KASVATTAJIEN MAINE

MENNYT!!!

Tulevana kasvattajana minua surettaa ja inhottaa suuresti että taas on tullut ilmi uusi eläinrääkkäystapaus. Tässä tapauksessa on kyseessä Suomen suurin brassikasvattaja. On täysin käsittämätöntä kuinka kukaan voi pitää koiriaan huonosti. Ilmeisesti rahanahneus tappaa ihmisten inhimillisyyden!

Nyt on pienellä aikaa tullut ilmi niin monta rääkkäystapausta, joissa tekijöinä ovat kasvattajat, että tämä on mielestäni mustannut kaikkien kasvattajien maineen lopullisesti. Snautserikasvattaja, dogo argentinokasvattaja ja nyt vielä brassikasvattaja Ypäjältä... Lieneekö taistelukoirakasvattajien moraali tarttuvaa?

Ja kaikista eniten surettaa se että tämä on vain jäävuoren huippu. Kukaan ei tiedä kuinka paljon tälläkin hetkellä on kasvattajia jotka pitävät koiriaan ala-arvoisissa oloissa huonolla hoidolla. Mutta se on aivan varmaa että heitä on PALJON. Sillä lain koura tavoittaa vain murto-osan.

Ainoa mikä auttaisi karsimaan rääkkääjät ja huonot kasvattajat pois, olisi sanktioiden koventaminen tuntuvasti. Helpommin elin-ikäisiä eläintenpitokieltoja, erottaminen Kennelliitosta ja rotuyhdistyksestä, näyttely- ja rekisteröintikielto jne... Kasvattaja ei voi edes mitenkään vedota tietämättömyyteensä sillä "ammattilaisena" hänellä täytyy olla tiedossa hyvän eläintenpidon säännöt.

Peräänkuulutan myös ostajien vastuuta. Jokainen ihminen on varmaan jossain vaiheessa lukenut tai kuullut, millaisissa oloissa eläimiä tulee kasvattaa. Miksi siis ihmiset ostavat pentuja epäilyttävistä oloista? Jos minä kävisin katsomassa pentuja jossain ja vähääkään epäilisin eläinten huonoa pitoa, jättäisin ostamatta ja tekisin ilmoituksen eläinsuojeluyhdistykselle. Kuntien eläinlääkäreille ilmoitusta on turha tehdä sillä osa heistä on näköjään mukana epäinhimillisessä toiminnassa...

Huonon kohtelun kohteeksi joutuneet koirat säälittävät suuresti. Kun omat koirani istuvat sylissäni ja katsovat minua silmät suurina ja kosteat kuonot väristen, tulee väkisinkin mieleen ne sadat tai tuhannet koirat jotka tälläkin hetkellä värisevät kylmästä tai pelosta likaisissa oloissaan jossain päin Suomea...

Pedoista suurin ja julmin on ihminen.

10

715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tanskuliini

      kyseisestä asiasta tehty mitään andressia? tai siis kasvattajista ylipäätänsä. Jos tuomiot olisivat suurempia tämä loppuisi nopeammin.

    • jalostustietojärjestelmästä

      brassikasvattajan "meriittejä"! 212 pentua tällä vuosituhannella. Jos lasketaan vaikka 1000e/ pentu, tekee 212 000 euroa eli noin 30 000 e/vuosi... Mihin nuo rahat on käytetty? Ei ainakaan koirien elinolojen parantamiseen. Ja valtavat sukusiitosprosentit...

      • käyttää siitokseen

        sukulaisia eli omia koiria, ei tarvitse maksaa astutus- ym. maksuja! Voitot sen kun kasvaa...


    • kuvia sieltä

      brassikennelistä A-studiossa! Koiria pienissä häkeissä jossa ei mitään virikkeitä... Yksi koira teljettynä vetoisen tallin lattialle pieneen boxiin jossa vain muutama heinä pehmusteena, yhdessä häkissä emo joka yritti lämmittää pienta pentuaan kietoutumalla tämän ympärille... Elinikäinen eläintenpitokielto tuollaisille ihmisille!!!!!

      • on kaiken

        lisäksi saanut Vuolasvirta palkinnon 2006! Eikö kukaan tosiaankaan käy tarkastamassa koirien oloja ennen kuin mitään meriittejä myönnetään???!!! Uskomatonta!!!


      • parsoneita
        on kaiken kirjoitti:

        lisäksi saanut Vuolasvirta palkinnon 2006! Eikö kukaan tosiaankaan käy tarkastamassa koirien oloja ennen kuin mitään meriittejä myönnetään???!!! Uskomatonta!!!

        ja kääpiösnautsereita...


    • Ihan asiaa kirjoitit,ja olen samaa mieltä.

      Sen verran vaan sanoisin,että ei kuitenkaan pidä leimata kaikkia kasvattajia samaan nippuun.Kun joka asiassa,myös koirien kasvavatuksessa on ne mätäpaiseet,jotka sitten pilaavat niiden kunnolliston enemmistönkin mainetta.
      Mutta kuten sanoit,ostajilla on vastuunsa.
      Jos ostajat olisivat kaikki tarkkoja,mistä olosuhteista ja millaiselta kasvattajalta koiransa ostaa,niin EI olisi huonoja kasvattajiakaan.Koska nehän toimivat ostajien voimalla.
      Siksi minun mielestäni kun puhutaan rahanahneista,huonoista kasvattajista,niin yhtä syyllinen on se ostajapuoli,joka heidän toimintaansa tulee.
      Eli ostajat on tärkein linkki.

      Enkä minä myöskään panisi pahitteeksi,että kenneltoiminta olisi valvotumpaa,ja sanktiot suurempia eläinten huonossa pidossa,myös Kennelliiton puuttumana.

      • maine vaakalaudalla

        kun yhä enemmän ja enemmän rääkätään koiria! Ja kyllä kasvattaja on se, joka on vastuussa koiriensa oloista, eikä ostaja!!! Kenneleitä syntyy kuin sieniä sateella koska vaatimukset kennelin perustamiseen ja pitoon ovat liian lepsut eikä kukaan valvo mitään!


      • maine vaakalaudalla kirjoitti:

        kun yhä enemmän ja enemmän rääkätään koiria! Ja kyllä kasvattaja on se, joka on vastuussa koiriensa oloista, eikä ostaja!!! Kenneleitä syntyy kuin sieniä sateella koska vaatimukset kennelin perustamiseen ja pitoon ovat liian lepsut eikä kukaan valvo mitään!

        On,on,siitähän tässä on puhuttukkin.
        Mutta kuten sanoin,ei pidä yleistää kasvattajia,kun niitä huonoja on osa.

        Ja mielestäni kuitenkin ostaja,joka ostaa koiransa huonoista olosuhteista on aivan yhtä syyllinen,saati jättää tekemättä ilmoituksen,jos on nähnyt koiria huonosti pidettävän.
        Eli vastuu on ostajalla myös siinä muodossa,mitä toimintaa kannattaa.Ja se mistä ostaa,on kyseisen ihmisen toiminnan kannattamista,niin rahallisesti kuin moraalisesti ;)


    • kommentteja!

      Taitaa olla samanlaisia enemmänkin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe