Kateellinen sisko

on myös ystäväni

Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta omasta siskosta, joka on mukava ystävä mutta valitettavasti myös kateellinen. Välillä on "parempia kausia", jolloin hänen elämässään on oman elämän makua. Näinä kausina hän on hyvin mukava ja hyväntuulinen sisko ja ystävä. Sitten taas menetän sen mukavan ihmisen kateudelle. Mitä tässä tilanteessa kannattaa tehdä?

Hän kadehtii minua erityisesti siitä kun olen menestynyt hyvin työssäni. Minulla on myös muutoin elämä hyvässä kulussa. Hänellä itsellään ei ole työtä, mutta paljon muuta hyvää.

3

1269

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pitäsi

   joskus katsoa sinne kulissien taakse, eikä aina arvostella vaan näytelmää.

  • itse tuon kirjoittanut

   Hei!
   Meillä tasan sama tilanne siskoni kanssa. On aikoja jolloin olemme ylimmät ystävykset, kunnes minun elämässäni tapahtuu jotain hyvää. Silloin kateus ja katkeruus saa vallan. Kateellisuuden aiheen hän keksii meistä vain, työstäni, kodistani, jopa siitä jos pidän yhteyttä ystäviini. Sen teenkin pitkälti häneltä salassa nykyään, välttääkseni riitaa.

   Myös minun siskoni on tällä hetkellä työtön, mutta ainakin minun mielestäni hänellä on moni asia hyvin elämässään.On todella rankkaa kun saa kuulla haukut ja tuntea sen suuren vihan, jonka kateus hänessä saa aikaan.Siskoni on myös sanonut suoraan toivovansa minulle jotain huonoa tapahtuvaksi, jotta ymmärtäisin häntä?!?

   Olen itse kokenut myös työttömyyden, olen kokenut todella huonon ja kuluttavan parisuhteen. Silloin kaikki olikin siskoni ja minun välillä oikein hyvin. Satuttaa se että ikäänkuin minun pitäisi olla todella onneton jotta hän voisi olla onnellinen elämäänsä.
   Olen neuvoton, mutta sen tiedän ettei näin voi jatkua enää pitkään. En halua kokea olevani syyllinen siihen, ettei hänen elämänsä ole täydellistä.

  • kateutta puolin ja toisin

   Minullakin on sama "ongelma", eli siskoni joka on myös hyvä ystäväni, on välillä katellinen minulle. Itse olen avioliitossa, hän on eronnut 4 vuotta sitten. Hänellä on siis rankkaa, niin taloudellisestikin kuin muutenkin, koska hänellä on kolme alaikäistä lasta (ala-yläasteikäiset ja lukioikäinen) huollettavanaan. Lapset ovat säännöllisesti viikonloppuja isällään, ja lapset ovat myös erittäin paljon meillä yökylässä jne. Eli olen yrittänyt antaa siskolleni omaa aikaa, ja auttaahan se taloudellisestikin kun lapset ovat meillä joka toinen viikonloppu yökylässä, niin ei tarvitse ostaa viikonlopuksi ruokaa kuin yhdelle ihmiselle. Autan myös niin, että käytän autolla kerran viikossa (noin) kaupassa, jottei tarvitse kantaa painavimpia tavaroita pitkiä matkoja. Silti välillä tulee kommenttia että "kyllähän sulla on varaa, kun miehelläsi on niin paljon rahaa" ja "turha sun on sanoa, kun sulla on enemmän rahaa kun teitä on kaksi aikuista" jne. Hoidan lapsiani kotona, koska olen työtön, mieheni käy työssä. En pysty hankkimaan perheelleni, saati itselleni oikeastaan mitään uutta, mutta tykkään kyllä ostaa kirppiksiltä (ja korkeintaan alemyynneistä) uusia vaatteita, jos tarvis on. Eli tiukalla budjetilla ollaan kaikin tavoin, mutta silti sisko on välillä kateellinen. En voi ymmärtää. Äitimme auttaa taloudellisesti erittäin paljon siskoa (tässä kohtaa minua kadehdittaa, kun äiti ei meille anna ikinä mitään taloudellista apua) ja hänen lapsiaan, ts lähettää ainakin kaksi kertaa vuodessa noin tuhat euroa vaaterahaa siis synttäri ja joululahjojen muodossa. Siskolla ja hänen tyttärellään on aina muodikkaimmat kampaukset, vaatteet kalliita (ei alemyynnistä, eikä mitään H&M, koska ne kuulemma nuhjaantuvat heti)ja muodinmukaisia, samoin kengät viimeisen päälle. Itselläni ei olisi samaan varaa mitenkään, mutta toisaalta ei tarvitsekaan olla, olen onnellinen kun voin hoitaa lapsia kotona:)Mutta voisi se äiti joskus minuakin ja meidän lapsia muistaa...
   siskoni pyytää myös aina rahaa minulta(kunnon summia), jos vaikka ompelee/korjaa jotakin minulle/miehelleni, mutta minä en (varmaan omaa tyhmyyttä)pyydä ikinä rahaa omista auttamisistani.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4825
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1815
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1081
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   980
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   927
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   356
   847
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   798
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   781
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   773
  Aihe