Lumihiutaleita

Regina*

Lumihiutaleet putoilevat hiljaa maahan, samalla toivottavat valoisaa ja tunnelmallista ISÄNPÄIVÄÄ jokaiselle isälle tasapuolisesti.

On onnellista tuo lumisateen tulo maahamme, se viestittää synkkä syksy on kohta taaksejäänyttä aikaa, laskeudumme odottamaan joulun aikaa monine kynttilöineen ja perhetapaamisineen.

Jotkut haluavat viettää joulun yksin, kylpylöissä, aurinkorannikoilla ties missä, mutta kyllä joulun tunnelma silti on sama jokaisella.

Luin Niinistön kirjan Hiljaisten historia, jossa hän kertoo novellissa Surun siluetit tunnelmiaan Khao Lakissa, Tsunamin ryöpyttäessä aluetta täydellä voimalla
Lukukokemus antoi ajattelemisen aihetta, josta Lumihiutaleita ketju sai aloittamiseen pontta. On niin monenlaisia joulun viettoja muistoineen, mitä kenelläkin.

"Laivajoulun vietto" on tuttua, mutta ah niin yksinäistä muista matkustajista huolimatta. Las Palmas - Dakar pitkällä risteilyllä ei ollut oikein tunnelmaa. Turku-Riika risteily vähäisen ohjelmatarjonnan vuoksi niukanpuoleinen, joten ne on taaksejäänyttä elämää. Jos matkustan jonnekin joulun viettoon, suunnitelmissa on Koillismaa tai Lappi.

Eri maissa joulun vietto on maan tapojen mukaista,siihen vaikuttaa hyvin paljon mikä on valtauskonto maassa. Katoliset alkavat joulun vieton vasta jouluaattona messulla klo 23. Jouluaatto on vielä täysi työpäivä. Sveitsissä jossa reformoitu (Calvinistit) ovat valtauskonto heillä on omatyylinen joulunvietto. Kokemuksistani oppineena pidän oman maan joulua tunnelmallisempa viettotapana.

Ensi joulua odotan kun kesän mansikkamaitoa, saan lasten perheet luokseni joulunviettoon.

Menneiden joulujen muistelu tapahtumineen antaa mielihyvää jos ikäviäkin joulumuistoja on. Muistot ovat elämänrikkautta, jospa joku jatkaisi ketjua muistelemalla.

8

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sain aikoja sitten postiini viestin tuntemattomalta ystävältä samalla linkin hänen ja avustajan laatimaan sivustoon. Jos kiinnostaa kuunnella kaunista eri mielialoihin soveltuvaa musiikkia tai lukea runoja tässä linkki:

      http://www.healingeagle.net/Fin/AdLove.html

      • Ja mukavia runoja. Varsinkin ne laulut;Osa todella kauniita!!


    • ei paljon suomen joulua muistuttanut.
      Joulukatu oli lamput ja koristeet, valojen syttymistä odottelin aattoon asti, sitten valo kerran vilahti ja koko kaupunki meni pimeäksi,
      ylikuormitusko vai mikä oli syynä, turisteille oli juhlia ja joulupukkeja järjestetty.

      TV esitti uutisia Romaniasta olihan v. -89
      kuvista ymmärsi että Ceausescu ja Elena on teloitettu järkyttävää jouluohjelmaa joka tapauksessa.
      Mutta lammaspaisti ravintolassa oli edullista ja hyvää, viini taasen kallista ja hyvää.

      Lämmintä ja lumetonta näitä jäi mieleen siitä joulusta.

    • Tänä jouluna vietän jouluaaton luultavasti aivan yksin kissani kanssa. Toinen tyttäreni on joulun Thaimaassa ja toisen tyttären perhe tänä vuonna jouluaterialla anoppilassa. Varmaan käväisevät jossain vaiheessa luonani, mutta olen mieluummin aaton rauhassa yksín kotonani (ellen saa jouluvierasta), vaikka kutsu sinne toiseen anoppilaan onkin voimassa.
      Yleensä olen ollut jouluaaton jommankumman tyttären luona, mutta tilanteesta johtuen olen yksinkin joskus ollut, syönyt hyvin, katsellut telkkua enkä murehtinut yksinoloani, sillä se on joka tapauksessa ollut lähinnä oma valintani.
      Ulkomaille tai risteilylle en yksin jouluna lähtisi, siellä vieraiden ihmisten joukossa yksinolo luullakseni korostuisi ikävälllä tavalla.

      • Sisaren tyttö

        Jos uskaltaisin, tahtoisin mennä yksin erämamökille joulun viettoon.En tarvitsisi paljon rekvisitttaa, vain hiljaisuuden, kynttilöitäja hiukan ravintoa, kenties pullon viiniä ja vettä.
        Voisitteko suoistella jotain paikkaa?Ehkä joku sentään pitäisi toveriksi ottaa, joku vähäpuheisempi ihminen, että saa kokea hiljaisuutta.Hyvä kirja on pakko ottaa mukaan.


      • Regina*

        Ei se mahdotonta ole viettää joulua yksin joko kotona tai jossakin mökillä. Senverran arkajalka olen etten metsämökillä yksin viihtyisi, vaikka olisi kynttilät, viinit ja pientä purtavaa mukana. Henkivartijan tarvitsisin.

        Kotijouluja olen yksin viettänyt ihan mukavilta nekin tuntuneet. Katsellut elokuvia, kuunnellut oman makuista musiikkia, pientä purtavaa, hyvä kirja ja viiniäkin. Kun elää yksin on vain totuttava viettämään juhlaaikoja yksin, ei aina ole haluja matkustelemiseen.


      • Sisaren tyttö kirjoitti:

        Jos uskaltaisin, tahtoisin mennä yksin erämamökille joulun viettoon.En tarvitsisi paljon rekvisitttaa, vain hiljaisuuden, kynttilöitäja hiukan ravintoa, kenties pullon viiniä ja vettä.
        Voisitteko suoistella jotain paikkaa?Ehkä joku sentään pitäisi toveriksi ottaa, joku vähäpuheisempi ihminen, että saa kokea hiljaisuutta.Hyvä kirja on pakko ottaa mukaan.

        kerrostalossa, kerran kokeilin viettää ilman musiikia ja ilman televisiota.

        Ainoastaan kirja joka kertoi savenvalaja perheestä ja kulkukoirasta joka tuli asumaan heille tyhjään koirankoppiin ja oli mukana ja tukena perheen kohtaloissa, kirjailija oli ilmeinen koiran ystävä.

        Oloni ei ollut yksinäinen vaan se rauha ja onnistunut kirjavalinta teki sen joulun mieleen painuvaksi.


    • millainen olis

      Suunnittelen joulun viettoa jossakin korven kainalossa ehkä Koillismaan tuntuman perukoilla.
      Mistä löytyisi hyvä kohde?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      471
      10486
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2576
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      60
      2042
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1769
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1472
    6. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      161
      1405
    7. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1330
    9. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1328
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1225
    Aihe