Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

hankosidevaiva?

teuraaksiko?

Hei! Mun hepalla on toisessa takasessa näkyvä,muttei vielä oikein vaivaava hankosidevamma. Se on toiminu harrasteratsuna ainakin pari vuotta(edelisellä om),tosin varsonut siinä välillä. Nyt sitten ruvennut mietityttään kun takaset olleet turvoksissa että johtuuko se joskus menneestä hankositeestä? voiko se vaivata noin? onko kellään kokemuksia, ravi ura loppunut tällä jo vuosia sitten.Harrastekäytössä ollut nyt sit vuosia, mutta ilman liikuntaa heppa ollu noin vuoden. Ny sit ruvettu liikuttaan, turvotus mun mielestä ollut samanlaisena,ehkä välillä vähän enemmän tai vähemmän.

3

1237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stifff

      Takasten turvotus ei johdu hankkarista, jos molemmat takaset turvonneet.
      Hankkari-vamma jalka kerää nestettä enemmän kuin muut jalat, mutta silloin ei ole mikään hengenhätä. Kun huomaat että takaset turvoksissa, päästä niihin kylmää vettä 10 minuutin verran päivittäin, niin kauan että laskee.( toki hankkarijalka ei pakosta laske normaaliksi)
      Kääri fleecepintelit yöksi, jos ei tunnu vesi auttavan.Voit laittaa linimenttiä, mutta älä sitten, jos iho rikki jaloista!
      Takasten turvotus, kuten jalkojen yleensäkin voi johtua monesta asiasta, yleisin on se jos hevonen seisoo tallissa ilman liikuntaa.
      Liikunta auttaa turvotukseen, mutta ratsasta/aja mielummin puolikovalla kuin pehmeällä pohjalla. Pehmeä rasittaa jalkoja tosi paljon, varsinkin hankkaria.
      Voit ennalta ehkäistä hankkarin "uudelleen menemisen" tai pahenemisen sillä, että katsot tarkkaan mitä hevosella tehdään. Älä hyppää sillä mitään isoja esteitä, siinä tosi suuri vaara!
      Soita el.lääkärille jos asiat pahenee tms.

      Hevosellani kanssa meni joskus hankoside raveissa kun sen takanen upposi johonkin "kuoppaan". Kävin samantien eläinlääkärille sitä näyttämässä ja el.lääkärin mielestä hevonen ei tulisi toipumaan siitä koskaan.
      Mä en halunnut pistää hevosta pois, vaan joka ikinen päivä n. 9kk ajan kylmäsin sen jalkaa pari kertaa päiväs vedellä jonkun 10-15 min. ensimmäiset viikot se oli pienes tarhas vain, missä ei kovin päässyt liikkumaan.Jalka parani pikkuhiljaa, parin kuukauden päästä tehtiinki aivan pieniä kävelylenkkejä. 9kk jälkeen tapahtuneesta aloin pikkuhiljaa sitä taas treenaamaan raveja varten ja pian oltiin taas radalla, hankoside ei vaivannut ollenkaan! Kuitenkin jätimme startit vähiin, koska en halunnut sen menevän uudelleen. Nyt 4 vuotta tapahtuneesta, eikä oripojallani mitään vaivoja.
      Tämän kerroin esimerkkinä siitä, että hankkari vamma voi parantua!
      Toki jalka kerää nestettä, mutta ei kovin paljoa.
      Eli ihmiset, AIKAA JA KÄRSIVÄLLISYYTTÄ hankkarivammojen kanssa, älkää heti luovuttako.
      Toki en sano nyt sitä, että kaikki hankkarivammat paranee, se on ihan siitä kiinni, onko hankoside vaurioitunut alhaalta vai ylhäältä.


      Toivottavasti auttoi edes vähän!

      • ...........

        Täälläkin kaksi "hankkarivammaista". Molemmat harrasteratsuina nykyään(hankkarit menivät ravuriuran aikana). Toisella välillä hankkari vihoittelee..mutta ei ole onneksi ollut mitään vakavempaa. Alkutalvesta jouduttiin lomailemaan 6viikkoa, mutta nyt jalka on taas paljon parempi. Mutta toisen hevosen hankkarivammasta ei ole ollut tietoakaan muutamaan vuoteen :)


      • pim,pula
        ........... kirjoitti:

        Täälläkin kaksi "hankkarivammaista". Molemmat harrasteratsuina nykyään(hankkarit menivät ravuriuran aikana). Toisella välillä hankkari vihoittelee..mutta ei ole onneksi ollut mitään vakavempaa. Alkutalvesta jouduttiin lomailemaan 6viikkoa, mutta nyt jalka on taas paljon parempi. Mutta toisen hevosen hankkarivammasta ei ole ollut tietoakaan muutamaan vuoteen :)

        mistä tietää että missä vaiheessa hankoside vamma on tositosi paha. tuleeko nestettä tosi paljon? Omallani vasemman takanen reagoinu, vähän nestettä joka ilta, mutta ei kuitenkaan rats jälkeen, ja muutenkaan ole erityisen kuuma.. olisko hankkari siis menossa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe