Paras NHL:ssä pelannut Euroopalainen?

äänestä suosikkiasi

"Jari Kurri on vasta kolmantena äänestyksessä, jossa kysytään kuka on paras NHL:ssä pelannut eurooppalainen."

"The Hockey News -lehti on päättänyt kysyä asiaa lukijoiltaan ja pystyttänyt lehden nettisivuille äänestyksen parhaasta eurooppalaisesta NHL:ssä."
IL
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/

16

898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kurri nousussa
      • numero28

        1.Pavel bure van.fla.nyr.
        2.peter stasny que.nj
        3.jari kurri edm.la.nyr.ana


      • player one
        numero28 kirjoitti:

        1.Pavel bure van.fla.nyr.
        2.peter stasny que.nj
        3.jari kurri edm.la.nyr.ana

        Yksi ja ainoa....#68 Jaromir Jagr , peittoaa kurrin kevyesti. Taitavampi, fyysisempi, Parempi syöttämään, eli yksinkertaisesti paras


    • All-Time

      1. Nicklas Lidström

      - Lähes täydellinen puolustaja. Ainoana heikkoutena voisi pitää fyysisyyttä, mutta hän korvaa sen loistavalla peliälyllään. Pitkällä urallaan ollut aina maailman parhaimpia puolustajia heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. Rautainen kestävyys, erittäin harvoin loukkaantunut ja aina urallaan pystynyt tekemään 70-80 pistettä, mikä on puolustajalle erinoimainen saavutus. Voittajatyyppi, joka loistaa pudotuspeleissä. Valittu peräti viisi kertaa parhaaksi puolustajaksi ja kerran playoffien parhaaksi pelaajaksi.

      2. Jaromir Jagr

      - Uskomaton tsekkitaituri voisi olla listalla ykkösenä, mikäli olisi pelannu aina joukkueelleen eikä ajatellut vain itseään. Loistava pelaaja hyökkäyspäässä. Tekee pisteitä loistavaan tahtiin ja 120 pistettä on rikkoutunut useaan kertaan. Palkintoja tullut lukemattomasti kuten viisi pistepörssin voittoa ja valinnat parhaaksi pelaajaksi.

      3. Peter Forsberg

      - Peter Forsberg on kaikkien aikojen paras eurooppalainen pelaaja, jos katsotaan vain henkilökohtaista taitoa, eikä saavutuksia uralla. Täydellinen pelaaja jonka ainoa, mutta merkittävä heikkous oli loukkaantumiset. Jos olisi pystynyt pelaamaan aina terveenä, häntä vertailtaisiin Gretzkyyn ja Lemieuxiin. Mahtava pelaaja hyökkäyspäässä sekä puolustuspäässä. Pelintekijänä uskomaton syöttelijä.

      4. Jari Kurri

      - Suomalaisen jääkiekkoilun suurlähettiläs ja viisinkertainen Stanley Cup -voittaja. Kurri oli yksi 80-luvun suurimpia tähtiä yhdessä Gretzkyn kanssa ja he muodostivat kenties NHL:n historian parhaan kaksikon. 100 pistettä rikkoutunut useaan kertaan. Toisin kuin suomalaiseen tapaan, hän oli loistava playoff pelaaja. Kurri on yksi kaikkien aikojen parhaimmista playoff -pelaajista NHL:ssä. Hänellä on playoffien jaettu maaliennätys (19). Palkintojen määrä ei ole suuri, koska sattui pelaamaan Gretzkyn aikaan.

      5. Dominik Hasek

      Yksi kaikkien aikojen maalivahdeista. Peräti kuusi Vezina -palkintoa voittanut Hasek oli yksi aikansa parhaista pelaajista. Voitti kaksi kertaa myös Hart -palkinnon, joka valitaan liigan arvokkaimalle pelaajalle. Muita palkintoja myös Lester B.Pearson ( 2 kertaa ), joka annetaan pelaajayhdistyksen valitsemalle vuoden pelaajalle.

    • ..,,

      Tuntuisi typerältä äänestää Kurria vain koska hän on suomalainen. Kyllähän Kurri on yksi kaikkien aikojen parhaista eurooppalaisista jääkiekkoilijoista, mutta ei se paras.

      Kävin antamassa ääneni Hasekille.

      Muista ehdokkaista vain Jagr on voittanut Hart-trophyn, joka jaetaan kauden parhaalle pelaajalle. Kyseisen pystin Hasek on voittanut kahdesti (ainoana maalivahtina ja ainoana Eurooppalaisena NHL-historiassa!) Ehdokkaana on ollut yhteensä viidesti.

      NHL:n pelaaja yhdistyksen valitseman parhaan pelaajan palkinnon Lester B Pearsonin Hasek on myös voittanut kahdesti (Hartin voittajasta päättää joukko toimittajia).
      Hasek on yksi viidestä pelaajasta NHL:n historiassa, joka on voittanut useammin kuin kerran sekä Hartin että Lester B Pearsonin(Lafleur, Gretzky, Lemieux, Messier, Hasek)

      Hasek oli pääsyy miksi Tsekit voitti olympiakultaa vuonna 1998. Tuolloinhan turnauksessa oli mukana kaikki parhaat pelaajat. Hasekin päästettyjen maalien keskiarvo oli 0.96 per ottelu ja torjuntaprosentti 96.1%
      Semifinaaleissa Kanadaa vastaan Hasek torjui rankkareilla kaikki Kanadan viisi yritystä, ja pelasi finaaleissa nollapelin Venäjää vastaan (Bure, Fedorov ym!). Gretzky totesi tuolloin, että Hasek on lajin paras pelaaja maailmassa.

      Vaikka Hasek on enää "vain" erinomainen maalivahti (ei siis paras maalivahti, saatika paras pelaaja) niin käsittämättömän hyvähän hän on 43-vuotiaaksi.

      • Anonyymi

        Ei ole suomalainen


      • Anonyymi

        Jari Kurri ei ole suomalainen


    • kurri kärjessä...

      jari kurri kerännyt 63% äänistä, toisena lidström 13%:lla.


      listalle olisi kyllä voinut varmaan laittaa selänteenkin. hmm. luulisi tulokkaiden pistepörssin ja maalipörssin ylivoimaisen enkkarin, kaksinkertaisen maalipörssin voiton (ensimmäinen joka voitti maurice richardsin), kaikkien aikojen parhaan yli 35 vuotiaan maalintekijän, 540 maalin ja stanley cupin riittävän

      • Hockey Manager

        Pieni korjaus että Selänne on voittanut maalipörssin kolmesti, '93 '98 '99. Selänteen saavutukset on kyllä todella hienot mm.

        - Neljä yli 100 pisteen kautta
        - Kolme yli 50 maalin kautta
        - Seitsemän yli 40 maalin kautta
        - 3 kertaa maalipörssin voitto
        - Stanley Cup
        - All-stars ottelussa 10 kertaa
        - Ykköstähdistössä kahdesti


    • Hockey Manager

      Vertailu riippuu siitä, katsotaanko saavutuksia uralla eli henkilökohtaisia palkintoja, Stanley cupeja ja pisteitä. Vai katsotaanko että kuka on ollut yksinkertasesti taitavin pelaaja. Loukkaantumiset ovat pilanneet monen huippupelaajan uran osittain, ja pisteet ja muut saavutukset ovat jääneet vähemmälle.
      Paras eurooppalainen pelaaja saavutuksien perusteella on Lidström tai Jagr. Lidström on kuitenkin ollut paljon tasaisempi ja ehkä ansaitsee ykköspaikan ja Jagrilla on ollut vähän ns. laiskoja aikoja kuten Washingtonissa. Joka tapauksessa Jagr oli/on mahtava monipuolinen pelaaja.
      Mutta jos verrataan ainoastaan pelaajien henkilökohtaista taitoa, niin paras on Peter Forsberg. Kokonaisuudessaan paras sen takia, koska hän oli myös loistava kahden suunnan pelaaja. Puolusti erinoimaisesti ja hyökkäyspeli ja pelinrakentaminen oli sellaista mikä vetää vertoja Gretzkylle ja Lemieuxille. Gretzky on itse sanonut että Forsberg on yksi kaikkien aikojen viidestä parhaasta pelaajasta. Forsbergillä ei ollut mitään heikkouksia, lukuunottamatta loukkaantumiset, mutta niitä ei kuuluisi laskea vertailuun jos verrataan vain taitotasoa. Todellinen huippupelaaja ja kultakimpale joukkueellen.

      1. Forsberg
      2. Lidström
      3. Jagr

      Muut: Kurri, Hasek, Stastny, Selänne, Bure

    • sdfsf

      1. krystztof oliwa
      2. sami helenius
      3. david koci

    • Anonyymi

      Jere Lehtinen. Manageri on ois luopunut mieluummim koko muusta joukkueesta. Saman kunnian sai aikoinaan Börje Salming. Rocky Rautakalliokin ois itse saanu kirjoittaa palkkansa, mutta hän halusi palata takaisin Suomeen.

    • Anonyymi

      Edesmennyt Hurriganesbasisti Cisse Häkkinen sanoi minusta hyvin humalapäissään tv-haastettelussa: parasta ei olekaan, on parhain. Kenestäkään jääkiekkoilijasta ei voida sanoa, että on paras eurooppalainen pelaaja NHL:ssä.

    • Anonyymi

      Salming, Lidström, Forsberg, Jagr, Statsny, Kurri, Lehtinen, Selänne, Sundin, Datsyuk, Hasek.

    • 1.Jagr
      2.Kurri
      3.Hasek

    • Anonyymi

      1.Forsberg 2.Hasek 2.Lidström 3.Jagr 4.Malkin 5.Fetisov 6.Sundin 7.Datsyuk 8.Salming 10.Markus Näslund 11.Kenta Nilsson 12.Mats Näslund

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe