kotiviini kuin kiljua

Nimetön

Golden wine-viinipakkauksen ja omien marjojen kanssa olen tehnyt monta kertaa kotiviiniä ja seurannut tarkasti ohjeita.Astiat on puhtaat, viini käy hyvin ja on kauniin väristä mutta se maku...kuin kiljua!Missä hitossa on vika. Äiskä tekee samalla tuotteella ja hänen kotiviininsä ovat erittäin hyviä. En ole löytänyt tähän vastausta mistään.

15

4319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viiniguru

      Kerro kuinka valmistat viinisi.
      Emme voi muuten kertoa/arvata sinulle, missä meni pieleen.

      • Nimetön

        Nyt ei ole sitä valmistuspakkausta näpissä, mutta laitan marjat tai hedelmälohkot 25l käymisastiaan siivilä pussiin, lisään kuuman sokeriliemen päälle muhimaan esim.tunniksi. Otan sitten marjapuddin hetkeksi pois, lisään oikeanlämpöistä vettä astian melkein täyteen, lykkään perään esikäyneen hiivan ja marjapussi perään. Teen kaiken tunnontarkasti ja annettuja ohjeita noudattaen ja viini käy hyvin ja siitä tulee aina kauniin väristä ja kirkasta. pullotan sen aina lasipulloihin, säilytän kellarissa. Aina vaan maistuu kiljulta...vooiko se johtua kaivovedestä? Äityli tekee 500km päässä samoin ohjein lähdeveteen ja aina onnistuu erittäin hyvin. Teemme siis kumpikin tahoillamme Golden Wine pakkauksilla, samalla tavalla jne.Katsooko joku pahalla silmällä minun panostani vai pitääkö mennä äidin luo viinintekoon. kiva kun vastasit, yritän kertoa lisää jos vaan jaksat neuvoa.


      • Viiniguru
        Nimetön kirjoitti:

        Nyt ei ole sitä valmistuspakkausta näpissä, mutta laitan marjat tai hedelmälohkot 25l käymisastiaan siivilä pussiin, lisään kuuman sokeriliemen päälle muhimaan esim.tunniksi. Otan sitten marjapuddin hetkeksi pois, lisään oikeanlämpöistä vettä astian melkein täyteen, lykkään perään esikäyneen hiivan ja marjapussi perään. Teen kaiken tunnontarkasti ja annettuja ohjeita noudattaen ja viini käy hyvin ja siitä tulee aina kauniin väristä ja kirkasta. pullotan sen aina lasipulloihin, säilytän kellarissa. Aina vaan maistuu kiljulta...vooiko se johtua kaivovedestä? Äityli tekee 500km päässä samoin ohjein lähdeveteen ja aina onnistuu erittäin hyvin. Teemme siis kumpikin tahoillamme Golden Wine pakkauksilla, samalla tavalla jne.Katsooko joku pahalla silmällä minun panostani vai pitääkö mennä äidin luo viinintekoon. kiva kun vastasit, yritän kertoa lisää jos vaan jaksat neuvoa.

        Maistoit varmaan viiniäsi, kun aloitit pullottaa sitä? Miltä se maistui silloin? Oliko hyvää vai maistuiko se jo silloin pahalle?

        Jos ei maistunut hyvälle,olisiko viinä pitänyt jälkimakeauttaa?

        Minkä lämpöinen kellarisi on, missä säilytät viinejä? Säilytätkö ne kallellaan?

        Minkä kokoisia korkkeja käytät? Korkkien tulee olla tiiviitä, ettei viini pääse hapettumaan?

        Viinin maku paranee vanhetessaan.

        Osaatko kuvata mitä tarkoittaa, kun viinisi maistuu kiljulta? Miltä se silloin maistuu?


      • shaitan
        Viiniguru kirjoitti:

        Maistoit varmaan viiniäsi, kun aloitit pullottaa sitä? Miltä se maistui silloin? Oliko hyvää vai maistuiko se jo silloin pahalle?

        Jos ei maistunut hyvälle,olisiko viinä pitänyt jälkimakeauttaa?

        Minkä lämpöinen kellarisi on, missä säilytät viinejä? Säilytätkö ne kallellaan?

        Minkä kokoisia korkkeja käytät? Korkkien tulee olla tiiviitä, ettei viini pääse hapettumaan?

        Viinin maku paranee vanhetessaan.

        Osaatko kuvata mitä tarkoittaa, kun viinisi maistuu kiljulta? Miltä se silloin maistuu?

        oon lukenu aika monesta paikkaa että mitä kauemmin antaa viinin vaan olla ni sitä paremman makuiseksi se tulee. eli aluksihan se on ihan kamalaa mutta kun antaa vaan säilyä siel kellaris ni hyvää tulee. toinen kömmähdys kohta voi olla että lapotessa pulloon tulee sakka/hiiva sekoitusta jo voi pilata maun.


      • Kotiviinin ystävä
        Viiniguru kirjoitti:

        Maistoit varmaan viiniäsi, kun aloitit pullottaa sitä? Miltä se maistui silloin? Oliko hyvää vai maistuiko se jo silloin pahalle?

        Jos ei maistunut hyvälle,olisiko viinä pitänyt jälkimakeauttaa?

        Minkä lämpöinen kellarisi on, missä säilytät viinejä? Säilytätkö ne kallellaan?

        Minkä kokoisia korkkeja käytät? Korkkien tulee olla tiiviitä, ettei viini pääse hapettumaan?

        Viinin maku paranee vanhetessaan.

        Osaatko kuvata mitä tarkoittaa, kun viinisi maistuu kiljulta? Miltä se silloin maistuu?

        Omien tuotteiden puhtaus on tärkeä. Lähes kiehuva vesi niiden päälle (sokeria voi olla sulatettuna mukana) ja muhimaan, kuten teetkin. En tunne kyseistä pakkausta, mutta kaipa siinä on bentoniittia, joka vie pohjaan hiivan ja muut "roskat". Varovainen lappoaminen riittävän usein tehtynä, ettei pohjasakkaa pääse mukaan. Puhtaat pullot. Maun tarkistaminen. Jos ominaispainomittari näyttää 0:aa tai vähän sen yli tai ali, laitan hedelmäsokeria vähintään puoli kiloa pytylliseen viiniä. Maistamalla saa sopivan makuisen viinin. 2-3 kk:n kuluttua sitten vasta aletaan juomaan...


      • Ekakertalainen
        Nimetön kirjoitti:

        Nyt ei ole sitä valmistuspakkausta näpissä, mutta laitan marjat tai hedelmälohkot 25l käymisastiaan siivilä pussiin, lisään kuuman sokeriliemen päälle muhimaan esim.tunniksi. Otan sitten marjapuddin hetkeksi pois, lisään oikeanlämpöistä vettä astian melkein täyteen, lykkään perään esikäyneen hiivan ja marjapussi perään. Teen kaiken tunnontarkasti ja annettuja ohjeita noudattaen ja viini käy hyvin ja siitä tulee aina kauniin väristä ja kirkasta. pullotan sen aina lasipulloihin, säilytän kellarissa. Aina vaan maistuu kiljulta...vooiko se johtua kaivovedestä? Äityli tekee 500km päässä samoin ohjein lähdeveteen ja aina onnistuu erittäin hyvin. Teemme siis kumpikin tahoillamme Golden Wine pakkauksilla, samalla tavalla jne.Katsooko joku pahalla silmällä minun panostani vai pitääkö mennä äidin luo viinintekoon. kiva kun vastasit, yritän kertoa lisää jos vaan jaksat neuvoa.

        tehin just niinku viinipakan ohjeissa sanottiin ja pirun hyvää viiniä tuli.. käytätkö mitä marjoja/hedelmiä viinissä? itse laitoin päärynöitä, omenoita ja raparperia ja tuli hyvää..


      • Anonyymi
        shaitan kirjoitti:

        oon lukenu aika monesta paikkaa että mitä kauemmin antaa viinin vaan olla ni sitä paremman makuiseksi se tulee. eli aluksihan se on ihan kamalaa mutta kun antaa vaan säilyä siel kellaris ni hyvää tulee. toinen kömmähdys kohta voi olla että lapotessa pulloon tulee sakka/hiiva sekoitusta jo voi pilata maun.

        kotiviinejä ei pidä varastoida oikein vuottakaan , paras olisi käyttää 3-9kk ikäisenä. niissä kun ei ole säilöntä aineita ja tekniikka muutenkin on aina keskinkertaista puhtauden suhteen. viinin valmistukseen tarvitaan aina 2 kannellista käymisastiaa. kirkastusvaiheessa lapotaan astiasta toiseen muutaman päivä välein 2-3 kertaan niin että sakkaa pohjalla ei enää ole. joka lappokerralla viiniä jätetään astian pohjalle sakkoineen 1-2 cm. astian kallistus lapon loppuvaiheessa pienentää hävikkiä, kirkastumassa olevaa astiaa ei saa heilutella. sakkaa ei pullotukseen saa tulla.


    • kannatta käyttää

      valmispakkauksia.
      Eikä kannata ostaa sitä halvinta, esim. IDEAL on hyvä vaihtoehto.

      Jos tekee omista marjoista epäonnistumisen mahdollisuus moninkertainen.

      • Viiniguru

        Minä olen tehnyt lähes joka kerta omista marjoista, enkä ole epäonnistunut kertaakaan.


      • onnistuu
        Viiniguru kirjoitti:

        Minä olen tehnyt lähes joka kerta omista marjoista, enkä ole epäonnistunut kertaakaan.

        jos on guru :)

        Mutta etkö myönnä että aloittelijan kannattaa tehdä ensimmäiset kokeilut valmispakkausella.


      • Viiniguru
        onnistuu kirjoitti:

        jos on guru :)

        Mutta etkö myönnä että aloittelijan kannattaa tehdä ensimmäiset kokeilut valmispakkausella.

        No tuo Viiniguru on vain nimimerkki.
        Olen valmistanut noin 15 satsia viiniä.
        En tiedä antaako se aihetta nimimerkilleni, päättäköön jokainen itse, se kuulosti hyvälle.

        Olen tehnyt alusta asti viinini omista marjoista, enkä kyllä ole kertaakaan valmistanut kokonaan valmispakkauksista viiniäni, joten enpä osaa tuohon vastata. Ei marjoista valmistaminen ole vaikeeta.


      • Anonyymi

        mulla on ollut jatkuvia ongelmia saada viinitalo melkon viinit käymään loppuun saakka. sama juttu viini pakkauksilla ja omista marjoista tehtynä. ohjeita ei voi tarkempaan noudattaa ja lämpötila on 25C.joskus on pitänyt ostaa jopa 3 hiivaa ennenkuin on saanut ominaispainon alle viiden. aikoinaan kaupungissa oli kotiviinien erikoisliike joka möi ulkomailta tuotuja pakkauksia. niillä prosessi meni aina loppuun ja kirkastus aineetkin toimi paremmin.täytyy alkaa etsimään ja kokeilemaan ulkomaisia valmistajia.


    • Apina_kakkaa

      Mina osti mersu ja se parempi kui sinu haju viini

      • tutkin.apinankakkaa

        Kotiviinin ja kiljun ero on kuin veteen piirretty hiiva.


    • Anonyymi

      Minulla pääsi juuri enne jälki makeutusta sakka sekoamaan veteen. Mitä nyt teen laitanko uuden kirkasteen vai odotanko että aine kirkastuu uudelleen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      132
      3013
    2. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      7
      1467
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      220
      1326
    4. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      70
      1191
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1151
    6. 37
      1021
    7. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      1012
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      133
      957
    9. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      954
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      36
      877
    Aihe