yksikkö vai kaksikko

melomaan

Aion hankkia ensi kesäksi mökille järvikäyttöön kajakin ja hioa tekniikkaa ensin kotirannassa, ennen kuin lähden retkeilemään. Tarvitsisin paljon hyviä neuvoja kajakin hankinnan tueksi. Suurin kysymys, johon en löydä mistään apua on se, kannattaako hankkia yksikkö vai kaksikko. Toivon mukaan saan houkuteltua harrastuksen piiriin myös 13v tyttäreni ja/tai viisikymppisen mieheni, eli olisi hyvä, jos minun lisäkseni kajakissa voisi meloskella myös toinen henkilö. Mutta voiko kaksikolla meloa yksin, jos kumpikin kumppaneistani osoittautuu vastahankaiseksi? Vai päädynkö lopulta kahden kajakin loukkuun? Se taitaa olla liian kallis ratkaisu, ainakin nyt alkuksi. Kertokaa, viisaammat!

2

3453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • melojatonttu

      Jos olisin tuossa tilanteessa, ostaisin itse edullisen peruskajakin, ja ehdottomasti yksikön! Sellainen on suht' vakaa vesillä ja helppo väline opetteluun. Ja sillä pääsee jo lyhyille retkillekin. Kaksikolla opettelu voi olla aika hankalaa silloin jos kumpikaan ei valmiiksi hommaa osaa.

      Anna tyttären kokeilla yksikköä ja hän innostuu varmasti! Yksikön käsittely on sekä vesillä että rannassa huomattavasti helpompaa kuin kaksikon.

      Sitten kun koko perhe on valmis retkelle, vuokratkaa tai lainatkaa muutamaksi päiväksi tai vaikka viikoksi yksi tai kaksi kajakkiyksikköä lisää. Eikä tule kovin kalliiksi sekään.

      Kaksikkojakin saattaa olla jollain vuokraajalla. Jos löydätte, käykää kokeilemassa - sitten kun on perustekniikka ensin kaikilla kunnossa.

    • Minulla oli aikoinaan perheellisenä samanlainen tilanne ja päädyin (rakentamaani) kaksikkoon. Meloin sillä melko paljon yksinkin ja se on ihan mahdollista, jopa nautittavaa, mutta olenkin iso mies. Kaksikon käsittely maissa on raskasta, mutta vedessä se on ihan hyvin yksinmelottava, peräsimen ansiosta. Tosin tyhjänä meloessa voi olla ongelmia, kulkee hieman nokka pystyssä ja kyntää perällä, eli olisi helpommin hallittava jos edessä on edes jotakin kuormaa. Samoin kaksikon leveys edellyttää hieman pidemmän melan käyttöä ja matalia vetoja. Pienellä melojalla touhu on siksi raskaampaa.

      Kaksi yksikköä on joustavampaa ja mukavempaa kuin kaksikko, mutta kalliimpi ratkaisu. Kaksikon etu on kuitenkin se, että se mahdollistaa kahden kunnoltaan hyvin epätasaisen melojan sopuisan etenemisen. Esim lasten kanssa tämä on etu.

      Lisäksi jos tavoitteena on itseopiskelu, ilman melontakoulua, niin kaksikko on turvallisempi ratkaisu. Kaksikonkaan kanssa ei ole koskaan syytä tinkiä perusturvallisuudesta kuten kelluntaliiveistä, aukkopeitteistä, vaihtovaatteista ja puhelimesta vesitiiviisti pakattuna ja kelinmukaisesta melonta-asusta. Silti melontakoulu olisi aina ehdottoman suositeltava tapa päästä melontaan sisään.

      Tällä hetkellä olen lähes täysin yksikkömeloja, mutta melontaurani ensimmäiset 10v kaksikolla eivät olleet huono ratkaisu. Voihan sen kaksikonkin sitten myydä ja nimenomaan tässä tilanteessa kannattaisi ostaa käytetty kaksikko jos siihen päätyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe