikallani tujautan alkuiltapäivällä mokkakupillisen espressoa (yleensä Pauligin Espresso Originalea, joskus Lavazzaa).

Luin äskettäin jostain, että Kuhmon Alko varautuu heinäkuisiin Kamarimusiikkijuhliin hankkimalla huomattavavasti normaalia suuremman valikoiman ja määrän viinejä, erityisesti kuivia valkoviinejä. Paikkakunnan ruokakaupat taas osaavat varautua tummapaahtoisten kahvien kysyntäpiikkiin. Olisikohan niin, että kulttuuriväki olisi eturintamassa vaatimassa Suomeenkin enemmän kansainvälistä makusuuntausta edustavaa kahvikulttuuria?
Ilmoita
Kävisikö Santos kahvi? Tiedätkö mistä se tehdään?
Minä tiedän. Kauppiaat palauttavat niitä kahvipaketteja, joihin on päässyt ilmaa ja ne kaikki sekoitetaan keskenään ja pakataan uudeksi kahvimerkiksi, joka on siis Santos.
Ilmoita
Mielestäni se on todella hyvä kahvi. Juttelin erään kahveja juoneen ihmisen kanssa ja hän totesi että "miksi suomalaiset valittavat kahveistaan, jotka ovat tehty paljon hienommista kahvilajeista kuin jotkut kaputsiinot ja esppressot". Olen samaa mieltä.
1 VASTAUS:
> miksi suomalaiset valittavat kahveistaan,
> jotka ovat tehty paljon hienommista
> kahvilajeista ...

No siksi, että tarjoushintaluokassa saa vain aivan liian vaaleapaahtoiseksi jätettyä kahvia. Paahdettaessa kahvia enemmän saataisiin siitä selvästi paremman makuista ja terveellisempää (liian vaalea paahtoaste jättää kahviin liikaa vatsalle epäystävällisiä parkkihappoja). Kuulostaa ehkä nurinkuriselta, mutta asia on fakta.

Ei tunnu hyvältä maksaa kunnolla paahdetusta kahvista neljättä euroa / ½ kg, kun samoista laaduista valmistettua vajaapaahtoista saa tarjouksesta puoleentoista euroon.

Ei minulla muuta valittamista. Jos suomalaiset haluavat "nauttia" vatsaa korventavaa suovettä jatkossakin, niin siitä vaan! Minä maksan kalliimpaa hintaa vaikka hammasta purren.
+Lisää kommentti
Mikä tahansa on myrkkyä kun sen keittää niin surkeella keittimellä ..... Joku Bosch tai mokkamasteri ..... Krups, lämpösulakekin on yli 200 astetta kestävä niin palaahan se pilalle kun pitäs 90 asteessa olla parhaimmillaan. Olen niin monesti todennut että huono keitin, huono kahvi. Philips voittaa mennen tullen Juhla Mokan keittämisessä kaikki muut keittimet. En ole kokeillu muita kahveja Philipsissä mutta tiedän, että Juhla Mokka menee pilalle jos se keitetään ylikuumaksi, siitä tulee valmiiksi pikeä jota ei juo Erkkikään irvistämättä.
1 VASTAUS:
No sinähän mestari olet, kun ei testeissä ole havaittu keittimillä mitään vaikutusta kahvin makuun.
+Lisää kommentti
Juhlamokka on aivan hirveätä, itse ainakin suosin laadukasta Rainbow kahvia, joka on erinomaisen makuista, mutta myös edullista. Rainbow kahvi on todellinen voittajan valinta!
1 VASTAUS:
Rainbow-kahvi vain paahdetaan nykyään Hollannissa - jos halpaa ,hyvää ja kotimaista haluat niin osta perinteistä Kulta-Katriinaa.

Ihan juotavaa minusta ja eken halvempaa kuin Juhlamokka.

Paahtoasteista vielä - itseasiassa finskit ovat oikeassa - ei sen kaiken tarvitse aina tummaksi paahdettua olla - palanut ei ole hyvä vaikka Tseimi toista väittäisikin.
+Lisää kommentti
Olet oikeassa.
Juhla Mokkaa ei meillä tarjota edes vieraille!
Pakkohan on paahtimon tietää, että laatu on roskaa.
Heillähän on niitä maistajia, ja jos laatu menee heidän läpi, niin tarkkaajien aistit ovat palaneet loppuun.
Nyt kaikki, jotka ovat samaa mieltä, laittamaan sähköpostia Pauligille.
Olen paljon euroopassa ja kauko-idässä.
Siellä saa parempaa kahvia kuin täällä Suomessa.
Fazer Cafee on hinnoitellut itsensä ulos, vaikkakin he tekevät hyvää kahvia kymppitonnien laitteilla.
Ilmoita
Juhla-mokka edelleen samaa tupakka vettä hyi ja hyi... onko paahtimomestari edelleen sama. Vai tuleeko raaka-aine tupakkaviljelmältä. Kun menee kahvilaan tai kylään tietää jo pihalla mitä joutuisi juomaan, onneksi tee pelastaa
Ilmoita
Maku asia, turha niistä kiistellä. Jos et tykkää niin hommaa jotain mistä pidät. ja asiasta poiketen.. Olisihan se mukavaa kun olisi vaihteeksi kalliimmillekin kahveille välillä jotain tarjouksia. niin tummille että vaaleille. Itse ostan vaalea paahtoista Hieno kahvia, viis terveellisyydestä.. minä pidän sen mausta.. Tumma kahvikin voi olla hyvää jos se on keitetty oikein.. silloin kun se ei ole.. niin se maistuu pitkään pannussa seisseelle/pannuun kärähtäneelle kahville.. tai kahville jossa on liikaa puruja..tulee liian vahvaa.. toki jotkut varmaan pitävät näistäkin.. maku on yksilöllistä.. toinen tykkää, toinen ei.
Ilmoita
Keittimen puhdistus, vaikuttaa paljonkin kahvin makuun
Muistutin vaan ,...
1 VASTAUS:
Ja yks italiaano ei halunnut keitintään edes pestävän - väitti sen vaikuttavan kahvin makuun.

