Köpiksestä Tukholmaan - kauanko kestää?

Matkalla***

Yövytään Köpiksestä ja ajatuksena olisi keretä jollenkin illalla Tukholmasta (tai mistä vaan) Suomeen lähtevälle paatille. Kattelin että mahd. Tukholmasta lähtisi klo 20 kantturoilla paatti Suomeen, mutta kerkeekö siihen jos lähtee Köpiksestä vaikka klo 10 (sunnuntaina, heinäkuussa). Toki tiedän että navi sanoo kestoksi jotain 7 tuntia mutta mikä on todellisuus kun pitää varmaan pari pientä taukoakin pitää? Vai varaanko suosiolla jonkin "yömajan" Tukholmasta?

16

6640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7 tuntia...

      vaikka pitäis pieniä taukojakin. Tiella kuitenkin tulee ajettua vähän kovempaa kun navigaattori ennustaa. Toki sitten jää koko Ruotsi näkemättä mutta monesti oon ton välin ajanut ja harvoin oon minäkään pysähdelly.

    • Nimetön

      Itse oon pari kertaa ajellu saksasta tukholmaan jne..se koko matka on lähestulkoon motaria,eli matka taittuu melko nopeasti. Tanskan puolella ei kannata paljoa pysähdellä, ku se on kohtuu rumaa motarin vartta ja rehupensasta,mut onhan siellä niitä siltoja.Löpö ym on melko kallista, eli kannattaa tankata jossain muualla.
      Riippuu millä puolen köpistä oot, mutta kyllä sille iltalautalle ehtii. Kaverit ajo saksasta (Kiel) juurikin samaiselle klo 20 lautalle.tosin vähän soveltaen rajoituksia, mutta kuiten. Eli kyllä sinne päivässä ehtii.

    • se on 6 tuntia

      Aina....Ruotsissa pääsee ohi... nysvärit ei jarruttele,

      • Millä sääkin ajat??????????...

        Minulla kestää 3,5 tuntia mutta minulla onkin mese. Vaihda nyt sun kottara uuteen sinäkin olet "nysväri"


      • uudelleen.....
        Millä sääkin ajat??????????... kirjoitti:

        Minulla kestää 3,5 tuntia mutta minulla onkin mese. Vaihda nyt sun kottara uuteen sinäkin olet "nysväri"

        DDR:n laitoksiin........


      • tuntia...

        Ei muuta kuin tutkanpaljastin päälle ja Porschen vakionopeudensäädin 250 km/h:iin, välitankkaukseen ei saa mennä 2 minuuttia pidempään Ljungbyn Shellillä. Tosi kova hemmo ajaa Tukholmasta Alpeille 12 tunnissa ja Keski-Euroopan autoloma saadaan näin ollen kutistettua 5 päivään,jona aikana kierretään Pariistit,Prahat,Wienit ja Roomat. Keski-Euroopassahan on muutenkin niin lyhyet välimatkat.


    • läpi mentiin tylsä oli matka

      tuossa pari kuukautta sitten ajettiin köpis-tukholma matkaan meni hieman alle 7 tuntia muutama lyhyt stoppi matkalla. keski nopeutena oli auton ajotietokoneen mukaan 135km/h lähes ihan sama kumpaa käytätte siltaa vai lauttaa sama aika siihen menee silta saattaa jopa olla nopeampi kun ei tarvitse venttailla lauttaa ja sitten ei tarvitse ajella helsinborg:n läpi mutta oli muutaman euron kalliimpi.

      • Arvo Jänis

        Pääasia on, että muistaa käydä shiinä Putteskaardinaan ponttoonikaupassa.

        Se on täynnä VIINAAAA.


    • Mr cartravel

      Sillä Tukholman satamassa tarkistetaan Ruotsin läpimenoajoon käytetty aika.

      Ja kaikki jotka ovat varanneet 1-3 tuntia "pelivaraa" tuohon matkaan laitetaan ajamaan Haaparannan kautta.

      Eli lomamatkalla kun ollaan on syytä muistaa tehdä mahdollisimman tiukat aikataulut, varata "sorsa" ja koirankakkapusseja autoon ja eväätkin on syytä tehdä jo kotoa lähtiessä mukaan.

      Itselläni on mukana myös 20 litran kanisteri johon lorautan polttoainetta jos se sattuu olemaan jossain matkan varrella 3 senttiä halvempaa/litra.
      Huom!! Säästö 60 senttiä !!

    • B.B.Virtanen

      Ja kun eivät tämän palstan arvoisat käyttäjät saa, paria ensimmäistä kommentoijaa lukuun ottamatta, asiallisia vastauksia aikaiseksi, kannan näin minäkin korteni kekoon.

      Seitsemän tuntia on varmaan hyvä arvio. Koko matkahan taitaa olla nykyään motaria ja Ruotsissa on 110 km/h rajoitus motarilla ja tilaa on yleensä suht hyvin, ehkä Tukholman alueen aamu- ja iltapäiväruuhkia lukuun ottamatta. Jos ajaa Tukholman läpi klo 7-9 tai 15-18, tämä kannattaa ottaa tosissaan, liikenne on siellä joskus tosi ruuhkaista ja tunnin viivästely ei ole mitenkään epätavallista.

      Itse varaisin kymmenkunta tuntia, koska matkalla voi olla hyvä varata tankkaus/kahvitauko ja varata aikaa vaihtaa se rengas, jota ei koskaan kotimaassa tarvitse vaihtaa tai aikaa ajaa viittäkymppiä ukkosmyrskyssä 100 km ennen Tukholmaa ja, aikaa lauttasatamassa, jossa on pirunmoiset jonot ja jossa on oltava tuntia (??) ennen laivan lähtöä.

      Ja jos laivalta myöhästyy, voi heinäkuussa olla toivotonta saada paikkaa muulta laivalta. Ensinnäkin, paikka kannattaa siis varata etukäteen ja toiseksi, kannattaa olla ajoissa lauttasatamassa ettei varattu paikka mene muille.

      Jos näin pääsisi käymään, kannattaa pitää ainakin FinnLinkin yhteystiedot käsillä. FinnLinkilla on neljä vuorokautista lähtöä Kapellskäristä Naantaliin ja päinvastoin ja varsin edulliseen hintaan vieläpä. Heille voi aina soittaa ja kysyä josko joku rekka olisi myöhästynyt ja tilaa näin vapautunut.



      B.B.Virtanen

    • Juutti

      Olen ajanut kaksi kertaa Kööpenhaminasta Tukholman iltalaivalle. Tai ensimmäisellä kerralla lähdimme Roskildesta, josta on parikymmentä kilometriä pidempi matka.
      Molemmilla kerroilla lähdimme hotellin pihasta siinä yhdeksän ja kymmenen välillä. Auton nopeusmittari näytti 120-125 km/h.
      Pidimme kolme taukoa joista yksi oli pidempi eli noin puoli tuntia.
      Tukholman Värtanissa olimme ennen kuutta eli pitkistä tauoista huolimatta jäi vielä reilu tunti pelivaraa.

      Viime kesänä tuttavamme ajoivat Ribestä, joka on Tanskan Jyllannissa lähellä Saksan rajaa, Tukholman iltalaivaan. Silloin kyllä pitää lähteä ajoissa aamulla ja joutuu rikkomaan nopeusrajoituksia.

      Kyllä tuo Köpis-Tukholma väli menee hyvin.
      Kannattaa pyrkiä lähtemään siinä yhdeksän aikaan, niin jää enemmän pelivaraa, hermo lepää ja matkasta jopa nauttii.

      Hyvä paikka pitää hieman pidempi puolimatkan tauko on Vätternin rannalla oleva Brahehusin linnanraunio, josta upeat näköalat. Sijaitsee vähän Jönköpingistä pohjoiseen. Paikalta löytyy iso huoltamo myymälöineen.

      • kesänä

        Ja etelästä tultaessa jo ennen brahehusiä, joka sinänsä on oiva taukopaikka, voi toisaalta ihan hyvin käydä pizzalla polkagriisien luvatussa pikkukylässä eli Grennassa - ei tuota monenkaan minuutin lisämatkaa, mutta on aika idyllinen paikka ihan valtatien kupeessa.


    • viimeinen yöllä klo 1.

      Siihen ehtii hitaampikin kuski.

    • pave0

      olen tyhmä ja kysyn et kui monta kilometrii on kööpiksest tukholmaan jos tiedät vastaa

    • Mopollako matkaatte?

      Köpiksestä on Vikingin terminaaliin pikkuisen päälle 600 km, joten miksi tuohon matkaan pitäisi varata älyttömiä tuntimääriä. Koko matka on moottoritietä ja toisinkuin täällä "tiedettiin" niin iso osa matkasta on 120km/h rajoituksella. Käytännössä matkavauhti on 130- 140 joten taukojen kanssa matkan kesto on 6 tuntia eikä minuuttiakaan. Eikai sitä nyt joka liittymässä tarvi pitää jotain taukoa.

      Kun ottaa kellonajat vielä huomioon niin ruuhkaa ei ole Köpiksessä eikä Tukholmassakaan. Jos te nyt pelkäätte Tukholman ruuhkaa niin sinne ei ole pakko mennä, sillä Vikingsatamaan pääsee mukavasti Årstan tunnelia pitkin ja kun tunnelista tulee ulos niin siinä on enää parit kolmet liikennevalot ja avot olet perillä.

    • T4.

      Pari viikkoa sitten tulin tuon reitin, Rajoitusten mukaan 7h meni ajomatkaan ( 1 tunti meni taukoihin). Eli juurikin sen 6h jos yhdellä istumisella ajelee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2230
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1741
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1596
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      292
      1233
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1099
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      928
    Aihe