Jauhokalja, niin samettisen pehmeä.
Mutta nyt resepti on hukassa.
Muistaako kukaan ohjetta, tai reseptiä.
Guuglettamalla ei löytynyt.
Jauhokalja
5
2771
Vastaukset
- ruoka-aika
Tömmöinen löytyi netin kätköistä, alkoi kiinnostamaan. Kerro onko tämä oikea ohje..
Kotikalja
2 dl luomuruisjauhoja
1 kg luomuruismaltaita
600 g reilunkaupansokeria
25 l vettä
1/2 rkl hiivaa
Kaada kiehuva vesi ruisjauhojen, maltaiden ja sokerin päälle. Anna liemen jäähtyä hiljalleen. Murenna hiiva käden lämpöiseen kaljaan. Anna kaljan käydä lämpimässä paikassa noin 12 tuntia. Sekoita välillä Siivilöi kalja ja pullota se. Säilytä viileässä paikassa.- 6kymppinen
Kiitoksia ohjeesta.
Tuo on jo lähellä sitä, mitä olen hakemassa, mutta ei ole ihan kohdallaan.
Jos oikein muistan, niin siinä piti välillä kiehauttaa ne jauhot ja lisätä asteittain niitä maltaita.
Muistankohan oikein.
Jos kukaan ei parempaa reseptiä muista, niin sitten tehdään tuon ohjeen mukaan. - Kalajn ystävä
6kymppinen kirjoitti:
Kiitoksia ohjeesta.
Tuo on jo lähellä sitä, mitä olen hakemassa, mutta ei ole ihan kohdallaan.
Jos oikein muistan, niin siinä piti välillä kiehauttaa ne jauhot ja lisätä asteittain niitä maltaita.
Muistankohan oikein.
Jos kukaan ei parempaa reseptiä muista, niin sitten tehdään tuon ohjeen mukaan.Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?
- 6kymppinen
Kalajn ystävä kirjoitti:
Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?
Löytyiskin nyt se mestari, joka tietäis sen reseptin.
Äitini teki sitä jauhokaljaa kolme-neljä kertaa vuodessa.
Tuolla edellä olevalla reseptillä ei tullut ihan yhtä hyvää, kuin äitini teki. - Anonyymi
Kalajn ystävä kirjoitti:
Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?
Joo, imellyttämällä se tehtiin, eikä sille sokeripussia edes vilautettu ja oikein hyvää tuli, sanoisin jopa että parempaa tuli kuin mallaskaljasta.
Mutta miten se ohje nyt oikein tarkasti menikään...'
Etelä-Karjalan museon julkaisussa Ruokakulttuurista tms. on tietääkseni kunnollinen entisajan ohje - ilman sokeria siis.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1782122
Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!
En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,851529Varattais lähihotellista
🥰 huone viikoksi. Oltais vaan ja tilattais huonepalvelusta herkkuja! Viikonloppukin käy jos et viikoksi ehdi ❤ Hyvää1821434Nyt jäi velat perimättä
Mikä idea se talo oli polttaa ja velalliset sisällä nyt jäi rahat saamatta141234Ellen Jokikunnas muistelee Reino-koiraa - Ralph-poika koskettavalla tavalla esiin: "Kiitos, että..."
RIP Reino. Lämmin osanotto suureen suruunne Ellen, Jari ja Ralph. Reino tuli tutuksi monelle suomalaiselle Unelmia Ita401086Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!2101023- 43949
- 97885
- 85835
Meneekö eläinpuiston johto vaihtoon vaalien jälkeen?
Ähtärissä kuhistaan ja kuiskitaan, että perussuomalaiset esittävät vaalien jälkeen, että eläinpuiston hallitus uusitaan49805