Keittimenä oli vanha ruuvattava mutteripannu, joten mikä meillä on vastaanlaittaen makuasioissa.
+Lisää kommentti
Tilaa ruotsista Zoegas Skånerost nii saat kunnon kaffeeta ;)
Ilmoita
Minusta tummapaahto kahvi maistuu kauan keittimessä seisoneelta ja pahalta. Kulta katriina on todella laimeaa, menee nopeasti kahvipaketti loppuun. Veli toi kerran Stockmannilta pehmeässä paketissa olevaa kahvijauhoa, paketissa oli kuva afrikkalaisista kahvipapujen kerääjistä. Oli todella hyvää suodatinjauhekahvia, nimeä en muista ja kyseistä kauppaa ei kaupungissani ole.
Ilmoita
Ehkä sinne työpaikan pannuun on joku tumpannut sätkän?

Kahvilaadulla ei varmaan ole merkitystä työpaikan kahvina, ne on lähes aina pahaa ja seisonutta, likaisia keittimiä, väärä annostus.

Kaikki kahvi on lisäksi huonompilaatuista valmiiksi jauhettuna. Olen itse noin kuukauden verran ostanut kokonaisia papuja ja jauhanut itse pari kupillista vain hetken ennen suodatusta. Mielenkiintoista kokeilua. Juhlamokka luomu on ihan hyvää juotavaa, paljon parempaa kuin valmiiksi jauhettu. Nyt on menossa Arvid Nordqvistin Eco Mellanmörk. Tummapaahtoisiakin on kokeiltu ja ne on yhtä hyviä kuin vaaleapaahteiset, erilaisia vain. Nämä on makuasioita, ihan kuin suklaissa: yksi tykkää maitosuklaasta, toinen tummasta. Makukahvejakin on Sittarin hyllyt väärällään.

Toiveissa olisi oikea paineella toimiva espressokeitinkin. Espressoa tekee väliin mieli, ja sitten voi onneksi käydä kahvilassa nauttimassa sellaisen vaikka Robert's Coffeessa.
4 VASTAUSTA:
Työpaikan kahvina on nähty kaikkea mahdollista ja kuinka JMstä saa lirua tai tervaa, toinen laittaa pannuliseen "pari mitallista" ja toinen holauttaa suoraan paketista suodattimen liki täyteen..., sitä sitten pari tuntia pannussa "haudutettuna" ilman sokeria ja maitoa. "Ensin pitää kysyä kuka keitti ja koska?"
Kahvilaatuja on kaikki kaupat väärällään. Sieltä vain valitsemaan oma. Kuka pakottaa JMokkaa juomaan, kun voi ostaa mitä mieli tekee?

Kysyntä kai ratkaisee tarjonnan Juhla Mokassakin. Niin kauan kuin ihmiset ostaa, niin kauan valmistetaan. Kaikki kahvi on pahaa laihana, likaisella pannulla tai seisoneena.

Sokkotesteissä on todettu halpiskahvien ajavan Juhla Mokan ja Pressan ohi. Pirkka Kahvi on ollut testivoittaja ja luultu kalliiksi kahviksi.
KahviHullu kirjoitti:
Mitäs niistä, maistaa itse ja ei tarvitse välittää muiden makutottumuksista. Ei siihen kavereilta tarvitse mielipidettä kysyä.
+Lisää kommentti
Juhla mokka, ei oo mun lempi kahvia ainaka, ku jotain kusi-vettä, aromi mokka ainaki oli mun lempi kahvia mut sitä ei saa täältä päin, Saludo on hyvää mut tuhtia tavaraa. En oo koskaan pitäny juhla mokkaa kovin hyvänä, ku jotain ruskeeta vettä.
Ilmoita
Jos haluat vahvaa ja rikasta,
niin tee se aperitasta.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Juhla-Mokka=hyi helvetti

Miten Suomen myydyin kahvi VOI olla tuo myrkkyliemi. Jouduin taas työpaikalla nielemään sitä moskaa kun ei muuta ollut ja meinasin oksentaa. Kitkerää ja maistuu kuumalta vedeltä, johon on tumpattu tupakkaa.

Mitä tahansa muttei Juhla-Mosk, eiku Mokkaa...
Kunpa suomalaisten maku viimeinkin muuttuis ettei tuota tyrkytettäis enää joka paikassa ! Eihän 90 sentillä VOI saada hyvää kahvia puolta kiloa - vai mitä edes maksaa kun en ikinä sitä osta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta