C ja C++ mitä eroa?

IHAN nyyppä!

Huomio, ei ole trolli eikä teidän kiusaamiseks tämä kysymys. Olen vain täysin ummikko-vihreä mitä C-kieliin tulee. En ole eläissäni tehnyt mitään ohjelmaa C-kielellä joten en siis tiedä siitä oikeastaan mitään muuta kuin että se on ohjelmointikieli.

Eli mitä eroa on C-kielellä ja C :lla? Entäs miten ne eroaa Javasta? Samaa "perhettähän" nuo lienevät kumminkin eli C-kieleen pohjautuvia vai?

9

1129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älliknälli
    • ......

      C:ssä, C :ssa ja Javassa on kaikissa samantyyppinen syntaksi (ovat kaikki ns. "aaltosulkukieliä"). Kuitenkin erona on se, että C ja Java ovat oliokieliä, kun taas C on puhtaasti proseduraalinen.

      C on oikeastaan paljon matalamman tason kieli kuin C . C:llä pääsee halutessaan ohjelmoimaan vaikka suoraan laitteistoa, kun taas C etäännyttää (ehkä tarpeettoman paljonkin) alla olevan alustan yksityiskohdista.

      C:n standardi on perusfilosofialtaan minimalistinen ja siksi kieli on kompakti ja yksinkertainen. C taas on hyvin laaja ja monimutkainen kieli (jopa elefanttitautinen), minkä vuoksi joku onkin sanonut ettei käytännössä kukaan voi oppia hallitsemaan sitä kokonaan sen kaikkine ominaisuuksineen. Toisaalta taas C-kieli on osa C :aa, eli se on C :n osajoukko.

      Johtuen siitä, että C:n standardi on yksinkertainen ja C :n paljon laajempi ja monimutkaisempi, erilaisille laite- ja ohjelmistoalustoille on paljon paremmin saatavissa C-kääntäjiä kuin C -kääntäjiä.

    • tässä näin

      c on yhteensopivampi, c:llä ei tule niin paljon tehtyä tyhmiä mokia, c on paljon selkeämpi, c:llä voi ohjelmoida laitteistoa läheisemmin, c tarjoaa enemmän vaihtoehtoja eri alustoille... summa summarum, c on kaikin puolin järkevämpi valinta.

      • on c:ssä

        se on perseestä verrattuna c :n.


      • TRRY
        on c:ssä kirjoitti:

        se on perseestä verrattuna c :n.

        Tuollainen väite vaatii perusteluja.

        Kuten on aiemmin todettu, lähes kaikki mikä on C:tä on myös C :aa. Pitääkö tästä päätellä, että C on myös samasta paikasta ja lisäksi poikittain?


      • kerro edes
        on c:ssä kirjoitti:

        se on perseestä verrattuna c :n.

        joku perustelu väitteellesi!


      • ööööö...
        kerro edes kirjoitti:

        joku perustelu väitteellesi!

        Nyt kun on C-, C - ja C#-kielet, niin olisi jo aika vääntää /C-kieli - jos ei muuten niin Pascalin kaveriksi.


      • Ei alkuperäinen vastaaja
        TRRY kirjoitti:

        Tuollainen väite vaatii perusteluja.

        Kuten on aiemmin todettu, lähes kaikki mikä on C:tä on myös C :aa. Pitääkö tästä päätellä, että C on myös samasta paikasta ja lisäksi poikittain?

        Oliot on kivoja =). En osaisi itse tehdä läheskään niin hyvää jälkeä ilman olio-ohjelmointia.


    • Näkemys tarjolla

      C on vanhempi kieli, joka on alunperin suunniteltu kun C -kielessä käytetyt tekniikat olivat vielä uusia tai jopa ihan keksimättä. C on kohtuullisen yksinkertainen ja tekee tietyt asiat erittäin hyvin, jonka takia se on vieläkin suosittu kieli.

      C kehitettiin alunperin C:n laajennukseksi, koska Bjarne Stroustrup halusi kirjoittaa simulaatioita olio-ohjelmointityylillä, eikä puhdas C tukenut sitä hyvin. C pyrkii säilyttämään C:n tehokkuuden ja kyvyn matalan tason ohjelmointiin, lisäten kuitenkin paljon uusia ominaisuuksia.

      Yleensä hyvin tehty C-ohjelma on myös C -ohjelma, mutta toisin päin asia ei toimi. C on siinä mielessä C-kielen laajennus.

      Java on tavallaan yritys poistaa C :sta turhat ja vaaralliset ominaisuudet. Esimerkiksi Javassa ei ole osoittimia, joilla voi periaatteessa käsitellä mitä tahansa muistiosoitetta. Tämän takia Javassa ei voi tehdä niitä lukuisia virheitä, mitä varomaton osoittimien käyttö aiheuttaa. C -ohjelmoijan mielestä taas sen takia Javalla ei voi myöskään tehdä monta hyödyllistä asiaa luonnollisella tavalla, koska taitava ohjelmoija osaa varoa näitä virheitä, ja osoittimia voi käyttää hyvin.

      Tätä kiistelyä ei kannata ottaa kovin vakavasti. Monesti jos joku sanoo, että xx on huono kieli, hän vain kertoo, ettei itse osaa sillä ohjelmoida. Kaikilla kolmella kielellä voi taitava ohjelmoija tehdä hyviä ohjelmia. Niillä on tietenkin eri vahvuudet.

      Mielestäni C ja Java soveltuvat paremmin ensimmäiseksi opeteltavaksi kieleksi kuin C , koska C :n suunnittelussa on aina ollut etusijalla kokenut käyttäjä. Se heijastuu esim. aika käsittämättömiin virheilmoituksiin, mitä kielen monimutkaisten ominaisuuksien väärinkäytöstä saa tulokseksi. Hyvä Java- tai C-kääntäjä kertoo selvemmin, missä meni vikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe