pihattohevonen

juulia

Sopivatko kaikki hevosrodut myös pihattohevosiksi?
Miten hevosen juotto kannattaa järjestää? Kannataako hankkia vedenlämmitin vai kantaa vettä hevoselle muutaman kerran päivässä (kesällä vesi tottakai jatkuvasti saatavilla)?

4

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huli84

      Siis lähes kaikki rodut sopivat pihattohevosiksi, kunhan ne saavat totutella rauhallisesti talven tuloon, eli ne laitetaan pihattoon jo riittävän aikaisin (viimeistään syyskuussa), jotta ne ehtivät kasvattaa kunnon talvikarvan.

      Vedenlämmitin on varmaankin kätevä. Omia kokemuksia ei ole. Meillä pihattopolleille laitetaan talvella kuumaa vettä. Yleensä niin, että pollella on kaksi ämpäriä, joista toiseen laitetaan juomalämpöistä vettä ja toiseen kuumaa. Näin ämpärit eivät jäädy liian nopeasti. Vettä saa viedä kovilla pakkasilla tunnin välein, paljoa ei tarvitse kerralla laittaa. Vain sen verran, että veden lämpötila pysyy plussalla. Kesällä tottakai aina tarjolla.

    • TVv

      ...muista olosuhteista rodun lisäksi. Tästä tuli vähän pitkä, alku voi olla sinulle jo tuttua, mutta lopussa on paremmin aiheeseen liittyvää.

      Suomenhevoset, islanninhevoset ja monet lähellä alkukantaista olevat ponirodut sopeutuvat hyvin pihatto-olosuhteisiin. Tiedän myös mm. arabin, joka asui ja voi hyvin ympäri vuoden pihatossa.

      Ensinnäkin pihaton täytyy olla hyvä. Mieluiten kunnolla rakennettu maapohja (ei ole siis sama kuin vain tallottu maa =)). Paksu kerros kuivikkeita lämmittää(ensin turve/puru tmv. kerros, jonka päälle vielä reilusti olkia). Niin pieni oviaukko kuin lauman turvallisuuden kannalta on mahdollista. Ja tietysti sijoitettuna niin että on mahd. hyvin tuulelta suojassa. Suojan täytyy olla myös vedoton. Vesi/lumi ei saa tulla suojaan sisään eikä myöskään tipahdella oviaukosta.

      Hepan on saatava tottua ulkona asumiseen ihan kesästä asti, näin kasvattaa oloihin sopivan karvan. Joudut silti varustautumaan siihen että saat hevostasi loimittaa etenkin kovimpina pakkasöinä enemmänkin. Kovin perusteellista harjausta ja puhdistusta tulee välttää jotta rasva iholla säilyisi.

      Tämän jälkeen onkin enää yksilöstä kiinni tuleeko toimeen vaiko eikö. Kaikki hevoset rotuun katsomatta eivät välttämättä pihattoon sopeudu.

      Juottotapa on sinun ratkaistavissasi. Meillä sekä pihatto että tallipollet juotetaan talvisaikaan 2xpäivässä. (Tallihevotkin tarhaavat 8-12h/pvä joten saavat tarvittaessa esim. lunta) Vaikka sinulla olisikin lämmitin, joudut tarkistamaan sen toimintakunnon kovimmilla pakkasilla sen saman 2xpäivä, joten säästyt vain vedenkantamiselta. Haluatko siis säästää rahaa vaiko työtä =)

    • tallipiika

      Minunkin mielestäni mikä tahansa rotusopii pihattoon - yksilönä eri hevoset ovat aivan eri asia. Jotkut hevoset vain palelevat toisia herkemmin.

      Veden lämmitin on hyvä juttu. mutta asian voi miettiä niinkin että eihän normaalisti tarhailevilla hevosillakaan ole talvisin vettä saatavilla (kesällä toki välttämätöntä). siis saatavilla tarhauksen aikana.
      silloin kun hevonen syö on kuitenkin oltava vettä saatavilla. ihan tunnin vlein ei itseään kannata vaivata, mutta aika usein silti. vesi kannattaa viedä lämpimänä ettei se jäädy niin nopeasti.

      olethan ottanut huomioon että pihatossa hevosella olisi hyvä olla kaveri?

    • pahatyttöx13

      Minulla on myös heppa, ja se on asunut todella kauan pihatossa. Pihattoni on erillainen kuin tavalliset, mm: Ei katosta mutta meillä pihatossa on iso kuusi jonka alle se meneee. Talvella se pääsee sisäpihattoon missä ei tarvita yhtään loimia. Ja siis meillä toimii simmone talvella että on automaattikupit tai mitkä onkaan. (siis siellä sisäpihatossa on automaattikupit) ja joo kesällähän hepan pitää juoda ettei tuu nestehukkaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe