Viina

Jos joku tietää viinaa joka ei sisällä ohraa tai omenaa niin kertois kun en tietoa mistään löydä:(
todella allerginen kun olen;(
102586
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 10

Vanhimmat

on tehty luumuista, eikä siis ole viljaperäinen. Mutta onko luumukin omena-allergikolle pahasta?

Mutta mutta, ovatko sitten viinirypäleet allergisoivia, tai niistä tislatut väkevät? Jolleivät ole, niin siitä juomarin ura urkenee...

Äänestä

ohraa ei sisällä yksikään viina.
Toki ohrasta tehdään viinaa, mutta tisleessä ei pitäisi olla mitään allergisoivia osia ohrasta jos oikein olen asian ymmärtänyt.
Asia voi ja kannattaa varmistaa Alkosta.

Äänestä

Alko-nimisen osakeyhtiön vähittäismyymälässä on myös myynnissä perunasta tehtyä viinaa. Me vanhat juopot nimitämme sitä tikkuviinaksi, koska maistuu ikäänkuin tikkuja joisi.

Äänestä
  • En epäile alkoholismisi astetta,mutta tikkuviinan historia ei taida olla ihan tuollainen.Toivottavasti sen joku kohta selvittää.

    Äänestä

  • juoppohullu 3 kirjoitti:

    En epäile alkoholismisi astetta,mutta tikkuviinan historia ei taida olla ihan tuollainen.Toivottavasti sen joku kohta selvittää.

    Googlellahan toi löytyi hetkessä: "Sodanaikaista Pöytäviinaa valmistettiin Rajamäellä viljapulan takia paperi- ja sellutehtaiden puuspriistä. Sitä kutsuttiin tikkuviinaksi eikä sen maku ollut häävi."

    Tikkuviinan nimi tulee siis puuspriistä.

    Äänestä

  • T.Utti kirjoitti:

    Googlellahan toi löytyi hetkessä: "Sodanaikaista Pöytäviinaa valmistettiin Rajamäellä viljapulan takia paperi- ja sellutehtaiden puuspriistä. Sitä kutsuttiin tikkuviinaksi eikä sen maku ollut häävi."

    Tikkuviinan nimi tulee siis puuspriistä.

    No sieltähän se tuli. Ja näinhän se on!

    Äänestä

  • juoppohullu3 kirjoitti:

    No sieltähän se tuli. Ja näinhän se on!

    Puusprii:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Metanoli

    eli sitä älä juo.

    Anteeksi vain, mutta ensimmäisiin google-osumiin ei aina kannata luottaa eikä ainakaan hypätä hätäisesti johtopäätöksiin. Kaikki puusta tehty alkoholi ei ole juotavaa ja Alko-nimisen yhtiön tuotantolaitokset osasivat erottaa nämä toisistaan yhdellä kirjaimella eroavat aineet.

    Etanoli Metanoli
    Hiilidioksidi Hiilimonoksidi

    jne., ei kauhean suurta eroa nimessä, mutta vaikutuksissa.

    valitan paasaamistani.

    Äänestä

  • kritiikin lähteillä kirjoitti:

    Puusprii:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Metanoli

    eli sitä älä juo.

    Anteeksi vain, mutta ensimmäisiin google-osumiin ei aina kannata luottaa eikä ainakaan hypätä hätäisesti johtopäätöksiin. Kaikki puusta tehty alkoholi ei ole juotavaa ja Alko-nimisen yhtiön tuotantolaitokset osasivat erottaa nämä toisistaan yhdellä kirjaimella eroavat aineet.

    Etanoli Metanoli
    Hiilidioksidi Hiilimonoksidi

    jne., ei kauhean suurta eroa nimessä, mutta vaikutuksissa.

    valitan paasaamistani.

    sama asia kuin puusprii.

    Äänestä

  • ei ole kirjoitti:

    sama asia kuin puusprii.

    se tieto on peräisin?

    Äänestä

viinat,viskit,calvadokset yms on niin moneen kertaan tislattu puhtaiksi että niissä ei ole enää häivääkään viljasta ja omenasta.Syy allergiseen reaktioon on se alkoholi.Jos vatsa on rikki,se on rikki ja pahenee vaan alkoholista.Gluteiiniton olut esim Kukko pils,voi sopia jollekkin muttei kaikille.Riippuu sairausasteesta.Omena-allergiselle en suosittele omenaviiniä,omenasiideriä tms.Ovat laimeita tislaamattomia tuotteita.

Äänestä

Kommentoi aloitusta


spaddu kirjoitti:

Jos joku tietää viinaa joka ei sisällä ohraa tai omenaa niin kertois kun en tietoa mistään löydä:(
todella allerginen kun olen;(

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu