punastumisesta(ja jännittämisestä)

_una chica roja

eli punastun erittäin helposti.se on noloa.tänään koulussa minun piti pitää pieni puheenvuoro.istuttiin koko luokka ringissä ja kaikki puhui vuorollaan.eka päätin että nyt en jännitä ja punastu ym.arvatkaa vaikuttiko tuo "päättäminen" mitään?no ei.olin eka niin rohkeana siinä.sitte tulin mun vuoro.aloitin reippaasti mutta sitten tunsin että minun naama alko punastumaan.eikä sille voinu tietenkään mitään.tunsin että kaikki katto mua.(niinku ne tekikin tietysti)uskalsin kattoo vain opettajaa silmiin.
eli kysymys kuuluu.voiko tuohon punastumiseen vaikuttaa mitenkään?tai harjoitella "ei-punastumista"?ja tässä samassa kurssissa pitää puhua noin 10 minuuttia luokan edessä!en käsitä miten saan sen onnistumaan.siitä ei tule mitään jos punastun ja alan hikoillamiten saan tsempattua itteni ennen sitä puhetta?miten saan rohkaistua itseni?ja vielä kun tunnen että alan punastua niin se saa vielä kovemman jännityksen ja hikoilun päälle:/

7

1288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama täällä

      Tiedän tarkalleen miltä susta tuntuu..itellä just sama ongelma, eikä se ole mihinkään kadonnut ajan kuluessa, en tajua mikä siinä on..sitte vielä kun tunnen punastuvani juurikin valoisassa luokassa kun istualtaan pitää sanoa jotain(en aina mutta tosi usein)..sitten taas kun pidän esitelmiä seisaaltaan luokan edessä punastelen harvemmin..mistähän sekin johtuu.. olen vielä sellaisella alalla missä pitää esiintyä paljon..silti en pysty olemaan punastelematta oman luokan kanssa,saati vieraiden.

      ajatukset vaan pahentaa tilannetta ja kuumotus alkaa tuntua..tuskin muut siitä kuitenkaan välittää jos ei ole enää mitään yläastemeininkiä. Itelle se on tosi kiusallista..uskon silti että vaan ajan kuluessa punastuminen voi helpottaa,vaikkei välttämättä kadota kokonaan.

    • korjaantu

      ei muuta kuin hyvä meikkivoide,joita on tarjolla,peittävät todella hyvin.

    • -lumo-

      Voithan kokeilla myös luontaistuotekaupasta saatavia tuotteita esim. A.Vogelin Avena sativa kauranversouutetta tai Rescue remedy tippoja =)

      • Punastelija

        Luotaistuotteet eivät ainakaan auttaneet minua pätkän vertaa, kokeilin useampaa ja isoja annoksia mutta olivat ihan yhtä tyhjän kanssa.

        Vasta lääkärillä käynti ja oikeat lääkkeet auttoi.


    • <N>

      Mulla oli punastuminen ja jännittäminen todella paha ongelma alle parikymppisenä, punastuin lähes jokaisessa sosiaalisessa tilanteessa, myös kavereiden seurassa.
      Ostin peittävää meikkivoidetta joka peittää hyvin kasvojen hyvin punaisuuden. Mutta mä punastunkin myös kaulalta ja rintakehästä. Talvisin käytän melkein aina korkeakauluksisia paitoja.
      Käytän Propralia silloin tällöin jännitykseen jos tulee vaikeita sosiaalisia tilanteita esim. esiintymistä.
      Lisäksi minulla on käytössä masennukseen Cipralex joka auttaa sosiaaliseen jännitykseen.
      Punastelu on onneksi helpottanut etten ihan joka päivä punastu. Itseluottamusta on tullut aika paljon lisää että sekin kai vaikuttaa.

    • oireet helpottuvat

      itsekkin punastelin koulussa ja nuorempana, mutta nyt aikuisena jotkin tilanteet saavat punastuun mut oon yllätys yllätys huomannut että sellaiset ihmiset jotka ovat tärkeässä asemassa ja niin sanotusti itsevarmenpia punastuvat yhtä helposti kun tulee sellainen tilanne ja niiden puolesta oikein koittaa ettei ne nolostuis,nyt oon ajatellu että sama se jos vähän punottaa, jatkaa vaan kuin ei olis mitään tapahtunutkaan, se auttaa pitemmän päälle ,kaikki on korvien välissä ja mietittävissä.

    • Ykstyyppivaa

      Siis oon tosi rohkee koulussa ja uskallan sanoo suoraan kaikille tällee. Mut sit ku on esitelmä nii en suorastaan pysty siihen.En vaa pysty alan punastuu ja viel enemmän siitä et kaverit sanoo taustalt oot iha punane yms.Miten pystyn rohkaistuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      96
      1792
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1352
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1297
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1216
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1104
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      391
      842
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      45
      837
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      832
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      133
      799
    Aihe