Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

työtön juristi kohta vuoden

missä vika?

Valmistuin viime keväänä juristiksi ja olen hakenut siitä lähtien alan töitä pääkaupunkiseudulta.

Sanokaapa mistä työttömyyteni johtuu? Palkasta se ei ainakaan voi olla kiinni, sillä olen tarjoutunut työskentelemään jopa ilmaisessa työharjoittelussa, kuitenkin tuloksetta.

12

6528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskomatontakyl

      Juristeista on suuri pula pääkaupunkiseudulla. Vedätät vaan...

    • Nakki

      Itse olen tullut yliopiston uunista ulos noin 2 kk sitten ja tulevaisuus ei kauhean lostokkaalta näytä.Töissä olen, mutta en lakimiehenä vaan pienenä hallintokoneiston osana.Tuntuu, että ainakin naissukupuolesta on ylitarjontaa joka puolella niin auskultoimassa kuin muuallakin.Perhevapaat varmasti kauhistuttavat työnantajaa, vaikka sitä ei saakaan sanoa ääneen.Tietysti kokeneemmat saa duunit, mutta mistä sitä kokemusta saa kun aina saa hakemuksiinsa vastauksena kiitos ei.

    • missä vika?

      Kuulin juuri, että Helsingissä avoinna olleeseen lakimiehen vuorotteluvapaan sijaisuuteen oli tullut 40 hakemusta, mikä on uskomattoman paljon, koska kyseessä on vain 8 kk määräaikainen työ ja kun kaiken lisäksi vuorotteluvapaalaki asettaa omat rajoituksensa valinnalle.

      Joten joku tässä vedättää tai sitten tilanne on päässyt karkaamaan päättäjiltä kokonaan käsistä ja yliopistot suoltavat kortistoon työttömiä.

    • Duunari -72

      Oma vika. Jos ei hienosteleva ylpeä juristi suostu ottamaan jotain muuta työtä vastaan niin joutuu kortistoon. Pk-seudulla tervepäinen tyyppi saa töitä saman päivän aikana jos ei nirsoile.

      Työttömyys- ja sosiaaliturva on maassamme edelleenb liian hyvä.

      • missä vika?

        Opiskelu on maksanut minulle rahallisesti kymmeniä tuhansia, kaikesta muusta puhumattakaan. Ennemmin ryhdyn vaikka yrittäjäksi kuin vaihdan alaa.


      • pois vaan!
        missä vika? kirjoitti:

        Opiskelu on maksanut minulle rahallisesti kymmeniä tuhansia, kaikesta muusta puhumattakaan. Ennemmin ryhdyn vaikka yrittäjäksi kuin vaihdan alaa.

        Jaahas, jos olet noin ammattiylpeä työtön, olet surkimus ja luuseri. Tuollaisilta tampioilta vaan kaikki yhteiskunnan tuet pois, alkaa se nälkä pikku hiljaa ajamaan vaikka mopin varteen.


      • missä vika?
        pois vaan! kirjoitti:

        Jaahas, jos olet noin ammattiylpeä työtön, olet surkimus ja luuseri. Tuollaisilta tampioilta vaan kaikki yhteiskunnan tuet pois, alkaa se nälkä pikku hiljaa ajamaan vaikka mopin varteen.

        Kuule se tuhoaa työilmapiirin, kun alkaisin valistaa niitä alipalkattuja ulkomaalaisia oikeuksistaan. Sitäpaitsi siivouskin vaatii ammattitaitoa ja motivaatiota nykyään. Eikä minun työttömyyteni maksa yhteiskunnalle yhtään sen enempää kuin kenenkään muunkaan.


    • vm2005

      Hienoa että joku Petteri Punakuono ehti jo iloisen asiallisesti käskyttämään sinua mopin varteen, sehän se auttaakin..

      Tiedän etTä useammallakin kaverillani, jopa auskultoinnin jälkeenkin, on ollut hankaluuksia löytää paikkaa. Etenkin nuorelle naiselle vakipaikka voi olla tuskien takana. Toisaalta ystävistäni 75% on työllistynyt saman tien. Itsekin valmistuttuani pääsin oikein valitsemaan useammasta paikasta. Mutta luonnollisesti minä ja kaverini olimme kaikki jo tehneet alaa vastaavaa duunia pitkin opiskeluaikaa. Tiedän etTä niille, joilla kokemusta on ollut vähän tai niukalti, tilanne voi olla vaikea.

      Jos olet jo viime keväästä ollut tyhjän panttina, kannattanee nyt ottaa jotain semijuridista puuhaa väliin. On kovin normaalia että eka duuni on se mitä sattuu saamaan ja sitten myöhemmin voi tarkemmin pohtia että mikä juridiikan ala kiinnostaisi. Miksikään sihteeriksi ei kuitenkaan kannata lähteä, mutta esim. sosiaalialalla on juristille aloituspaikaksi sopivia duuneja vaikka millä mitoin eikä niihin ole kamalaa tunkuakaan.

      HArvan kutsumus jaksaa esimerkiksi edunhoitajan tointa uraksi asti, mutta hetken aikaa sitä kestää vaikka mitä.

      Tsemppiä vain! Ja kyllä, juristinkoulutukseen pääsee jotkut liiankin helpolla. Oikiksessa on useampiki tapaus joka joutaisi ihan kiltisti amiskorkean penkkiin tai vaikkapa kauppakorkeaan.

      • risti,

        Onpa hieno asenne!

        Ehkä Sinä joutaisit sinne kauppakorkeeseen tai ammattikorkeeseen... :P


    • dsdsdsdssdsd

      Kannattais hypätä johonkin muuhun duuniin. Vaikka puhelinmyyjäksi. Herättää empatiaa ja taistelutahtoa, kun heität hakemukseen olevasi juristi puhelinmyyjä.

    • v a n h a viesti

      Ketjun aloittaja lienee reilussa kuudessa vuodessa löytänyt itselleen leipäpuun.

    • TeroKiiskinen

      Itse valmistuin oikiksesta kiitettävin arvosanoin. Opiskellessa työskentelin lakimiesharjoittelijana Esplanadin isoissa asianajotoimistoissa. Kävin valmistumiseni jälkeen Master of Laws -tutkinnon Englannissa. Töihin menisin vaikka ilmaiseksi. Nyt kuitenkin olen työtön ja äitini elättää minua. Opiskelu se on joka kannattaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe