Lapsen isä narkkari sekopää, mitä voin tehdä?

Olen niin yksinäinen ja pettynyt että en tiedä enää miten pitäisi toimia. Raskausviikkoja on 26 5. Lapsen isä on ollut mukana välillä raskaudessa, mutta aina mielentilan muuttuen jättänyt yksin ja käskenyt huolehtia lapsesta yksin. Hän on käyttänyt huumeita ja yrittänyt vauvan takia lopettaa mutta tuntuu että sekään ei ole tarpeeksi hyvä syy. Alkoholin käyttö on mennyt överiksi ja mukaan on tulleet pillerit. Sattuu niin kamalasti katsoa kuinka ihminen jota rakastat viis veisaa itsestä ja tulevasta lapasesta.

Olen yrittänyt ymmärtää ja tukea, mutta mikään ei auta. Itsekkin välillä olisi kiva saada tukea ja ymmärrystä osakseen. Nyt lapsen isä on päättänyt että meistä ei tule perhettä(mikä on viisas ratkaisu) mutta haluaa olla lapsen kanssa tekemisissä. Miten uskallan ikinä antaa lasta edes hänen syliinsä kun en tiedä mitä hän on vetänyt? Haluaisin lapselleni isän mutta en tälläistä. Mutta en kai voi kieltää isän oikeuksiakaan? Olen tähänkin asti huolehtinut kaikesta yksin ja ostanut rattaat ja muuta tavaraa lapselle valmiiksi joten hän ei ole missään vaiheessa edes panostanut lapsen tuloon, saatika auttanut minua. Sekavaa tekstiä mutta olen itsekkin niin maassa ja sekaisin koko tilanteesta että en tiedä enää mitä teen. En osaa edes iloita enää lapsestakaan kun lapsen isä on tehnyt elämästä helvettiä. En halua että lapsi joutuu kärsimään isästään, joka ei pysty ryhdistäytymään tai ottamaan kunnolla vastuuta. Mitä voin tehdä? Kiitos jo etukäteen jos jollain olisi neuvoja tai kokemuksia..
Ilmianna
Jaa

12 VastaustaEnsin täytyy sanoa että mun kaikki sympatiat on ehdottomasti sun luona! Kamala tilanne :(
Mutta sitten niistä isän oikeuksista...kyllä sen mun mielestä on semmonen juttu, että sun ei todellakaan tarvitse antaa isän nähdä saati käsitellä lasta. Johan se on vaarallistakin. Ota asia puheeksi neuvolassa, tai sitten voisit kysyä neuvoa ihan vaikka sosiaalityöntekijältä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
sanomaan siellä neuvolassa tosta isukista ja sen aineiden käytöstä mitään.Saat vaan soskun tantat perääs.

Parempi kun unohtaisit koko äijän.Ei lapsi tarvi tollasta sekopää isää.
Jos se ei nyt oo kiinnostunu luopumaan aineiden vetämisestä,ei se sitä tee myöhemminkään.

Multaa päälle vaan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
eli,mä täulin raskaaks 19 veenä ja asuttiin ja oltiin kohloissa sen lapsen isän kanssa n.2v kunnes pääsin suhteesta irti,mutta en terveenä=(
nykyään kyllä terve,mutta arvet jäi.

eli tää jätkä käytti ja myi aineita,käytti rauhottavia-paljon!,oli väkivaltainen,vainoharhainen,omistushaluinen,mustasukkainen...
ikää hänellä oli 27v.(on käyttänyt jo pitkään aineita ym.)

mut ite luulin pystyväni parantamaan hänet!(mahdotonta)ja pysyin lujana.
raskaaksi kun tulin,niin siitä se vaan kärjisty...tää jätkä oli viikkoja pois kuvioista ja välil kotona-aivan seis tietty..

olin niiiiin YKSIN ja surkeana!!!!
kun tyttö syntyi mies oli yhä enenmmä pois luotamme(onneks)ja olin aivan onneton piennen vauvan kanssa!en jaksanut enää..

kun lapsen isä tuli taas yllättäen kotiin möhnissään,niin saattoi istua vauvan päälle kun oli sohvalla!eikä edes huomannut tätä!!kun sain kohtauksen siitä,niin tää otti mua tukasta kiinni ja pyöritteli lattialla ja pahoinpiteli mut sillä verukkeella et se oli MUN SYY et puin lapsen sohvan värisiin vaatteisiin jotta hän ei huomasis vauvaa ja istuisi päälle.

-kerran jätin sen isälleen kampaajan ajaksi hoitoon meille kotiin,nukutin vauvan ja lähdin.
soittelin kaupasta kampaajan jälkeen ja vastausta ei kuulunut..menin kotiin kiiruhtaen,niin siellähän se makas sohvalla vaahtoa suusta valuen aivan sekaisin!vauva huus paskat housus pinnikses!!!

-erolla kun uhkasin hän löi nyrkillä päähäni lujaa ja toisella kierroksella se osui vahingossa lapseen!
sekin oli MUN vika.

-monta kertaa jouksin lapsi rappukäytävään pakoon häntä

-kerran hän kävi potkii lasten vaunujani jossa hänen lapsi nukkui keskellä päivää

--uhkaili,käytti väkivaltaa,käytti mun rahat,vei maineeni,itsetuntoni romuttui,henkinen jaksaminen katkesi,sidettä lapseeni en koskaan saanut-olin siihen liian väsynyt,menetin työ paikkani,sain kymmeneien tuhansien velat niskaani,menetin ystäviäni,menetin asuntoni,menetin lopulta järkeni....lista jatkuu,haluatko lisää??

eli tässä LYHKÄISYYDESSÄÄN on vaan pieni esimerkki miten asiat voi tuon kalstaisen kanssa mennä!
ja turha sun väittää mulle etti se sun kundis muka nyt noin väkivaltanen tai vainis oo tms..!!!se on vaa alkua!pienestä ne alkaa,niin alko meilläkinn ja pikkuhiljaa!ja aina oot ymmärtämässä ja antamassa anteeks !

sinuna mä lähtisin !
muuttakaa erilleen ainakin siihe asti et vauva syntyy!

se henkinen ahistus on jotain niin hirveetä etten toivo sitä kellekkää..

luojan kiitos tajusin vaatia jo lapsen heti synnyttä YKSINHUOLTAJUUDEN!
sen vaatiminen ei ookka enää niin helppoa jälkikäteen.

isän oikeuksiahan sä et voi väistää,mut teet niin kuin mä!OIKUEUDEN KAUTTA SAIN VALVOTUT TAPAAMISET !mut siihen tarvitaan todisteita ettei isälle kyetä antaa lasta tapaamiselle ilman valvojaa.

äh,niin turhauttavaa neuvoa ketään niin kauan kun ei ole ees valmis harkittee eroa.

toinen vaihtoehto on,että:
koe itse se pettymyksen kokonaisuudessaan ja annat lapsesi siinä samalla kärsiä siitä kun äitillä ei olekkaan jaksamisia huomioida pientä kun on isoja huolia isästä jota äiti yrittää jatkuvasti nostaa ojasta saavuttamatta yhtään mitään sillä.
Ilmianna
Jaa
vaivaa?Sanoohan sen järkikin,että narkkarin kanssa EI perusteta perhettä.Jos ei itsestään välitä niin pitäisi edes miettiä sen lapsen parasta.

Jos kuitenkin vahinko käy,niin jalat alle ja äkkiä.
EN edes tajua mitä sellaisen ihmisen päässä liikkuu,joka kuvittelee pystyvänsä narkkarin tai muista päihdeaineista riippuvaisen ihmisen parantamaan.

Kokemuksesta voin sanoa,että narkkari on narkkari niin kauan kun ITSE päättää edes yrittää lopettaa,ei siinä paljon muijan tai muksun puheet auta.
Ilmianna
Jaa
ehkä lapsi ei tuollaista isää tarvitse. Lain mukaan hänellä ei ole mitään oikeuksia lapseen, jos sinä et mene hänen kanssaan tunnustamaan isyyttä, mitä sinun ei todella tarvitse tehdä, voit aivan hyvin kieltää asian.
Tietysti jos olette naimisissa, asia eri juttu, sillä isäksi hänet nimetään automaattisesti.
Ilmianna
Jaa
Miksi ihmeessä sekaannuit renttuun???????!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
En ole koskaan suunnitellut tämän henkilön kanssa tekeväni lapsia, saatika perustavani perhettä. Aluksi en edes tiennyt kaikista hänen käytöistään ja osannut kaikkea huomata. Sattui vahinko, kumi petti, söin jälkiehkäisypillerit ajallaan mutta kaikesta huolimatta tulin raskaaksi. Emme asu yhdessä ja olen ilmoittanut itseni tulevaksi yksihuoltajaksi. Sekaannuin tähän renttuun vahingossa, tietämättä hänen olevan täys paska.

Halusin totta kai antaa mahdollisuuden hänen olla isä lapselleen ja hyvä kumppani minulle mutta toistuvista yrityksistä huolimatta siinä onnistumatta. Ainoa mitä nyt pelkään on se että lapsen isä hakee oikeuksiaan saada nähdä lasta ja olla tämän elämässä. En tiedä miten sen voi estää tai mitä voin tehdä. En halua tätä miestä elämääni, enkä lapseni isäksi. En myöskään tahdo että lapsi joutuisi kärsimään narkkari isänsä vuoksi isompana, mutta mitä voin tehdä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
olet vaikeassa tilanteessa, mutta mieti mitä lapsen isältä oikeasti odotat.rahallista tukea vai henkisesti että olisi läsnä.jälkimmäinen tärkeää, mutta tässä tapauksessa lähes mahdotonta.tee ratkaisut itsesi parhaaksi, jos sinä voit hyvin, lapsikin pärjää taatusti.vaihtoehtojahan on paljon,totaalinen eroaminen,lähestymiskielto ym ym mutta viimekädessä Sinä olet se joka tekee valinnan ja toivon että valinta tulee sinusta itsestä, ei muiden neuvoista.
Ilmianna
Jaa
Miksi olet halunnut hankkia lapsen tuollaisen miehen kanssa??

En siis syytä sinua mistään. Mutta ihmettelen vain...
Ilmianna
Jaa
oma äitini on käyttäny ikänsä aineita myös muo odottaessa samoin mun isä.

mä olen vuosia yrittänyt päästä eroon äitini luomista valheiden kahleista ja onnistunut.
ei voi narkomaaniin luottaa se on sairaus ja sä et voi häntä auttaa mitenkään jos se ei ite haluu lopettaa, ja yleensä ei narkkaria kiinnosta päästä eroon huumeista! oma lapsuuteni meni siinä kun hoidin ja suojelin äitiäni.. pyörin 5 vuotiaana huumeluukuissa ja yritin pitää huolta äidistäni... siis sanon että huumeita käyttävää ihmistä ei saa päästää lapsen lähelle! minun lapseni seurassa ei saa edes juoda!

jos poikaystäväsi menee hoitoon niin voit tukea häntä mutta se tarkoittaa sitä että hänen pitää jättää myös lääkkeet ja alkoholi kokonaan pois!

sanon suoraan oikeesti että jos hän ei raitistu sä pilaat elämösi ja lapsen myös
PS lapsi otetaan huostaan jos poikaystäväsi käyttää ja pysyt hänen kanssa yhdessä! älä anna sen tapahtua! se pilaa lapsen elämän!
Ilmianna
Jaa
Sinulla ei ole velvollisuutta hoitaa tai yrittää ymmärtää täysi-ikäistä ihmistä, mutta sitä vastoin tulet kantamaan vastuun lapsesi elämästä ja siitä, minkälaiset mahdollisuudet hyvään elämään hänelle tarjoat. Ainoa asia, jota sinun päätöstä tehdessäsi tulisi miettiä on lapsesi etu. Kirjoituksestasi päätellen pystyt yksin tarjoamaan hänelle paremmat kasvuolosuhteet kuin isän kanssa. Muista, että olet myös itse tyytyväisempi ja onnellisempi kun lapsellasi on asiat hyvin.

Mitä tulee avun saamiseen, kehotan vaivaamaan asiantuntijoita niin paljon kuin jaksat ja pystyt. Älä jää miettimään asioita yksin, sillä ulkopuolisen voi olla helpompi nähdä ongelmat ja ratkaisut niihin. Ensialkuun voisit hakea lisää tietoa vaikka täältä: http://www.lapsitieto.fi/. Asioiden selvittäminen vaatii työtä ja aikaa, mutta jos sinulla on järkevät perusteet vaatimuksillesi, uskon että asiat järjestyvät vielä parhain päin. Pidä huolta itsestäsi ja vauvasta!
Ilmianna
Jaa
moraa se homo saatana
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lapsen isä narkkari sekopää, mitä voin tehdä?

Olen niin yksinäinen ja pettynyt että en tiedä enää miten pitäisi toimia. Raskausviikkoja on 26 5. Lapsen isä on ollut mukana välillä raskaudessa, mutta aina mielentilan muuttuen jättänyt yksin ja käskenyt huolehtia lapsesta yksin. Hän on käyttänyt huumeita ja yrittänyt vauvan takia lopettaa mutta tuntuu että sekään ei ole tarpeeksi hyvä syy. Alkoholin käyttö on mennyt överiksi ja mukaan on tulleet pillerit. Sattuu niin kamalasti katsoa kuinka ihminen jota rakastat viis veisaa itsestä ja tulevasta lapasesta.

Olen yrittänyt ymmärtää ja tukea, mutta mikään ei auta. Itsekkin välillä olisi kiva saada tukea ja ymmärrystä osakseen. Nyt lapsen isä on päättänyt että meistä ei tule perhettä(mikä on viisas ratkaisu) mutta haluaa olla lapsen kanssa tekemisissä. Miten uskallan ikinä antaa lasta edes hänen syliinsä kun en tiedä mitä hän on vetänyt? Haluaisin lapselleni isän mutta en tälläistä. Mutta en kai voi kieltää isän oikeuksiakaan? Olen tähänkin asti huolehtinut kaikesta yksin ja ostanut rattaat ja muuta tavaraa lapselle valmiiksi joten hän ei ole missään vaiheessa edes panostanut lapsen tuloon, saatika auttanut minua. Sekavaa tekstiä mutta olen itsekkin niin maassa ja sekaisin koko tilanteesta että en tiedä enää mitä teen. En osaa edes iloita enää lapsestakaan kun lapsen isä on tehnyt elämästä helvettiä. En halua että lapsi joutuu kärsimään isästään, joka ei pysty ryhdistäytymään tai ottamaan kunnolla vastuuta. Mitä voin tehdä? Kiitos jo etukäteen jos jollain olisi neuvoja tai kokemuksia..

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta