Aihealueet

Listaukset

  Divertikuliitti

  Neuvot tarpeen

  Onko kellään kokemusta divertikuliitista? Minulla on nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla oli korkea CRP eli lähes 80.
  Sain antibioottikuurin ja se meni sillä. Nyt taas sama juttu mutta en käynyt labrassa mutta oireet olivat samanlaiset. Nyt oli lisäksi lämpöä. Molemmilla kerroilla oli 2-3 pv maha löysällä ja vasta viikon kuluttua tuli ummetus.

  Tämä ummetuksesta johtuva ulosteen kertyminen tod. näköisesti tulehduttaa divertikkelin. Osaisiko kukaan neuvoa miten estäisi tämän divertikuliitin? Pitäisikö siinä ripulivaiheessa jo ottaa jotain Vi-Sibliniä tai jotain muuta, esim. maitohappobakteeria jotta ei kehittyisi tätä kiusallista divertikuliittia joka voi olla divertikkelin puhjetessa jopa hengenvaarallinen?

  37

  5169

   Vastaukset

   • kannattaa hoidattaa, siis leikkauttaa pois... eipä siitä muuten eroon pääse..

    ensin tähystykseen niin sieltä antavat ohjeet miten jatkossa menetellä..
    kannattaa leikkauttaa, koska siinä on jo syöpäriskikin olemassa..
    näin lääkärit mulle ainakin sanoivat..

    nyt olen menossa 29pv. leikkaukseen
    toivotaan että kaikki menee hyvin ja pääsen vaivoista eroon =)) tsemppiä kaikille!!!

    • Olen leikkausjonossa siverikkeleiden vuoksi,eli suolta poistetaan noin 10 cm,kertoi lääkäri.Olisin kiitollinen jos kertoisit leikkauksen jälkeen,miten se meni,ja miten tehtiin...Onnea sinulle!


    • Hei!

     Olisin myös kiinnostunut kokemuksista leikkauksesta? Kauanko toipuminen kestää. Tehdäänkö niitä nykyään tähystys tekniikalla vai viilletäänkö puoli vatsaa auki.


   • Mulla oli viimeks ongelmia divertikkeleistä viisi vuotta sitten. Ne on todettu olemassaoleviksi varjoainekuvauksessa ja tähystyksessä. Onneks ei oo montaa kappaletta.

    Mulla on auttanu kuitupitoisemman ruuan syöminen. Ummetus on myrkkyä, sen olen välttänyt joka-aamuisella ylimääräisella leseidenpopsimisella. Ruisleseet ovat olleet mulle sopivin juttu.

    Mitään apteekin ulostustroppeja en ole tarvinnut, paitsi silloin alkuaikoina kun tää koko vaiva alkoi 90-luvun lopussa. Nyt osaan "hoitaa" itseäni noiden leseiden avulla. Yhdessä vaiheessa käytin vedessä liuoitettua pellavarouhetta, sekin oli ihan käypä juttu.

    Toivottavasti toimii muillakin.

   • Mulla diagnosoitiin divertikuliitti just ekan kerran ja meinaan ottaa selvää asiasta niin paljon kuin mahdollista, ettei tämä toistu.

    Taitaa olla tähystys edessä, jahka antibioottikuuri ohitse. Apteekin täti suositteli syömään maitohappobakteeritabuja jo nyt heti antibioottikuurin aikana ja kannan kaupan maitohyllyltä probioottisia juomia sun muuta.

    Vois olla hyvä kysyä apteekista, kuinka säännöllisesti noita heidän maitohappobakteerituotteita kannattais käyttää. Nimim. 'Olenko niistä riippuvainen lopun elämääni?'

    Kauraleseet, pellavasiemenöljy ja pellavasiemenrouhe ovat hyviä, ja kaupasta löytyy muutenkin hyviä kuitupitoisia viljasekoituksia.

    Paula Heinonen on varsinainen suolistoekspertti, jolta löytyy mm. useita kirjoja aiheesta. Suosittelen!

    Tsekkaa
    http://www.prohealth.fi/

    • olen myös tehnyt kaikkeni,kaikkea kokeillut,syönyt terveellisesti.liikkunut,ottanut maitohappobakteereita,syönyt leseitä,luumuja,juonut gefilusmehuja,syönyt a-jugurtteja.....syönyt vi-sibliniä...ja ne vaan tulehtuvat,kerta toisensa jälkeen...välillä oli puoli vuotta kuin ei mitään vaivaa,ja sit taas kaksi tulehdusta peräkkäin ja nyt passitus leikkausjonoon.,elikkä pakko leikata se osa suolta,ei tätä muuten jaksa.


   • Minulla on kaksi kertaa ollut divertikuliitti, joka on hoidettu kahdella antibiotilla. Olen käynyt
    tähystyksessä ja silloin sain kehoituksen syödä Visibliniä.Toisella tulehduskerralla kysyin hoitavalta lääkäriltä leikkauksesta, mutta hän sanoi, ettei mielellään leikata. Nyt olen jo muutaman vuoden syönyt aamuisin puuron, jonka päälle
    tuoreita mustikoita ja puolukoita. Vatsa toimii hyvin, eikä tulehdukdia ole ollut. Kannatta kokeilla, koska leikkauskaan ei ole vaaraton, eikä siihen mielellään ryhdytä.

    • minullekkaan ei suositeltu aluksi leikkausta,vielä viidenkään tulehduskerran jälkeen,mutta nyt kun tulehduksia ollut enemmän,ja on tehty tietokonekuvaus,lääkäri suositteli siihen kiireisesti,ja alavatsanipistely/kipu on melkein jatkuvaa.vatsa minulla on toiminut hyvin koko ajan,en ole kärsinyt ummetuksesta,kuituja olen syönyt paljon,puuroa,hedelmiä,kasviksia,vi-sibliniä...en todellakaan halua leikkaukseen,mutta taitaa olla jo pakko.,ja divertikkeleitä on niin paljon.


   • viesteistä ja neuvoista! On näköjään muitakin kohtalotovereita.
    Tuota leikkausasiaa
    olen itsekseni miettinyt ja pelännyt ettei vain tarvitsisi mennä sellaiseen. Divertikkelit on todettu jo ainakin 20 vuotta sitten ensimmäisen kerran tähystyksessä, mutta tulehdukset ovat tulleet nyt vasta 2 kertaa peräkkäin parin kuukauden välein. Molemmilla kerroilla on ollut se ripulitauti. Muuten vatsa on toiminut moitteetomasti. Nyt pelkään jatkuvasti että saan taas jostain mahapöpön ja niitähän liikkuu jatkuvasti.
    Tosi ahdistavaksi sekin käy jos koko ajan täytyy pelätä. Ehkäpä tosiaan jatkuva leseiden ym. käyttö täytyy ottaa tavaksi vaikka normaalisti maha yleensä toimiikin, mutta eihän sitä tiedä mitä sinne suolenmutkassa oleviin divertikkeleihin kuitenkin kertyy. Hyvää vointia kaikille!

    • Minulta leikattiin pätkä pois paksusuolesta ja sauma repesi 2 päivää leikkauksen jälkeen ja aiheutti akuutin vatsakalvontulehduksen ja 2 viikkoa oli taju pois teholla hengityskoneessa jotta saivat mahan kuntoon ja avanteita on 2kpl nyt sitten ollut 6kk. Kohta olisi taas ison leikkauksen vuoro jossa yhdistellään suolet takaisin että näinkin voi käydä.


   • Onhan meitä divertikuliittipotilaita . Itse olen parhaillaan lääkekuurilla ollut viikon ja nyt alkaa hellittää pistävimmät kivut. Helmikuussa sain ensimmäisen tulehduksen ja tähystyksessä todettiin n. kymmenen divertikkeliä. Nyt sitten uusi mulle tämä. Sanovat ettei saisi syödä mitään siemeniä sisältäviä ruokia koska ne takertuu ja tulehduttaa divertikkelin. Toisaalta kuitupitoista pitäis syödä. Mitä tässä enää uskaltaa suuhunsa pistää muuta kuin sileitä keittoruokia ja Vi-sibliniä? Olen lähdössä lomamatkalle Kreikkaan lauantaina. Mitäköhän siellä syödään? Tietääkö kukaan?

   • Mulla on divertikuliitti ollu kahden kuukauden välein,nyt oli kolmas kerta ja pahin.Tulehdus arvot yli 300,viikko lääkettä suoraan suoneen ja viikko pillereinä.pikkasen huolettaa uusiutuuko taas parin kuukauden päästä.

   • Lääkäri sanoi, että divertikkeleitä on joka sadannella ihmisellä, eli yhtä yleistä kuin skitsofrenia. Itsessään ei siis mitenkään poikkeuksellista tai vaarallista. Taitaa olla vain pieni osa, jolla divertikkelit tulehtuvat?

    Äidilläni on, eikä ole ikinä mitään tulehdusta saanut niiden vuoksi. Useinmiten ei muista koko asiaa. Vanhemmiten vain piristynyt ja kävelee pitkiä matkoja. Vatsanpehmikkeitä käyttää koko ajan, mutta saanut vähennettyä, kun on päässyt kipulääkkeistä eroon. Eli ehkä divertikkelien tulehtumista voi ehkäistä sopivilla elämäntavoilla?

   • Minulla todettiin tämä vaiva elokuussa kun ensimmäinen tulehdus. 2 antibiotit ja särkyläkkettä. Nyt tulehdus uusi ja lääkäri terveyskeskuksessa sanoi että kipulääkkeitä ei kannata syödä, 2 päivää sairaslomaa. Tänään olin töissä, vatsa kipeä ja turvonnut. Miten kauan tulehduksen paraneminen kestää ja kauanko olette levänneet/olleet sairaslomalla? Toki vahvat lääkkeet varmasti lisäävät vatsa vaivoja, pelottaa vain että tilanne pahenee jos rehkii mutta toisaalta tuntuu että kotona makaaminenkaan ei auta paranemista.

   • Olen sairastanut kyseistä tautia 20 vuotta. Viimeksi oli 3 kk välein antidiootit. Kirurgi sanoi ettei pisaraakaan alkoholia. Siiderin iltaisin otin, en muuta. Olen nyt ollut 5 vuotta adsolutisti. Yhtään tulehduksia ei ole ollut. Raakaa kaalia ja salaatteja ja ruisleipää syön päivittäin.Samoin maitohappoa joka päivä. Tsemppiä kaikille.

   • Minulla oli tulehduksia 2014-2015 välillä muistaakseni 4-5 kpl, joista pari vaati tiputusta osastolla. Muut hoituivat suun kautta syödyllä a-bioottikuurilla.
    Leikkausta tarjottiin keväällä 2015, mutta vasta syksyllä suostuin leikkaukseen (sairastettuani taas uuden tulehduksen).

    Leikkaus tehtiin tähystämällä ja leikkauksen jälkeen olin hyvävointinen. Valitettavasti sain komplikaation, paksusuolen loppuosan valtimoon tuli veritulppa ja vasen puoli paksusuolesta meni kuolioon joten suolesta jouduttiin poistamaan kuolioon mennyt osa avoleikkauksella. Kuitenkin lyhennettykin suoli saatiin yhdistettyä uudella suolisaumalla, joten avannetta ei onneksi tullut.Sairaalassa meni tämän vuoksi pari viikkoa

    Nyt olo on hyvä ,kohta pari vuotta leikkauksesta ja uusia tulehduksia ei ole tullut.
    Suolen toiminta normalisoitui muutamassa kuukaudessa.
    Riskejä siis on, mutta ainakin omalla kohdallani leikkauksesta oli myös hyötyä.
    Liikunta onnistuu ilman kipuja, samoin syömisiä ei tarvitse tarkkailla kuten ennen

   • ketju on vuodelta 2008
    :DDD

    • Ihan asiaa silti uudetkin kommentit.


    • Eiköhän ole vielä vuotta 2008:kin ajankohtaisempi. Suolistosairaudet senkun yleistyvät. Huomaa ettei asiasta ymmärrä mitään kun kun naureskelee aloitus ajankohdalla.


   • Täällä sitä kärvistellään terveyskeskuksessa. Lämpöö on ja vatta kipiä. On taas ties monennenko kerran dikuliitit tulehtuneet. Vituttaa!

   • On todella omituista, että lääketiede, ei ole muka kehittänyt, mitään kätevämpää ja tehokkaampaa hoitoa, kuin kokonaisia suolenpätkiä poistelevat, vielä kohta 2019 !

    Luulisi, että ne divertikkelit, voisi jotenkin lenkittää, kuten peräpukamat, sieltä suolen ulkopuolelta ja siten poistaa ne mekaanisesti esim. tähystysleikkauksessa. Ei luulisi olevan ylivoimainen toimenpide. Kovasti kehutaan lääkebisneksiä, että kuinka kehittynyttä on, mutta noin yleistä ja ikävää vaivaa, eivät muka osaa hoitaa muuten, kuin leikkaamalla suolenpätkiä pois.

    • Niin tai tulee myös mieleen, että olisiko mahdollista peittää divertikkelipussit suolen sisäpuolelta jollain keinoiholla, ”keinosuolella” tms.

     Rakennusteollisuudessakin kehitellään koko ajan uusia keinoja isojen ja radikaalien putkiremonttien rinnalle ja tilalle, ”sukituksia” ym.


   • Minulla ollut vuodesta 2007 alkaen diagnosoituna. Nyt tauti päällä, viikko sairaslomaa ja kahdenlaiset antibiootit. Kirja sairaus. Meillä suvussa kahdella veljelläni. Mahtaisiko syynä olla myöskin stressi? Nimittäin töissä stressaavaa samoin oli 1,5 vuotta sitten kun edellisellä kerralla . Onko kokemuksia ?

    • Minulla divertikkelit todettu jo kymmenen vuotta sitten, nyt sitten tulehdus. Onko jollakin kokemusta milloin sairaala/kotihoito? TT kuvattu päivystyksessä ja todettu kuvaus hetkellä komplisoitumattomaksi. Hieman huolestunut olen kun kotiutettiin päivystyksestä ja crp yli 200. Millaisia oireita vaarallisesta puhkeamisesta mahtaa olla muita kuin kuume? Kipeä on nytkin joten kivun muutos voi olla hankalasti havaittava. Tarkoittaako komplisoitunut samaa kuin tulehtuneiden divertukuliittien puhkeaminen? Asiallisista aikuismaisista vastauksista kiitollinen, koska ko sairaudesta päivystyslääkäreillä/hoitajilla ei ollut joko aikaa tai halua kertoa mitään ja mitään jatkohoitosuunnitelmaa ei tehty.


    • Mitä ihmettä? Mä tulin eilen sairaalaan ja iv antibiootti heti. Crp 146


   • Nyt on 2019 jo - lääketieteen piti olla huippua, kehittyä ja mitä vielä.

    Vaikuttaa todellakin siltä, ettei ole otettu askeltakaan eteen päin, divertikkelien hoidon suhteen, kun 2019 ei niitä voida poistaa, "lenkittää" ulkoapäin, ja sitten leikaten poistaa sieltä suolen ulkopuolelta, siististi.

    Onko tietoa luonnonkeinoista, joka itsestään korjaisi ne umpipussit pois, kuten luonto joskus hoitaa, sillä eiväthän ne ole tarkoituksenmukaisia keholle, joten kehon luulisi taistelevan niitä vastaan ?

   • Onko joku syy, että divertikkelit, ovat niin yleisiä. Esim. tupakan haitoista, on nostettu syytteitä tupakkayhtiöitä vastaan, niin keitä vastaan divertikuloosi-potilaat, voisivat nostaa syytteitä ? Ruokakauppiaitako ?

   • Miksi esim. sellaista tekniikka, divertikkelien hoitokeinona, ei ole käytössä, tai kokeiltu, että ns. imukuppitekniikalla imettäisiin, se umpipussi nurin, eli sinne suolen sisäpuolelle, kuten peräpukamat ovat, niin päin ja sitten siitä "lenkittämällä" poistaminen ?

    Ei pitäisi tähän maailman aikaan, olla mitenkään mahdoton tehtävä. Ehdottomasti parempi, kuin koko suolen, tai osittainenkaan poistaminen. Onko kokeiltu, voisiko lääkärit vastata ?

   • Hei,

    Minulla todettu umpipussitauti vuosia sitten. Ei ole vaivannut aiemmin. Tosin en nytkään tiedä,onko nämä mun "oireet" divertikuliitista johtuvaa vai jotain ihan muuta.
    Eli
    -usemman viikon vasemmalla puolella alavatsassa kipua. Välillä todella kovaa (säteilee selkään ja peräsuoleen saakka)
    -välillä vatsa ihan siedettävä, mutta lievä kipu lähes jatkuvaa.
    -buranaa syöty joka päivä (mikä ei mun mielestä hyvä juttu)
    -muutama päivä sitten lämpö nousi 38 paikkeille
    -1.2 muista syistä otettu crp joka about 36 (myös lasko koholla)
    -vatsa toiminut todella oudosti, yleensä toimii kerran kaksi viikossa ja pääsääntöisesti ummetusta. Nyt on menty n. 3 viikkoa höttö hattara ulosteella. Vessa kertoja saattaa olla 3-5 päivässä.

    Lähinnä nyt mietin,että onko muilla millaisia oireita ollut?

    Olen jo muutaman kerran tämän vkl aikan meinannut lähteä päivystykseen, mutta pahin kipu on jo sitten kerinnyt helpottamaan.

    Odottelenko tämän kanssa,kun muista syistä mulle laitettu gastrolle lähete vai hoitoon heti?

    Vähän on tyhmä fiilis,että aikuinen ei osaa itse päättää mitä tekee, mutta kun en haluaisi turhaan päivystykseen mennä 😳

    • Toivottavasti hakeuduit hoitoon! Oireesi vastaavat omiani, ei tosin kaikilta osin yhdenmukaiset, mutta osittain kyllä. Täällä tuore diagnoosin tällä viikolla saanut. Alkuviikosta hakeuduin päivystykseen nopeasti alkaneen pahenevan vasemmalla puolella tuntuneen vatsakivun ja yhtäkkiä nousseen korkean kuumeen vuoksi. Crp korkea ja lopulta TT paljasti vaivan laadun. Pari päivää osastolla ab-tipassa ja nyt jo kotona tupla ab-kuurin kanssa toipumassa.

     Taustalla vuosien erilaiset vatsavaivat, jotka itse vain kuvitellut olevan herkästä vatsasta johtuvia, mutta tätähän se on ollut jo vuosia tietämättäni. Poikkeuksellinen kuulemma olen tämän dg:n saamaan, kun ikää vasta 35 ja omannut aina perusterveelliset elämäntavat eikä altistavia riskitekijöitä muutenkaan ole. Nyt alettava opetella vielä terveellisempiä tapoja.


   • Kokemuksia hoidosta ilman antibiootteja? Millä kipulääkeyhdistelmällä ja ruoalla olette saaneet tulehduksen kuriin? #taaskipupäällä

   • Olen aiemmin kirjoittanut tähän ketjuun vuonna -17. Sen toisen tulehduksen jälkeen en ole saanut muuta kuin jotakin pienempää vaivaa. Käytän Vi-Sipliniä. En syö mitään siemeniä. Teen marjoista kiisseliä. Yritä purra ruokani hyvin ettei tarttuisi divertikkeliin kiinni. Veden ja Kamomillateen juominen on hyväksi minulle. Lisäksi liikuntaa harrastan. Näillä olen nyt toistaiseksi tullut toimeen tämän n.3 vuotta. Oli muuten kovia kipuja ne tulehdukset,sellaisia ei kenellekkään soisi.

   • Minullakin on muutama divertikuliitti. Hitaasti toimivaan ja helposti tukkeutuvaan ongelmalliseen suolistooni sain kymmenien yrittämieni aineitten ja keinojen jälkeen avun arkisesta
    löysästä kaurapuurosta 3 x päivässä syötynä, 4--5 rkl riittää kerrallaan.

    Keitän minuuttipikapuuroa päivän annoksen kerrallaan,
    se ei ole suuri annos ja se saa olla vellimäistä. Syön sitä aamiaisen yhteydessä,
    päivällä jossain vaiheessa ja illemmalla joskus enemmänkin,
    se on hyvää ja nukuttaakin hyvin.

    Kauran "lima" suojelee suoliston limakalvoja ja tekee se "luistavaksi",
    ei ole enää "tukoksia", vatsa toimii hyvin.

    Vatsani on niin vaikea, että olen kokeillut vuosien varrella suurin piirtein kaiken mitä on myynnissä.
    Paras ja halvin apu onkin kaurapuuro 3 x päivässä.
    Ehkä jollekin riittää kaksikin kertaa.

    Vi-Siblin tukkii mahani kokonaan.

    • Kaura on vanha koettu keino. Muistan lapsuudestani, että vatsakipuiset ja herkkävatsaiset ihmiset käyttivät sitä 1950-luvulla juuri edellä kuvatulla tavalla.

     Toinen vanhan kansan konsti on löysä perunavelli. Perunan tärkkelys muodostaa samalla tavalla suojaavan ”liman” suolen limakalvoille.

     Oma konstini on tehdä Mummon muusista mahdollisimman löysä ja vellimäinen versio. Sen saan sekoittamalla muusijauheeseen tuplasti enemmän lämmintä vettä vedenkeittimestä kuin muusiin.


   • Täällä sama vaiva , ensimmäinen tulehdus ja antibiootit hoitona. Ensi viikolla pitäisi lähteä matkalle. Hieman pelottaa miten ulkomailla selviää tai jos pahenee vielä tästä. Nyt kipu on siedettävän rajoissa, tosin tulehduskipulääkkeiden avulla. Kiitos hyvistä vinkeistä keskustelussa, ravintoon pitää kiinnittää vielä enemmän itse jatkossa huomiota ja kuidun saantiin.

    • Minulla divertikuloosi todettu v.2005, tulehduksia on 2-3 krt vuodessa.
     Olin juuri viikon Turkissa lomalla,vatsa ei reissussa toiminut kolmeen päivään aluksi lainkaan,söin siellä kaikkia ruokia huoletta.Nyt pari päivää reissusta alkoi taas divertikuliitti, CRP 50 ja antibiootti kuuri. En hoksannut ottaa mukaan mitään laksatiivejä reissuun,mutta ehkä seuraavan kerran viisaampi .Ehkä olis pitäny syödä vain puuroa reissussa eikä yhtään kebabbia .😭


    • Anonyymi kirjoitti:

     Minulla divertikuloosi todettu v.2005, tulehduksia on 2-3 krt vuodessa.
     Olin juuri viikon Turkissa lomalla,vatsa ei reissussa toiminut kolmeen päivään aluksi lainkaan,söin siellä kaikkia ruokia huoletta.Nyt pari päivää reissusta alkoi taas divertikuliitti, CRP 50 ja antibiootti kuuri. En hoksannut ottaa mukaan mitään laksatiivejä reissuun,mutta ehkä seuraavan kerran viisaampi .Ehkä olis pitäny syödä vain puuroa reissussa eikä yhtään kebabbia .😭

     Minulla alkoi kovat vatsakivut lokakuussa 2019. CRP yli 300, kuumetta lähes 39. Vatsan tt-kuvaus, jossa todettiin divertikkelit. Osastolle tiputukseen, 8 päivää meni siellä. CRP oli tuona aikana 150-425. Kotiutuessani, crp oli 180 ja jatkoin kahden antibiootin kuuria vielä 10 päivän ajan. Muutaman päivän jälkeen uudelleen sairaalaan kipujen vuoksi. Olen ollut 2,5 kuukautta sairauslomalla ja siitä ajasta 18 päivää osastolla ja saanut yhteensä 7 viikon ajan kahta antibioottia. Suoleen kehittyi kaksi tulehduspesäkettä (8 cm ja 3 cm) ja toinen paise puhkesi, mitään operaatiota ei tarvinnut kuitenkaan tehdä, sillä elimistö itse "peitti" puhkeamisen. Lääkärit vain totesivat joka kerta, että odotellaan ja seurataan. Leikkausta ei tule tehdä, kuin ainoastaan pakon edessä. Ja nythän mulla on sitten tuo leikkaus tulossa parin päivän sisään (avoleikkaus). Uusi vuosi ja toivottavasti on tulossa hyvä sellainen. Tsemppiä kaikille, joilla vastaava sairaus!!!


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    123
    3139
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    100
    3068
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2410
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1558