Onnesta

Topu

Käynnistin jo samasta aiheesta keskustelua "Kristinusko" -palstalla ja siellä kommentteja alkoi tullakin ihan rakentavassa hengessä. Kysyn nyt samaa asiaa täällä "omieni" parissa.

Mistä onni tulee? Satunnaiset ilonpilkahdukset ja toisaalta suru ovat osa elämää ja tuovat elämiseen dynamiikkaa, mutta mikä on kestävän onnen ja "sielunrauhan" salaisuus kaikkien karikkojenkin keskellä?

Oma etsikkoaikani on ohi ja päädyin siihen, että en löytänyt mitään. Paitsi rauhan, tyyneyden ja terveen itsetunnon.

Mitkä ovat sinun onnesi kulmakivet? Jos ne katoaisivat, mitä tekisit ja mihin joutuisit?

7

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulikivi

      voi Topu, kun keksit aina näitä hemmetin aivojumppa kysymyksiä... no yritetään.

      mistä onni tulee? minusta onni koostuu pienen pienistä osista, joita löydät jatkuvasti ympäriltäsi, kun vain osaat katsoa. auringonpaiste, kuunloiste, vesisade, tuntemattoman hymy, rakkaan halaus, lapsen nauru, kukkien tuoksu...
      sen kestävämpää onnea ei ole.

      sielunrauhan, voiman joka auttaa selviämään kaikkien karikkojen keskellä voi jokainen löytää.
      se rauha elää kaikkien sisällä. joskus saattaa tuntua, että sitä ei ole, koska on niin ahdistunut, että unohtaa kuunnella.

      löydän onneni kulmakivet jokainen päivä uudelleen.
      maailma on onnea täynnä, eikä onni katoa koskaan, vaikka siltä tuntuukin joskus.

    • idämies

      on kiinni asenteesta.
      siitä miten elämään asennoituu noin yleensä.

      esim. kuolemanpelko. päästyäni eroon siitä olen alkanut tuntea oloni aina vain onnellisemmaksi. se vei mukanaan lähes kaikki muutkin pelot. yllättävän moni negatiivinen tunne liittyy jollain tavalla pelkoon.

      toinen juttu mistä on mulle apua on ajatella "älä murehdi sellaista asiaa johon et kumminkaan voi vaikuttaa" poistaa kummasti turhia murheita ja auttaa keskittymään olennaiseen.

      onni mun kohdalla on kai jonkinlaista filosofista ajattelua. ei niinkään kukkien nuuhkimista tai iltaruskon ihailua.

      ainiin sanoit että "omiesi" palstalla... no toi ei kyllä liity luonnonuskontoihin mutta sanoin nyt kumminkin..

    • Vaisnava

      Haluaisin erotella toisistaan mielenrauhasta tulevan onnen eli "sisäisen rauhan" sekä kaikenlaisista maallisista ilonaiheista tulevan onnen. Jälkimmäisenlainen onni on kovin katoavaista.

      Minulle onnen etsintä onkin mielenrauhan ylläpitoa. Omaa mielenrauhaani järkyttävät yhtä lailla ikävät kuin iloisetkin tapahtumat - iloisista tulee riippuvaiseksi, ja sitten ei yhtäkkiä osaakaan olla sisäisen rauhan tilassa ilman niitä! Yritänkin epätoivoisesti löytää tasapainoa, tapaa suhtautua iloon ja suruun ilman että se keikauttaa sisäistä rauhaani :)

    • Winter ;D

      Hmm... ensimmäisenä tuli mieleen vanha sananlasku: "onni ei tule etsien, se tulee eläen".

      Sitten jo meninkin syvemmälle ja mietin mistä oma onneni tulee ja luulen että se tulee syvältä alitajunnastani siitä tiedosta, että tiedän kuka ja millainen olen. Eli lyhyesti siitä varmuudesta, että tunnen itseni ja omat tapani (siis tämä sisältää sen laajimman itsen tuntemisen käsitteen) ja sielunrauhasta: olen löytänyt sen oman totuuteni, joka on hyvin voimakkaan dynaaminen, kuitenkin niin, että omat perusprinsiippini pysyvät muuttumattomina.

      "mikö on kestävän onnen ja sielunrauhan salaisuus karikkojenkin keskellä?" Itsen tunteminen. Minä ainakin olen ollut elämäni aikan niin monessa pyörremyrskyssä, että elävänä en olisi selvinnyt, ellen olisi tuntenut iteäni ja voinut luottaa siihen, että aina löydän jonkun keinon (=neuvokkuus (?)), jonka avulla putoan jaloilleni. JA ehkä jonkinlainen perusonnellisuus myös tuo kestävää onnen tunnetta ja sielunrauhaa.

      "Mitä tekisit jos onneni kulmakivet katoaisivat j amihin joutuisit?"

      Kun en perusta onneani suuressa määrin mihinkään "ulkoiseen" tai mihinkään "jumalalliseen" ennalta määrättyyyn kohtaloon, en osaa ajatella että ne peruskulmakiveni, eli itsetuntemus ja varmuus omasta itsesstä ja tieto omista heikkouksista ja vahvuuksista johonkin noin vain häviäisivät.

      Eli varmaan uskallan omalta kohdaltani sanoa, että onni tulee sisäisestä varmuudesta omasta itsestä ja niistä keinoista, joilla voin analysoida itseäni ja katsella asioita tarvittaessa toisesta näkökulmasta. Jos onnea hieman ulkoistaisin voisin sanoa, että tärkeitä omassa onnessani ovat myös ystäväni ja läheiseni. Sitten jos taas yhtäkkiä menettäisin kaikki läheiseni ja ystäväni, olisi se varmasti aiakmoinen shokki, mutta en silti usko, että onnellisuuttani tai sielunrauhaani menettäisin. Siis kaikillahan joskus sielunrauha järkkyy ja onneen tulee säröjä (mitäs se elämä ilman niitä olisi?), mutta kai tärkeintä on se, että osaa nousta jaloilleen kriisienkin jälkeen. (ehkä tuo itsenäisesti jaloilleen nousemisen kyky onkin avain onneen?)

    • Ava

      Olen etsinyt onnea aivan vääristä paikoista vuosien ajan. Jotenkin yhteiskunta ja esimerkki parisuhteista on pitkään ollut ystävienikin parissa se ainoa oikea onni mitä ihmisellä voi olla. Joten epätoivoisesti etsin onnea, suhteita ja toista ihmistä, kunnes vasta pari kuukautta sitten ymmärsin kuinka voin itse ihan yksin löytää onnen.

      Ja se oli suuri saavutus

      Nyt minusta tuntuu, että onni on niin paljon. Se voi olla tyytyväisyyttä perheeseen, siihen parisuhteeseen, koko elämään. Minun onneni on alkanut ilmentyä sillä, että olen alkanut luottaa itseeni enemmän. Omiin vahvuuksiini ja siihen että pärjään yksin ja että olen jopa vahvempi yksin.

      Löydän onneani pienistä asioista; auringosta, kuusta, ystävistä, voikukista-sielunsiskoistani, pienestä hymystä, sanoista. Periaatteessa mistä vaan. Niin kai se pitää ehkä ollakin?

      • myös ava

        Minäkin olen ollut vuosia "ava" pienellä alkukirjaimella. Toivottavasti ei tule sekaannuksia :-)


      • Ava
        myös ava kirjoitti:

        Minäkin olen ollut vuosia "ava" pienellä alkukirjaimella. Toivottavasti ei tule sekaannuksia :-)

        Hei!
        Nimimerkkini on aikalailla nimestäni johdettu, ja olen kyllä käyttänyt sitä jo aika kauan, tosin ensimmäistä kertaa nyt täällä suomi24:ssa (kun ensimmäistä kertaa täällä kirjoittelen). Toivon, ettei tästä tulee sekaannuksia.. Mietin juuri mihin nimeni voisin vaihtaa; Aavaksi tai muuksi, mutta tuntuisi, että sekin olisi jo olemassa.. Toivottavasti nimeni ei aiheuta hankaluuksia sinulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe