punastumisesta(ja jännittämisestä)

_una chica roja

eli punastun erittäin helposti.se on noloa.tänään koulussa minun piti pitää pieni puheenvuoro.istuttiin koko luokka ringissä ja kaikki puhui vuorollaan.eka päätin että nyt en jännitä ja punastu ym.arvatkaa vaikuttiko tuo "päättäminen" mitään?no ei.olin eka niin rohkeana siinä.sitte tulin mun vuoro.aloitin reippaasti mutta sitten tunsin että minun naama alko punastumaan.eikä sille voinu tietenkään mitään.tunsin että kaikki katto mua.(niinku ne tekikin tietysti)uskalsin kattoo vain opettajaa silmiin.
eli kysymys kuuluu.voiko tuohon punastumiseen vaikuttaa mitenkään?tai harjoitella "ei-punastumista"?ja tässä samassa kurssissa pitää puhua noin 10 minuuttia luokan edessä!en käsitä miten saan sen onnistumaan.siitä ei tule mitään jos punastun ja alan hikoillamiten saan tsempattua itteni ennen sitä puhetta?miten saan rohkaistua itseni?ja vielä kun tunnen että alan punastua niin se saa vielä kovemman jännityksen ja hikoilun päälle:/

7

1310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama täällä

      Tiedän tarkalleen miltä susta tuntuu..itellä just sama ongelma, eikä se ole mihinkään kadonnut ajan kuluessa, en tajua mikä siinä on..sitte vielä kun tunnen punastuvani juurikin valoisassa luokassa kun istualtaan pitää sanoa jotain(en aina mutta tosi usein)..sitten taas kun pidän esitelmiä seisaaltaan luokan edessä punastelen harvemmin..mistähän sekin johtuu.. olen vielä sellaisella alalla missä pitää esiintyä paljon..silti en pysty olemaan punastelematta oman luokan kanssa,saati vieraiden.

      ajatukset vaan pahentaa tilannetta ja kuumotus alkaa tuntua..tuskin muut siitä kuitenkaan välittää jos ei ole enää mitään yläastemeininkiä. Itelle se on tosi kiusallista..uskon silti että vaan ajan kuluessa punastuminen voi helpottaa,vaikkei välttämättä kadota kokonaan.

    • korjaantu

      ei muuta kuin hyvä meikkivoide,joita on tarjolla,peittävät todella hyvin.

    • -lumo-

      Voithan kokeilla myös luontaistuotekaupasta saatavia tuotteita esim. A.Vogelin Avena sativa kauranversouutetta tai Rescue remedy tippoja =)

      • Punastelija

        Luotaistuotteet eivät ainakaan auttaneet minua pätkän vertaa, kokeilin useampaa ja isoja annoksia mutta olivat ihan yhtä tyhjän kanssa.

        Vasta lääkärillä käynti ja oikeat lääkkeet auttoi.


    • <N>

      Mulla oli punastuminen ja jännittäminen todella paha ongelma alle parikymppisenä, punastuin lähes jokaisessa sosiaalisessa tilanteessa, myös kavereiden seurassa.
      Ostin peittävää meikkivoidetta joka peittää hyvin kasvojen hyvin punaisuuden. Mutta mä punastunkin myös kaulalta ja rintakehästä. Talvisin käytän melkein aina korkeakauluksisia paitoja.
      Käytän Propralia silloin tällöin jännitykseen jos tulee vaikeita sosiaalisia tilanteita esim. esiintymistä.
      Lisäksi minulla on käytössä masennukseen Cipralex joka auttaa sosiaaliseen jännitykseen.
      Punastelu on onneksi helpottanut etten ihan joka päivä punastu. Itseluottamusta on tullut aika paljon lisää että sekin kai vaikuttaa.

    • oireet helpottuvat

      itsekkin punastelin koulussa ja nuorempana, mutta nyt aikuisena jotkin tilanteet saavat punastuun mut oon yllätys yllätys huomannut että sellaiset ihmiset jotka ovat tärkeässä asemassa ja niin sanotusti itsevarmenpia punastuvat yhtä helposti kun tulee sellainen tilanne ja niiden puolesta oikein koittaa ettei ne nolostuis,nyt oon ajatellu että sama se jos vähän punottaa, jatkaa vaan kuin ei olis mitään tapahtunutkaan, se auttaa pitemmän päälle ,kaikki on korvien välissä ja mietittävissä.

    • Ykstyyppivaa

      Siis oon tosi rohkee koulussa ja uskallan sanoo suoraan kaikille tällee. Mut sit ku on esitelmä nii en suorastaan pysty siihen.En vaa pysty alan punastuu ja viel enemmän siitä et kaverit sanoo taustalt oot iha punane yms.Miten pystyn rohkaistuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe