Jauhokalja

6kymppinen

Jauhokalja, niin samettisen pehmeä.
Mutta nyt resepti on hukassa.
Muistaako kukaan ohjetta, tai reseptiä.
Guuglettamalla ei löytynyt.

5

2499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruoka-aika

      Tömmöinen löytyi netin kätköistä, alkoi kiinnostamaan. Kerro onko tämä oikea ohje..

      Kotikalja

      2 dl luomuruisjauhoja
      1 kg luomuruismaltaita
      600 g reilunkaupansokeria
      25 l vettä
      1/2 rkl hiivaa

      Kaada kiehuva vesi ruisjauhojen, maltaiden ja sokerin päälle. Anna liemen jäähtyä hiljalleen. Murenna hiiva käden lämpöiseen kaljaan. Anna kaljan käydä lämpimässä paikassa noin 12 tuntia. Sekoita välillä Siivilöi kalja ja pullota se. Säilytä viileässä paikassa.

      • 6kymppinen

        Kiitoksia ohjeesta.

        Tuo on jo lähellä sitä, mitä olen hakemassa, mutta ei ole ihan kohdallaan.

        Jos oikein muistan, niin siinä piti välillä kiehauttaa ne jauhot ja lisätä asteittain niitä maltaita.
        Muistankohan oikein.
        Jos kukaan ei parempaa reseptiä muista, niin sitten tehdään tuon ohjeen mukaan.


      • Kalajn ystävä
        6kymppinen kirjoitti:

        Kiitoksia ohjeesta.

        Tuo on jo lähellä sitä, mitä olen hakemassa, mutta ei ole ihan kohdallaan.

        Jos oikein muistan, niin siinä piti välillä kiehauttaa ne jauhot ja lisätä asteittain niitä maltaita.
        Muistankohan oikein.
        Jos kukaan ei parempaa reseptiä muista, niin sitten tehdään tuon ohjeen mukaan.

        Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?


      • 6kymppinen
        Kalajn ystävä kirjoitti:

        Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?

        Löytyiskin nyt se mestari, joka tietäis sen reseptin.
        Äitini teki sitä jauhokaljaa kolme-neljä kertaa vuodessa.
        Tuolla edellä olevalla reseptillä ei tullut ihan yhtä hyvää, kuin äitini teki.


      • Anonyymi
        Kalajn ystävä kirjoitti:

        Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?

        Joo, imellyttämällä se tehtiin, eikä sille sokeripussia edes vilautettu ja oikein hyvää tuli, sanoisin jopa että parempaa tuli kuin mallaskaljasta.
        Mutta miten se ohje nyt oikein tarkasti menikään...'
        Etelä-Karjalan museon julkaisussa Ruokakulttuurista tms. on tietääkseni kunnollinen entisajan ohje - ilman sokeria siis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      138
      7775
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1975
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      25
      1920
    4. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      91
      1643
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      180
      1565
    6. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      107
      1030
    7. Oletko miten

      Valmis läheisyyteen?
      Ikävä
      49
      930
    8. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      4
      909
    9. Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme

      Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri
      Ikävä
      28
      830
    10. Muistatko hänen

      Tuoksunsa? Saako se sinut syttymään? ❤️‍🔥
      Ikävä
      34
      812
    Aihe