Mikä on alkoholikouristus?

Maikki

Lueskelin vaan noita aiempia viestejä ja silmiini osui tuo viesti kouristuksesta, mutta laiotinpa nyt ihan oman otsakkeen eli mikä se on ja mistä johtuu? Mitkä oireet? Voiko tulla parin päivän putken jälkeen vai vaaditaanko pidempi putki?
Itse ei onkkelmia alkon suhteen, mutta mielenkiinnosta vaan kyselen...

18

23779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie

      Alkoholikouristus = viinakramppi = epilaepsian kaltainen kohtaus.

      Elikkäs yleensä se tulee pitkän putken päätteeksi krapulassa, mutta voi tulla myös kännissä.

      Ihminen alkaa kouristelemaan ja sätkimään.
      Häneltä voi mennä muisti ja houria aivan kummia asioita. Kohtauksen jälkeen jotkut eivät muista edes saaneensa kohtausta, mutta jotkut ovat kohtauksen aikana täysissä järjissään.

      Jos näkee jonkun saavan kohtauksen niin hänet pitää kääntää kyljelleen ja huolehtia ettei hän esim. hakkaa päätään pahasti tai muuten vahingoita itseään.
      Pitää myös huolehtia, että suussa ei ole mitään ja jos hän oksentaa pitää huolehtia, ettei kohtauksen saanut tukehdu.

      Kohtaus kestää yleensä muutamasta sekuntista useampaan minuuttiin ja sydän on todella kovilla krampin aikana eli apua tulisi soitaa heti välittömäsi.

      Viinakramppi voi tulla yhen illan rankan juopottelun jälkeenkin, mutta se on paljon yleisempi pitkiä putkia vetävillä.

      Jos juo viinaa, niin juontia ei pidä lopettaa seinään vaan pikkuhiljaa lopetella.

      Viinakramppi johtuu aivoista siellä "piuhat" ei toimi kunnolla, viina on rappeuttanut aivojen rakennetta.

    • Muista

      Jos käytät bentzoja pitkään ja lääkkeet loppuvat, et mistään saa lisää, tulee vieroitusoireita "VOI TULLA KOURISTUSKOHTAUS".
      Samoin on alkon kanssa, pitkä putki ja stop.
      Kouristus, kramppi, epileptisen kaltainen vääntely lattialla ei ole mikään miellyttävä näky.
      Se "kouristus"voi tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta, odottamatta jo parin päivän kuluttua juomasession jälkeen.
      Kaiken kokeneena voin sanoa että lopetin sekakäytön toisen krampin jälkeen "aivot selkeni".

    • no jaa

      Ohessa on hyviä kuvauksia viinakrampista. Todella kuin epilepsiakohtaus. Voi kestää jopa useita tunteja, ei koko aikaa tajuttomuutta vaan tajunnan palautuessa sekavuutta ja muistamattomuutta. Kohtauksessa lihakset jännittyvät äärimmilleen joten lihasten kipua saattaa esiintyä useita päiviä kohtauksen jälkeen. Sydämmen toiminta kiihtyy ja verenpaine nousee, seurauksena voi olla verisuonen katkeaminen, kooma ja kuolema. Myös suusta tuleva vaahto voi olla kuolemaksi, ihminen "hukkuu" ellei käännetä kyljelleen, samoin vaaraa lisää se, ettei voi itse kontrolloida aikaa ja paikkaa milloin kohtaus tulee. Näin ollen esim. pyöräily, kävely liikenteen läheisyydessä tai yleensä kaatuminen voi aiheuttaa vakavia seuraamuksia. Krampin todennäköisyys lisääntyy kerran tullessaan ja voi muuttua epilepsiaksi ja näin ollen sairaus pysyy vaikka päihtetten käyttö loppuisikin.

      • Hoitsu

        verensokerista ja liitännäisenä jonkinlaiseen haiman toimintaongelmaan -tai häiriöön liittyen voi ilmetä perinteisen viinakrampin (=kouristus) kaltaista oireilua. Tosin tämä vaatii jo jonkinlaisen altistuksen ja yleensä jo jonkunasteista vauriota toiminnassa.

        Eli riskiryhmänä etupäässä pitkäaikaiset väärinkäyttäjät ja mahdollisesti diabeetikot, jälkimmäisetkin lähinnä silloin jos diabetes on "ulkopuolisen syyn aiheuttaman" haimaongelman jälkiseuraus.

        Tavallisimmin akuutin haimatulehduksen tai pitkäaikaisen juopottelun aikaansaaman haiman vajaatoiminnan, eli kroonisen haimatulehduksen joka voi olla liki oireeton jos ei tule akuutteja kiputulehduksia tai toiminta hiivu niin heikoksi että alkaa joitakin oireita väkisinkin ilmaantua.

        Verensokerista johtuvat kramppien oireet sitten voivatkin olla hyvinkin erilaisia, toisilla vain pientä tuskin huomattavaa sekavuutta ja toisilla taas niin rankkoja kouristuksia että näyttää hengen olevan lähdössä. Pahemmat kouristukset yleensä ovatkin sitä luokkaa jos verensokerista johtuvat että silloin haima ja sokeripuoli oikuttelee jo todella pahasti ja kiire alkaa olla hoitoon (kyten muissakin kovissa kouristuksissa tietenkin).

        Monesti kovat kouristukset joiden aikana tuskallista vatsakipua ilmenee ovatkin haimatulehduksia mutta voivat vaikka haima hyvinkin heikkona jo olisi, ilmetä tapauskohtaisesti kivuttominakin.

        Haimatulehdus itsehän voi akuuttina puhjeta jos äärimmäisen huono tuuri käy jo ihan yhden illan kovan dokaamisen seurauksena mutta eipä niitä moni tällä lailla saa, aina kuitenkin joku...ja kukaan nyt älköön huolestuko että onkohan minulla haima hajalla viikonlopun jäljiltä, se kivun sitten todella tuntee jos haima alkaa oikuttelemaan ja voi sanoa että maksimissaan parissa päivässä kipu on jo sellainen että siinä ei enää ihminen kävele.

        Ainakaan jos ei ole toistuvien tulehdusten (alkoholismiin liittyen) takia niihin "tottunut". Kerrankin vaan kun tulehdus iskee niin ehdoton raittius on minimivaatimus loppuiän siitä eteenpäin vaikka miten nopea ja vaivaton itse sairaus olisi ollut ohi hoitaa.

        Älkääkä kysykö kukaan seuraavaksi että mikä se haimatulehdus sitten on...:) varmaan eniten täällä netissäkin kuvailtu alkoholisairaus että tieto ei kyllä lopu kun kirjoittaa vain haimatulehdus hakusanaksi hakukoneille.

        Mutta tässä nyt tämän verran lisää kun kysyttiin.


      • Maroolofi

        Sain ekan viinakouristuksen just polkupyörällä ajaessa. Luojan kiitos, se kesti vaan pari sekuntia, niin en edes kaatunut ja selvisin säikähdyksellä. Siitä on nyt aikaa jotain 10 vuotta.


    • t1992

      Jooh tota, ote oon 19 vuotias tyttö.. Pienikokonen. Viinaa en juo mutta aika suuria määriä muita alkoholeja kokooni viitaten.. 48/164 ja aika moneen otteeseen kännissä saanut ton kohtauksen. Ja tänää näin selvinpäin ihan itse kun eräs mies sai sellaisen, senjälkeen tajusin vasta asian vakavuuden. Kaverit on joutunu pitelee Mua etten esimerkiks lyö itteäni tai muita... Viimeksi perjantaina sen sain, ja lihakset kouristu äärirajoille.. Ja todellakin kipeänä on vieläkin.. Ajattelin vaan kertoa ihan omakohtasen kokemuksen tästä asiasta.

    • no more

      lopettakaa se juominen ni ei tarvi miettii kramppeja ja krapuloita.Minä join 10v lähes päivittäin ja ihan ite lopetin.Jokainen pystyy.A-klinikalla juokseminen on vaan ittensä pettämistä,juot kuitenkin ku tulee tilaisuus. Oma halu pitää olla niin vahva että ei tee enää mieli juoda.Siitä se lähtee.Voin minäkin sortua vielä mut se on sen päivän ongelma ja kirous.

    • Nuori lääkäri

      Juomalla terveydelle optimaaliset 17 annosta päivässä välttää krampit täysin ja mieli pysyy muutenkin virkeämpänä!

    • EI mikään joulupukki

      Alkoholikouristus on vähän kuin joulupukki , kaikki siitä puhuu mutta kukaan ei ole nähnyt.

      • Kylmät kädet

        Olen saanut yöllä kummallisia, unensekaisia kouristuskohtauksia jos kaksi päivää peräkkäin on ollut rankasti yli keskimääräisen päiväannosmäärän.

        Mahdoton sanoa, oliko kyseessä unihalvauskohtaus, vaikko ihan oikea viinakramppi.


      • Joopajoooo

        Jos sitä ei kukaan ole nähnyt tai muuta sellaista nin miten kaverini kuoli siihen


      • .....
        Joopajoooo kirjoitti:

        Jos sitä ei kukaan ole nähnyt tai muuta sellaista nin miten kaverini kuoli siihen

        Mielikuvituskavereita.


      • army

        olen nähnyt 3 kertaa,nuori,noin 20-23,oli jo saanu eka piikin sitä vastaan,kovan juomisen jälkeen,hän oli selvänä,mutta sai kohtauksen,onneksi oli toimitettu hoitoon,toinen kerta,nuori mies oli juonut vanhempien rahoilla ympäri eurooppa,tuli hoitoon,kramppi tuli 3:lla hoito viikolla,juomista kestänyt vuosia,normaali työmies,loman jälkeen ojan kaivuussa,kramppi siellä montun pohjalla,yritäjä tietenkin soitti 112,mikä lähetti apua,amppari ja palokunnan ensivaste porukka,että sillee,kyllä niitä kramppeja tulee,jos juotte reilummin,B-vitamiinia reilusti Berokkaa/URHEILUJUOMAA/eikä ylimääräsestä magnesiumista ole ainakaa haittaa,noilla voi ehkä vähentää riskiä saada kramppi,mutta krampissa olevalle EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA SAA ANTAA MITÄÄN NESTEITÄ,PITÄÄ PAIKALLAAN,JA VAIKKA OHUT LOMPAKKO HAMPAIDEN VÄLIIN,JOS EI MUUTA LÖYDY ,VYÖ KÄY MYÖS HYVIN,EI SIIS SITÄ SOLKEA,KOHTAUKSEN JÄLKEEN RAUHOITELLAAN IHMISTÄ,JA MIULUMMIN LÄÄKÄRIIN,JA JOKU IHMINEN AINA MUKAAN,KUKA OSAA SANOA,MITÄ ON TAPAHTUNUT,EI SIIS SITÄ HUMALAISINTA SINNE MUKAAN,juominen on ihan hauskaa,kunhan siihen ei sotke muuta paskaa sekaan,ja kohtuus kaikessa.


    • dia pam pam

      Kannattaa napsia pameja kankkusessa, niin ei tule kramppeja.

      • Nuori lääkäri

        Näin on! Ja samalla voi juoda 17 olutta per päivä.


      • dasgdagad
        Nuori lääkäri kirjoitti:

        Näin on! Ja samalla voi juoda 17 olutta per päivä.

        dildo hanurissa estää kouristelut.


      • ----
        Nuori lääkäri kirjoitti:

        Näin on! Ja samalla voi juoda 17 olutta per päivä.

        Turpa kiinni juoppo valelääkäri


    • -LasolSpurgu-

      "Viinaa en juo mutta aika suuria määriä muita alkoholeja kokooni viitaten.."

      Eli maistelet siis Metanolia,Butanolia,Isopropanolia,Glykolia..?
      Ne tuskin ovat terveellisiä ja kokovartalokramppeja esiintyy tämän tästä..
      Oletko juonut Ksylitolia?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3187
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      108
      1292
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1076
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1033
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      957
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      924
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe