Jauhokalja, niin samettisen pehmeä.
Mutta nyt resepti on hukassa.
Muistaako kukaan ohjetta, tai reseptiä.
Guuglettamalla ei löytynyt.
Jauhokalja
5
2499
Vastaukset
- ruoka-aika
Tömmöinen löytyi netin kätköistä, alkoi kiinnostamaan. Kerro onko tämä oikea ohje..
Kotikalja
2 dl luomuruisjauhoja
1 kg luomuruismaltaita
600 g reilunkaupansokeria
25 l vettä
1/2 rkl hiivaa
Kaada kiehuva vesi ruisjauhojen, maltaiden ja sokerin päälle. Anna liemen jäähtyä hiljalleen. Murenna hiiva käden lämpöiseen kaljaan. Anna kaljan käydä lämpimässä paikassa noin 12 tuntia. Sekoita välillä Siivilöi kalja ja pullota se. Säilytä viileässä paikassa.- 6kymppinen
Kiitoksia ohjeesta.
Tuo on jo lähellä sitä, mitä olen hakemassa, mutta ei ole ihan kohdallaan.
Jos oikein muistan, niin siinä piti välillä kiehauttaa ne jauhot ja lisätä asteittain niitä maltaita.
Muistankohan oikein.
Jos kukaan ei parempaa reseptiä muista, niin sitten tehdään tuon ohjeen mukaan. - Kalajn ystävä
6kymppinen kirjoitti:
Kiitoksia ohjeesta.
Tuo on jo lähellä sitä, mitä olen hakemassa, mutta ei ole ihan kohdallaan.
Jos oikein muistan, niin siinä piti välillä kiehauttaa ne jauhot ja lisätä asteittain niitä maltaita.
Muistankohan oikein.
Jos kukaan ei parempaa reseptiä muista, niin sitten tehdään tuon ohjeen mukaan.Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?
- 6kymppinen
Kalajn ystävä kirjoitti:
Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?
Löytyiskin nyt se mestari, joka tietäis sen reseptin.
Äitini teki sitä jauhokaljaa kolme-neljä kertaa vuodessa.
Tuolla edellä olevalla reseptillä ei tullut ihan yhtä hyvää, kuin äitini teki. - Anonyymi
Kalajn ystävä kirjoitti:
Oletan, että perinteinen jauhokalja voidaan valmistaa imellystekniikalla ilman sokeria ja käyttää juurella, kun ei ole heittänyt vanhaa sakkaa hukkaan. Epäilen, että esim. 400 v. sitten olisi ollut nykyistä sokeria ja hiivaa, mutta olutta oli. Minulle tekniikka on vieras. Löytyykö mestareita?
Joo, imellyttämällä se tehtiin, eikä sille sokeripussia edes vilautettu ja oikein hyvää tuli, sanoisin jopa että parempaa tuli kuin mallaskaljasta.
Mutta miten se ohje nyt oikein tarkasti menikään...'
Etelä-Karjalan museon julkaisussa Ruokakulttuurista tms. on tietääkseni kunnollinen entisajan ohje - ilman sokeria siis.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1387775Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde381975Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251920- 911643
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801565Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1071030- 49930
Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4909Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28830- 34812