Kouvolan

sanomat

Tarja Turunen aloitti kiertueensa kotikaupungistaan Kuusankoskelta. Kimmo Kangas

KUUSANKOSKI. Hieman ennen kello seitsemää lauantai-iltana Sami Hyypiä -areenan ulkopuolella kiemurtelee noin sadan metrin jono. Tarja Turusen konsertin alkuun oli aikaa noin tunti ja lisää väkeä liittyi jonon päähän koko ajan. Ensimmäiset jonottajat olivat kuitenkin odottaneet jo huomattavasti kauemmin.

- Puoli yhdestä ollaan tässä odotettu. kylmä ei kuitenkaan ole tullut, sillä saimme ensin jonottaa tuossa sisällä, kertoo Hämeenlinnasta saapunut Jenni Mäittälä.

Eri puolilta Suomea saapuneet ja toisiinsa konserteissa tutustuneet Mäittälä, Inkeri Niemelä, Tina Jukarainen ja Heli Niittuvaara kertovat nähneensä noin 20-30 Turusen keikkaa Nightwishin kanssa. Lauantaina oli edessä ensimmäinen Turusen soolokonsertti.

- Varmasti mahtava show on edessä. Levyä on kuunneltu ahkerasti ja se on ihan mahtava, Niemelä hihkuu.

Nuoret naiset eivät osaa arvioida, onko Turusen soololevy parempi kuin hänen Nightwishin kanssa tekemänsä levyt. Varmaa kuitenkin on, että Turusta he aikovat fanittaa jatkossakin.

- Euroopan keikoillekin menisimme mielellämme, mutta kun ei ole rahaa, Jukarainen valittaa.

Noin puoli yhdeksältä fanien kahdeksan tunnin odotus vihdoin palkittiin, kun Tarja Turunen yhtyeineen aloitti konsertin.

Tarja Turusen konsertti kiinnosti intohimoisten ihailijoiden lisäksi myös paikallista yleisöä, olihan kyseessä oman kaupungin tyttö, sillä Turunen asuun miehensä Marcelo Cabulin kanssa noin puolet vuodesta Kuusankoskella.

- Lehdestä luin tästä konsertista ja ajattelin tulla. En minä mikään suuri fani ole, mutta Nightwishin kappaleita olen kyllä kuullut. Mielenkiinnolla odotan konserttia, kertoi Elimäeltä konserttiin tullut Virpi Pohjalainen.

Kotkalainen Airi Korva arvioi Turusen uuden ja erilaisen levyn tuovan hänelle myös sellaisia hieman vanhempia kuuntelijoita, jotka eivät Nightwishin musiikista pitäneet.

Kotikaupungissa pidetystä konsertista huolimatta yleisömäärä jäi hieman odotuksia vaatimattomammaksi. Sami Hyypiä -areenalle olisi mahtunut noin 2 000 katsojaa, mutta järjestäjien arvioiden mukaan paikalla oli reilu tuhat katsojaa.

- Enemmänkin olisi toivottu, mutta ollaan tyytyväisiä siihen mitä saatiin. Eiväthän Kuusankoski ja Kouvola kovin suuria paikkoja ole, pohtii Juha Lassila ohjelmatoimisto Piikkikasvista.

Turusen lauantain konsertti oli ensimmäinen suurempi Sami hyypiä -areenassa järjestetty musiikkitapahtuma. Konsertin järjestäminen urheiluhalliin on Lassilan mukaan varsin haastavaa.

- Töitä joudutaan tekemään paljon enemmän, kun puitteet eivät ole valmiina. Kuusankoski-salissa konsertti olisi ollut helpompi järjestää, mutta sinne emme olisi mahtuneet. Jos Tarja haluaa täällä jatkossakin konsertoida, niin toki pyrimme asian järjestämään, Lassila kertoo.

3

914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zädää

      Oisit haastatellu mua, oli mahtava fiilis.

    • levynjulkkari

      keikalla oli enemmän porukkaa.

      onko se tarjan manageri ihan pihalla??? tuliko keikkajärjestäjälle takkiin??? myikö marcelo omaan piikkin MWS tuotteita kuusankoskella???

      • TT ja Marcelo

        Muualla sun keikkasi on loppuunmyytyjä, ihanaa että arvostat meitä Kymenlaaksolaisia niin, että esiinnyit meille. Olit ihana. Sinä kotikylän ylväs nainen.
        Miksi suuret elokuvaohjaajat haluavat ensi-illan kotikylilleen, vaikka muualla olisi enemmän. Koska arvostavat kotiseutuaan. Kiitos Tarja, ja Marcelo, molemmat kuusaalaisia. Turha kalastella Vuohijärven rannoille, kuten aiemmissa kirjoitelmissa toivottiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe