Kuusaa 80-90 luvulla

Muistelija.

Tehdääns nyt sellainen pitkä Kuusankosken muisteloketju. Tästä vois tulla pitkä ja mielenkiintonen ketju, aiheena olisi muistella minkälaista porukkaa ja juttuja oli kuusaalla 80-90 luvun ajalla.
Muistatteko kun valtakadulla oli ennen kotipizzaa semmonen Halpa-Shop divari? Se oli muuten paras lehtidivari mitä silloin löytyi.. taisi niitä kouvolastakin löytyä siihen aikaa, mutta tuo oli siis 80 luvun lopulla vielä pystyssä, sit niitä tuli vielä muutama ja nykyisin ei noita lehtipisteitä enää ole kuusaalla näkynytkään. Halpa-Shopista löytyi monenmoista luettavaa, sai aina penkoa isot lehtikasat ja kaikkea kivaa löytyi, sinne mentiin aina pentuina lehtiä vaihtamaan ja olipa tietokonepelejäkin saatavilla ne oli siihen aikaan commodorella toimivia.

Ravintola Pippuri oli monen Puistomaalaisen ajanviettopaikka, siellä tosin tapahtui ikäviäkin asioita, muistaako kukaan esim.tapausta kun muuan tyyppi ampui kiikarikiväärillä terassilla istunutta? Ikäviä juttuja, näitä sattuu.
Pippurissa varmaan on melskettä aikojen saatossa ollutkin.

108

24221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porstua

      80-90 luvuilla kuusaa oli kukkeimmilaan, ei ollut näköpiirissä tehtaiden sulkemisia. itselle on mieleen jäänyt kuusaalaisten hyytävä maine kouvolan yöelämässä.

      • Hyytävämaine!!

        Itse Valkelaisena oltiin 90- luvulla pistämässä kuusaanpellejä turpaan. Naurettavia pellejä silloin isolla laumalla menivät yhden kippuun. Yksi yhtä vastaan tilanne oli aina Valkeala - Kuusankoski 1 - 0 . Monta ikimuistoista hetkeä kun sai juosta näiden pelkureiden perässä.


      • Taidatkin
        Hyytävämaine!! kirjoitti:

        Itse Valkelaisena oltiin 90- luvulla pistämässä kuusaanpellejä turpaan. Naurettavia pellejä silloin isolla laumalla menivät yhden kippuun. Yksi yhtä vastaan tilanne oli aina Valkeala - Kuusankoski 1 - 0 . Monta ikimuistoista hetkeä kun sai juosta näiden pelkureiden perässä.

        olla aika nuori jos vasta 90- luvulla olit teini! jos silloinkaan....että silleen.


    • ---------------------------...

      Joo, näitä on aina mukava lueskella...

      Itse vietin 80-90-luvun taitteen teininä Kouvolassa. Kyllähän se niin oli, että kun perjantai-iltaa lähdettiin kylille viettämään (Kuntsin discoon tai muuten portaille istumaan) aina oli jotain "tapahtumaa" tiedossa. Kuusaalaisten toimesta pääosin. Toki meiltä Kouvolastakin löytyi muutama siihen aikaan aika tunnettu riitapukari. Jätetään tähän nyt nimiä mainitsematta, kyllä samaan aikaan kylillä pyörineet muistaa, niin Kouvolan kuin Kuusaalaisten kovat pojat.

      Matalan Kynnyksen edessä oli aina omat porukat. Taisivat Kuusaan pojat olla siihen aikaan tunnistettavissa väärin päin olevasta lippiksestä.

      Eräs uusivuosi on jäänyt mieleen. Oli siihen aikaan tyttöystävä, joka asui Kuusaalla. Muistanette, että paikkakuntien välistä lempeä ei katsottu suopein silmin. Siitä saatiin hyvä nujakka aikaiseksi, jos muuta ei keksitty. Eihän sinne nyt Kouvolan poika uskaltanut yksin lähteä. Ilta meni hyvin mutta yöbussi Kouvolaan osoittautui liian vaativaksi. Enpä muista moisessa nujakassa toista kertaa olleeni. Toki ikuinen muisto jäi, pari muovihammasta eteen...

      Jatkoja kaikille tuon ajan muistaville ja toiminnassa mukana olleille!

    • Ex-kuusaalainen

      Kiva tälläisiä muisteloita lukea!Itse vietin just 80-90 luvulla nuoruuteni täysi-ikäisyyden kummallakin puolella Kuusaalla!
      Muistan hyvin tuon lehtidivarin,itsekkin siellä monesti käynyt penkomassa.Pippuri tuli koluttua moneen tuhanteen kertaan ja myöskin Ravintola Figaro,Fiksulaksihan sitä kutsuttiin.Fiksuudesta en tosin tiedä!
      Paperitehdas oli voimissaan,itsekkin siellä silloin työskentelin.Kyllä harmitti ihan kypällä,kun kuulin sulkemisesta!!Paljon tuttuja jäi työttömäks!Kyllä on tullu moneen kertaan tippa silmäs katottua KONE 17!!Niillä kulmilla itekkin paljon pyöriny.
      Kouvolaan piti aina sillon tällön päästä,kello kymmenen kiitsarilla,joka oli aina tupaten täys enemmän tai vähemmän känniläisiä ja sitten liftillä kotiin,jos ei enää paluumatkalla ollu rahaa.
      Aseman Monttu ja Vintti, Safiiri ja Rubin tulivat myös hyvin tutuiksi.
      Kuusaalla oli siihen aikaan montakin ns.pahamaineista tyyppiä,liekö moni enää hengissäkään?!
      Hyvin on muistissa Kuusaalaisten ja Kouvolaisten välienselvittelyt!
      Tulee siel Kuusaal viel kerran vuoteen käytyä tuttuja moikkaamassa,välil on kyl sinne ikävä,mut työn peräs oli lähettävä muualle.

    • -80 luvulta.

      Muistan hyvin tuon divarin; kävin minäkin siellä etsimässä Aku Ankkoja. Sieltä sai myös ostettua erilaisia pilailuvälineitä, joita koulussa tuli käytettyä..

      Hieman "vanhempana" sitten tuli istuskeltua Kuusaalla entisellä keskusaukiolla ja katseltiin Kuusaan poikia.. Joihinkin ihastuin. Muistan joitakin ns. koviksia, jotka olivat kovia tappelemaan.. Näitä koviksia löytyi myös tytöistä, joita hieman pelättiinkin.

      Pienteollisuustalon discoissa oli tiivis tunnelma -80-luvun puolivälissä. Niissä oli hauska käydä! Myös siellä toisessa Discossa, ( k
      Kansantalossa ) tuli käytyä. Siellä sitten tapasin erään pojan, johon ihastuin.
      Nykyään tämä poika on vain kaunis muisto, sillä hän ei ole enään täällä. Traagisten tapahtumien myötä hän menehtyi. Harmi, sillä kaipaan ihastustani vieläkin. Mutta hyvät muistot ja vanhat valokuvat lohduttavat tiukan paikan tullen. En tule ikinä unohtamaan tuota poikaa. ( huokaus )

      -80-luvun loppupuolella ja -90-luvun alussa kävin minäkin ravintola Saphir ´issa tilaamassa sinistä enkeliä.. Myös silloinen Rubin oli hyvä menomesta, kuten myös Assan Monttu. Montussa tutustuin moneen,mukavaan ja mielenkiintoiseen persoonaan. Montussa oli pokena vanhempi, todella mukava mies.

    • kasarii

      Tottahan toki muistissa säilyy Figaron päätähuimaavat seikkailut, Kansantalon discot ja kyllähän Kansantalossa käytiin katsomassa peergynttii, dingoo ja yötä.

      Kaupoista muistuu mieleen Ale-Tekno, Kulmuri, City-kulma ja Centrumi.

      Entäs sitten toritöppönen...

      • skisma.

        Joo.. centrumihan oli ennen valintataloa. Oli vuonna -86 vielä ainakin.
        Mulkurin muistan myös,anteeksi Kulmuri.OLi joku futisliike, mutta sieltä sai myös vuokrattua videofilmejä.Kaupan täti antoi ala-ikäisellekin k-18 filmin,jess! Kyseessä ei sentään pornoa kuitenkaan!

        Olikos puistomaa tuolloin semmoinen räyhä-alue? Tai onhan siellä kuulema vieläkin yksi talo jossa polliisit välillä aktiivisesti käyvät?
        Siellä vanhan kaupan luona ( Squash hallia vastapäätä ) siinä semmonen ylöspäin menevä hiekkapolku, siinä oikealla on se puuvarasto. Ties kuinka monta kertaa on sielläkin palanut kun puistomaan nuoret kollit riehaantuivat, heh heh! Nythän siitä on se koko toinen puolisko jo tuhoutunutkin.


    • "80-luvun nuori"

      Kyllä löytyy niin hyviä, kun huonojakin muistoja. Mutta Figaron päätähuimaavat seikkailut olivat kyllä parasta. Pippurissa tuli käytyä myös.80-luvulla istuttiin kauppa-aukiolla ja sitte linkalla Kouvolaan. Ihania muistoja....

    • Neljän pilli

      No joo, ainakin 80-lukua voidaan muistella Kuusaan kulta-aikana. Keskusta oli elävä, kauppaliikkeitä oli lähes joka lähtöön ja usko tulevaisuuteen oli kova. Usko paperiteollisuuteen työllistäjänä oli horjumaton... Kaupungin taloudellinen tilannekin oli erinomainen. Rakenneltiin Kuusankoski-taloja ja urheilutiloja sun muuta. Ja tietysti putkitehtaan edeltäjä Kurjenmiekan paviljonki Kelttiin. Muistan avajaiset.

      Kuusaan oma elokuvateatteri Studio 123 oli aikanaan kova juttu. Monesti tuli käytyä niissä kympin näytöksissä katsomassa ajan suosikkirainoja: Bondeja, Paluu tulevaisuuteen, Karate Kid, Top Gun, Elm Streetit etc.

      Halpa-Shopissa tuli käytyä vaihtamassa lehtiä ja sittemmin kuusnelosen pelejä. Pilailuvälinepuolikin tuli testattua... Kuusaalla oli muuten 80-luvulla oma karkkikauppakin, siinä Asu-Valinnan vieressä. Myöhemmin tuli sitten kannatettua kulman takana ollutta Herkkulaa, josta sai ostettua kolmoskaljaa alaikäisenä.

      Ikävämmistä jutuista saisi aikaan aika pitkän listan. Kuusalaisten maine oli kova Kouvolassa, mutta aikaansaava nuoriso osasi järjestääm myös paikallisotteluita Kuusaa vs. Voikkaa. Ainakin yhden kerran voikkaalaiset juoksivat Kansantalon edestä tennishallille asti. Uusintottelun estivät poliisit saatuaan vihiä asiasta ja pysäyttivät Voikkaan joukkueen Voikkaan (vanhalla) sillalla.

    • veljekset..

      olivat kunnon hauskanpitäjiä aikoinaan. Pallokentäntiellä oli bilepaikka no1 :)

    • afdsafadsf

      oli Osuuspankin ja pienteollisuustalon välissä, jäätelökioski teeässän vieressä ja toinen postikin. Polkuautorata pallokentällä ja joku vanha talo mikä on kai koskikaran tieltä purettu. Hyvin nostalgista joskus ollu ku käyny Kuusaalla ja ruvennu miettimään lapsuuden aikoja.

      • kuusaalainhuu

        kaupungin puutarhapuolen varasto/ mikälie "taukopaikka", kait se joku vanha sähkömuuntaja oli.
        juu pallokentäl ain mentii katsomon alle keräilee matsien jälkee rahoja kun känniset äijät niitä taskuistaan kylvi .


      • ex-lukiolainen
        kuusaalainhuu kirjoitti:

        kaupungin puutarhapuolen varasto/ mikälie "taukopaikka", kait se joku vanha sähkömuuntaja oli.
        juu pallokentäl ain mentii katsomon alle keräilee matsien jälkee rahoja kun känniset äijät niitä taskuistaan kylvi .

        Muuntajan kulmalla kokoontui deekujengi. Lukion fysiikan opettaja Juhani K. katseli aina tuon porukan touhuja luokkansa ikkunasta ja pohdiskeli mitä juomia siellä mahdettiin nauttia.


      • kuusaantyttö

        Minkä lattia oli vino. Sieltä käytiin ostamassa hajukumeja ( siis semmoisia koulussa käytettäviä :) ) kun oltiin oltiin alaluokilla. Lukion rakennuksessa oli silloin muutama ala-asteen luokka. Ja rohkeimmat kävi kulmurista ostamassa irtokarkkia ruokavälkällä. Kerran joku tönäs koko irtokarkkihyllyn vahingossa lattialle ja joutu ostamaan pilkkahintaan, tietty, kaikki karkit. Niitä oli muovikassillinen, joita sitten välitunnilla jakeli meille vähän kateellisille.


      • Jossu -68
        kuusaantyttö kirjoitti:

        Minkä lattia oli vino. Sieltä käytiin ostamassa hajukumeja ( siis semmoisia koulussa käytettäviä :) ) kun oltiin oltiin alaluokilla. Lukion rakennuksessa oli silloin muutama ala-asteen luokka. Ja rohkeimmat kävi kulmurista ostamassa irtokarkkia ruokavälkällä. Kerran joku tönäs koko irtokarkkihyllyn vahingossa lattialle ja joutu ostamaan pilkkahintaan, tietty, kaikki karkit. Niitä oli muovikassillinen, joita sitten välitunnilla jakeli meille vähän kateellisille.

        Olen Kuusaan likkoja vm. -68. Muistan ihanan kirjakaupan ja oisko ollut sen jälkeen siinä toimineen jonkin "meikki-kaupan" ?? Itse ainakin kävin ensimmäisiä kajal-kyniä sieltä ostamassa :) Ja sen muuntajan muistan. Kaupungin puutarhatyöntekijöiden taukopaikka oli siinä liki vai samassa talossa ?? Vaan muistatteko, kun oli peltoa siinä kohti missä nykyään on Hotelli-Sommelo ja/tai Kuusankoski-talo?? Voi jestas..:)


      • Anonyymi
        ex-lukiolainen kirjoitti:

        Muuntajan kulmalla kokoontui deekujengi. Lukion fysiikan opettaja Juhani K. katseli aina tuon porukan touhuja luokkansa ikkunasta ja pohdiskeli mitä juomia siellä mahdettiin nauttia.

        Koljonen kommentoi,
        ”siellä kokoontuu yhdeksäs B”,
        ”ovat saaneet koulukirjat lasiset kannet”….


    • piti tyttöjen

      tarpeet tyydytettynä, muistan kerrankin kun se
      sommelonrannassa kesäiltana yhtä hoitsupimua pisteli.

      • pätkii pätkii

        Äläs nyt viitti Marko :o) Kerro vaikka se motto.


      • muistan toisin

        kesken jäi aina hommat kun piti paskalle lähtä kesken kaiken.


    • ++++

      järin usein Sireenin pokkoa näkyny kansantalon/piekkarin diskoissa!!Minkähän takia...

    • Need

      Itsekin muistan sen 80-luvun Kuusaan ja 90-luvun alun paikan myös. Kyllähän aika on kullannut muistoja. Silloin vaan ei tiennyt mistään paremmasta mutta kamala paikkahan se Kuusaa oli jo silloin.

    • Joo,o

      kyl sanoa et oli kyl kivaa aikaa silloin.Oli Takalat,Hietala ym.kumppanit.Aina sattui ja tapahtui...eipä taida enää Kuusaalla olla samanlaista meininkiä!?

      • tarviiko

        No eipä taida olla tarvetta samanlaiselle menolle katsos kun mailma muuttuu myös kuusaankoskella


      • daiju-maiju

        ehhehee nam


      • Vanha Ksnk
        daiju-maiju kirjoitti:

        ehhehee nam

        Oli se menoa 80 luvun lopulla.Ketä kaikkia siihen kuusaan jengiin kuuluikaan? Kyllä oli laki ja järjestys heidän käsissä.Siinä porukassa oli kova meno ja moni on poistunut keskuudestamme. Lappalan rannalla kesäpäiviä vieteltiin.


      • bööp
        Vanha Ksnk kirjoitti:

        Oli se menoa 80 luvun lopulla.Ketä kaikkia siihen kuusaan jengiin kuuluikaan? Kyllä oli laki ja järjestys heidän käsissä.Siinä porukassa oli kova meno ja moni on poistunut keskuudestamme. Lappalan rannalla kesäpäiviä vieteltiin.

        tarkotatko sitä porukkaa ketkä oli usein kuusankoskitalon tunnelissa? niille ei kannattanut mennä päätään aukomaan. sen tiesi kaikki kouvolaa myöten


      • +-+-+
        bööp kirjoitti:

        tarkotatko sitä porukkaa ketkä oli usein kuusankoskitalon tunnelissa? niille ei kannattanut mennä päätään aukomaan. sen tiesi kaikki kouvolaa myöten

        ne siellä tunnelissa jöpötti?Ketäs siellä sitten oli?Kyl ne kovat issut liikkui ihan siellä ihmisten ilmoilla...


      • vimpparilt
        +-+-+ kirjoitti:

        ne siellä tunnelissa jöpötti?Ketäs siellä sitten oli?Kyl ne kovat issut liikkui ihan siellä ihmisten ilmoilla...

        tämä asiallinen ketju.

        Ihan kivoja muisteluita tässä.


      • 90-luvun
        vimpparilt kirjoitti:

        tämä asiallinen ketju.

        Ihan kivoja muisteluita tässä.

        alussa ollutta kioskia keltaisessa talossa, josta miekkonen myi markalla irtotupakkia alaikäisille. Oli ukko joskus niin kännissä kipsassaan että... En millään muista ukon nimeä.

        Yksi tapahtuma vuosittain oli mukava, löysivapaat. Silloin ihmisiä oli liikkeellä sankoin joukoin.

        Monet Kuusaan kovista ovat mananmajoilla, hyväksi vai pahaksi?


      • kuusaalain*
        90-luvun kirjoitti:

        alussa ollutta kioskia keltaisessa talossa, josta miekkonen myi markalla irtotupakkia alaikäisille. Oli ukko joskus niin kännissä kipsassaan että... En millään muista ukon nimeä.

        Yksi tapahtuma vuosittain oli mukava, löysivapaat. Silloin ihmisiä oli liikkeellä sankoin joukoin.

        Monet Kuusaan kovista ovat mananmajoilla, hyväksi vai pahaksi?

        Reiskan kioski oli keltaisessa talossa.


      • haistelijoita
        Vanha Ksnk kirjoitti:

        Oli se menoa 80 luvun lopulla.Ketä kaikkia siihen kuusaan jengiin kuuluikaan? Kyllä oli laki ja järjestys heidän käsissä.Siinä porukassa oli kova meno ja moni on poistunut keskuudestamme. Lappalan rannalla kesäpäiviä vieteltiin.

        taisi olla tämä "jengi"


      • Tunnelin porukka
        90-luvun kirjoitti:

        alussa ollutta kioskia keltaisessa talossa, josta miekkonen myi markalla irtotupakkia alaikäisille. Oli ukko joskus niin kännissä kipsassaan että... En millään muista ukon nimeä.

        Yksi tapahtuma vuosittain oli mukava, löysivapaat. Silloin ihmisiä oli liikkeellä sankoin joukoin.

        Monet Kuusaan kovista ovat mananmajoilla, hyväksi vai pahaksi?

        Juu sen ukon nimi oli Reiska


    • ei muistu mieleen

      Hotelli Sommelon alakerrassa oli alunperin kaksi baaria nykyisen Baanan paikalla.

      Toinen oli muistaakseni ruokapuoli ja toinen baariosasto.

      Baarin nimi taisi olla Pulpperi, mutta mikä ihme oli sen toisen puolen nimi?
      Vai voisko se olla - en miä muista - toisinpäin;)

      • Neljän pilli

        Alunperin siellä oli yksi baari nimeltään Souvari. Souvari muutettiin Cantinaksi ja Baanaksi vuonna 1991.


      • mites?
        Neljän pilli kirjoitti:

        Alunperin siellä oli yksi baari nimeltään Souvari. Souvari muutettiin Cantinaksi ja Baanaksi vuonna 1991.

        Oliko siinä kuusaan jengissä semmonen ku Löytty? Semmonen pieni jäbä jolla oli kova maine, valvoi pitkin yötä ja temmelsi.


      • ollut mikään
        mites? kirjoitti:

        Oliko siinä kuusaan jengissä semmonen ku Löytty? Semmonen pieni jäbä jolla oli kova maine, valvoi pitkin yötä ja temmelsi.

        pieni mies jos samasta henkilöstä kyse. Tämä minun tuntemani henkilö on melkein viiskymppinen.


      • juuri sitä hain
        Neljän pilli kirjoitti:

        Alunperin siellä oli yksi baari nimeltään Souvari. Souvari muutettiin Cantinaksi ja Baanaksi vuonna 1991.

        Kiitos tiedosta.
        Arvelinkin, että täältä se apu löytyy:)


      • perkele.
        juuri sitä hain kirjoitti:

        Kiitos tiedosta.
        Arvelinkin, että täältä se apu löytyy:)

        Onkohan Hyppönen vielä lusimassa siitä Dragonsin tapauksesta?


      • Kuusaa forewer
        mites? kirjoitti:

        Oliko siinä kuusaan jengissä semmonen ku Löytty? Semmonen pieni jäbä jolla oli kova maine, valvoi pitkin yötä ja temmelsi.

        Jengis tais olla Hietala, Takala, Palmu, Boss Heiskala ja Nikkanen? Lere
        ja muita. Joskus käytii uimas Kalliojärvel ja mökki koki kovia.
        Joskus vuokrattii paketti auto ja juotii kossua,muuta nautintoaineita ei
        tarvittu. Suvisommelokin oli vireä mesta. Ei enää.


      • pierupesäke
        Kuusaa forewer kirjoitti:

        Jengis tais olla Hietala, Takala, Palmu, Boss Heiskala ja Nikkanen? Lere
        ja muita. Joskus käytii uimas Kalliojärvel ja mökki koki kovia.
        Joskus vuokrattii paketti auto ja juotii kossua,muuta nautintoaineita ei
        tarvittu. Suvisommelokin oli vireä mesta. Ei enää.

        Kyllä se silloin 90 luvun alussa tiedettiin niskalassakin tämä jengi. Aika raisua porukkaa olivat. muistaakseni jahtasivat niskalassakin porukkaa kun tuli jotain riitoja sinne. oli se hauskaa katseltavaa kun mopot jahtas toisiaan, heheh!


      • Vanhempi nimismies
        Kuusaa forewer kirjoitti:

        Jengis tais olla Hietala, Takala, Palmu, Boss Heiskala ja Nikkanen? Lere
        ja muita. Joskus käytii uimas Kalliojärvel ja mökki koki kovia.
        Joskus vuokrattii paketti auto ja juotii kossua,muuta nautintoaineita ei
        tarvittu. Suvisommelokin oli vireä mesta. Ei enää.

        Eipä tainnu pojilla ollasen kummempaa jengiä ja jos oli niin huonolla menestyksellä eteni.
        Siipeilijöitä puolet tuossa porukassa.
        Kuulusteluissa tuli itku useammalta ja kaveritkin sitten laulettiin.


      • täyttymys.
        perkele. kirjoitti:

        Onkohan Hyppönen vielä lusimassa siitä Dragonsin tapauksesta?

        en tiedä mutta hänen ansiostaan on taas yksi suuta soittava kännipää vähemmän kuusankoskella.

        lisää tällaisia pokeja, niin unelmani toteutuu. päästäisivät hengen myös noilta kakaroilta jotka juoksentelee pitkin yötä.

        t. tunteeton


      • Outo on
        täyttymys. kirjoitti:

        en tiedä mutta hänen ansiostaan on taas yksi suuta soittava kännipää vähemmän kuusankoskella.

        lisää tällaisia pokeja, niin unelmani toteutuu. päästäisivät hengen myös noilta kakaroilta jotka juoksentelee pitkin yötä.

        t. tunteeton

        unelma sulla.... Jos katsoisit peiliin niin ehkä ampusit.?
        Millainen on siis se unelmasi? Kerro lisää....
        Maailma jossa olet vaan sinä individualistisine mietteinesi???

        Tuu tänne niin näytän millanen on paratiisi.


      • kuusaantyttö

        Silloin se oli grilli-Pulpperi. Kaljaa sai vain, jos osti jotain ruokaa. Sämpyläkin kelpas. Hyvät ruoatkin siel kyl oli !!!!!!


      • kuusaantyttö
        Neljän pilli kirjoitti:

        Alunperin siellä oli yksi baari nimeltään Souvari. Souvari muutettiin Cantinaksi ja Baanaksi vuonna 1991.

        terveisiä vaan kaikille Souvarin kantaporukoille :) Sitä aikaa en unohda koskaan !!!! Enkä sitä kahvia, pahempaa saa etsiä !!!!


      • Kuusaanpoika
        kuusaantyttö kirjoitti:

        terveisiä vaan kaikille Souvarin kantaporukoille :) Sitä aikaa en unohda koskaan !!!! Enkä sitä kahvia, pahempaa saa etsiä !!!!

        Tulihan siellä aikoinaan istuttua =)) Kivaa aikaahan nuoruus oli.


      • faktaa,
        Kuusaanpoika kirjoitti:

        Tulihan siellä aikoinaan istuttua =)) Kivaa aikaahan nuoruus oli.

        ja nyt muutuit nöyräksi hintiksi koska olet keski-ikäinen?

        kerron sulle asiaa: nuoret eivät ole sen kummempia kuin vanhemmatkaan. samat asiat voi tehdä yhä uudestaan.


      • mihinkähän
        faktaa, kirjoitti:

        ja nyt muutuit nöyräksi hintiksi koska olet keski-ikäinen?

        kerron sulle asiaa: nuoret eivät ole sen kummempia kuin vanhemmatkaan. samat asiat voi tehdä yhä uudestaan.

        tuo nyt sitten mahtoi olla vastaus, ei mihinkään????


      • .
        Kuusaa forewer kirjoitti:

        Jengis tais olla Hietala, Takala, Palmu, Boss Heiskala ja Nikkanen? Lere
        ja muita. Joskus käytii uimas Kalliojärvel ja mökki koki kovia.
        Joskus vuokrattii paketti auto ja juotii kossua,muuta nautintoaineita ei
        tarvittu. Suvisommelokin oli vireä mesta. Ei enää.

        Kyllä se on Kuusankoskella aina mennyt niin, että 10 vastaan 1. Sitten kun Kuusankosken "kovia poikia" näki pimeällä, 1 vastaan 1 niin itkua tuhersivat, että älä lyö. Kyllä teki hyvää vetää oikein kunnolla korville siinä vaiheessa.


      • nahkavitonen.
        . kirjoitti:

        Kyllä se on Kuusankoskella aina mennyt niin, että 10 vastaan 1. Sitten kun Kuusankosken "kovia poikia" näki pimeällä, 1 vastaan 1 niin itkua tuhersivat, että älä lyö. Kyllä teki hyvää vetää oikein kunnolla korville siinä vaiheessa.

        Noinhan se menee. Eivätpä ne kuusaan teinitkään osaa muuta kun porukalla tulla paikan päälle ja sitten kun nähdään kuka siellä onkaan yksin vastassa, niin jo porhalletaan matkoihin ja suunsoitto puhelimella vaan jatkuu...


      • äzä
        Neljän pilli kirjoitti:

        Alunperin siellä oli yksi baari nimeltään Souvari. Souvari muutettiin Cantinaksi ja Baanaksi vuonna 1991.

        Souvarissa tuli lukioaikoina hyppytunteina paljon istuttua. Siellä oli varsin hyvännäköisiä tarjoilijatyttöjä.

        Oi niitä aikoja, no, ei ne asiat silloinkaan niin autuaallsia olleet kun tarkemmin muistelee.


      • JK
        kuusaantyttö kirjoitti:

        terveisiä vaan kaikille Souvarin kantaporukoille :) Sitä aikaa en unohda koskaan !!!! Enkä sitä kahvia, pahempaa saa etsiä !!!!

        Kyl oli hieno paari...souvari . siel käytii vetää kaljaa 16 votiaana.. sitte parin vuoden päästä tajus joku tarjoilia kysyä paprut kun oli tullu miehen ikään...suuttuvat kovasti


    • sitä tikulla

      silmään !!!!!!!!!!
      Vanha Karjalalainen sananlasku.

      • kuljettuu monta

        vuotta, mutta aivan toisissa merkeissä.


      • minikäsiijasinikäsii
        kuljettuu monta kirjoitti:

        vuotta, mutta aivan toisissa merkeissä.

        kyl kuusaa on yks niist maailmanlopun paikoist siit negatiivisimmast pääst. ite oon siel syntyny ja kasvanu vaan onneks tajunnu muualle muuttaa. tyypilliin pikkukylä yhen yhtiön eli kymiyhtiön kupees. ei oo mitää muuta ku kymi ja löysityö. ja ongelmat sen mukaiset. viinaa ja lisää viinaa. eikä ihme että kouvolalaisten kans piti taistella. työväki vastaan valkokaulusköyhälistö. muistan monet kerrat manskin lipan alla väistelleeni niitä enemmäkseen voikkaalaisii uhoojii. ja kuusaan puistomaa, voi vittu siin vast onkii lopun ajan paikka malliin neuvostoliiton lähiö. ja toinen samanlainen löytyy rekolasta. kaikki mikä ei ole omaa on tarkoitettu rikottavaksi?! ja yks paska muisto on jostain 70-luvun alusta naukion yläasteelta se vittumainen vaksi nokelainen. saatanan tyhmä ja väkivaltaan taipuvainen äijä. ja toinen mulkku oli se bilsan ope raski, joka kaikkien onneks tapettii moraa käyttäen kesken oppitunnin. vittu oli ite hakemalla hakenut kuolemaansa kaikki vuosikymmenet mitä se akka oli kuusaan lapsia henkisesti ja fyysisesti kiduttanu.


      • kuusaanjannu
        minikäsiijasinikäsii kirjoitti:

        kyl kuusaa on yks niist maailmanlopun paikoist siit negatiivisimmast pääst. ite oon siel syntyny ja kasvanu vaan onneks tajunnu muualle muuttaa. tyypilliin pikkukylä yhen yhtiön eli kymiyhtiön kupees. ei oo mitää muuta ku kymi ja löysityö. ja ongelmat sen mukaiset. viinaa ja lisää viinaa. eikä ihme että kouvolalaisten kans piti taistella. työväki vastaan valkokaulusköyhälistö. muistan monet kerrat manskin lipan alla väistelleeni niitä enemmäkseen voikkaalaisii uhoojii. ja kuusaan puistomaa, voi vittu siin vast onkii lopun ajan paikka malliin neuvostoliiton lähiö. ja toinen samanlainen löytyy rekolasta. kaikki mikä ei ole omaa on tarkoitettu rikottavaksi?! ja yks paska muisto on jostain 70-luvun alusta naukion yläasteelta se vittumainen vaksi nokelainen. saatanan tyhmä ja väkivaltaan taipuvainen äijä. ja toinen mulkku oli se bilsan ope raski, joka kaikkien onneks tapettii moraa käyttäen kesken oppitunnin. vittu oli ite hakemalla hakenut kuolemaansa kaikki vuosikymmenet mitä se akka oli kuusaan lapsia henkisesti ja fyysisesti kiduttanu.

        No oletko nyt onnellinen, kun olet muualla? Kerro muillekkin, mistä löysit paikan, jossa edellä kuvaamiasi ongelmia ei ole, niin saadaan se Guinnessin Ennätyskirjaan. Itse veikkaisin Helsinkiä, tuota maanpäällistä paratiisia, missä taviksetkin elävät kuin keisarit..


      • mdn1
        minikäsiijasinikäsii kirjoitti:

        kyl kuusaa on yks niist maailmanlopun paikoist siit negatiivisimmast pääst. ite oon siel syntyny ja kasvanu vaan onneks tajunnu muualle muuttaa. tyypilliin pikkukylä yhen yhtiön eli kymiyhtiön kupees. ei oo mitää muuta ku kymi ja löysityö. ja ongelmat sen mukaiset. viinaa ja lisää viinaa. eikä ihme että kouvolalaisten kans piti taistella. työväki vastaan valkokaulusköyhälistö. muistan monet kerrat manskin lipan alla väistelleeni niitä enemmäkseen voikkaalaisii uhoojii. ja kuusaan puistomaa, voi vittu siin vast onkii lopun ajan paikka malliin neuvostoliiton lähiö. ja toinen samanlainen löytyy rekolasta. kaikki mikä ei ole omaa on tarkoitettu rikottavaksi?! ja yks paska muisto on jostain 70-luvun alusta naukion yläasteelta se vittumainen vaksi nokelainen. saatanan tyhmä ja väkivaltaan taipuvainen äijä. ja toinen mulkku oli se bilsan ope raski, joka kaikkien onneks tapettii moraa käyttäen kesken oppitunnin. vittu oli ite hakemalla hakenut kuolemaansa kaikki vuosikymmenet mitä se akka oli kuusaan lapsia henkisesti ja fyysisesti kiduttanu.

        Siitä opettajan taposta tuli pari päivää sitten 30v täyteen. Silloin pääsi Kuusaa iltasanomienkin etusivulle.

        Tapon jälkimainingeissa eräs tunnettu valopää vitsaili toiselle vähemmän pidetylle opettajalle että "sinä olet seuraava". Reksi meinasi erottaa hänet koulusta kun oli jo 16v täyttänyt mutta ko opettaja pyysi että annetaan olla.


      • liity jäseneksi
        mdn1 kirjoitti:

        Siitä opettajan taposta tuli pari päivää sitten 30v täyteen. Silloin pääsi Kuusaa iltasanomienkin etusivulle.

        Tapon jälkimainingeissa eräs tunnettu valopää vitsaili toiselle vähemmän pidetylle opettajalle että "sinä olet seuraava". Reksi meinasi erottaa hänet koulusta kun oli jo 16v täyttänyt mutta ko opettaja pyysi että annetaan olla.

        Oliko tää valopää mahdollisesti Roitto?


      • minikäsiijasinikäsii kirjoitti:

        kyl kuusaa on yks niist maailmanlopun paikoist siit negatiivisimmast pääst. ite oon siel syntyny ja kasvanu vaan onneks tajunnu muualle muuttaa. tyypilliin pikkukylä yhen yhtiön eli kymiyhtiön kupees. ei oo mitää muuta ku kymi ja löysityö. ja ongelmat sen mukaiset. viinaa ja lisää viinaa. eikä ihme että kouvolalaisten kans piti taistella. työväki vastaan valkokaulusköyhälistö. muistan monet kerrat manskin lipan alla väistelleeni niitä enemmäkseen voikkaalaisii uhoojii. ja kuusaan puistomaa, voi vittu siin vast onkii lopun ajan paikka malliin neuvostoliiton lähiö. ja toinen samanlainen löytyy rekolasta. kaikki mikä ei ole omaa on tarkoitettu rikottavaksi?! ja yks paska muisto on jostain 70-luvun alusta naukion yläasteelta se vittumainen vaksi nokelainen. saatanan tyhmä ja väkivaltaan taipuvainen äijä. ja toinen mulkku oli se bilsan ope raski, joka kaikkien onneks tapettii moraa käyttäen kesken oppitunnin. vittu oli ite hakemalla hakenut kuolemaansa kaikki vuosikymmenet mitä se akka oli kuusaan lapsia henkisesti ja fyysisesti kiduttanu.

        http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=162891

        Hehhee


    • Ahti

      Mukava lukea mielenkiintoista ketjua. Oli se Kuusaa oikeesti erikoinen paikka 80-luvulla. Varmasti oli kovia naamoja joka kylässä mutta Kuusalaiset olivat Kuusaalaisia! Jotkut eivät siitä selvästi pitäneet tälläkään palstalla mutta olise se siistiä kuulua porukkaan. Hauskaa oli, älyttömän hauskaa vaikka ruumitakin lopulta tuli aika paljon. Tällä tarkoitan sitä että monta tuttavaa makaa sammakkolammella.
      Lain hallinnasta muistan hauskan jutun. Eräs nimeltä jo manittu kaveri härnäsi poliisia mopolla infon lipan alla eikä poliisi tietenkään saannut kiinni vaikka tiesikin kuka oli kaveri. Virka-ajan loputtua nuori poliisi tule omalla autolla paikalle ja rupesi isottelemaan ja kävi käsiksi mopokaveriin. Mainetta muutenkin niittänyt kaveri käänsi innokkaan poliisipojan siltaan ja kysyi olikos sulla jotain asiaa..?! Eipä enää ollut sen jälkeen ja veipä meitä joskus sitten kouvolaankin pussikaljojen kanssa....
      Ja sitten muisteltiin viikonloppua Kulmurilla sunnuntaina...

    • vanhoja kaivaten

      mä syntynyt vuonna 68 ja 80 luvul oli yks mimmi kuusaalta,tykkäs seksistä kovasti olin yhdellä escortilla usein kuskina ja saabilla itse ajelin,ois kiva löytää se misu. ei taida sieltä enää yhtä seksuaalisesti aktiivisia löytää

      • Karva.Mela

        Jos ite jaksaa painaa.Mä en enää jaksa ku kerran päiväs.
        Kyllä täällä hyvät kyyit saa edelleen useammalta,vanhalta kisakoneelta.Onhan niistä moni vähä pyöristynty ja rupsahtanu.Tortuki vähä lerpsahtanu.Mut kyl niit on mukava vedellä.
        On toki tullut niitä nuerempiakin mutta vanha tuttu on aina mukava.
        Eti vaan vanha kissa kainaloo!!


      • vuosimalli 68
        Karva.Mela kirjoitti:

        Jos ite jaksaa painaa.Mä en enää jaksa ku kerran päiväs.
        Kyllä täällä hyvät kyyit saa edelleen useammalta,vanhalta kisakoneelta.Onhan niistä moni vähä pyöristynty ja rupsahtanu.Tortuki vähä lerpsahtanu.Mut kyl niit on mukava vedellä.
        On toki tullut niitä nuerempiakin mutta vanha tuttu on aina mukava.
        Eti vaan vanha kissa kainaloo!!

        päästä peuhaamaan vielä jonkun vanhan kuusaan heilan kaa, uudetkin tervetulleita


    • mie-68

      Oli se ihanaa aikaa elää Kuusaalla silloin, vaikka usein eksyttiin Kouvolaan viikonloppuisin. Ja ne Figaron päätähuimaavat seikkalilut oli kyllä parasta. Siellä oli aina porukkaa ja aina tuttuja, vaikka sielläkin joskus ikäviä asioita sattui. Terkkuja vaan kaikille Figaron porukoille...ihania muistoja :) Semmoista menoa ja fiilistä ei ole missään......

      • Juuso.L

        Legendaarinen Mölö-Matti xD kaikki varmasti muistaa tämän kaverin. Huhujen mukaan muutti Norjaan joku aika sitten. Mutta Mölö-Matin muistan Kuusankosken katukuvasta, Vp/Hit Burgerin ikkunasta kurkkimasta. Hän oli eräänlainen keskustan maskotti. Taikka kerran ku oltiin kaverin kanssa pieninä poikina uimahallissa, kyseinen herra lähti meitä seuraamaan siellä. Tiedettiinhän me et Matti on harmiton veikko eikä ruvettu sen kummemmin asiasta haloota nostamaan ja pakoiltiin sitä sitten jonkun aikaa. Sitten se reppana pillahti itkuun ku me ei haluttu sen seuraan :( sääliksi kävi välillä mölö-mattia kuitenkin.

        Ts-Markkinat, Unioni huoltsikka osuuspankin vieressä :-), rotikka-baari ( Bar Broadway ) parnelssin tilalla, ja ennen janoista kalastajaa, Kaatopaikka ja Tähtitaivas ravintolat, Kicks, legendaarinen videovuokraamo jonka nimeä en muista. Käytiin vuokraamassa Nintendon pelejä sieltä, oli Orientin paikalla tai siinä vieressä, joo ja Ohrana-baarihan se oli Orientin tilalla :-) oiken ku rupee muistelee nii laitanpa lisää sitten.


      • Vekkuli123
        Juuso.L kirjoitti:

        Legendaarinen Mölö-Matti xD kaikki varmasti muistaa tämän kaverin. Huhujen mukaan muutti Norjaan joku aika sitten. Mutta Mölö-Matin muistan Kuusankosken katukuvasta, Vp/Hit Burgerin ikkunasta kurkkimasta. Hän oli eräänlainen keskustan maskotti. Taikka kerran ku oltiin kaverin kanssa pieninä poikina uimahallissa, kyseinen herra lähti meitä seuraamaan siellä. Tiedettiinhän me et Matti on harmiton veikko eikä ruvettu sen kummemmin asiasta haloota nostamaan ja pakoiltiin sitä sitten jonkun aikaa. Sitten se reppana pillahti itkuun ku me ei haluttu sen seuraan :( sääliksi kävi välillä mölö-mattia kuitenkin.

        Ts-Markkinat, Unioni huoltsikka osuuspankin vieressä :-), rotikka-baari ( Bar Broadway ) parnelssin tilalla, ja ennen janoista kalastajaa, Kaatopaikka ja Tähtitaivas ravintolat, Kicks, legendaarinen videovuokraamo jonka nimeä en muista. Käytiin vuokraamassa Nintendon pelejä sieltä, oli Orientin paikalla tai siinä vieressä, joo ja Ohrana-baarihan se oli Orientin tilalla :-) oiken ku rupee muistelee nii laitanpa lisää sitten.

        Kaikkihan Masan muistaa. Oltiin samaan aikaan Kuusaan amiksessa, ei tosin samalla luokalla..!! Masaa kyllä vedätettiin aika rankasti. Ja samoja uimahalli muistoja itelläkin, Masa lähti seuraamaan sitten ajettiin kilpaa karkuun. Oli muuten kaverilla aurauskulmat hieman säätöä vaille...Harmiton kaveri. Oli siellä muitakin aika kovia staroja jos oikein lähtis luettelee. Kuusaa oli kyllä kova paikka. Ainoa pelastus lienee että sen ajan gurujen jälkikasvu seuraa vanhempiensa jalanjälkiä...


      • -64 nelonen..
        Vekkuli123 kirjoitti:

        Kaikkihan Masan muistaa. Oltiin samaan aikaan Kuusaan amiksessa, ei tosin samalla luokalla..!! Masaa kyllä vedätettiin aika rankasti. Ja samoja uimahalli muistoja itelläkin, Masa lähti seuraamaan sitten ajettiin kilpaa karkuun. Oli muuten kaverilla aurauskulmat hieman säätöä vaille...Harmiton kaveri. Oli siellä muitakin aika kovia staroja jos oikein lähtis luettelee. Kuusaa oli kyllä kova paikka. Ainoa pelastus lienee että sen ajan gurujen jälkikasvu seuraa vanhempiensa jalanjälkiä...

        ..kaikkea tuli koettua kansantalolla, oli nättejä tyttöjä, hyviä bandejä...ja saihan siellä tappeluakin aikaiseksi ja tietenkin itsekin lättyynsä. Fikaro oli hyvä paikka, samoin tuli M-diskossa pyörittyä. Kouvolassa sipparin parkki oli vakio mesta viikonloppuisin samoin kuin aseman monttu. Portsari siellä tiesi nimeltä hakea puhelimeen, hyvä ettei postia sinne kannettu. Puistomaa oli aikoinaan ihen yes vaikka sitä täällä haukutaan... Kuusaalla kansantalon parkissa viiknloppuna pyörittiin kaljapäissään yms...Ammattikoulun oppilasasuntoloilla tähteessä pyöritty 80 luvun alkupuolella paljonkin mitähän niillekin naisille kuuluu tällä hetkellä??


      • kaipaava!!!
        -64 nelonen.. kirjoitti:

        ..kaikkea tuli koettua kansantalolla, oli nättejä tyttöjä, hyviä bandejä...ja saihan siellä tappeluakin aikaiseksi ja tietenkin itsekin lättyynsä. Fikaro oli hyvä paikka, samoin tuli M-diskossa pyörittyä. Kouvolassa sipparin parkki oli vakio mesta viikonloppuisin samoin kuin aseman monttu. Portsari siellä tiesi nimeltä hakea puhelimeen, hyvä ettei postia sinne kannettu. Puistomaa oli aikoinaan ihen yes vaikka sitä täällä haukutaan... Kuusaalla kansantalon parkissa viiknloppuna pyörittiin kaljapäissään yms...Ammattikoulun oppilasasuntoloilla tähteessä pyöritty 80 luvun alkupuolella paljonkin mitähän niillekin naisille kuuluu tällä hetkellä??

        ..mitähän niille kaikille kuuluu


    • Nä käyppäs

      asumassa muualla.
      Muuta saareen missä asut yksin siellä saaressa ei juorut liiku.
      Mutta kun tulet mantereelle kauppaan juorut liikkuu että olet se hullu joka asuu siellä saarella.
      Tämmöstä elämä on.

      Eiks muualla ole baareja? ompa kuusaa rikas paikka senkin osalta täällä on monta.

      Ja jos niitä on muualla täytyy ihmetellä että miten ne kannattaa jos niissä ei ole ketään?

      Kannattaisko käydä nyt siellä peilin edessä ja katsoa kuka sieltä kurkkaa?

    • hyvä mesta

      Tais olla -70 luvun puolella kun joku hyväksi noteerattu laulumies orkestereineen oli
      paikalle ostettu eli Kansantaloon esiintymään. Tupa oli täpötäynä. Tungos sen mukainen. Siellä parketilla eräs umpihumalainen pariskunta veti huojuen poski poskea vasten hitaita. Ilmeisesti tungos piti heidät pystyssä. Jossain vaiheessa tunteet heillä kuumeni. Kaveri tiputti housut nilkkoihin ja nosti naisen helmat ylös.
      Pikkupöksyt jäi polvitaipeisiin kun kolme järkkäriä puuttui asiaan. Rakastuneet ?
      poistettiin hyvin kerkeästi eikä kaikki varmaan edes huomanneet koko episodia.

    • hehe

      Mutta miten mölömattia vedätettiin amiksessa?

      • börje ja paavi

        Viime kesänä näin matin kuusaan ärrällä kahtena päivänä...kävi moikkaamassa tuttuja myyjiä...asuu kuulemma ruotsissa...ja ei ollu taskulamppu kädessä


    • dontte

      Muistaako kukaan mustalla fyryllä ajellutta m.p:tä, missähän päin maailmaa mies nykyään vaikuttaa?

      • Jotain_muistaa

        Halpa-Shoppia muuten piti Leo Piliksestä, sukunimeä en enää muista. Hyvä tyyppi!

        Protikasta (Broadway) jäi lähinnä mieleen hyvä jukeboksi ja nätti tarjoiljablondi. Siellä tuli muutamatkin oluset kumottua.

        Huhun mukaan Matti olisi kuollut. Legenda elää silti... kerran uimahallissa oli ollut samaan aikaan saunassa, kun joku heitti kovat löylyt, jolloin Matti tokaisi, että eihän täällä voi olla hullukaan :)


      • KylläMattimuistetaan
        Jotain_muistaa kirjoitti:

        Halpa-Shoppia muuten piti Leo Piliksestä, sukunimeä en enää muista. Hyvä tyyppi!

        Protikasta (Broadway) jäi lähinnä mieleen hyvä jukeboksi ja nätti tarjoiljablondi. Siellä tuli muutamatkin oluset kumottua.

        Huhun mukaan Matti olisi kuollut. Legenda elää silti... kerran uimahallissa oli ollut samaan aikaan saunassa, kun joku heitti kovat löylyt, jolloin Matti tokaisi, että eihän täällä voi olla hullukaan :)

        Minä en Matista muuta tiedä kun että olisi muuttanut Ruotsiin.
        Kukahan tietäisi Matista lisää? Että onko vielä elävien kirjoissa.


      • Anonyymi
        KylläMattimuistetaan kirjoitti:

        Minä en Matista muuta tiedä kun että olisi muuttanut Ruotsiin.
        Kukahan tietäisi Matista lisää? Että onko vielä elävien kirjoissa.

        Mölö-Matti (1946) on hengissä ja asuu Ruotsissa edelleen.
        Veljensä Pekan kuoleman jälkeen Matti asuu hoivakodissa, jossa on suomenkielistä henkilökuntaa.
        Matti on nyt siis 77-vuotias.
        Kaupungin pitäisi mielestäni jotenkin muistaa Mattia, kun kohta täyttää 80.
        Pro Mölö patsas annettakoon 10 vuoden välein paikkakunnan jollekin ”joka paikan höylälle”.


    • Välipala-nakkikioski

      Matti ei ole kuolut, vaan asuu veljensä kansa Ruotissa.

      Sen Halpa-Shopin kauppias oli Niinimäen Leksa, edesmennyt jo hänkin.
      Hän oli vielä vuosituhannen vaihteessa Sommelossa tarjoilijana, ja Suvi-Sommelossakin silloin kun se vielä pyöri täydellä teholla.

      • asiakaskuusaalta

        Leksa siis ei ole enää keskuudessamme.
        Harmi.

        Nuorena poikana Valtakadulla piti ko. lehtidivaria.
        Mukava kauppias ja mieleen jäävä persoona.

        Morjesti minua vapaa-ajallaan keskustassakin, kun
        nähtiin ihan sattumalta.

        Nuku hyvin Leksa.


    • 45_vuotta_sitten

      -70 luvun alussa kävin kansakoulua Keskustan kansakoulussa. Jotain muistoja noin 45 vuoden takaa:
      - koulun voimisteluope ajoi 504 takaveto-Pösöä, joka ei aina talvikelissä noussut yläpihalle omin avuin, vaan oppilaiden piti työntää autoa mäessä. Ope oli mukava, sairaalan mäen päällä oltiin välillä voikkatunnilla "kurppa-kotona" peliä
      - toinen mieleen painunut ope oli Tapani M, joka opetti puutyötä ja häneltä meni välillä pinna opetuksen yhteydessä
      - yhden oppilaan isän maasto-tojotassa (muistaakseni kaksi värinen, vihreä valkoinen, pirssi) luki ovessa "Palosaaren isäntä"
      - yhtä sisarusparia kuskattiin kouluun Range Roverilla (uusi maasturimalli heti -70 luvun alussa), näiden sukunimi oli muistaakseni saksalaista alkuperää.
      -lasten liikennekaupungissa keskustan jalkapallokentän vierellä sai polkea polku-autoja asfalttiradalla
      -Välipala- grilli toimi valtakadulla sekä "keltaisessa talossa", lisäksi opi Penan-grilli keskustassa ja kouvolaan päin "Teboilia" vastapäätä oli myös nakkikoppi muutaman vuoden ajan (nykyisen KT-sportin kohta)
      -urheiluliikeitä oli Urheilu- ja Tekstiili (aikaisemmin Kirkkoa vastapäätä ja myöhemmin kaupungin taloa vastapäätä) ja sitten oli siinä "Kop:n talossa myös pieni urheiluliike". Myös ERA:lla oli urheiluliike Sommelon vierellä
      -naukion koulun rehtorina oli "Petas", naisopettajilla oli automaku kohdallaan => yhdellä matikan opella oli Alfa Romeo ja ruotsin opella v8 jenkki-coupe

    • KuusaanKurko

      Tässä jotain:
      - Reiskan kipsa
      - Teboil KT-Sportia vastapäätä kunnon funkkisasema
      - KT Sport oli autokauppa jossa myytiin ainakin Citikkaa, sittemmin maalikauppa joka paloi
      - Videovuokraamo Kotikatsomo josta tuli EF video
      - K-Rauta siinä mihin tuli sitten Kirpputori, Diileri ja lopulta Dragons
      - Bingohalli
      - Kymen Muovi, lelukauppa helvetistä ainakin palvelun osalta
      - Pankkeja oli: SYP(Leonia), OP, Postipankki, STS, Säästöpankki...
      - Mustapörssi
      - Kesport
      - Punainen kioski Pippurin vieressä
      - Kulmuri oli ainoa paikka joka oli sunnuntaisin auki, kunnon pioneeri kioski
      - Välipala pysyi yllättävänkin pitkään auki Kotipizzan alkuperäisen sijainnin vieressä
      - Penan Grilli: never forget
      - KirjaSavinen: se aluperäinen kaksikerroksinen tai no Voikkaalla oli omansa
      - KirjaSavisen viereisessä välikössä oli grilli samanlaisessa loossissa kuin Reiskan kioski
      - Koskituuli on surkea nimi kaupalle. Toripäivässä oli sitä jotain.
      - Cantinasta sai kauheaa pizzaa

    • lapsuusvuodet

      vähän kommentointia noihin:

      "- Videovuokraamo Kotikatsomo josta tuli EF video"

      kyllä, ja vhs aika oli parasta!
      kulmurissa sai pienetkin pojat kiellettyjä filmejä lainaksi vaikka
      ikää ei ollut lähellekään sitä 18.....

      "- Kymen Muovi, lelukauppa helvetistä ainakin palvelun osalta"

      oli aika tuittupäisiä myyjiä ja väittelivät asiakkaiden kanssa.
      jäi vähän huono vaikutelma.
      jokatapauksessa tuotevalikoima oli hyvää... masters of the universe ukot, sekä G.I Joe oli suosittua kamaa..
      lautapelivalikoimaakaan ei voinut moittia..

      "- Mustapörssi"

      siellä oli porukkaa vielä 90 luvun puolivälissä pelailemassa super marioo
      ja vieressä oli lasin alla sen ajan pelit joiden hinta vaihteli 300-500 markkaa..
      Ja oli muuten aina parasta laatua stereot yms. ei mitään halpiskamaa..

      "Punainen kioski Pippurin vieressä"

      Olikos tämä se kipsa mikä oli siinä edesmenneen mandelin servicen vastapäätä lähellä puistomaata?

      "Penan Grilli: never forget"

      perinteiset lihikset nakeilla sai ja oli hyvää.

      "KirjaSavisen viereisessä välikössä oli grilli samanlaisessa loossissa kuin Reiskan kioski"

      taisi olla sama välikkö missä eräs kuusaan pahamaineinen jengi hengasi usein 80 luvulla..

      Omia muistoja hieman seuraavaksi..

      -Oli myös sellainen ravintola valtakadulla janoisen kalastajan paikalla kuin Casa Mia.
      Sieltä sai hyvät pizzat ja erinomaista spaghetti bolognesea..
      - Viimeisin videovuokraamo oli entisen KOP:in tiloissa mutta ei kauan
      pysynyt toiminnassa.
      -Paras vuokraamo oli EF video. Kympin päivät oli kivoja.
      -Paras lehtidivari oli halpa-shop. Toinen hyvä oli keskusaukion kohdilla, nykyisen toros ravintolan kohdilla suht tarkasti. pitäjä muistutti ulkonäöltään ja puhetyyliltä ilpo larhaa, ei pahassa mielessä tietenkään.
      - uimahallin kahviossa sai kylmää vihreää hart-sport urheilujuomaa hanasta ja bingopappi piti huolen että kaikki oli pukutiloissa tiptop kunnossa.
      altaassa saattoi joskus uida pökäle vastaan..
      - "humalaisten talo" oli vanha puutalo lepokujalla hautuumaan vieressä, jossa puliukot kokoontui. Toinen vastaava löytyi sairaalanmäen ja messualueen läheltä.. taisivat palaa kumpikin myöhemmin.
      - teuskan valinta oli tähteen kyläkauppa, joka muuttui myöhemmin motelliksi.

      pitää välillä käydä muistelemassa menneitä aikoja kun sielläpäin tulee pyörittyä.

      • Kurkkukerroin

        - Uimahallin HartSporttia ei voi unohtaa. Myöhemmin on tullut mieleen, että kuinkahan kauan se siellä masiinassa kierteli?
        - Teuska! Mahtava kauppa Tähteessä. Onneksi tuli sekin koettua. Tosin Niskalan puolen kyläkauppa jaksoi vielä yli vuosikymmenen Teuskan jälkeen pitää kyläkauppojen menoa pystyssä.
        - Casa Miasta on myös hyvä mielleyhtymä, en kyllä tarkkaan muista miksi.
        - Toros avasi ovensa keltaisessa talossa ensimmäisenä kebabbilana ehkä 1997?
        - HalpaShop, tosiaankin! Vähän aikaa myös figaron portaiden vastapäätä oli divari josta tuli haettua aika paljonkin musiikkia
        - R-Kioski sijaitsi Squash-hallia vastapäätä ja Heinosen kyläkaupan parturi oli avoinna pelottavan pitkään, oikein pelästyi kun näki sen olevan auki. Taisi vasta eurojen tullessa mennä säppiin?
        - Kun se "uusi" kauppakeskus avautui puretun vanhan Teboilin paikalle niin siinä oli R-Kioski, parturi, Oravan koneliike ja videovuokraamo (paremmat hinnat kuin EFssä) ainakin. Nyttemmin se tunnettiin Kuusaan käyttöauton talona joka kyllä sulki ovensa sekin
        - Vaateliikkeitäkin piisasi Keltaisessa talossa ja yhdystalossa: Sutinen nyt ainakin.
        - Lama iski kovaan 90luvulla, moni liike lopetti ja vaihtuvuus oli aika isoa. Esimerkiksi siinä yhdystalon isossa kulmatilassa oli alkuun joku kirpputorin tyylinen jossa myytiin käsityöläiskamaakin, käytiin kavereiden kanssa pelaamassa jotain omituista mäkihyppypeliä. Sittemmin tuli Rolls ja CafeBurger, mutta ne ovatkin jo väärän vuosikymmenen kamaa


    • oiniitä

      Heips! Kävikö kukaan koskaan Bingoa pelailemassa? Jos joku muistaa vielä rakennusta!

    • Takokm

      Asuin Kuusankoskella vuoteen 1998 eli lähes 40 vuotta elämästäni. 60-luvulla elin lapsuuttani ja 70/80 luvulla nuoruuttani. Työt veivät toiselle puolen Suomea, mutta kivahan Kuusaata on aina muistella, tuossa joitain irtonaisia detaljeja;

      Ravintoloita;

      - Ravintola Figaro (80-luku) Paikkakunnan ykkösampumarata, saanti oli aina kohtalaisen varmaa, jos ei liian kekkulissa. Hauskoja muistoja, paitsi ilmanvaihdosta.

      -Sommelo, (80-luku), tyylikäs paikka, sellainen ihan oikea ravintola jossa hovimestari ohjasi pöytään. Esiintyjinä silloiset Suomen ykkösartistit. Suvi-Sommelo vielä mainittava erikseen; paikkakunnan ykkösterassi, johon ei viikonloppuisin edes meinaanut mahtua.

      Pippuri (nyk.taas Kymen Pirtti) 70-luvulla Sommelon ja Ravintola Mannerin tuloon asti ihan kiva paikka, viikonloppuisin hyvä meno. Sitten 80-luvulla alkoi Pippuri hiljalleen painua räkälä-sarjaan. Mikä lienee tilanne nyt?

      Ravintola Manner (70-luku) Siis Ravintola, ei se Mannerin juottola. Täältäkin hyvä muistot. Ymmärtääkseni samat kaverit pyörittävät tätä ja myöhemmin Figaroa. Täällä myös usein silloisia valtakunnan ykkösartisteja.

      Kauppoja;

      Era, myöhemmin Kone-Era (70-80 luku) täältä tuli ostettua ensimmäinen pienoiskivääri ja veneeseen peräprutku sekä ensimmäinen VHS-nauhuri vuonna 1982.

      Kuusankosken Urheilu ja tekstiili (70/80-luku) Täältä ostettiin uudenvuoden paukut ja pommit, polkupyörät ja Pappa-Tunskat.

      Kuusankosken radio (70-luku) Tänne suunnattiin aina tilipäivänä ostamaan Lp-levyjä. Ekat stereolaitteet ostin täältä.

      Tekstiili Sutinen; (70/80-luku) Vakiovaatekauppani, pieni liike, mutta hyvät valokoimat, laadukkaita vaatteita ja hyvää palvelua.

      No tässä siis joitain. Kuusaalla olen pyörähtänyt viimeksi pari vuotta sitten. Pitää taas kesällä käydä, kovastihan se keskustan ilme muuttunut. Vanhoista kavereista liian moni on siirtynyt toiseen maailmaan, mutta onhan niitä siellä vielä hengissäkin.
      Kesätöissä tuli aikoinaan oltua niin Kymillä kuin peroksiditehtaalla, molemmista niistäkin mukavia muistoja, etenkin ihmisistä, molemmissa paikoissa tutustui persoonallisiin tyyppeihin. Mutta se on sitten taas toinen tarina.

    • mustaVolga

      Vieläköhän Kuusaalla on muistelijoita jotka muistavat Kymin Työskin ja Sääksniemen, oli ihania rouvia niissä seuraa etsimässä aina kun ukoilla oli sellainen löysi että pääsivät karkaamaan..

    • TuppaKuusaalle

      Ei mul muuta ku se et KUUSAAST on tullu nykysen "kouvolan" keskusta!

      • Kuppa.kuusaalla

        Kuusaal asuu kaikki hullut ja loiset. Tehtaanki työntekijät muualta ku kuusaalta.


      • tattoopower
        Kuppa.kuusaalla kirjoitti:

        Kuusaal asuu kaikki hullut ja loiset. Tehtaanki työntekijät muualta ku kuusaalta.

        Kouvola ja Kuusaa ovat kumpikin pikku pentujen kyliä.

        Mutta Voikkaalla taas on isot, treenatut, vahvat, leveäselkäiset ja tatuoidut linnankundit. Sieltä hallitaan koko Kymenlaaksoa.


      • Betonikauniimpaakuinmeri

        Ei voikkaalla ole kun lihavia peräkammarinpoikia ja romaneja. Ja vitut voikkaa on entinen tehdaspaikkalunta. Nykyään koko kymenlaakson persreikä. 90% ei ansiotyössä.

        Talsi miksi muutit kouvolaan kotkasta? Ootko tyhmä vai erittäin tyhmä.


      • Älävalehteletalsi

        Voikkaalla lihavat peräkammarinoijat ja mannet.

        Mene narkki töihi äläkä sönkötä yöllä turhaa paskaa.


    • kouvolajaqsaa

      kouvolahan on rumempi kuin kuusankoski.
      elämää on kuusankosken keskustassa.
      kouvolassa on ahdistava betoni ilmapiiri ja raiteet.
      kumpaakin silti yhdistää paskasakki,
      hahha!

    • Kaliksenbussista

      "Malle" ?ootko linjoilla?
      "A" on etsinyt sinua kaikki nämä vuosikymmenet.

    • LihavaPeräkammarinPoika

      "Ei voikkaalla ole kun lihavia peräkammarinpoikia ja romaneja. Ja vitut voikkaa on entinen tehdaspaikkalunta. Nykyään koko kymenlaakson persreikä. 90% ei ansiotyössä."


      ottaako aivoon kun lihavat ja isot peräkammarinpojat nai äitiäsi ja tyttöystävääsi perseeseen ja etureikään etkä mahda mitään koska muuten olisit nenä poskella ja kaivaisit hampaat perseestäsi?

    • kaljamahainenisoäijä

      "Mene narkki töihi äläkä sönkötä yöllä turhaa paskaa."

      buhahhah. painu sinä vitun umpiluupää vittuun täältä vitun kynäniska, kasva isoksi ja kasvata mahaa ja hartiaa, tule sitten aukomaan päätä vitun ituhippi mummon nussija.
      kevyt pelle.
      Torppaanko turpaan vitun homo?

    • tyysoni

      Kyllähä niitä Kouvolan räkänokkia tuli pisteltyä nekkuun joka viikonloppu 80- luvulla, kovia olivat uhoamaan muttei niistä koskaan mihinkään ollut. Kerrankin kahden kaverini kanssa mätettiin toistakymmentä pullistelijaa nippuun. Oli ne tyhmiä, eivät uskoneet että selkään tulee, aina aloittivat urputtamisen ja uhittelun ja joka kerta sama lopputulos. Yhdelläkin paviaanilla oli varmaan kolme vuotta vähintään toinen silmä koko ajan mustana :D

    • exnostelija

      tapaisittepa mut, heheh

    • mkoski

      Kyllähän Myllykosken miehet kävivät vetelees Kuusaan arkajalkoja pataan. Kovia olivat juoksemaan karkuun.

      • kuusaanpaskahousut

        Itekin todistamassa tätä. Kuusaalaiset voittaa ainoastaan porukalla. tai no eihän ne uskalla vittiuillakaan jos ei ole selvä ylivoima. Näin on aina ollut.


      • paskahousupelkuri

        Kaikista suurin Kuusaan paskahousu on Jari Lindström.


    • tattoopower

      Voikkaa on asia erikseen. Siellä ovat päälliköitä isot, treenatut, leveäselkäiset ja tatuoidut linnankundit, samat tyypit ketkä puhdisti kylän manneista!

      • mannepower

        Raskaasti aseistetut mannet ajoivat siis linnakundit pois Kouvolan alueelta.


    • tattoopower

      Hirveä kiljuminen ja huutoitku kuului. Mannet pakotettiin lähtemään vanhoilla romuilla 244 volvoilla pois.

      Veikko Hopea oli linnankundin nimi ja eka mannet sai turpaan ja lopuksi bensaa auton täyteen ikkunasta sisään.

      Luvan kanssa samaa tapahtumaa käytetty vares 2 elokuvassakin.

    • Sulkki

      Muistaaks kukaa "manoliittoa" se oli lempinimi sil ukol joka joskus 90 luvul tappo ukon kuusaal?

    • vajakkila

      hyvin, asuu nykyaa niuvanniemes,

    • Anonyymi

      Mahtava ketju kerrassaan. On todella hienoa kokea nostalgiaa ja tuntea yhteys saman henkisiin. Mikäköhän oli ennen kotikatsomoa tai ef videota vai oliko toinenkin vuokraamo vai muistanko väärin oli kop sampopankin talossa joku trendikäs ulkomainen nimi. Itse en käynyt pienteollisuustalon discoissa olinko liian nuori, lukion discot oli ja siitä aikaa eteenpäin kansantalon disco. Shell ja esso osuuspankin ja pienteollisuustalon välissä. Osuuspankin ramppia alas konekellari. Nirvisten kioski mistä irtokarkkeja. M & m kioski Valtakadulla. Onkohan muillakin joistain muista kaupungeista muka näin vahvaa nostalgiaa ja entä nykynuorille tuleeko. Sopii epäillä.

    • Anonyymi

      Runkkaatteko näille kova jätkä fantasiollenne?

    • Anonyymi

      Varmaan hyvät Fantasit saa. Kylmä totuushan on se Että kovimmat jätkät pitää perheestään huolta, eikä ravaa viina tai huumepäissään hakkaamassa itseään heikompia..

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe