hengenahdistus&puristava tunne rinnassa?!

24v

mikä voi olla syynä noihin? tupakoinut olen ehkä 8v, en kuitenkaan hirvesti eli n. 10kpl päivässä. tällaisia oireita ei ole ollut aikaisemmin. pari kuukautta ollut yskä ja limaa kurkussa ymym, jonka luulin vain "jääneen päälle" flunssan jälkeen. nyt sitten muutaman päivän ajan tullut satunnaisesti puristava tunne rintaan. ei ole samanlaista kuin paniikkihäiriötyyppinen hengenahdistus; henki kulkee suht hyvin mutta rintaa puristaa. tunne on siis tuossa rinnan keskellä.

ph siis mulla todettu, mutta ei tämäntyyppistä oireistoa ole ollut ja jotenkin oma tuntuma on voimakkaasti se ettei tämä sitä ole. puristava tunne tulee siis vaikka en olisi juuri tupakoinut, viime yönä ei meinannut saada unta kun ahdisti. eikä toi ahdistus tule välttämättä rasituksessa tms vaan tosiaan ihan satunnaisesti. sydän? keuhkot? mikä... kiitos kovasti vastauksista.. niin joo, ja lääkärille sai ajan puolentoista viikon päähän vasta. mietin vaan, että ottaisivatko päivystykseen ja onko "syytä" sinne mennä.... pelkään keuhkoahtaumaa ihan hirveästi, voiko näin nuorella sitä olla??

5

4100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeessä

      nyt se tupakointi edes siksi ajaksi kun lääkärissä selvitetään asiaa. Ihan höhlää tupakoida silloin kun on jotain selvitettäviä oireita. Tutkimukset saattavat mennä ihan väärään suuntaan.

    • tunne..

      Ei sulla sitte ole närästystä? Sekin oireilee vähän siihen malliin. Itsekkin olen tähän asti luullut, että närästys vaivaa, kun hapanta nousee suuhun. Ilmeisesti vaivan aste on silloin jo pidemmällä, kun se tekee rintakipua.Mulla vaivaa kans välillä yöllä. Kävin lääkärissä ja eilen labrassa, jossa otettiin verikokeita ja sydänkäyrä. Sydämestä ei ainaska löytynyt mitään(jota ensin itse epäilin) Mulla on kans ollu flunssaa ja ilm. keuhkoputken tulehdus. Lääkäri ajatteli pää diagnoosiks toi virusflunssa ja toiseksi närästys. Keuhkoja ei nyt vielä kuvattu, koska katotaan ens veriarvot(niistä näkee, jos on kuumeeton keuhkokuume)Luultavasti sulla on se flunssa jäänyt vaan päälle, eikä mitään ahtaumaa tarvi pelätä:)

    • keuhkoahtauma

      Mieti ja kirjaa ylös, mitä elämässäsi on tapahtunut ennen näitä oireita. Oletko muuttanut uuteen asuntoon, uuteen työpaikkaan, jotain muuta.
      Oletko allerginen, onko ollut yliherkkyys- tai allergista nuhaa, yskää, jne.?
      Oletko vaihtanut pyykinpesuainetta, huuhteluainetta, ostanut uusia hajustettuja tuotteita?
      Onko poissuljettu, ettei kotona tai työssä, tms., missä olet päivisin, ole kosteusongelmaa?
      Oletko ostanut uusia huonekaluja, uuden patjan, yms.?

      Tuo "pari kuukautta ollut yskä ja limaa kurkussa ymym, jonka luulin vain jääneen päälle" tuntuu niin tutulta. Monen hajusteyliherkkyys alkaa oireilla juuri noin. Mutta syy voi olla muukin.

      Huolehdi, että makuuhuoneesi ilma on raikasta ja siirry hajustamattomiin pyykinpesu- ja huuhteluaineisiin.
      Sama siivousaineissa.

      Älä stressaa. Liiku ulkona, kävele, jos hölkkä ei sovi.

      Tässä muutamia asioita, mitä tuli mieleeni.

    • pieni pulla

      olisi jäänyt tuohon rintojen väliin ja puristaa siinä ja ahdistaa?
      Mulla oli eka kerran semmoinen kohtaus ihan keskellä päivää, ihan kuin ois jotain solmua vedetty...pelästyin hirveesti,se tuli jossain asennossa, jossa kumarruin ottamaan jotain töissä alalaatikosta. Menin taksilla sairaalaan ensiapuun, kun luulivat , että se oli sydänkohtaus tms. Siitä on yli 10 vee.

      Ei MITÄÄN vikaa löytynyt! Se oli kuulema jonkinlanen ruokatorven kramppi!
      Kyllä mä kävin lääkärissä uudestaankin vielä sen EA-reissun jälkeen ja lääkäri sanoi, että seuraavalla keralla pitäis hengittää paperpussiin!

      No, niitä samoja kramppeja on tullut vuosien mittaan varmaan 20 - 30, joskus vuosikin väliä. Nyt olen vaan ihan hiljaa ja istun - se menee ohi n. 5 minuutissa.
      Missään nimessä COPD (keuhkoahtauamatauti) ei ala noin! Se tuleee ensin jatkuvalla tupakkayskällä, sitten alkaa pikku hiljaa aina vähemmän saamaan happea ja liikkuu aina huonommin - ei se nuioreen ihmiseen tule kuin salama kirkkaalta taivaalta!!
      Nyt relax! JA LOPETA TUPAKOINTI - HETI! Olen ollut useita kertoja keuhko-osastolla ja nähnyt tupakoitsijoiden "luurankoja" kävelevän seillä...keltaisina.
      Itelläni pahaa hengenahdistusta ja vaikea astma - vaikka polvin myös satunnaisesti ja lopetin v. 1991 kokonaan. Tsemppiä ja lopeta hermoilu!

    • 76v

      lopeta tupakointi.verisuonet alkaa olla tukossa jos rasituksessa henki tuntuu loppuvan,
      vastaanotolle kannattaa mennä,on kokemusta noista oireista riitävästi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe