Kysymyksiä Prahasta

ensikertalainen

Olemme lähdössä joulukuussa viettämään pitkää viikonloppua Prahassa mieheni kanssa. Minkälaista säätä on odotettavissa? Kuinka pitkään on päivässä valoisaa? Onko Prahassa turvallista kulkea iltaisin/öisin?

Uloskirjautuminen hotellista on sunnuntaina klo 11 ja lentomme Suomeen lähtee vasta kello 19. Onko mitään ideoita, miten tuon ajan voisi viettää parhaiten? Matkalaukkua kuitenkin joutuu kuljettamaan mukana.

Ja sitten vielä tyhmääkin tyhmempi kysymys: lennämme ensi Oulusta Helsinkiin ja sieltä Prahaan. Jos teemme lähtöselvityksen molemmille lennoille jo Oulussa (tai mahdollisesti internetissä edellisenä iltana), niin meneekö laukut suoraan toiseen koneeseen?

Kiitoksia avusta!

7

5789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensikertalaiselle

      Pimeä tulee joskus 5:n jälkeen. Kelit voivat olla ihan mitä vaan, voi olla päivällä 10 tai pikkupakkasta, aurinkoa tai sadetta/lumisadetta. Kunnon talvivaatteet mukaan vaan, sillä talvi on kostea ja kylmempi kuin mitä mittarin mukaan voisi olettaa. Praha on turvallinen kaupunki, myös yöllä.

      Eikö hotellissanne ole laukkusäilytyshuonetta? Eihän niitä kapsäkkejä nyt sentään mukana tarvi päivää raahata. Miten sen päivän sitte viettää? No, kuten kaupunkilomapäivän muutenkin! Eihän sitä muutenkaan hotellihuoneessa lomaa vietetä.

      Jos molemmat lennot ovat samalla yhtiöllä, laukut menee automaattiseti perille, kun lähtöselvityksessä vain muistaa antaa jatkolennon tiedot.
      Mukavaa lomaa!

    • Gillian

      Olimme Prahassa lokakuun alussa ja paluulentomme lähti myöhään iltapäivällä. Nukuimme tavallista pidempään, kävimme aamiaisella ja luovutimme huoneen mahdollisimman myöhään. Matkatavarat jätimme hotellin säilytykseen. Kävelimme puistoissa ja kävimme mm. Kampan saarella olevassa museossa eli taidenäyttelyssä, jossa silloin oli mm. Andy Warholin töitä. Kävimme jossain vaiheessa syömässä ja lähdimme lentokentälle (julkisilla eli metrolla ja bussilla).
      Vastaavia museoita Prahassa riittää. Jos ette ennen lähtöpäivää ole menneet ns. Eiffel-tornille mäkeä kiipeävää rataa pitkin, tehkää se silloin. Siinä lähellä on myös ravintola (luostarin alueella, kellarissa), jonka nimi on suomeksi helvetti. Siellähän on ihan pakko käydä edes kerran. Ruoka näytti hyvältä ja oli paljon edullisempaa kuin keskustassa.
      Osta tai lainaa kirjastosta matkaopas, kyllä sieltä tekemistä löytyy.
      Sitä paitsi mm. Prahan linnan juurella pikku kujilla on tosi viehättävää, vähän turisteja ja silloin tällöin pieniä kahviloita.
      Jos ostatte muutaman päivän voimassa olevan julkisen liikenteen kortin, voisitte ajella jollakin raitsikalla lähiöön. Prahassa on vanhoja rakennuksia valtavasti. Voi ajella ratikalla lähes tunnin ennen kuin alkaa tulla uutta rakennuskantaa. Sodan aikana Prahaa ei pommitettu montaa kertaa.
      Meidän kokemuksemme mukaan Prahassa on täysin turvallista. Emme liikkuneet öisin emmekä humalassa. Söimme illallisen ja sen jälkeen on aivan tattis, koska ruoka on niin raskasta. Taskuvarkaita on syytä varoa, kuten kaikissa suurkaupungeissa.

      • Gillian

        aivan Kaarlen sillan juuressa, länsipuolella. Siellä ei ole sillan ruuhkaa eikä markkinatunnelmaa, vaan kaunista ja rauhallista.


    • käynyt

      Kyllähän prahassa on iltasella ja yöllä aivan yhtä turvallista liikkua kuin suomessakin,kun muistaa ettei ole perseet olalla..Itse olin siellä yksikseni eikä ollut yöelämässä mitään pelättävää,toki vaclavin aukiolla oli muuta huumediileri kamaa kauppaamassa,mutta tajusivat kyllä heti,kun sano ei kiitos.Joo ja hotellissahan on aina matkalaukuille säilytystila,niin myös Prahassa,joten vika päivästäkin voi ottaa kaiken irti.
      Matka kohteena pidin Prahasta erittäin paljon.

      • pelästynyt

        oon käyny Prahassa muutaman kerran, ja aina mun rahat on nussittu!


      • Pirre
        pelästynyt kirjoitti:

        oon käyny Prahassa muutaman kerran, ja aina mun rahat on nussittu!

        Mullekin kerran noin tehtiin. Kivaa oli :)


      • olen
        Pirre kirjoitti:

        Mullekin kerran noin tehtiin. Kivaa oli :)

        viettänyt lukuisia öitä humalatilassa kaveriporukalla prahan kaduilla:) Voin todeta , että täysin turvallista. Miliisejä liikkuu myös yöllä kaduilla kävelemässä, joten turvallinen kaupunki kyseessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe