Asuntosijoitus, kohta ale alkaa?

hyeena

Markkinataloudessa on kaikki laman merkit, hyvältä näyttää näin asuntosijoittajan näkövinkkelistä. Sitten isketään kiinni, kämppiä on halvalla , voi ostaa nipussa. Siinä sitä tehdään taas kunnon tili muutamassa vuodessa! Het kun korot lähtee nousuun eka maksuvaikeustapaukset tulevat markkinoille, sudet iskevät kimppuun. Minkälaiset visiot teillä?

3

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Blösö

      Tuskin korot Nousee 90luvun alun tasolle
      vaikka jonkinlainen notkahdus on tulossa
      otetaan vaan iisisti eikä hosuta mammonan
      kanssa Seikka on saletti kenkä heiluu lafkoissa
      ne studaa mutta otetaan me vaan iisiisti eix je
      Pankit palvelee meitä nykyään aina voi käydä
      ruuvaamassa laina aikoja ym kyllä se siitä
      nyt kannattaa ostaa vaan isompia luukkkuja tehdä bulimpia sijoituksia nimimerkki tyhjästä alkanutja velkaa saanut

    • A. Ahne

      Ensimmäiset työttömyyden takia asunnonmyyntiin joutuneet ovat jo kaupittelemassa kämppiään. Kaikki ei enää käy kaupaksi pyyntihinnan tuntumassa. Huonolla paikalla sijaitsevista joutuu luopumaan halvemmalla kuin vuosi, pari sitten.

      Sijoittajan kannalta on ikävää, että pakkomyyntitarve koskee vain häviävän pientä osaa Suomen kasvukeskusten asunnoista. Lisäksi korkojen nousuun ei ole muutamaan vuoteen reaalitaloudellisia paineita, vaan ne ovat vieläkin menossa alaspäin.

      Joudut Hyeena odottamaan muutaman vuoden ennen kuin asuntoja saa Suomen kasvukeskuksista alehintaan, jos saa. Eipä taida meidän elinaikaamme enää osua Neuvostoliiton hajoamisen kaltaista mullistusta, jota seuranneissa jyrkissä lasku- ja noususuhdanteissa jaettiin Suomessa varallisuutta uudelleen. Ja jos ei tule kunnon romahdusta, niin ei tule jyrkkää nousuakaan. Koska aineksia jyrkkään taantumaan ei ole, on asuntopuolen kaksinumeroisten tuottoprosenttienkin aika Suomessa pitkäksi aikaa ohi.

      Vinkkinä voin kertoa, että hyvän tuoton asuntosijoitukselle saa nyt Tallinnasta. Siellä uudet kämpät maksavat alle puolet Helsingin hinnasta. Korkotaso ja korkoliikkeet ovat kuitenkin samat kuin meillä (ja koko Euroopassa.)

      Suuri oli ennen ero Helsingin ja Tukholmankin asuntohinnoissa, vaan ei ole enää. Samaan tapaan EU-Viron pääkaupungin Tallinnan asuntohinnat kipuavat Helsingin tuntumaan seuraavan 20-30 vuoden aikana.

      Virossa ei työtä tekevä kansanosa elätä laiskureita puolella tienaamastaan palkasta, vaan saa käyttää omista rahoistaan lähes 80% itse. Kun vielä Viron kustannustaso on päävientimaita Suomea ja Ruotsia alhaisempi, Virolla on tilaa kasvaa kunnes rikkaampien pullamössönaapurien etumatka on saatu kiinni ja menty vähän ohikin.

      On melkoinen onnenpotku meille tämän päivän suomalaisille sijoittajille, että tällainen kohtalaisen vakiintunut vaurastumisautomaatti on toiminnassa ihan vieressämme.

      • 123

        >Lisäksi korkojen nousuun ei ole muutamaan vuoteen reaalitaloudellisia paineita, vaan ne ovat vieläkin menossa alaspäin.

        Pariin vuoteen korkotaso ei nouse merkittävästi.

        >Eipä taida meidän elinaikaamme enää osua Neuvostoliiton hajoamisen kaltaista mullistusta, jota seuranneissa jyrkissä lasku- ja noususuhdanteissa jaettiin Suomessa varallisuutta uudelleen. Ja jos ei tule kunnon romahdusta, niin ei tule jyrkkää nousuakaan. Koska aineksia jyrkkään taantumaan ei ole, on asuntopuolen kaksinumeroisten tuottoprosenttienkin aika Suomessa pitkäksi aikaa ohi.

        Kyllä täällä on niin pitkät perinteet sähläämisestä, että omaisuutta jaetaan taas uudelleen urakalla vähän alle 10 vuoden kuluttua.

        >Vinkkinä voin kertoa, että hyvän tuoton asuntosijoitukselle saa nyt Tallinnasta. Siellä uudet kämpät maksavat alle puolet Helsingin hinnasta. Korkotaso ja korkoliikkeet ovat kuitenkin samat kuin meillä (ja koko Euroopassa.)

        Kun valtion ja kansantalous on kuralla niin huolitaanko niitä EMUun?

        >Suuri oli ennen ero Helsingin ja Tukholmankin asuntohinnoissa, vaan ei ole enää. Samaan tapaan EU-Viron pääkaupungin Tallinnan asuntohinnat kipuavat Helsingin tuntumaan seuraavan 20-30 vuoden aikana.

        Ennen Helsingin asunnot maksoivat enemmän kuin Tukholman.

        >Virossa ei työtä tekevä kansanosa elätä laiskureita puolella tienaamastaan palkasta, vaan saa käyttää omista rahoistaan lähes 80% itse. Kun vielä Viron kustannustaso on päävientimaita Suomea ja Ruotsia alhaisempi, Virolla on tilaa kasvaa kunnes rikkaampien pullamössönaapurien etumatka on saatu kiinni ja menty vähän ohikin.

        Useita virolaisia oman maan tilanne hävettää.

        Siellä on nyt valehtelijat vallassa ja ne vaan pahentaa budjettivajetta ensi vuonna. Saas nähdä kenestä ne tekee maksumiehen. Pankeillahan siellä oli jo yksi konkurssikierros viime vuosituhannen puolella ja uusi on kulman takana.

        Virossa on myös kaikki-tänne-heti-mentaliteetti päällä. Ne tavallaan uskovat Neuvostoliiton vielä palaavan, mikä haittaa kansantalouden kehitystä. Pitkäaikaisia investointeja tekevät vain ulkomaalaiset. Jotkut tosin ovat alkaneet epäilemään, että Viro olisi kohta puolin oikeusvaltiokin.

        >On melkoinen onnenpotku meille tämän päivän suomalaisille sijoittajille, että tällainen kohtalaisen vakiintunut vaurastumisautomaatti on toiminnassa ihan vieressämme.

        Vakiintunut? Kyllä siellä voittoja tehdään, mutta ei sun siihen maahan kannata rakastua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe