Emma-Einarin talvilepo

Konnamummu

Hjelp! Olen aloittamassa ensimmäistä talvea Emman kanssa.Sain hänet viime keväänä, eikä ainakaan edellisen omistajan aikana ole ollut edes puolittaisella talvilevolla. Nyt haluaisin kuitenkin kokeilla, mutta poika on mun kanssani aivan eri mieltä.Olen lukenut kaikki mahdolliset kirjoitukset ja keskustelut netistä.Olen parina päivänä kokeillut pitää häntä pimeässä terrassaan nukkumassa, mut koko aika kuuluu kova kopina, kun poika tulis pois. Emma on 9v.poika, täyttää huhtikuussa 10v.Onko muilla samoja ongelmia,olisin kiitollinen vastauksista.

9

784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konna2

      Emma on varmaankin jokin maakilpikonna... Anna vaan liikkua vapaasti. Kyllä se sitten vetäytyy unille, kun siltä tuntuu. Voi tosin olla ,että nyt on jo liian myöhä. Oma konna nukkui syyskuusta marraskuun lopulle ,nyt onkin taas meno päällä.

    • mandariini93

      Mun kilpikonna Nata on myös talvilevolla. Tai ainakin yrittää olla. Tytöllä on ikää n. 2 vuotta =)Natakin kopistelee vähän väliä. Aluksihan kilpikonnan lämpölamppu sammutetaan viikoksi loka-marraskuussa. ( UV-lamppu jää päälle ) koko ajan valon määrää vähennetään ja lopuksi sammutetaan molemmat valot. Valojen annetaan olla viikon ajan pimeinä, kunnes seitsemäntenä päivänä kilpikonnaa herätellään ja kilpparille annetaan ruokaa ja kylvetetään. N. kahden kuukauden ajan tämmöinen rytmi. =) Jos kilpikonna ei millään suostu nukkua, voi rauhoitella ja laittaa hetkeksi valot päälle ja antaa vähäsen ruokaa "pahimmassa" tapauksessa. Täydellinen talvilepohan suoritetaan niin että kilpikonna on jääkaapissa jossakin rasiassa. Mielestäni osittainen talvilepo on parempi vaihtoehto kilpikonnallekin =)

      • konna2

        "Mielestäni osittainen talvilepo on parempi vaihtoehto kilpikonnallekin =)"
        Ei se kyllä ole ,on toki helpompi järjestää ja riskittömämpi. Siksi olen itsekkin siinä pitäytynyt.


    • Konnamummu

      Kiitos vastauksistanne, olen odotellut montapäivää, mutta aina meillä vaan jatkuu sama meno ja ruoka maistuu.Ehkä Emma sit vaan odottelee joulupukkia. Ostin Jarmo Perälän kilpparikirjan,ja nyt alan todenteolla opiskelemaan!
      Hyvää Joulua kaikille konnaihmisille. T Emma

      • Oletko laskenut myös lämpötilaa vai vain sammuttanut valot? Eihän se konna voi tietää talven tulleen, jos lämpö on yli 20C, et varmasti itsekään uskoisi :) Monet sanovat, että "kyllä konna tietää kun talvi tulee", mutta kyllähän se on ihan maalaisjärjellä pääteltävissä, ettei konna voi tietää talven tulleen , jos sääolosuhteet ovat kesäiset.


      • konna2
        Fella kirjoitti:

        Oletko laskenut myös lämpötilaa vai vain sammuttanut valot? Eihän se konna voi tietää talven tulleen, jos lämpö on yli 20C, et varmasti itsekään uskoisi :) Monet sanovat, että "kyllä konna tietää kun talvi tulee", mutta kyllähän se on ihan maalaisjärjellä pääteltävissä, ettei konna voi tietää talven tulleen , jos sääolosuhteet ovat kesäiset.

        Oman kokemuksen mukaan, konnan aktiivisuus riippuu kyllä täysin auringonvalosta. Vaikka lamput olis päällä ,konna näin talvella vetäytyy jonnekkin viileämpään ja hämärään nukkumaan. Vaikka kaikki lamput olis päällä, oma konnani ei niistä piittaa.


      • konnamummu
        Fella kirjoitti:

        Oletko laskenut myös lämpötilaa vai vain sammuttanut valot? Eihän se konna voi tietää talven tulleen, jos lämpö on yli 20C, et varmasti itsekään uskoisi :) Monet sanovat, että "kyllä konna tietää kun talvi tulee", mutta kyllähän se on ihan maalaisjärjellä pääteltävissä, ettei konna voi tietää talven tulleen , jos sääolosuhteet ovat kesäiset.

        Asun kerrostalossa nykyään, joten lämpötilan säätö on vähän ongelma pienissä tiloissa, pitäis olla konnalla oma viileämpi huone.lämpöä on kyllä siinä19-20,valot pidin poissa ja tumma peite terran päällä,Emmahan on jo kohta 10v, eikä ole taidettu koskaan pitää talvilevossa,mulla hän on ensimmäistä talvea.Kyllä vielä aion yrittää, jos vaikka vielä onnistuisin.


      • Konnamummu
        konna2 kirjoitti:

        Oman kokemuksen mukaan, konnan aktiivisuus riippuu kyllä täysin auringonvalosta. Vaikka lamput olis päällä ,konna näin talvella vetäytyy jonnekkin viileämpään ja hämärään nukkumaan. Vaikka kaikki lamput olis päällä, oma konnani ei niistä piittaa.

        Kiittää kaikkia ystävällisistä keskusteluista,
        pääsiäinen jo tulossa ja edelleen meidän poika vaan yrityksistä huolimatta painelee pitkin lattioita.
        En tosin enää ole väkisin yrittänyt häntä nukuttaakaan. Jatkakoon poika vaan meidän varpaiden jahtaamista, kaipa se uniaika joskus tulee.
        Hauskka Pääsiäistä kaikille keskustelijoille ja
        lämpimän kesän odotusta.


    • sessi78

      Moi!

      Meidän Herkku on 26-vuotias nelivarvas ja ollut mulla 20 vuotta. Ei ole kertaakaan laitettu horrokseen tms mutta joka talvi se "itsestään" aloittaa semmoisen puolittaisen talvilevon joka kestää pari kuukautta.

      Sitä ei huvita mikään, se vain nököttää kolossaan eikä tule ulos vaikka 3 tai 4 päivään. Sitten kun se tulee, se syö tosi huonosti.

      ollaan silti sitä kylvetetty ja aina on ollut tarjolla ruokaa (se tietää missä ruoka on tarjolla). Tänä vuonna laitettiin kaikki lämpölamput ja lämpömatotkin kiinni. Tasan 2 kk meni ja tyyppi jotenkin "heräsi". Laitettiin uv-valot ja muut aparaatit taas päälle ja kaveri on ihan iskussa!

      Kiertää ympäri olohuonetta ja kamppailee lehtiroskiksen päällä hesaria vastaan:)

      Ehkä olis hyvä yrittää vaan pitkäjänteisesti. Tuskin se siitä kärsii jos se ei just nyt pidä "lepoa". Jossain vaiheessa vuotta todennäköisesti pitää pienen siestan.

      Onnea yritykselle!

      S

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe