Maailmanparas konjakki?

-aloittelija-

Mikä on paras konjakkimerkki? Sellainen jota saa Alkosta. Haluan ostaa pullon. Maksoi mitä maksoi.

73

53128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepjepjep
      • -aloittelija-

        ...vai onko kallein parasta? Eli parhaan makuista?

        PS Rajansa kaikella. Tuollaista hintaa en maksaisi edes "ikuisen nuoruuden nektarista".


    • Viskeeraaja

      Hinta ei ole tae siitä, että kallein maistuisi parhaalta omassa suussa.

      Alkon normaalivalikoiman (= hinnaston) kallein konjakki on Hennessy Paradis (306,40 € / 0,7 litraa). En tunne minkäänlaista tarvetta enkä halua ostaa.

      Joulunseutua odottaa tuossa 2 litran puikkoa mustaa Rellua (Renault Carte Noire Extra), joka maksaa Alkossa 46,90 € / 0,7 litraa. Liian hyvää ja kallista minulle, jolle kelpaa ajokiksikin Peugeot (eivätkä sitten muut merkit oikein kelpaakaan – 19 vuotta olen merkissä pysynyt!)

      Itse olisin varmaan ostanut samalla rahalla mieluummin mallasviskiä, mutta nuo lekat tulivat jokunen päivä sitten Tallinnan-tuliaisina (vaimoni oli laivakokousmatkalla).

      Lainaus kirjasta VÄKEVÄT (tekijät: ruotsalaiset Steffo Törnquist ja Hélène Tolstoy):

      »DELAMAIN
      Konjakkien Rolls Royce. Tosin sikamaisen kallis, mutta jos on tottunut sellaisiin arkipäiväisyyksiin kuin musta Renault tai Rémy Martin, ei usko makunystyröitään saadessaan kulauksen Delamainia.»

      Delamain (= jokin ao. konjakkitalon laatu, tuskin kallein) oli Alkon hinnastossa joitakin vuosia sitten, mutta on kadonnut (kysynnän vähäisyydestä johtuen?) En ole maistanut.

      Ja ne TOSI KALLIIT ovat sitten ihan oma juttunsa...

      • -aloittelija-

        Suosikkisi on siis Renault Carte Noire Extra? Netissä sanotaan että em konjakki on keski-ikäinen (12-vuotias)ja että siinä on kaunis, tumma meripihkan väri ja ihastuttava kukkainen aromi. Kuulostaa ihan hyvältä, mutta mutta... ihan ensikertalainen en ole vaan ostin vuosi sitten pullon Davidoffia josta esite sanoo että siinä on toffeinen ja pähkinäinen maku. Olen maistellut sitä moneen kertaan mutta mitään pähkinäisyyttä tai toffeisuutta ei ainakaan minun makuaistini huomaa. Onko vika kokemattomuudessani?


      • jepjepjep

        Rellussa tunnetusti väriä parannellaan paahdetulla sokerilla joten en sitä kyllä parhaaksi väittäisi.
        Aloittelijana pysyttelisin ehkäpä XO linjalla ja edes noissa pikkasen paremmissa merkeissä remy martin,hennessy,etc..
        Jätetään nää rellut ja meukowit sitten niille jotka oikeasti löytää sieltä kurasta ne helmet jos niitä on.
        Ja palaan viel tohon Louis XIII:n, tuossa aloituksessa oli "maksoi mitä maksoi" eli kyllä tuolla hinnalla vaikka ei olisi paras niin kyllä se ihan huipputuote kuitenkin on.


      • -aloittelija-
        jepjepjep kirjoitti:

        Rellussa tunnetusti väriä parannellaan paahdetulla sokerilla joten en sitä kyllä parhaaksi väittäisi.
        Aloittelijana pysyttelisin ehkäpä XO linjalla ja edes noissa pikkasen paremmissa merkeissä remy martin,hennessy,etc..
        Jätetään nää rellut ja meukowit sitten niille jotka oikeasti löytää sieltä kurasta ne helmet jos niitä on.
        Ja palaan viel tohon Louis XIII:n, tuossa aloituksessa oli "maksoi mitä maksoi" eli kyllä tuolla hinnalla vaikka ei olisi paras niin kyllä se ihan huipputuote kuitenkin on.

        Kirjoitin aloitukseen rempseästi että "maksoi mitä maksoi" kun en juuri sillä hetkellä muistanut että on olemassa mielettömän kalliita konjakkipulloja. Unohdus taas perustui siihen kun ostin Hankkijan Alkosta sen Davidoff-pullon niin kassa joutui hakemaan sen jostain piilosta ja selittämään että "tämä on meidän kallein konjakkimme eikä sitä uskalla pitää hyllyssä".

        PS. Onko mahdollista että joistakin (minusta?) ei tule koskaan konjakinystävää?


      • Viskeeraaja
        -aloittelija- kirjoitti:

        Kirjoitin aloitukseen rempseästi että "maksoi mitä maksoi" kun en juuri sillä hetkellä muistanut että on olemassa mielettömän kalliita konjakkipulloja. Unohdus taas perustui siihen kun ostin Hankkijan Alkosta sen Davidoff-pullon niin kassa joutui hakemaan sen jostain piilosta ja selittämään että "tämä on meidän kallein konjakkimme eikä sitä uskalla pitää hyllyssä".

        PS. Onko mahdollista että joistakin (minusta?) ei tule koskaan konjakinystävää?

        >PS. Onko mahdollista että joistakin (minusta?)
        >ei tule koskaan konjakinystävää?

        Tokihan tuollainen on mahdollista. Itsekin pidän itseäni enemmän viskin- kuin konjakinystävänä ja jos olen Alkossa kourassani Mustan Rellun hinta (46,90 €), luulen ostavani mieluummin kunnon mallasviskiä, turpeisensavuista Islayn tavaraa!

        Tiedossani on toki ollut, että Rellun väriä parannetaan poltetulla sokerilla – mutta samaa ”rikosta” harrastetaan monen muunkin konjakin kohdalla. Useimpien?

        Ihan kuraksi en Rellua silti väittäisi. Minun suussani se käy ihan hyvästä konjakista! Minun suuni kuitenkin on tuohesta, eikä sille mitään parasta tarvitse ollakaan...

        Silloin, kun ostan konjakkia Alkoa halvemmasta paikasta, ostan yleensä sitä VSOP-laatua, jota sattuu olemaan tarjouksessa. Rémy Martin, Renault, Martell, Larsen... Kaikki nuo kelpaavat minun vaatimustasollani. XO-ikäiset jätän rahakkaampien nautinnoiksi.

        Hine on yksi konjakintuntijoiden arvostama merkki, jota en ole havainnut Suomessa juuri tunnettavankaan – Camus ja Otard samoin. Yhden Hine-pullon olen joskus kauan sitten juonut, ja erinomaista oli (luultavasti sekin oli ikäluokkaa VSOP, ei XO).

        Davidoff-konjakki? Onkohan tuo alun alkaenkaan mikään perinteinen konjakkimerkki? Minusta haiskahtaa siltä, kuin aivan muilla tuotteillaan (sikareilla, miestenkosmetiikalla...) ja ennen kaikkea kovalla mainosrummutuksella väkisin tunnetuksi tehty ylellisyystavaroiden tuotenimi olisi tullut kalastelemaan rahaa konjakkienkin maailmasta. On tehty omalla nimellä oma sekoitus/pullote ja pantu sille hintaa niin paljon, ettei vain kukaan erehtyisi huonona pitämään! Tosin: tuskin minkään suurella vaivalla ja isolla rahalla rakennetun tuotemerkin nimellä mitään huonoakaan tavaraa tohdittaisiin myydä... Noblesse oblige.


      • ja kysyy lisää

        Olisiko linkkejä konjakinystävien nettisivustoille, keskustelupalstoille? Suom, ruots, ransk, saks. Muttei ehkä venättä jota en osaa edes sanakirjan kanssa.


      • Nautiskelija
        Viskeeraaja kirjoitti:

        >PS. Onko mahdollista että joistakin (minusta?)
        >ei tule koskaan konjakinystävää?

        Tokihan tuollainen on mahdollista. Itsekin pidän itseäni enemmän viskin- kuin konjakinystävänä ja jos olen Alkossa kourassani Mustan Rellun hinta (46,90 €), luulen ostavani mieluummin kunnon mallasviskiä, turpeisensavuista Islayn tavaraa!

        Tiedossani on toki ollut, että Rellun väriä parannetaan poltetulla sokerilla – mutta samaa ”rikosta” harrastetaan monen muunkin konjakin kohdalla. Useimpien?

        Ihan kuraksi en Rellua silti väittäisi. Minun suussani se käy ihan hyvästä konjakista! Minun suuni kuitenkin on tuohesta, eikä sille mitään parasta tarvitse ollakaan...

        Silloin, kun ostan konjakkia Alkoa halvemmasta paikasta, ostan yleensä sitä VSOP-laatua, jota sattuu olemaan tarjouksessa. Rémy Martin, Renault, Martell, Larsen... Kaikki nuo kelpaavat minun vaatimustasollani. XO-ikäiset jätän rahakkaampien nautinnoiksi.

        Hine on yksi konjakintuntijoiden arvostama merkki, jota en ole havainnut Suomessa juuri tunnettavankaan – Camus ja Otard samoin. Yhden Hine-pullon olen joskus kauan sitten juonut, ja erinomaista oli (luultavasti sekin oli ikäluokkaa VSOP, ei XO).

        Davidoff-konjakki? Onkohan tuo alun alkaenkaan mikään perinteinen konjakkimerkki? Minusta haiskahtaa siltä, kuin aivan muilla tuotteillaan (sikareilla, miestenkosmetiikalla...) ja ennen kaikkea kovalla mainosrummutuksella väkisin tunnetuksi tehty ylellisyystavaroiden tuotenimi olisi tullut kalastelemaan rahaa konjakkienkin maailmasta. On tehty omalla nimellä oma sekoitus/pullote ja pantu sille hintaa niin paljon, ettei vain kukaan erehtyisi huonona pitämään! Tosin: tuskin minkään suurella vaivalla ja isolla rahalla rakennetun tuotemerkin nimellä mitään huonoakaan tavaraa tohdittaisiin myydä... Noblesse oblige.

        Aikoinani keräilin erilaisia konjakkeja viskejä ym. alkoholijuomia. Niitäsain myös lahjoina, tuliaisina ym. Hallussani oli useita erikoisuuksia mm.Camus jalkapallon maailman mestaruus juhlapulloja useammilta vuosilta. Erilaisia baccarat kristallipulloihin pakattuja upeuksia. Mikä sitten oli parasta, no Armenialainen Ahtamar brandy.


      • jepjepjep
        Nautiskelija kirjoitti:

        Aikoinani keräilin erilaisia konjakkeja viskejä ym. alkoholijuomia. Niitäsain myös lahjoina, tuliaisina ym. Hallussani oli useita erikoisuuksia mm.Camus jalkapallon maailman mestaruus juhlapulloja useammilta vuosilta. Erilaisia baccarat kristallipulloihin pakattuja upeuksia. Mikä sitten oli parasta, no Armenialainen Ahtamar brandy.

        Oman maun mukaanhan sitä ostetaan,eikös niin?
        Konjakkihan on vain tietyllä tavalla valmistettu juoma tietyltä alueelta.
        Se ei estä sitä etteikö muista brandyistä löytyisi parempiakin.

        Lisäksi kannattaa ottaa huomioon muutkin alkoholijuomat kuten rommit ja viskit.

        Monikin tietää että konjakkimaistatuksissa käytetään "miinana" jallua jota ei erota joukosta, harvempien tiedossa on että mitä vanhemmaksi juomat menevät niin ei sieltä joukosta erotu oikein rommit eikä viskitkään.


      • Espanjalaiset
        jepjepjep kirjoitti:

        Oman maun mukaanhan sitä ostetaan,eikös niin?
        Konjakkihan on vain tietyllä tavalla valmistettu juoma tietyltä alueelta.
        Se ei estä sitä etteikö muista brandyistä löytyisi parempiakin.

        Lisäksi kannattaa ottaa huomioon muutkin alkoholijuomat kuten rommit ja viskit.

        Monikin tietää että konjakkimaistatuksissa käytetään "miinana" jallua jota ei erota joukosta, harvempien tiedossa on että mitä vanhemmaksi juomat menevät niin ei sieltä joukosta erotu oikein rommit eikä viskitkään.

        Espanjalainen Torresin brandy on mielestäni parempaa kuin jotkut varsinaiset konjakit. Pullon hinta oli muistaakseni reilut 16 euroa Suomen Alkossa ja esim. Puerto de la Cruzin (Teneriffalla) supermarketissa n. 7 euroa tarjoustuotteena.


      • Sanon Minä
        jepjepjep kirjoitti:

        Oman maun mukaanhan sitä ostetaan,eikös niin?
        Konjakkihan on vain tietyllä tavalla valmistettu juoma tietyltä alueelta.
        Se ei estä sitä etteikö muista brandyistä löytyisi parempiakin.

        Lisäksi kannattaa ottaa huomioon muutkin alkoholijuomat kuten rommit ja viskit.

        Monikin tietää että konjakkimaistatuksissa käytetään "miinana" jallua jota ei erota joukosta, harvempien tiedossa on että mitä vanhemmaksi juomat menevät niin ei sieltä joukosta erotu oikein rommit eikä viskitkään.

        >>>harvempien tiedossa on että mitä vanhemmaksi juomat menevät niin ei sieltä joukosta erotu oikein rommit eikä viskitkään


      • Jallu ei
        jepjepjep kirjoitti:

        Oman maun mukaanhan sitä ostetaan,eikös niin?
        Konjakkihan on vain tietyllä tavalla valmistettu juoma tietyltä alueelta.
        Se ei estä sitä etteikö muista brandyistä löytyisi parempiakin.

        Lisäksi kannattaa ottaa huomioon muutkin alkoholijuomat kuten rommit ja viskit.

        Monikin tietää että konjakkimaistatuksissa käytetään "miinana" jallua jota ei erota joukosta, harvempien tiedossa on että mitä vanhemmaksi juomat menevät niin ei sieltä joukosta erotu oikein rommit eikä viskitkään.

        erotu tastingissa konjakeista täytyy sanoa, että hukkaan ovat makunystyrät menneet.
        Kyllä jallun ja monen muutkin erottaa laatukonjakista, mennen tullen.

        Asiaa harrastamattomat heittelevät tälläisiä 'vähätteleviä' kommentteja asiantuntemattomuuttaan.
        Mutta siinähän heittelevät, tekevät itsensä vain naurettaviksi.


      • sinä juot?
        Jallu ei kirjoitti:

        erotu tastingissa konjakeista täytyy sanoa, että hukkaan ovat makunystyrät menneet.
        Kyllä jallun ja monen muutkin erottaa laatukonjakista, mennen tullen.

        Asiaa harrastamattomat heittelevät tälläisiä 'vähätteleviä' kommentteja asiantuntemattomuuttaan.
        Mutta siinähän heittelevät, tekevät itsensä vain naurettaviksi.

        Jaloviinasta osa ON aitoa konjakkia. Jallu on ”leikattua” eli vähäaromisemmalla (ja halvemmalla) neutraalilla viinalla jatkettua konjakkia. Ei mitään kallista, pitkään kypsytettyä laatukonjakkia mutta aitoa konjakkia kuitenkin.

        Yhden tähden Jallussa on alun perin ollut 1/4 konjakkia ja 3/4 neutraalia (vilja-)viinaa; kolmen tähden Jallussa päinvastoin eli 3/4 konjakkia ja 1/4 kirkasta. Nykyisiä sekoitussuhteita ei kerrota.

        Kyllä aromilasista tarjottu Jallu *** on harhauttanut montakin maistelijaa luulemaan juomaa leikkaamattomaksi konjakiksi – ehkä ei sentään laatusellaiseksi. Myönnän menneeni lankaan itsekin (joskus kauan sitten). Aivan äskettäin en muista Jallua maistaneenikaan.


      • P.Ullo
        Jallu ei kirjoitti:

        erotu tastingissa konjakeista täytyy sanoa, että hukkaan ovat makunystyrät menneet.
        Kyllä jallun ja monen muutkin erottaa laatukonjakista, mennen tullen.

        Asiaa harrastamattomat heittelevät tälläisiä 'vähätteleviä' kommentteja asiantuntemattomuuttaan.
        Mutta siinähän heittelevät, tekevät itsensä vain naurettaviksi.

        Konjakin kanssa leikkivät kurlaajat eivät voi tehdä itsestään naurettavia koska he jo ovat sellaisia.


      • jakki.
        P.Ullo kirjoitti:

        Konjakin kanssa leikkivät kurlaajat eivät voi tehdä itsestään naurettavia koska he jo ovat sellaisia.

        Konjakilla kurlaavat ne jotka eivät keksi sille muuta käyttöä.

        Todellisuudessa konjakki on nautintoaine, joka vaatiin aikaa ja tunteumusta jota ei saa kiljua keittelemällä...

        Ymmärrän, että on vaikeata tajuta miten paljon eri makuja hyvä konjakki voi pitää sisällään. Toki kunnon kiljukin pitää sisällään paljon makuja - lähinnä pahoja makuja. Makuasioista ei voi riidellä, mutta niistä voidaan olla eri mieltä.

        Keskittykööt jokainen omaan harrastukseensa, minä harrastan mm konjakkeja, sinä voi minun puolestani harrastaa aivan mitä lystää.


      • tipa tietäväinen
        jepjepjep kirjoitti:

        Rellussa tunnetusti väriä parannellaan paahdetulla sokerilla joten en sitä kyllä parhaaksi väittäisi.
        Aloittelijana pysyttelisin ehkäpä XO linjalla ja edes noissa pikkasen paremmissa merkeissä remy martin,hennessy,etc..
        Jätetään nää rellut ja meukowit sitten niille jotka oikeasti löytää sieltä kurasta ne helmet jos niitä on.
        Ja palaan viel tohon Louis XIII:n, tuossa aloituksessa oli "maksoi mitä maksoi" eli kyllä tuolla hinnalla vaikka ei olisi paras niin kyllä se ihan huipputuote kuitenkin on.

        Olen ymmärtänyt, että kaikkiin konjakeihin lisätään sokerikulööriä värin tasaamiseksi, samaa tehdään myös suurimmalle osalle mallasviskeistä. Ainoastaan bourbonissa se on kielletty, rommeista en ole varma...


      • Anonyymi
        -aloittelija- kirjoitti:

        Suosikkisi on siis Renault Carte Noire Extra? Netissä sanotaan että em konjakki on keski-ikäinen (12-vuotias)ja että siinä on kaunis, tumma meripihkan väri ja ihastuttava kukkainen aromi. Kuulostaa ihan hyvältä, mutta mutta... ihan ensikertalainen en ole vaan ostin vuosi sitten pullon Davidoffia josta esite sanoo että siinä on toffeinen ja pähkinäinen maku. Olen maistellut sitä moneen kertaan mutta mitään pähkinäisyyttä tai toffeisuutta ei ainakaan minun makuaistini huomaa. Onko vika kokemattomuudessani?

        Rellussa maksaa brandy puolet hinnasta, ei hintansa väärtti.
        Remu Martin XO on jo hyvää. Huippu hyvää.


    • ei ole olemassakaan

      On olemassa erilaatuisia, eri ikäisiä ja eri tyyppisiä konjakkeja.
      Koskaan ei kannata ostaa tai tilata maailman parasta konjakkia, koska myyjän mielestä paras on kalleinta - joka osittain pitää paikkansa.

      Tästä on hyviä esimerkkejä, kaveri tulee ravintolaan ja tilaa kaksi viskiä - parasta viskiä jota ravintolasta löytyy. Tarjoilija kysyy, että kaadetaanko normi 4cl ja vai voisiko 2cl alkuun kelvata - johon tilaaja reteesti, että 4cl toki.
      Onneksi tarjoilija on järkevä ja tajuaa tilanteen, koska tilaaja ei ole tilanteen tasalla hän tuo pullon nähtäväksi ennen kuin kaataa paukut.
      Setät katsovat, että on pölynen ja vanha pullo - pakun hinta olisi 600$ kappale, ja suosittelee toista erittäin hyvää ja selvästi mukavamman hintaista vanhaa Chivas Regalia komesta pullosta hintaan 35€ paukku. Johon setät vastaavat myötyvästi - tuo on sitä parasta - ja niin se taisi tässä tilanteessa ollakin.

      Eli ei kannata ostaa parasta maksoi mitä maksoi, jos ei ole tietoa siitä mitä siitä voi joutua maksamaan.

      Jos konjakkiharrastus on vasta aluillaan ei kannata yli 100€ pulloja ostaa, halvemmallakin saa erittäin hyviä pullotteita.
      Vanhalle harrastajalle 500€ voi olla aivan kohtuu hinta jostakin tietystä pullotteesta, 5000€ maksaa vai sellainen jolla on varaa siihen, tosin siinä ei ole laatua kymmenkertaisesti edelliseen verrattuna - mutta keräily on aika hankala harrastus jos siihen jää koukkuun.

      • "Maailman paras" on aina subjektiivinen käsite - maailman kalleimman pystyy aina määrittelemään. Paremmus on aina kiinni maistajan suuvärkistä eikä siitä voi juuri pitää kilpailujakaan. Kaksi tastingiä tuottaa ehkä saman tuloksen, mutta kolmas takuuvarmasti erilaisen.

        Ainahan tietysti laatu maksaa, mutta juomissa tulee nopeasti eteen se piste, missä hinta vain nousee, mutta makuelämykselle ei tapahdu mitään. Parinsadan euron putelin ostaja viestii itsestään jotain muuta kuin hyvän maun hakua!

        Lisäksi olen sitä mieltä, että konjakin asema on melkoisesti jostain syystä yliarvostettu ja vähenemäänkin päin. Brandy, viski ja calvados - ja erityisesti calvados - ovat nousseet useimpien konjakkien rinnalle ja ohi ruoanjälkeisjuomina. Sikarin kanssa yhä useammat valitsevat hyvän calvadoksen kyytipojaksi.

        Eikä tällä ole mitään tekemistä hinnan kanssa - calvados on useassa tapauksessa hinnakkaampi kuin konjakki, mutta ah! niin hyvä.


    • JARNO412

      METAXA! Ei saa alkosta, mut käyppä hakemassa vaikak Kreikasta, nami!

      • Saapas 

        Alkon tämän syksyn voimassaolevasta hinnastosta:
        Metaxa ***** Classic 19,97 € 0,7 l
        (tuotenro 001176)

        Metaxa on brandya, ei konjakkia. Kaikki konjakit ovat brandya, mutta vain Ranskan tietyn alueen tietyllä tavalla valmistetut brandyt ovat konjakkia.

        Oma mielipiteeni Metaxasta on: enemmän hajuvettä kuin brandya. Läpitunkevan voimakas, jäljittelemätön Metaxa-aromi. Juohan sitä, jos joku tarjoaa – mutta eipä erehdy vahingossakaan sekoittamaan muihin brandyihin. Enkä minä erehdy ostamaan kuin erikoisuudeksi ja muistin virkistämiseksi lasillisen silloin tällöin (= monen, monen vuoden välein)!

        Erikoisemmilla makuhermoilla varustettu eläjä saattaa ehkä tykätäkin.


      • on pullo
        Saapas  kirjoitti:

        Alkon tämän syksyn voimassaolevasta hinnastosta:
        Metaxa ***** Classic 19,97 € 0,7 l
        (tuotenro 001176)

        Metaxa on brandya, ei konjakkia. Kaikki konjakit ovat brandya, mutta vain Ranskan tietyn alueen tietyllä tavalla valmistetut brandyt ovat konjakkia.

        Oma mielipiteeni Metaxasta on: enemmän hajuvettä kuin brandya. Läpitunkevan voimakas, jäljittelemätön Metaxa-aromi. Juohan sitä, jos joku tarjoaa – mutta eipä erehdy vahingossakaan sekoittamaan muihin brandyihin. Enkä minä erehdy ostamaan kuin erikoisuudeksi ja muistin virkistämiseksi lasillisen silloin tällöin (= monen, monen vuoden välein)!

        Erikoisemmilla makuhermoilla varustettu eläjä saattaa ehkä tykätäkin.

        ja paljon on tähtiä, mutta maku on aivan tautinen.
        Makea, barfyyminen ja paras käyttötarkoitus on jouluglögi - kuulemma.

        Itse olen yrittänyt viimeiset kaksi vuotta silloin tällöin tyhjentää omaa amforaa mutta ei siitä taida tulla mitään, vasta kolmannes on mennyt.

        Ei voi verrata edes halpoihin VS konjakkeihin.


      • Latkiainen
        on pullo kirjoitti:

        ja paljon on tähtiä, mutta maku on aivan tautinen.
        Makea, barfyyminen ja paras käyttötarkoitus on jouluglögi - kuulemma.

        Itse olen yrittänyt viimeiset kaksi vuotta silloin tällöin tyhjentää omaa amforaa mutta ei siitä taida tulla mitään, vasta kolmannes on mennyt.

        Ei voi verrata edes halpoihin VS konjakkeihin.

        Olin pomovainaan kanssa messumatkalla illastamassa jossain kreikkalaisravintolassa Hannoverin pohjoiskulmilla joskus 20 vuotta sitten. Tilasimme listan kalliimmasta päästä lajitelma-annokset, joihin kuului kolmenlaista grillijuttua. Lihaa ja maksaa – hyvinkin maukasta – oli valtaisat määrät! Tuollainen hirmuateria vaati tietenkin peräänsä digestiivit, jotta ruuansulatuksella olisi ollut edes toivoa selvitä tehtävästään. Tilattiin viiden tähden ”Metakkaa”, kreikkukapakassa kun oltiin.

        Jäi mieleen pomon arvio: ”Kyllä se tentun maku vain puskee läpi, ei mahda mitään! Olisikohan pitänyt tilata seitsentähtistä?”


      • Metaxa*******
        Saapas  kirjoitti:

        Alkon tämän syksyn voimassaolevasta hinnastosta:
        Metaxa ***** Classic 19,97 € 0,7 l
        (tuotenro 001176)

        Metaxa on brandya, ei konjakkia. Kaikki konjakit ovat brandya, mutta vain Ranskan tietyn alueen tietyllä tavalla valmistetut brandyt ovat konjakkia.

        Oma mielipiteeni Metaxasta on: enemmän hajuvettä kuin brandya. Läpitunkevan voimakas, jäljittelemätön Metaxa-aromi. Juohan sitä, jos joku tarjoaa – mutta eipä erehdy vahingossakaan sekoittamaan muihin brandyihin. Enkä minä erehdy ostamaan kuin erikoisuudeksi ja muistin virkistämiseksi lasillisen silloin tällöin (= monen, monen vuoden välein)!

        Erikoisemmilla makuhermoilla varustettu eläjä saattaa ehkä tykätäkin.

        Niin ne maut vaihtelevat. Metaxa on taas minun ehdoton suosikkini, viime kesänä tyhjensin varmaan 10 pulloa. Toinen väkevä suosikkini on saman maan ouzo. Niitäkin pulloja taisi mennä kesällä 10.
        Ja olen siis ihan raavas mies, en mikään neiti-ihminen.

        Kyllä sitten muunlainenkin brandy maistuu, ja tietysti myös konjakki.


      • osaa
        on pullo kirjoitti:

        ja paljon on tähtiä, mutta maku on aivan tautinen.
        Makea, barfyyminen ja paras käyttötarkoitus on jouluglögi - kuulemma.

        Itse olen yrittänyt viimeiset kaksi vuotta silloin tällöin tyhjentää omaa amforaa mutta ei siitä taida tulla mitään, vasta kolmannes on mennyt.

        Ei voi verrata edes halpoihin VS konjakkeihin.

        erottaa b:tä ja p:tä toisistaan? Parfyymi, ei barfyymi!


      • mutta onneksi
        osaa kirjoitti:

        erottaa b:tä ja p:tä toisistaan? Parfyymi, ei barfyymi!

        erotan Metaxan ja Konjakin toisistaan.


      • osaa
        mutta onneksi kirjoitti:

        erotan Metaxan ja Konjakin toisistaan.

        kirjoittaa sanaa "konjakki" oikein? Keskellä lausetta se kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, ei siis "Konjakki".


      • olla
        osaa kirjoitti:

        kirjoittaa sanaa "konjakki" oikein? Keskellä lausetta se kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, ei siis "Konjakki".

        takertumatta lillukanvarsiin?

        Ei ole vaikea päättää, kumpi hölmömpi.


      • arvata
        osaa kirjoitti:

        kirjoittaa sanaa "konjakki" oikein? Keskellä lausetta se kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, ei siis "Konjakki".

        että olet lukion oppimäärän suorittanut nörtti jonka elämäntehtävänä on kirjotusvirheiden etsiminen ja kommentointi.

        Taidat olet hieman hukassa ja väärällä palstalla opettamassa.

        Todellisuudessa Konjakki on niin hyvää, että sen voi kirjoittaa aivan mainiosti myös isolla.


      • poikia on Jukolassa
        Metaxa******* kirjoitti:

        Niin ne maut vaihtelevat. Metaxa on taas minun ehdoton suosikkini, viime kesänä tyhjensin varmaan 10 pulloa. Toinen väkevä suosikkini on saman maan ouzo. Niitäkin pulloja taisi mennä kesällä 10.
        Ja olen siis ihan raavas mies, en mikään neiti-ihminen.

        Kyllä sitten muunlainenkin brandy maistuu, ja tietysti myös konjakki.

        Haa, tuli keksittyä mainoslause 7:n tähden Metaxalle (brandy). Join minäkin eilen ja on tosihyvää.


      • Yäk
        poikia on Jukolassa kirjoitti:

        Haa, tuli keksittyä mainoslause 7:n tähden Metaxalle (brandy). Join minäkin eilen ja on tosihyvää.

        Μεταξά ei oikeastaan ole edes brandy siinä mielessä kuin brandy yleensä käsitetään, vaan tynnyrikypsytetty rusinoista valmistetun brandyn ja muskatelliviinin seos. Sukulaisuus konjakkiin on varsin etäistä lajia.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Metaxa

        Jos haluaa oikein tähdellistä juotavaa, voi käväistä Kreikassa hakemassa 12 tai 16 tähden Metaxaa.

        Vaan minkä tähdenpä tuonne lähtisi – etovan hajuvesimäistä on (viisitähtinen ainakin) ja liian makeaa brandyksi!

        Sen minä myönnän, että makuja on monia.


      • tunti sitten
        Yäk kirjoitti:

        Μεταξά ei oikeastaan ole edes brandy siinä mielessä kuin brandy yleensä käsitetään, vaan tynnyrikypsytetty rusinoista valmistetun brandyn ja muskatelliviinin seos. Sukulaisuus konjakkiin on varsin etäistä lajia.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Metaxa

        Jos haluaa oikein tähdellistä juotavaa, voi käväistä Kreikassa hakemassa 12 tai 16 tähden Metaxaa.

        Vaan minkä tähdenpä tuonne lähtisi – etovan hajuvesimäistä on (viisitähtinen ainakin) ja liian makeaa brandyksi!

        Sen minä myönnän, että makuja on monia.

        Alkosta Metaxa- ja ouzo-pullolliset ja pari pulloa punaviiniä. Viikonloppuna nautin!


      • Yäk
        Yäk kirjoitti:

        Μεταξά ei oikeastaan ole edes brandy siinä mielessä kuin brandy yleensä käsitetään, vaan tynnyrikypsytetty rusinoista valmistetun brandyn ja muskatelliviinin seos. Sukulaisuus konjakkiin on varsin etäistä lajia.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Metaxa

        Jos haluaa oikein tähdellistä juotavaa, voi käväistä Kreikassa hakemassa 12 tai 16 tähden Metaxaa.

        Vaan minkä tähdenpä tuonne lähtisi – etovan hajuvesimäistä on (viisitähtinen ainakin) ja liian makeaa brandyksi!

        Sen minä myönnän, että makuja on monia.

        >Μεταξά ei oikeastaan ole edes brandy siinä mielessä kuin brandy
        >yleensä käsitetään, vaan tynnyrikypsytetty rusinoista valmistetun
        >brandyn ja muskatelliviinin seos.

        Ilmeisesti Wikipedian tekstiä on korjailtu neljän viimeisen vuoden mittaan. Nyt linkin takaa on luettavissa seuraavaa:

        "It is a blend of brandy and wine made from sun-dried Savatiano, Sultana and Black Corinth grape varieties."

        Metaxa pitänee siis käsittää seokseksi, jossa on (kreikkalaista) brandya sekä viiniä, joka on valmistettu rusinoiduista Savatiano-, Sultana- ja Black Corinth-rypäleistä.

        Yhtä kaikki: äitelänimelän hajuvesimäistä tavaraa, joka taatusti erottuu niin konjakeista kuin paremmista brandyistakin, eikä ainakaan edukseen!


      • WaldemarRunkkendahl
        Latkiainen kirjoitti:

        Olin pomovainaan kanssa messumatkalla illastamassa jossain kreikkalaisravintolassa Hannoverin pohjoiskulmilla joskus 20 vuotta sitten. Tilasimme listan kalliimmasta päästä lajitelma-annokset, joihin kuului kolmenlaista grillijuttua. Lihaa ja maksaa – hyvinkin maukasta – oli valtaisat määrät! Tuollainen hirmuateria vaati tietenkin peräänsä digestiivit, jotta ruuansulatuksella olisi ollut edes toivoa selvitä tehtävästään. Tilattiin viiden tähden ”Metakkaa”, kreikkukapakassa kun oltiin.

        Jäi mieleen pomon arvio: ”Kyllä se tentun maku vain puskee läpi, ei mahda mitään! Olisikohan pitänyt tilata seitsentähtistä?”

        pomosi oli aivan oikeassa


    • winemaker

      Makuasioista ei voi kiistellä. Kaikissa makuasioissa on oma mieli paras, jos kuitenkin haluat jotain viitteitä ja ensimmäiseksi voin sanoa kallein ei aina ole paras monessa asiassa< ja tuotteessa jopa melkein päinvastoin.
      Alkoholijuomien kohdalla kannattaa aloittaa maistelulla eri juomia joista itse pitää esim. Suomessa myytävistä konjakeista yksi miellyttävimpiä on Le Réviseur joka muuten on suomalaisten liikemiesten perustama nyk. tosin ranskalaisten omistama. Cognacia löytyy vain ranskalaista muut eivät ole konjakkeja vaan konjakkilajitelmia joissa on Cognac pohjaisia kuten suomalainen jaloviina ja kuten Alkon hiinastosta näkee parhaat cognacit eivät ole kalliita vaan nautinnollisia makuelämyksiä, ja sitten huipputasoa vieläkin parempia makunautintoja tietenkin Armangnacit, Brandyt taas ovat amerikkalaisten konjakkeja jotka ovat tosin heikompitasoisia. Cognacia ei kuitenkaan koskaan pidä juoda kuten muita alkoholijuomia vaan aina muistaa nautiskella aromilasillisesti ja suurentaakseen nautintoa seurana kannattaa nauttia hyvä sikaari (miel. Havannalainen tai dominikaaninen jossa nykyisin suurin osa parhaista sikareista tehdään)
      Hyviä nautintoja cognacin parissa

      • Anonyymi

        Meni kyllä ihan v.tuilleen tämä selvitys.


    • Kalliimpaa

      Beauete du Siecle - 180 000 €

    • conjakki.

      Parhaimmat, mitä löytyy omastakin hyllystä on.
      Meukow x.o myös v.s.o.p
      claude x.o (lemppareitani)
      monta muuta. (15pulloa)
      Mutta ehottasin Meukowin x.o :ta. viel suht halpaa. 88,50e.

    • juppi 11

      miten vois vaihtaa rahaksi vanhat konjakit

    • direction

      panttilainoomasta kyselisin ensitöikseni.

      • Hyvää saa halvalla

        Alkoholia ei voi myydä kotimaassa muut kuin Alko, pois lukien anniskelu, tilaviinit ja keskiolut. Eli konjakki pitää myydä ulkolaisessa huutokaupassa - muista säilyttää ostokuitit jos ostat kallista konjakkia >1000€ pullo. Paljon helpompi myydä pullo jos sen historia on selvillä. Kukaan ei ole nyt eikä vastakaan kiinnostunut konjakeista hintaluokassa alle 100€ - näiden pullojen ostaminen ei ole sijoitusmielessä kannattavaa. Itse ostaisin vuosikerta konjakkia esim André Petit Hors d'Age Réserve Familiale Cognac 50yo, hinta oli viimeksi vajaat 400€/pullo. Pienehkö kojakkitila ja juoma laadukasta - jos ei hinta nouse voi aina juoda itse. Toinen jota voi suositella voisi olla vaikka Brillet Réserve Limitée Ancestrale VIP Rare Cognac - laadukas juoma noin 600€ hintaan.

        Markkinoilta löytyy paljon pulloja joiden hinnat liikkuvat 1000-25000€ välillä. Näiden taustat tulisi tuntea ennen ostoa ja ostopaikat kannattaa valita huolella. Väärennöksiä liikkuu markkinoilla aivan liian paljon.


    • Konjakki parempi

      Paljon on konjakkeja, hinta/laatusuhde onkin sitten vaikeampi määrittää ja myös makuasia. Itse pidä xo Larsenia aika hyvänä, eikä niin mahdottoman kallis. Lingnell& Piispanen konjakki on hyvää pullotetaan Kuopiossa mutta on Ranskalaista. Tässä minun tämänhetkiset jäkevät konjakit. Olen toki kalliimpiakin maistelut. Hennesy Paradise oli ihan kiva, mutta laivan baarissakin maksoi annos yli50e joten aika kallista köyhälle :-)

    • K.Ve

      Jos hyvää haluat ja vielä edullisesti , niin musta Renault on hintansa väärti .

      • putkimiesi

        Gambina!


    • Voi_ovi

      Hyvin on porukka opetettu tunnistamaan laatujuomat - etikeistä.
      Kannattaa maistaa joskus muutakin kuin mustaa rellua tai vastaavaa - bulkkikonua.
      Laatu löytyy jostain muualta.

    • ekstraa41
      • hintalaatu

        Ääni jallulle. Tää on oikeasti hyvää.


    • jfjyiktyikty

      Alkosta voi tilata mitä vain konjakkia

      • JoRahaEiOleEste

        Pitää paikkansa, mitä vain voit tilata ja Alko voi veloittaa liki mitä vain, vaikka maailman kalleinta konjakkia löytyy erikoistilauksella.


    • Kiitos1918

      Erittäin Hieno Suomalainen Konjankki. Juon sitä juhla päivisin ja näinä päivinä myös pesen hiukseni Erittäin Hienolla Suomalaisella Samppoolla!

    • fhgffggggf

      Larsen VSOP 50cl PET-pullo hintaan 18 euroa Tallinnasta. Se on jo niin hyvää ettei ihmisen makuaisti kykene löytämään eroja kalliimpiin tuotteisiin verrattuna.

      • Laatua_vai_ei

        Jos ei huomaa eroa Larsenin VSOP ja XO:n välillä - on parempi ostaa VSOP.
        Itse huomaan - on aika selvä ero. Tosin Larsenin en osta omaan kaappiin, sama koskee rellua. Hieman pitää konjakissakin olla särmää - näistä ko särmä puuttuu.


      • talouskonu
        Laatua_vai_ei kirjoitti:

        Jos ei huomaa eroa Larsenin VSOP ja XO:n välillä - on parempi ostaa VSOP.
        Itse huomaan - on aika selvä ero. Tosin Larsenin en osta omaan kaappiin, sama koskee rellua. Hieman pitää konjakissakin olla särmää - näistä ko särmä puuttuu.

        Larsen onkin helppoa juotavaa, siksi Larsen. Muut konut menee alas vain kiukulla.


      • XOMaistuu
        talouskonu kirjoitti:

        Larsen onkin helppoa juotavaa, siksi Larsen. Muut konut menee alas vain kiukulla.

        Kyse oli siitä, että Larsen XO vai Larsen VSOP - jos ei huomaa eroa edes etiketissä saati sitten maussa, kannattaa ehdottomasti aina valita halvempi. Hyviä konjakkeja löytyy vaikka kuinka paljon - Larsen ei kuulu omiin suosikkeihin, eikä hinta vastaa mielestäni laatua. Samaan hintaan saa pienempien konjakkitalojen herkkuja, joissa on sitä jotakin joka Larsenista, Rellusta ja monesta muusta puuttuu.


    • WhiskeyJoe

      Apteekkari xo on ihan ok hinta/laatu suhteessa - vain lääkkeeksi!

    • CCXO

      Kyllä Claude Chatelier XO on niin namia että.Aivan ihanaa,kuin linnunmaitoa,ei töki vastaan,hintalaatusuhde erinomainen!Nauskis!
      Tietysti tää ei mikään maailman paras konjakki ole mutta kelakorvauksella elävälle niin namia!Suosittelen!

    • RichardHennessy

      Minulla olisi Richard hennessy cognac pullo, jonka voin myydä. Pullon numero on 434. Kuvia voin laittaa meiliin.

      Yhteydenotot: [email protected]

      • Eiomaankaappiin

        Huutokaupoissa hinnat hieman vaihtelevat Richardin kohdalla 1000-1500€, tuurilla voit saada 1500-1600€. Hieno konjakki, keräilytavaraa, hinta ei vastaa laatua, mutta hyvää se silti on, maistettu on 2cl Berliinissäkin... maksoi ihan riittävästi.


    • BaronOtard

      Oma suosikkini laadukkaasta konjakista on Baron Otard XO Gold. Todella pehmeä maku. Ulkomailla hinta on noin satasen/ 0,7 l pullo, joten todellisuudessa ei mitään kroisos-luokkaa. Alkossa ei ole Goldia näkynyt mutta paria muuta Otard XO mallia, joita ei ole tullut maistettua.

    • Mattikimi

      Olikoha jokin Arbellot tms. Kiitos ex Billiard Cave/Kähkönen, siltä opin.

      Merikapteeni

    • Vittupylly

      Corona brändi

    • Kurppae

      Nyt sekoitetaan brandyt ja konjakit mennen tullen...
      Konjakki tulee Gognagin maakunnasta ranskasta, muut litkut eli brandyt sitten muualta.
      Eli kun konjakista puhutaan puhutaan sitten siitä.
      Niin ja se on makuasia tosiaan mikä sopii kenellekin. Hinta ei takaa mitään

    • Lakkko

      Kannattaa ostaa, kokeilla ja maistaa aina kun on tilaisuus....arvostelut, kuvaukset ja luonnehdinnat on yleispäteviä, suuntaa antavia...sekä vuosikertaan tai erään sidoksissa ja kun on makuasioista kyse, niin se oma suu on asiassa vain ja ainoastaan se juomari ja tuomari. Jotkut tekee asiasta tähtitiedettä ja vaikean tuntuista hifistelyllään, mutta oma käyttö ja käytön tarkoitus määrittää mielestäni osittain aika pitkälle asiaa myös... mutta vanha sanonta on että hyvä Brandy pesee keskitason Konjakin mennen tullen ja erittäin hyvät Brandyt on sitä itseensä, mikä paljastuu kyllä sokkotestissä jota voi koska vain testailla jos paalua löytyy...aina maku edellä ja muuta sitten sen jatkeeksi :)

    • pulsssssshit

      Stop stop stop kaikki konjakit kun on brandya, aivan samoin kuin kaikki shamppanjat on kuohuviinejä...voidaan asiasta tietty vääntää ja kääntää maailman tappiin, mutta se lähtökohta että Gognacin alueen brandy olisi lähtökohtaisesti jotenkin parempaa kuin muut brandyt ei ole millään mittarilla mitattavissa tai edes perusteltavissa.

      • brandyboy

        Juuri näin!! Jos sulla on YHTENÄINEN viinitila, jossa toinen puoli on Gognacin alueella ja toinen ei, niin onko Gognacin puolella tislattu jotenkin parenpaa kuin metrin toisella puolella kasvavista rypäleistä tislattu juoma??? Eli onko toinen uuber konjakkia ja toinen pelkää kuravelliä????????
        pulssssssshit on oikeassa. Te muut vetäkää käteen runkkarit, hehee.


      • Anonyymi

        Apteekkarin lääkekonjakki ihan hyvää, pehmeä maku.


    • Juotaijuo

      Kaikki samaa paskaa. Kuparipannut tukee aivosyöpää!

    • Anonyymi

      Kyllä Lasol hakkaa kaikki merkit.

    • Anonyymi

      Claude Chatelier XO

      • Anonyymi

        Ja myös Apteekkarin XO


    • Anonyymi

      Harmi, kun hävitin pullon, niin ei edes merkki ole tiedossa. Se oli kuitenkin Slovakialaista konjakkia, pehmeä mintun maku. Ehdottomasti parasta!

    • Anonyymi

      Paras mitä on tullut maisteltua oli (hardy rare xo) taisi olla muutamaa euroa vaille satasen. Toinen halvempi mutta hyvä on (remy martin 1738) maksoi 77euroa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe