koulun lopettaminen

Unski.1

Onko kukaan muu lopettanut koulunsa fobioiden, ahdistuksen ja masennuksen takia?

Mitä teitte sen jälkeen?

Olen tullut siihen pisteeseen, että en enää kestä koulua.

Masentavaa ajatella, että vielä monta vuotta sitten minulla oli selkeät tulevaisuuden suunnitelmat: käyn lukion, menen yliopistoon, pääsen heti töihin, perustan perheen. Nyt on tullut käytyä 4 vuotta lukiota, vietettyä sen jälkeen välivuosia, tullut käytyä työkkärin kurssilla, ravattua sosiaalityöntekijän juttusilla, aloitettua ammattikoulu. Nyt suunnittelen sen lopettamista.

Pelottaa ajatella, minkälainen tulevaisuus sitä onkaan edessä. :(

16

7492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lopeta...

      En ole lopettanut koulu, mutta ahdistunut ja jännittynyt olen ollut koulussa ollessani. Näin jälkeen päin ajattelen, että jos koulun lopetaa tämän vuoksi ei jännitys mihinkään katoa vaan on vastassa entistä suurempana. Käsittele jännitksesi, vaikka vaikeaa se onkin, tiedän. Älä luovuta vaikka et heti saisikaan apua. Apua on ja sinä ansaitset sen. Aloita esimerkiksi koulun terkkarista tai lääkäristä. Kerro suoraan, mikä asia sinua vaivaa. Mielestäni tärkeintä on, ettet ala pakenemaan, sillä sillä tiellä löydät yhä uusia pakenemisen aiheita. Et muuten ole ainoa näistä ongelmista kärsivä. APUA ON, mutta sinun täytyy sitä rohkeasi hakea. Elämällä on paljon varattuna sinua varten!

    • elämä edessä en jaksa ressaa

      mäki oon kelannu lopettettamista tai en ole kelannut vaan aijon lopettaa kun ala ei kiinnosta ja muutenkin ei sovellu minulle sosiaalisten tilanteiden pelon takia, vuoden verran olen ehtinyt käydä sitä

    • taxxxxii12igh

      Moi oon poika17v käyn koulua alotin just amiksen mut ei oo mun juttu aattelin lopettaa ja alkaa taksikuskiks mitä mieltä? Eli sama ala ei vaan kiinnosta eikä koulu oo se oikee paikka.

    • N30v

      Olen nuorempana lopettanut ammattikoulun ja lukion sosiaalisten tilanteiden pelon ja jännityksen takia. En pystynyt pitämään esitelmiä, tai osallistumaan työharjoitteluun (asiakaspalvelua). Se että lopetin koulut oli yksi elämäni suurimmista virheistä. Tosi vaikea saada mitään töitä ilman koulutusta. Olen tehnyt siivoushommia ja puhelinmyyntiä. Nyt ollut työttömänä 3 vuotta.
      Kannattaa käydä koulut loppuun!

    • luuserivissiin

      Multa on jäänyt tähän mennessä 6 koulua kesken erilaisten pelkotilojen ja masennuksen takia. Juuri pari viikkoa sitten jäi kuudes koulu kesken. En ole siitä ylpeä, hävettää sanoa se edes täällä netissä. Työkkäristä ei tipu rahaa, koska olen itse jättänyt koulut kesken. Mistään ei heru sympatiaa, kun luullaan, että olen vain laiska. Todellisuudessa ihmisten kohtaaminen vaan pelottaa niin helekutin paljon, ettei normaali koulunkäynti onnistu. Nyt olen oppisopimuksella, katsotaan, miten tässä käy.

      • Ah-distus

        Kannattaa hakea apua ongelmiinsa niin saa ainakin sairauspäivärahaa ja sen jälkeen määräaikaista eläkettä. Itse en ole edes yrittänyt aloittaa mitään kouluja kun tiedän että ne jäisi minulta kesken fobioideni takia ja sen jälkeen vain vihaisin itseäni. Ongelmistani en ole päässyt eroon mutta ei ainakaan tarvitse kitkutella ilman rahaa.


      • Ah-distus
        Ah-distus kirjoitti:

        Kannattaa hakea apua ongelmiinsa niin saa ainakin sairauspäivärahaa ja sen jälkeen määräaikaista eläkettä. Itse en ole edes yrittänyt aloittaa mitään kouluja kun tiedän että ne jäisi minulta kesken fobioideni takia ja sen jälkeen vain vihaisin itseäni. Ongelmistani en ole päässyt eroon mutta ei ainakaan tarvitse kitkutella ilman rahaa.

        Työkkärin ahdistelua en jaksaisi ollenkaan näiden ongelmien kanssa. Saisin varmaan hermoromahduksen ja sekoaisin lopullisesti.


    • ------

      Olen harkinnut että lopettaisin lukion, toista vuotta käyn.. paniikkihäiriötä, ahdistusta ja mitähän kaikkea mulla on.. lisäksi koulu on hirveän rankkaa ja kamalat paineet koko ajan.. en vaan jaksa enää

      • ....................

        Jaksoin aikoinani käydä lukion loppuun vaikka meinasin jättää kesken. Sen jälkeen on kulunut monta vuotta enkä ole käynyt mitään kouluja enkä ollut töissä. Vaikea kuvitella että minusta tulisi enää normaalia kansalaista.

        Olisi ollut parempi jättää lukio kesken sillä huonosta ylioppilastodistuksesta ei ole kuin haittaa tulevaisuuden kannalta. Hävettää tämä tilanne kun en tiedä mitä sanoa sukulaisille ja kavereille jotka utelevat minun asioitani. Eivät he kuitenkaan ymmärrä tällaisia ongelmia, pitävät vain laiskana luuserina.


      • rennompimeno

        Miten olisi aikuislukio ja hitaampi opiskelutahti?


    • 5rdgfhgbv

      Okei olen valveilla taas liian myöhään mutta yritän saada jotain kirjoitettua. Olen 24v mies ja olen lopettanut 3 amista paniikkihäiriön ja ahdistuksen takia.

      Lähdin heti peruskoulun jälkeen amikseen ja olin siellä 6kk. Vihasin luokkaani ja opettajia ja oikeastaan koko rakennusta. En oppinut siellä mitään ja rupesin kärsimään 24/7 kestävästä ahdistuksesta, joka usein ilmeni myös kohtauksina jolloin tärisin ja hikoilin aivan vitusti. Joten lopetin sen. Harmi vain että se ahdistus ei ikinä kadonnut ja minulla on vielä tänäkin päivänä sitä samaa turvattomuuden tunnetta ja aaltoilevaa ahdistusta.

      Yritin vuoden päästä uudestaan mutta nyt rupesin kärsimään fyysistä oireista tuon ahdistuksen ja jännittämisen takia. Mahani meni vesi ripulille joka päivä ennen koulun alkua. Jouduin joskus käymään KOLME kertaa ripuloimassa ennen kuin pystyin lähtemään kouluun. Koulussa oli koko ajan paniikki päällä ja vatsaa sattui. Kestin sitä kolmekuukautta ja lopetin koska pelkäsin meneväni psykoosiin. Tuosta vatsa oireista sainkin sitten ärtyneen paksu suolen joka oirelee n. 3 kuukautta joka vuosi.

      sitten 21 vuotiaana yritin taas amista ja kaikki oireet alkoivat uudestaan välittömästi.

      Eli olen nyt 24 vuotias ja ahdistuksen, paniikkihäiriön ja jännitämisen takia minulla on nyt ollut ja on ärtynyt paksu suoli, todella pahat traumat, äärimmäisen huono stressin sieto kyky ja ahdistus joka ei meinaa mennä pois.

      Keho voi oikeasti mennä rikki jos laitat itsesi liian koville, usko pois. Jos tiedät että et pysty käymään koulua, niin lopeta se ja keksi jotain muuta. Kaikki psykologit ja lääkärit jotka väittää ettei mieli vaikuta ruumiseen puhuvat paskaa, olen siitä elävä esimerkki.

      Jos lopetat niin älä missään nimessä anna unirytmin ja oman aktiivisuutesi mennä huonoksi. Herää aina aamulla aikaseen ja yritä tehdä suunnitelmia ja tapaa kavereita ja urheile. Muuten olet yhtä huonossa jamassa kuin itse olen.

      • Kemiläinen

        Anteeksi mutta tähän täyttyy sanoa wau kuulostat ihan minulta! Jollain tavalla helpottavaa kuulla että myös toisella on saman tapaisia oireita. Tuo ripulilla juokseminen on hirveää tiedän sen. Olen itse kärsinyt siitä ala-asteesta lähtien ja olen nyt 21. Tärinä ja hikoilu on myös tuttua, mutta voisin määritellä ne lievimpiin oireisiin. Pahimpia ovat kivuliaat mahakrampit ja sapen maku suussa. Kramppi on ikävä jos se tulee, jossain tilanteessa missä ei ole mahista päästä mihinkään makoilemaan jotta se menisi ohi. Ja sitten se ettei ikinä pysty rentoutumaan missään. Ei edes nukkuessa. On tää välillä yhtä helvettiä. Pelkään tuota samaa että mulla pamahtaa pian joku paikka paskaksi, kun tää on päivittäin tälläistä.


    • 14.v

      Oon vasta just täyttäny 14 nyt on aamu ja pitäisi mennä kouluun mutta itken taas kokoajan mulla on nyt tullut hirveän monta poissa oloa koulusta ja en liiku ulkonakaan pahemmin. Käytän paljon päihteitä koska en ole saanut masennuslääkkeistä apua vaikka no olenkin kokeillut vain yhtä. Tarvisin oikeasti apua olen viillellyt suunnittellut vakavasti karkaamista melkein tehnyt monta kertaa itsemurhan. kerran olin sitten juonut vähän liikaa ja menin kalliolle koitin hypätä mutta kaverini kantoi minut alas. Voisiko joku auttaa kun olen vielä kuitenkin tosi nuori ja koulua viälä jäljellä kauan terapiat ei auta ja pelkään tosi paljon että koulu jää kesken

      • Yöntimoo

        Mitä vittua


    • Nyt, stop! Ihan omasta kokemuksesta ja sydämestäni sanon sulle: jos MITENKÄÄN mahdollista, niin käy se koulu loppuun minkä olet aloittanut, tai vaihda linjaa jos ei kiinnosta! Sinä aikana kun sitä koulua käyt voi elämä poikia vaikka mitä mahdollisuuksia ja uusia ajatuksia, mutta älä hitossa jää kotiin ilman mitään päämäärää. Minä tein niin ja kadun sitä edelleen joka päivä, sillä nää fobiat ainoastaan pahenee sillä että alkaa vältellä erinäisiä asioita elämässä... Mulla on puolet elämästä mennyt pilalle pelkojen takia niin älä sä sorru samaan. Pidä kiinni vaan siitä koulusta...!

    • Homeopelot

      Ottakaa jotain homeopaattisia valmisteita niillä pelot vähitellen karisee. Yksinkertaista, ei sivuoireita, ei riippuvuutta. Suomessa ollaan vielä niin takapajuisia homeopatian suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1253
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      976
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      919
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      899
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      884
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      790
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      781
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      769
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      768
    Aihe