Onko pakko...

Kirkosta eronnut

Hei! Vilkuilin tuossa muutamia kirjoituksia mitä tälle palstalle on kirjoiteltu, mutta en nyt kuitenkaan löytänyt ihan vastausta kysymykseeni, eli:

Meillä on erottu kirkosta pari vuotta sitten, ja ensimmäiset lapset on kastettu ihan papin kera ja noin. Mutta mites nyt kun meinattiin kolmatta yrittää, niin miten se nimen antaminen tapahtuu jos ei nyt enää kuulu kirkkoon? Kun me ei mitenkään tunnusteta mitään uskontoa, eikä siis haluttaisi liittyä kirkkoon pelkästään siitä syystä että lapsemme saisi nimen ja tulisi jotenkin "noteeratuksi" oikein... Siis varmasti kirkkoon kuulumattomatkin tekee lapsia, niin miten tuo nimen antaminen ja kaikki muu lapsen syntymään liittyminen hoidetaan? Vai onko niinkun ihan pakko pitää sitä perisuomalaista kirkkoonkuulumiskulissia yllä, ja kuulua kirkkoon vaikkei tunnusta uskontoa?? Valaiskaa pliiis........ :)

6

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      Voitte pitää kotona läheisille ihmisille lapsen nimenannon. Siihen ei ole olemassa mitään erityistä kaavaa, mutta netistä varmaan löytyy vinkkejä siitä, miten sellaisen voi järjestää. Sen jälkeen tietääkseni ilmoitatte maistraattiin (?) lapsen nimen. Lapsesta ei näin tietenkään tule myöskään kirkon jäsentä. Varmaan googlaamalla löytyy aiheesta tietoa. Itse olin vasta kuukausi sitten veljeni vauvan nimenannossa.

    • maistraattiin

      Kasteella ja nimenannolla ei ole mitään tekemistä keskenään. Lapsen nimi tulee ilmoittaa väestötietojärjestelmään (oman alueen maistraattiin) kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Käsittääkseni maistraatista tulee kotiin jokin lomake, joka täytetään ja palautetaan. Asia hoituu sillä. Jos lomaketta ei kuulu, sen perään voi kysellä maistraatista.

      Nimenantojuhlat ja muut rituaalit ovat sitten asia erikseen. Sellaiset voi järjestää, jos haluaa. Kaava ja tyyli on vapaa.

    • -sinulle--
    • kaavalla

      Yhä useampi jättää jo jälkeen teennäisen kirkkoonkuulumisen ja nimeää lapsensa muuten kuin kastaen. Voihan lapsi/nuori sitten vanhempana itse päättää mitä uskoa haluaa kunnioittaa, vai jatkaako vain kunnioittaen yksin elämää ja läheisiään.

      Itse otin osaa viime kesänä hyvin kauniiseen tilaisuuteen, jossa ystäväni tyttö sai nimen. Tilaisuus oli hyvin juhlava ja rento, eli kaikkea sitä mitä ristiäiset eivät yleisesti ole.

      Kummit valittiin lapsen tulevien tarpeiden ja vanhempien arvostuksen mukaan. Kummit pukivat pienen tytön juhlamekkoon ja lausuivat hänelle toivotuksia elämän varrelle. Lauloimme yhdessä ja tyttö sai oman nimiäiskorun, rannerenkaan, mihin oli taltioitu myös kummien nimikirjaimet. Tytön äiti jakoi kummeille kummikirjat ja esitti oman kauniin lauselmansa siitä, mitä kummeilta toivoo ja mitä toivoo kummien tästä suhteesta saavan.

      Todella kaunis tilaisuus, mitä toivon tulevan vastaan ememmänkin vielä tässä elämässä.

      Niin ja nimi oli ennen nimiäisiä viety maistraattiin, jossa tyttö rekisteröitiin tämän perheen jäseneksi.

    • mapee

      nyt tulee kitkerää saarnaa..

      Kasteessa lapsi liitetään seurakuntaan. Nimen anta avanhemmat ties milloin, mutta kasteessa se on oltava selvillä sillä lapsi kastetaan nimellään...

      Eli annatte sen nimen ihan niin kuin tähänkin asti, ette liitä lasta seurakuntaan ja ilmoitatte sen nimen väestörekisteriin, ennen sen ilmoitti pappi.

    • väestörekisteriin

      Ei siinä sen kummempaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe