Sopiiko Naisille?

piiija

Kuinka paljon kursseilla on naisia noin keskimääräisesti? Kyseinen laji kuulostaa kiehtovalta mutta melko hurjalta. Kannattaako mun pienikokoisena naisena edes unelmoida ko. lajin harrastamisesta vai painunko takaisin ju-jutsuun..?

15

2988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seoul 1988

      Kuten kaikissa lajeissa,eihän siellä kukaan varsinaisesti retuuta tai vaadi pärjäämään miehelle,kunhan ennaltasovitut tekniikat rullaa.

      Ilmeisesti ainakin osa seuroista jopa syrjii miehiä koska vaativat miehiltä alasuojia muttei naisilta (eikä myöskään rintasuojia esim.naisilta). Tästä voidaan päätellä että tylyimmän kohtelun vastaanottajiksi usutetaan vain miehiä,tai ehkä vaihtoehtoisesti että sukupuolet erotetaan kuten urheilussa,mikä ei ole todennäköistä.

      • ...

        Jos joku ei alasuojia halua käyttää niin itseäänhän se siinä vain kiusaa. Kannattaa vaan niin naisten kuin miestenkin hankkia suosiolla alasuoja, koska vähän keveympikin osuma sopivasti arkaan paikkaan tekee aika reippasti kipeää.

        Aloittajalle: krav magaa en lähemmin tunne, mutta sehän pyrkii olemaan itsepuolustuslaji, jolloin on vähintäänkin kummallista jos se ei sovi monenlaisille ihmisille. En kyllä yleensäkään kannata ajatusta että olisi erikseen "naisille sopivia" ja "miehille sopivia" lajeja.


    • -tyttönen-

      Krav Maga sopii mainiosti naisille, ei kun joukkoon vaan. Olen käynyt nyt puolisentoista vuotta Maga-treeneissä ja siellä on käynyt lisäkseni useampikin nainen, toki miehiä siellä käy edelleen enemmän. Iällä ja koolla ym. ei ole mitään väliä, tekee sen mitä jaksaa ja pystyy. Enää en voisi elää ilman Magaa, siihen jää koukkuun =)

    • yed

      Sopii naisille niinkuin miehillekkin. Jos olet asiakaspalvelussa töissä tai muuten haluat pysyä asiallisen näköisenä, niin en suosittele.

      Välillä tulee mustelmia kasvoihin, silmiin ja hampaita saattaa lohkeilla. Perustuen siihen että harjoituksissa saa lyödä paljaalla nyrkillä kasvoihin.

      • Surge1

        ***ka puhetta!!


      • BujakaChaka

        Aika hiljasta on se kasvoihin mäiskiminen et älkää säikkykö. Kaikki vetää omalla tavallaan ja pääasiassa vakiparien kanssa. Jotku kilipäät tietenki hakkaavat toisiaan ku hullut mut ei niistä kannata välittää. Ite ainaki harrastan lajia, jotta en saisi turpaani enkä sen takia että saisin turpaani....


    • tiinu.

      Muistan hyvin, kun valmentaja sanoi: "saa lyödä perille asti" siis sai lyödä suoraan kasvoihin, ilman mitään suojia.

      Kukaan ei kuitenkaan lyönyt, ja valmentaja oli ihan ihmeissään kun kukaan ei halunnut pariaan tirvaista.

      Hanskat kädessä saa lyödä, mihin vaan kunhan ei tyrmää toista. Silloin todellakin toista hakataan, armoa ei liiemmin tunneta.

      • missä Suomen

        Krav Maga seurassa on noin ammattitaidoton ohjaaja? Vai oletko ymmärtänyt kuulemasi täysin väärin?


      • Tieto 4
        missä Suomen kirjoitti:

        Krav Maga seurassa on noin ammattitaidoton ohjaaja? Vai oletko ymmärtänyt kuulemasi täysin väärin?

        ...


    • Ilmo L

      Ei sovi,ei todellakaan sovi.Kannattaa mennä vaikka ruuanlaitto-tai työelämääntakaisin-kurssille.Suosittelen myös muille naisille.

      • sormeton

        Pässi


    • Nimetön

      Sopii varsin erinomaisesti naisille. Helsingin Combat Academyllä treenaa paljon myös naisharrastajia. Naiselle on myös hyväksi että pääsee tekemään miesten kanssakin tekniikkaa, niin kuin tosielämässä varmaan tulisi olemaan todennäköisesti. Krav Magassa ei tosiaan saa lyödä kasvoihin toisia tai satuttaa muutenkaan treenikaveria.

    • Whyre

      Minä (kohta 18v. tyttö) haaveilen magan aloittamisesta ja aloitankin kunhan vain saan aikataulut järjestettyä.

      Luulisi, että maga nimen omaan olisi hyvä laji naisille, pienet ja hennot naisethan ne taitavat eniten niitä itsepuollustustaitoja kaivata?
      Karatea olen harrastellut kohta vuoden verran ja välillä meillä on myöskin sellaista itsepuolustuspainotteisempaa (irrotusotteita, mattopainia, "nakkikiskan jonossa tappeluita" yms.) enkä ole koskaan tuntenut jääväni jälkeen, vaikka mattopaini päätä pidemmän ja n. 20kg painavamman miehen kanssa ei aina niin hyvin sujukaan...

      • qwerqw

        Naisille ihan yhtä hyvä laji kuin miehille. Tärkeintä tietenkin se että fyysinen kunto pysyy hyvänä ja kyllä siinä lihaskuntokin kasvaa jos intensiivisesti treenaa. Kamppailulajien harrastusta tukee kuntosalikäynnit jos vaan aika riittää.
        Itsetunto uhkaavassa tilanteessa paranee kun tilanteita on treenattu etukäteen ja tietää että osaa jotain tehdä jos joku äijä käy päälle. Isomman kanssa painimisesta on senverta kokemuksia että 30kg kun alkaa miehillä olemaan painoeroa treeneis niin pienempi on heikoilla nimim. kokemusta on. Enkä ihan kynäniska ole ruumiinrakenteelta, salilla käyn säännöllisesti jne. mutta senvuoksi sitä treenataan että kunto kasvaa!!


    • dfklxlf

      tottakai sopii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe