Juhla-Mokka=hyi helvetti

Taina

Miten Suomen myydyin kahvi VOI olla tuo myrkkyliemi. Jouduin taas työpaikalla nielemään sitä moskaa kun ei muuta ollut ja meinasin oksentaa. Kitkerää ja maistuu kuumalta vedeltä, johon on tumpattu tupakkaa.

Mitä tahansa muttei Juhla-Mosk, eiku Mokkaa...
Kunpa suomalaisten maku viimeinkin muuttuis ettei tuota tyrkytettäis enää joka paikassa ! Eihän 90 sentillä VOI saada hyvää kahvia puolta kiloa - vai mitä edes maksaa kun en ikinä sitä osta.

36

5445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luppakorva

      on maha kipeänä pari tuntia. Sellaista.

    • Mössääjä

      Eniten myytyjen suomalaisten kahvien ongelma on aivan liian vaalea paahtoaste. Paahtimot ovat vuosikymmenestä toiseen toitottaneet sitä, kuinka "Suomeen tuodaan vain korkeluokkaisimpia kahvilaatuja, joiden hienot aromit pääsevät oikeuksiinsa nimenomaan vaaleapaahtoisina". Katin kontit! Jotenkin vain paahtimot ovat saaneet kansan totutettua noihin litkuihinsa eikä parannusta ole näköpiirissä. Kustannuskysymys tuo paahtoasteen nostaminen tuskin olisi – ehkäpä paahtimot nyt vain pelkäävät, ettei tummempi ja parempi kahvi kävisikään kaupaksi kun kansa on oppinut ryystämään suoveden oloista sumppia?

      Pauligin kahveista normaali Presidentti on vieläkin äljäkkeisempää kuin Juhla-Mokka! Äskettäin on markkinoille tullut tummapaahtoinen (lue: keskipaahtoinen) Presidentti, joka on ihan juotavaa – mutta pienistä volyymeistä johtuen hinta on mitä on. Tarjouksista sitä on turha hakea.

      Valitettavasti paahtoastemaku ja hinta yhdessä ohjaavat minut juomaan kompromissi-aamukahvinani ruotsalaista Gevaliaa. Joskus ostan tummaa Presidenttiä sen kalleudesta huolimatta. Työpaikallani tujautan alkuiltapäivällä mokkakupillisen espressoa (yleensä Pauligin Espresso Originalea, joskus Lavazzaa).

      Luin äskettäin jostain, että Kuhmon Alko varautuu heinäkuisiin Kamarimusiikkijuhliin hankkimalla huomattavavasti normaalia suuremman valikoiman ja määrän viinejä, erityisesti kuivia valkoviinejä. Paikkakunnan ruokakaupat taas osaavat varautua tummapaahtoisten kahvien kysyntäpiikkiin. Olisikohan niin, että kulttuuriväki olisi eturintamassa vaatimassa Suomeenkin enemmän kansainvälistä makusuuntausta edustavaa kahvikulttuuria?

    • Runttaaja

      Kävisikö Santos kahvi? Tiedätkö mistä se tehdään?
      Minä tiedän. Kauppiaat palauttavat niitä kahvipaketteja, joihin on päässyt ilmaa ja ne kaikki sekoitetaan keskenään ja pakataan uudeksi kahvimerkiksi, joka on siis Santos.

    • kahvikissa

      Mielestäni se on todella hyvä kahvi. Juttelin erään kahveja juoneen ihmisen kanssa ja hän totesi että "miksi suomalaiset valittavat kahveistaan, jotka ovat tehty paljon hienommista kahvilajeista kuin jotkut kaputsiinot ja esppressot". Olen samaa mieltä.

      • Mössääjä

        > miksi suomalaiset valittavat kahveistaan,
        > jotka ovat tehty paljon hienommista
        > kahvilajeista ...

        No siksi, että tarjoushintaluokassa saa vain aivan liian vaaleapaahtoiseksi jätettyä kahvia. Paahdettaessa kahvia enemmän saataisiin siitä selvästi paremman makuista ja terveellisempää (liian vaalea paahtoaste jättää kahviin liikaa vatsalle epäystävällisiä parkkihappoja). Kuulostaa ehkä nurinkuriselta, mutta asia on fakta.

        Ei tunnu hyvältä maksaa kunnolla paahdetusta kahvista neljättä euroa / ½ kg, kun samoista laaduista valmistettua vajaapaahtoista saa tarjouksesta puoleentoista euroon.

        Ei minulla muuta valittamista. Jos suomalaiset haluavat "nauttia" vatsaa korventavaa suovettä jatkossakin, niin siitä vaan! Minä maksan kalliimpaa hintaa vaikka hammasta purren.


      • Anonyymi

        Nykyään bulkkikahvia valmistavillakin on hyvä valikoima erilaisia tummapaahtoisia kahveja kolmannesta paahtoasteesta alkaen. Omiin suosikkeihin kuuluu Pauligin kaupunkikahvi-sarja, joista pari suosikkia ovat New York ja Barcelona.

        Ruotsalaiset bulkkikahvimerkit kuten Löfbergs ja Arvid Norqvist ovat olleet pidemmällä tummapaahtoisten kahvien tuotannossa. Löfbergs on jopa Juhla Mokkaa edullisempaa ja parempaa maultaan, erioten Kharisma on suosikkini, jota välillä ostan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään bulkkikahvia valmistavillakin on hyvä valikoima erilaisia tummapaahtoisia kahveja kolmannesta paahtoasteesta alkaen. Omiin suosikkeihin kuuluu Pauligin kaupunkikahvi-sarja, joista pari suosikkia ovat New York ja Barcelona.

        Ruotsalaiset bulkkikahvimerkit kuten Löfbergs ja Arvid Norqvist ovat olleet pidemmällä tummapaahtoisten kahvien tuotannossa. Löfbergs on jopa Juhla Mokkaa edullisempaa ja parempaa maultaan, erioten Kharisma on suosikkini, jota välillä ostan.

        Hölmöt maksaa enemmän kun porot polttaa pilalle. Voihan ne itsekin laittaa vaikka pannulle ja paahtaa niin mustaksi kuin haluaa :D


    • Juhla Mokkaa 30 v.

      Mikä tahansa on myrkkyä kun sen keittää niin surkeella keittimellä ..... Joku Bosch tai mokkamasteri ..... Krups, lämpösulakekin on yli 200 astetta kestävä niin palaahan se pilalle kun pitäs 90 asteessa olla parhaimmillaan. Olen niin monesti todennut että huono keitin, huono kahvi. Philips voittaa mennen tullen Juhla Mokan keittämisessä kaikki muut keittimet. En ole kokeillu muita kahveja Philipsissä mutta tiedän, että Juhla Mokka menee pilalle jos se keitetään ylikuumaksi, siitä tulee valmiiksi pikeä jota ei juo Erkkikään irvistämättä.

      • oiuyghj

        No sinähän mestari olet, kun ei testeissä ole havaittu keittimillä mitään vaikutusta kahvin makuun.


    • kahvit tunteva

      Juhlamokka on aivan hirveätä, itse ainakin suosin laadukasta Rainbow kahvia, joka on erinomaisen makuista, mutta myös edullista. Rainbow kahvi on todellinen voittajan valinta!

      • välilläkorpea

        Rainbow-kahvi vain paahdetaan nykyään Hollannissa - jos halpaa ,hyvää ja kotimaista haluat niin osta perinteistä Kulta-Katriinaa.

        Ihan juotavaa minusta ja eken halvempaa kuin Juhlamokka.

        Paahtoasteista vielä - itseasiassa finskit ovat oikeassa - ei sen kaiken tarvitse aina tummaksi paahdettua olla - palanut ei ole hyvä vaikka Tseimi toista väittäisikin.


    • Wasabo

      Olet oikeassa.
      Juhla Mokkaa ei meillä tarjota edes vieraille!
      Pakkohan on paahtimon tietää, että laatu on roskaa.
      Heillähän on niitä maistajia, ja jos laatu menee heidän läpi, niin tarkkaajien aistit ovat palaneet loppuun.
      Nyt kaikki, jotka ovat samaa mieltä, laittamaan sähköpostia Pauligille.
      Olen paljon euroopassa ja kauko-idässä.
      Siellä saa parempaa kahvia kuin täällä Suomessa.
      Fazer Cafee on hinnoitellut itsensä ulos, vaikkakin he tekevät hyvää kahvia kymppitonnien laitteilla.

    • rouva667

      Juhla-mokka edelleen samaa tupakka vettä hyi ja hyi... onko paahtimomestari edelleen sama. Vai tuleeko raaka-aine tupakkaviljelmältä. Kun menee kahvilaan tai kylään tietää jo pihalla mitä joutuisi juomaan, onneksi tee pelastaa

    • Hienokahvi8D

      Maku asia, turha niistä kiistellä. Jos et tykkää niin hommaa jotain mistä pidät. ja asiasta poiketen.. Olisihan se mukavaa kun olisi vaihteeksi kalliimmillekin kahveille välillä jotain tarjouksia. niin tummille että vaaleille. Itse ostan vaalea paahtoista Hieno kahvia, viis terveellisyydestä.. minä pidän sen mausta.. Tumma kahvikin voi olla hyvää jos se on keitetty oikein.. silloin kun se ei ole.. niin se maistuu pitkään pannussa seisseelle/pannuun kärähtäneelle kahville.. tai kahville jossa on liikaa puruja..tulee liian vahvaa.. toki jotkut varmaan pitävät näistäkin.. maku on yksilöllistä.. toinen tykkää, toinen ei.

    • Keittimen puhdistus, vaikuttaa paljonkin kahvin makuun
      Muistutin vaan ,...

      • välillänäinkiin

        Ja yks italiaano ei halunnut keitintään edes pestävän - väitti sen vaikuttavan kahvin makuun.

        Keittimenä oli vanha ruuvattava mutteripannu, joten mikä meillä on vastaanlaittaen makuasioissa.


    • Per-kel

      Tilaa ruotsista Zoegas Skånerost nii saat kunnon kaffeeta ;)

    • kaffe.maistuu

      Minusta tummapaahto kahvi maistuu kauan keittimessä seisoneelta ja pahalta. Kulta katriina on todella laimeaa, menee nopeasti kahvipaketti loppuun. Veli toi kerran Stockmannilta pehmeässä paketissa olevaa kahvijauhoa, paketissa oli kuva afrikkalaisista kahvipapujen kerääjistä. Oli todella hyvää suodatinjauhekahvia, nimeä en muista ja kyseistä kauppaa ei kaupungissani ole.

    • KokonainenPapu

      Ehkä sinne työpaikan pannuun on joku tumpannut sätkän?

      Kahvilaadulla ei varmaan ole merkitystä työpaikan kahvina, ne on lähes aina pahaa ja seisonutta, likaisia keittimiä, väärä annostus.

      Kaikki kahvi on lisäksi huonompilaatuista valmiiksi jauhettuna. Olen itse noin kuukauden verran ostanut kokonaisia papuja ja jauhanut itse pari kupillista vain hetken ennen suodatusta. Mielenkiintoista kokeilua. Juhlamokka luomu on ihan hyvää juotavaa, paljon parempaa kuin valmiiksi jauhettu. Nyt on menossa Arvid Nordqvistin Eco Mellanmörk. Tummapaahtoisiakin on kokeiltu ja ne on yhtä hyviä kuin vaaleapaahteiset, erilaisia vain. Nämä on makuasioita, ihan kuin suklaissa: yksi tykkää maitosuklaasta, toinen tummasta. Makukahvejakin on Sittarin hyllyt väärällään.

      Toiveissa olisi oikea paineella toimiva espressokeitinkin. Espressoa tekee väliin mieli, ja sitten voi onneksi käydä kahvilassa nauttimassa sellaisen vaikka Robert's Coffeessa.

      • Wenetervaa

        Työpaikan kahvina on nähty kaikkea mahdollista ja kuinka JMstä saa lirua tai tervaa, toinen laittaa pannuliseen "pari mitallista" ja toinen holauttaa suoraan paketista suodattimen liki täyteen..., sitä sitten pari tuntia pannussa "haudutettuna" ilman sokeria ja maitoa. "Ensin pitää kysyä kuka keitti ja koska?"


      • KahviHullu

        Kahvilaatuja on kaikki kaupat väärällään. Sieltä vain valitsemaan oma. Kuka pakottaa JMokkaa juomaan, kun voi ostaa mitä mieli tekee?

        Kysyntä kai ratkaisee tarjonnan Juhla Mokassakin. Niin kauan kuin ihmiset ostaa, niin kauan valmistetaan. Kaikki kahvi on pahaa laihana, likaisella pannulla tai seisoneena.

        Sokkotesteissä on todettu halpiskahvien ajavan Juhla Mokan ja Pressan ohi. Pirkka Kahvi on ollut testivoittaja ja luultu kalliiksi kahviksi.


      • Omavalinta

    • Anonyymi

      Juhla mokka, ei oo mun lempi kahvia ainaka, ku jotain kusi-vettä, aromi mokka ainaki oli mun lempi kahvia mut sitä ei saa täältä päin, Saludo on hyvää mut tuhtia tavaraa. En oo koskaan pitäny juhla mokkaa kovin hyvänä, ku jotain ruskeeta vettä.

    • Anonyymi

      Jos haluat vahvaa ja rikasta,
      niin tee se aperitasta.

    • Anonyymi

      Suurimpia ongelmia teidän kahvikokemuksiinne on luultavasti väärin keitetty kahvi. Laitteen puhtaus tietysti 1 prioritetti ja 2 tulee oikeat mittasuhteet. Teidän pitäisi maistaa sitä Juhla Mokkaa ammattilaisen keittämänä..tulette yllättymään! En väitä toki, että se olisi kaikkein parhain kahvi , mutta mielestäni ehdottomasti mainettaan parempaa, kunhan se valmistetaan oikein.

      Ja mitä Pauligin maistajaan tulee. Kenenkään täälä ei pitäisi lähteä häntä arvostelemaan. Hänen makuaistinsa, kun ovat täysin omaa luokkaansa verrattuna normi sumpin lipittäjään. Jos hänen aistinsa eivät olisi priimaa olisi laadun vaihtelu suurta.

      Toki nämä ovat makuasioita, joten "oikeaa" vastausta ei ole, mutta kannustan etsimään sen ammattilaisen joka teille JuhlaMokan keittää (mieluiten maistatte vielä sokkona) ja sitten arvostellaan uusiksi:)

      • Anonyymi

        Sinä ylimielinen Pauligin toimihenkilö.

        Keitän kahvia ammatikseni.

        Huolletuilla ja puhtailla ammattilaitteilla.

        Juhla Mokan paahtoa "kehitettiin" kun paahtimo sai uudet laitteet.
        Tällöin Juhla Mokan maku muuttui oleellisesti.

        Juhla Mokka ratsastaa entisellä nimellä
        ja on kahvina todella yliarvostettua.

        Meillä ei käytetä Paulig kahvia eikä Pauligin laitteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä ylimielinen Pauligin toimihenkilö.

        Keitän kahvia ammatikseni.

        Huolletuilla ja puhtailla ammattilaitteilla.

        Juhla Mokan paahtoa "kehitettiin" kun paahtimo sai uudet laitteet.
        Tällöin Juhla Mokan maku muuttui oleellisesti.

        Juhla Mokka ratsastaa entisellä nimellä
        ja on kahvina todella yliarvostettua.

        Meillä ei käytetä Paulig kahvia eikä Pauligin laitteita.

        Nykyajan baristat eivät ole kahviammattilaisia vaan kahvihifistelijöitä. Gastromessuilla muutama vuosi sitten yksi hifistelijä keitteli kahvia vanhanaikaisella suppilosuodattimella, sanoin hänelle, että keittelin isälleni noin kahvia 70-luvulla ollessani 7-8 vuotias.
        Esim. coffeehousissa ei saa enään hyvää suomalaista kahvia vaan jotain eurooppalaista kitkerää kahvintapaista.
        Onkohan muuten aloittaja enään hengissä, kun se oli "pakoitettu" juomaan sitä kahvia työpaikalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyajan baristat eivät ole kahviammattilaisia vaan kahvihifistelijöitä. Gastromessuilla muutama vuosi sitten yksi hifistelijä keitteli kahvia vanhanaikaisella suppilosuodattimella, sanoin hänelle, että keittelin isälleni noin kahvia 70-luvulla ollessani 7-8 vuotias.
        Esim. coffeehousissa ei saa enään hyvää suomalaista kahvia vaan jotain eurooppalaista kitkerää kahvintapaista.
        Onkohan muuten aloittaja enään hengissä, kun se oli "pakoitettu" juomaan sitä kahvia työpaikalla.

        Lounaspaikoistakin oikea kahvi on poissa.
        Päivän Pizzan lisuke: päivän pizzakebab tuliliemi on ihan oma lukunsa.
        Siis tulikuuma päivän seissyt pikiterva lasipannun pohjalla.

        Jälkiruokakahvia ei edes tarjota joka paikassa.
        Ja jos tarjotaan niin automaattista automaatista.

        Vikat kunnon louskahvit join Ansabaarissa, Ansatiellä kehä lll.n laidalla.
        Oli kai viimeisiä paikkoja josta sai oikeaa Suomalaista kahvia.
        Ja kuului lounaan hintaan.
        Tilattiin sieltä kakku-kahvitus synttäreille.
        Vanhinkin sukupolvi oli tyytyväinen tarjoiluun,
        suolaseen ja makeaan ja erityisesti kahviin...

        Pidin hyvää kahvia aina jotenkin itsestään selvänä asiana.
        Mutta ei se ole. Hyvää kahvia joutuu etsimään nykypäivänä.


    • Anonyymi

      Kahvista voi aina kieltäytyäkin. Enokin joi aina hopeateetä.

    • Anonyymi

      Menin halpaan.
      Ostin Liitelistä kolme pakettia Juhla mokkaa yhdeksällä eurolla.
      Oli halpaa? Ei muuten ollutkaan...
      Mutta ei tullut ostettuakaan mitään oikeaa kahvia.

      Normi mitalla Juhla mokauksesta saa laihan makuista värjättyä vettä.
      Persimooni että hatuttaa!
      Pauligit on presidenttiä myöden makunystyröiden kusetusta.

      Elämä ja maailma opettivat mitä oikea kahvi on:
      Ja siirryin Paulatytön rinnoilta Löfbergin Cresendoon jo vuosia sitten...

      Günter Liidel myy kyllä Löfbergiä, muttei Crescendoa.
      Joka muuten on asiallisen tummapaahtoinen kahvi.
      Sopii suodatukseen ja vaikka nokikahviksi.

      Violetti Cresendo on ainoa syy käydä S-Marketissa.
      Vähän yli tai alle yhdeksällä eurolla saa kaksi paketti Cresendoa.

      • Anonyymi

        Joo Cresendo on Kahvia isolla K.lla.
        Mutteripannuun ihan parasta.


    • Anonyymi

      Nyt saa Meiran paahtimolta tummapaahtoista jauhatusta ale hintaan.

      • Anonyymi

        Olen jo jonottamassa!
        Teltan laitoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen jo jonottamassa!
        Teltan laitoin.

        Palokuntakin kävi katsomassa.


    • Anonyymi

      Kuulin että Vallilassa on maanantaina extratummaa paahtoa kaupan!
      Vain rajoitettu erä. S-bonusta ei kuitenkaan jaeta. Käteiskauppaa!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe