Satakuntalainen leipä

Hyvän leivän kaipaaja

On kai suomen huonointa keskimäärin, poikkeuksen tekee Ullan pakarin muutamat tuotteet. Joskus muinoin oli myös Sarpin ruislimppu mainio, ei enää. Porin Leipä näköjään pilaa kaiken mihin se taikinaiset näppinsä pistää. Jotenkin huvittavaa on ottaa leipäsarjan nimeksi Viksu varis, ei se nimi leipä tee. "Italialaisravintola" Buccon mestari syöttää ihmisille ranskanleipää ja toivoo nyt että Porin leipä korjaa asian, tekemällä heille nimikkoleipää. Miksi ei Jani Lehtinen leivo itse omaan ravintolaansa leipää, tai joku henkilökunnasta.
Tuskin kiire estää, mikäli olen ruokailijamääriä seurannut. Voisihan hänen tätinsä opastaa, jos ei mestarin omat kyvyt riitä. Käykää Porin leivän ihmiset itäsuomessa ottamassa mallia kuinka oikeata leipää leivotaan. Laitettakoon porkkanat raasteena lautaselle, eikä sotketa niitä leipätaikinaan. Pikku vinkkinä paremman makuiseen leipään voisi olla esimerkiksi hieman lisätty suola , josta luonnollisesti erillinen maininta, etteivät terveysintoilijat pillastu. Suolaton leipä on kuin mastoton purjevene. Leivän hinta on jo sitä luokkaa, että siltä odottaa myös kunnon laatua.

12

1900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaistollo

      Meillä syödään Fazerin puikulaa vuodesta toiseen, paras ruisleipä.
      Ja sitte kun vaihtelua halutaan, niin Pirjon Pakarin kakkoa pöytään!

    • ja tuoretta

      Paistakaa itte leipänne ni saatte joka aamu tuoretta ja just sellast ko haluutte.

      • Leivän kaipaaja

        Ko ei ite ossaa. Parempaa voi silti toivoa ammatti-ihmisiltä. Ookko samaa miältä?


      • ja tuoretta
        Leivän kaipaaja kirjoitti:

        Ko ei ite ossaa. Parempaa voi silti toivoa ammatti-ihmisiltä. Ookko samaa miältä?

        Juup, kyllä oon samaa mieltä, ammattilaiset on kuiteski ain ammattilaisii, sen takii leivonkin aika usein itse, tiedän ainakin mitä saan vaiks oonki vaa amatööri-leipuri. Eikä se ny nii kauhee vaikeet ole ;-)


    • tällekkin

      saralle, sillä tosi asia on että kyllä satakunnanleipä on hiukan suolatonta/mautonta.silti kaikki kunnia leipomo työntekijöille, sillä säännöthän ne heilläkin on tuosta suolan käytöstä, mutta voishan sitä jonkun leipäsen tehdä pikkasen maukkaammaksikin. saako askondin leipää mistään porin liikkeistä.

    • UllanPakarinFani

      Ootteko muualla Suomessa leipää maistaneetkaan? Kyllä varsinkin kakko on Satakunnassa hemmetin hyvää, mun kaverit jotka on muuttaneet pois Porista, hamstraavat porilaista leipää joka kerta mukaan ku täällä käyvät - kun esim Treelta ei näin maukkaita saa.

      • maistettu

        Mun mielestä porilainen leipä on ihan hyvää, mutta niin on Tampereeltakin saatavat leivät. Parasta leipää on kuitenkin mielestäni Lahden seudulla, jossa asustin joitakin vuosia.


      • myöskin

        Kyllä Ullanpakarin pikkulimppu on parasta A-luokkaa, siihen voita päälle (ei mitään ketjurasvoja), niin maussa löytyy. Muutenkin kitinät huonoista leivistä on silkkaa turhaa rutinaa, olkaa onnellisia kun on leipää.


      • Hyvän leivän kaipaaja
        myöskin kirjoitti:

        Kyllä Ullanpakarin pikkulimppu on parasta A-luokkaa, siihen voita päälle (ei mitään ketjurasvoja), niin maussa löytyy. Muutenkin kitinät huonoista leivistä on silkkaa turhaa rutinaa, olkaa onnellisia kun on leipää.

        Tulipahan maistettua "Buccoleipää". Eipä nostattanut tunteita mihinkään suuntaan, samanlaisia leipiä on tusinoittain. Luulin Mestari Lehtisellä olevan paremman leivän ohjeet plakkarissaan annettavaksi ammattileipureille. Ehei poijaat, ei ole tuo herkkuleipää, ei sinne päinkään.
        Joku muukin mainitsi Ullan pakarin tuotteet, ne menevät suvereenisti ohi tästä "ranskanleivästä".
        Muuten, miksi italialaisravintola suosii ranskalaistyylistä leipää? Onhan makaronimaassa erinomaisia leipiä sielläkin ja vehnälaatu jota siellä käytetään on myös suomessa saatavilla. Pidä Jani linjastasi kiinni, älä lipsu, pyydä tätiäsi opettamaan pastamaan limpuntekoa. Mitä tulee noihin Viksu Mustavaris leivonnaisiin, ne sopivat kyllä erinomaisesti lintujen ruoaksi. Ei näillä eväillä Porin matkailu kyllä elpyne, luulisi sen jo matkailuasiamiehenkin käsittävän. Makunystyröitä nimittäin ei ihan tuiki tavallisilla viritelmillä herätellä. Mitä taas tulee paikkakunnalta poismuuttaneisiin, ei ole lainkaan ihme, että he hamstraavat mukaansa Porista lähtiessään täkäläistä leipää, sillä jos on mauttomaan leipään tottunut, on suorastaan shokki maistaa hyvää leipää. Tampereella näitä edustaa mm. Leivon ja Linkosuon "Riävä", joskin kumpikin on valitettavasti aikojen saatossa menettänyt sen huippulaatunsa, joita vanhat mananmajoille jo ehtineet mestarit vaalivat. Nykyisillä leipureilla ei nähtävästi riitä ammattiylpeys. Kovin keposet ovat systeemit Satakunnassa, jos tuollaiset leivät ovat avainasemassa, sääliksi käy. Toisaalta, eipä tuotteita ole muut kehuneetkaan, kuin asianosaiset, jotka ovat suunnittelutiimissä mukana olleet. Niinhän se on, että "kukas sen kissan hännän nostaa, ellei katti itse".
        Hyvää leipää vartoillessa, leivän ystävä.


      • Mutta kun
        myöskin kirjoitti:

        Kyllä Ullanpakarin pikkulimppu on parasta A-luokkaa, siihen voita päälle (ei mitään ketjurasvoja), niin maussa löytyy. Muutenkin kitinät huonoista leivistä on silkkaa turhaa rutinaa, olkaa onnellisia kun on leipää.

        Tuo leipä tuppaa olemaan vähän turhankin kallista, niin että sopisi sen edes maistua joltakin, vai mitä?


    • pökelö

      Heräteostoksena lähti kaupasta mukaan tuota buccoleipää, kun nälkäisenä käväsin ostoksilla. ihan hyvää mielestäni, maistelin jo hieman ja huomenna olis tarkoitus maistella lisää juuston ja viinin kanssa. mutta eikö tuo ole sarpin, pussissa ainaskin lukee niin?
      trattoriassakin on tullut useasti syötyä ja ihan tyytyväinen olen aina ollut.

      • Hyvän leivän kaipaaja

        Omistaa nykyään Sarpin kunniakkaan leipomon ja hävittää samalla Sarpin hyvän nimen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      21
      6484
    2. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      555
      2251
    3. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      147
      1837
    4. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      82
      1214
    5. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      97
      1012
    6. Mitä haluaisit nähdä

      Kaivatullasi päällä?
      Ikävä
      72
      960
    7. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      74
      886
    8. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      10
      823
    9. Kaupunki ostaa Kauppamatin

      Joutuukohan yrittäjät lähteen muualle?
      Haapavesi
      30
      814
    10. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      145
      747
    Aihe