kynsipsori

masentaa...

minulla otettiin eilen ihonäyte jossa testataan onko minulla kynsipsori. lääkäri epäili aluksi Pustulosis palmoplantarista mutta nyt on yhden kynnen alle alkanut tulla nuita inhottavia paiseita tms niin diagnoosi muuttui.
MASENTAA! tiedän että voisi olla vakavammastakin asiasta kyse sillä tähän ei kuole.. mutta kyllä se vaan ahdistaa kun mulla on tämän lisäksi vielä ruusifinni ja tuntuu että kun oon yhden taudin saanu hallintaan ni jo on toinen tulossa!

ahdistaa toosi paljon koska sitä ihottumaa on just vasemman käden nimettömän alla ja oon menossa naimisiin! kynsi heiluu jo aika pahasti, lähteeköhän irti? kasvaako siihen uusi tilalle? auttakaa tyhmää..

4

2250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräs ppp:tä sairastava

      Minulla on diagnosoitu ppp, ja se on iskenyt myös parin kynnen alle sillä seurauksella että yksi kynsi on lähtenyt irti ja 2 muuta irronut n.puoleenväliin. Kamalan näköistähän se on, peukalonkynsi joka minulta irtosi ei meinannut millään kasvaa takaisin ja meni 1,5 vuotta ennenkuin siitä tuli normaalin näköinen. Kynsi on edelleen tosi paksu, samoin nuo kaksi muuta jotka meinasivat irrota.

      Ymmärrän tuon ahdistuksen tosi hyvin. Itselläni on ollut pitkät kauniit rakennekynnet jo monen vuoden ajan mutta jouduin ottamaan ne pois tämän taudin äidyttyä pahaksi. Nyt sitten kynnet ja kädet ovat ihan kamalan näköiset, kuivat, täynnä märkärakkulaista ihottumaa :(((.

      Yritän nyt etsiä sopivaa sisäistä lääkitystä jolla tämä saataisiin edes vähän kuriin. Tuo sinunkin ihottuma voi olla ppp:tä, sillä siihen liittyy joskus myös kynsimuutoksia.

      • lääkäreitä

        Minullakin on ollut diknoosina ppp ja nyt vaan psori. 2 kynttä kymmenestä on enää terveitä. Hirveä
        särky on ollut kynsissä, eivät kuiteenkaan ole
        irronneet. Olen ollut nyt jo pitkään trexan hoidossa, Ihottuma jaloissa alkaa olla jo paremmalla puolella. Polvinivelkin on helpottanut jonkun verran. Lääkäri sanoi vaikuttavan kynsiinkin pitkällä aikavälillä. Näissähän jutuissa tarvitaan kärsivällisyyttä ja vieläkin lisää kärsivällisyyttä.


    • sama ongelma

      Jos yhtään lohduttaa, niin mulla alkoi kyseinen ongelma yli 10 vuotta sitten, mutta silti /edelleen vain kahdessa kynnessä. Kortisoni ja etenkin sinkkitabletit ovat auttaneet jonkin verran. Kynnet olivat tosi hyvässä kunnossa, kunnes taas kerran lähdin matkalle tropiikkiin. Auringon kai pitäisi auttaa, mutta mulla yli 30 c lämpö ja korkea ilmankosteus vaan pahentavat asiaa. Märkäpaiseita alkoi muodostua jo ensimmäisenä aamuna reissussa. Loppureissusta olikin molemmat kynnet lähes kokonaan irronneet.

      Itselläni kynnet on jopa poistettu kerran ihotautilääkärin toimesta. Ovat joka kerta irrottuaan kasvaneet uudelleen, joten siitä ei pitäisi olla huolta. Märkiminen yms. tosin alkaa taas uudelleen juuri kun kynnet ovat saavuttamassa normaalipituuden.

      Olen ravannut niin monella ihotautilääkärillä /-polikliniikalla, että en enää usko ongelman ratkevan pelkän länsimaisen lääketieteen avulla. Menen ensi kuun lopussa lääkärille, joka on myös homeopaatti. Toivon että hän tekee myös hivenainetutkimuksen, ruokavaliosuosituksen yms. Kyseiselle (tuttavan suosittelemalle) lekurille oli vaikea saada aikaa, joten kaipa hän jotain osaa. Kirjoittelen kokemuksestani maaliskuun puolella.

    • Sennuli

      koskaan voidella psorivoidetta kynsille? Iho ja kynnethän ovat samaa sarveisainetta, kynnet vain ovat paksummat. Minun varpaiden kynnet ovat paljon paremmassa kunnossa kun voitelen pelkästään jalkavoiteella samalla kuin jalkanikin kynnet aamuin illoin.
      Täytyisi itsekin kokeilla laittaa Daivonexia tai joatian muuta psorivoidetta kynsiin. Tässä neuvon enkä ole vielä itse kokeillut, mutta tuli vain mieleen kun ihan tavallinen jalkavoidekin on auttanut:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe