combobox

hmmm..

vaikee selittää mut meneekö tää ihan oikein:

if combobox1.itemindex=0 then
begin
image1.Visible:=true;
image2.Visible:=false;
image3.Visible:=false;
if combobox1.ItemIndex=1 then
begin
image1.Visible:=false;
image2.Visible:=true;
image3.Visible:=false;
if combobox1.itemindex=2 then
begin
image1.Visible:=false;
image2.Visible:=false;
image3.Visible:=true;


Eli tarkotus olis saada tuosta comboboxien valikoista valittua kuva mutta ku painan ensin ykkos vaihtoehtoa joka siis olettamukseni mukaan on itemindex=0, se kyllä toimii, mutta kun painan sitä kakkos vaihtoehtoo eli itemindex=1 niin ykkös vaihtoehto jää päälle eikä kakkos vaihtoehto tule ollenkaan näkyviin. Ja sama kolmannessa vaihtoehdossa. Eka jää päälle... Noiden kuvien visible on laitettu falseksi..

12

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vieläjotain

      Vielä vähä lisäystä: Ton combobox1:sen Ominaisuuksissa Items kohdassa on lueteltu noi valikoiden nimet eli tällälailla ne on siellä

      Kuva
      Toinen kuva
      Kolmas kuva

      Pitäskö tohon viel jotain laittaA?

      • ----------------

        Eli kokeilin sitä Lazaruksessa ja laitoin tuon koodin vähän täydennettyinä ComboBox:n onChange tapahtumaan (Tuplaklikkaus komponenttimuokkaimessa tapahtumat-välilehdellä tekee tuon tapahtuman rungon ja täydennettynä se on tälläinen:)


        procedure TForm1.ComboBox1Change(Sender: TObject);
        begin
           if combobox1.itemindex=0 then
              begin
                 image1.Visible:=true;
                 image2.Visible:=false;
                 image3.Visible:=false;
              end;
           if combobox1.ItemIndex=1 then
              begin
                 image1.Visible:=false;
                 image2.Visible:=true;
                 image3.Visible:=false;
              end;
           if combobox1.itemindex=2 then
              begin
                 image1.Visible:=false;
                 image2.Visible:=false;
                 image3.Visible:=true;
              end;
        end;


    • ...

      if combobox1.itemindex=0 then
      begin
      image1.Visible:=true;
      image2.Visible:=false;
      image3.Visible:=false; END ELSE
      if combobox1.ItemIndex=1 then
      jne

      tai case combobox1.itemindex of

      0:jne


      end;

      • kuinkakas

        Eli selitän tämän mun ohjelman jotenkin. Eli tarkoitus olisi tehdä ohjelma joka laskee pinta-alan. Kappale jonka pinta-ala lasketaan valitaan comboboxista. Eli jos otan cb:n valinnan 1 ruutuun ilmestyy kuva jossa on neliö. Vieressä on teksti kentät (2) joihin kirjoitaan luvut ja LASKE panikkeella ohjelma laskee pinta-alan teksti kenttään 3. Eli nyt laske painikkeessani on tälläinen ohjelma kirjoitettuna :

        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a*b;
        edit3.Text:=floattostr(s);

        Nyt pitäs löytää keino, miten vaihdan tuon s:a*b :n s:a*b/2 :ksi samalla kun painan comboboxin valintaa 2.


        Ohjelman alussa olen esitellyt muuttujat

        var
        Form1: TForm1;
        s,a,b:real;


      • Tälläistäkö ratkaisua haet
        kuinkakas kirjoitti:

        Eli selitän tämän mun ohjelman jotenkin. Eli tarkoitus olisi tehdä ohjelma joka laskee pinta-alan. Kappale jonka pinta-ala lasketaan valitaan comboboxista. Eli jos otan cb:n valinnan 1 ruutuun ilmestyy kuva jossa on neliö. Vieressä on teksti kentät (2) joihin kirjoitaan luvut ja LASKE panikkeella ohjelma laskee pinta-alan teksti kenttään 3. Eli nyt laske painikkeessani on tälläinen ohjelma kirjoitettuna :

        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a*b;
        edit3.Text:=floattostr(s);

        Nyt pitäs löytää keino, miten vaihdan tuon s:a*b :n s:a*b/2 :ksi samalla kun painan comboboxin valintaa 2.


        Ohjelman alussa olen esitellyt muuttujat

        var
        Form1: TForm1;
        s,a,b:real;

        Tälläistäkö ratkaisua haet

        procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
        var a, b, ala :real;
        begin
           a := StrToFloat( Edit1.Text );
           b := StrToFloat( Edit2.Text );
           case ComboBox1.ItemIndex of
              0 : ala := a * b;
              1 : ala := ( a * b ) / 2;
              else ala := 0;
           end;
           Edit3.Text := FloatToStr( ala );
        end;


    • vihjeitä

      Opettele käyttämään paikallisia muuttujia.

      Eli aliohjelmiin ja funktioihin voi lisätä
      niiden esittelyn jälkeen paikallisten muuttujien esittely

      Tyyliin

      procedure x;
      var r:real;
      begin
      ...
      end;

    • vihjeitä

      Voit lisätä luokkaan (tässä tapauksessa luokka on TForm1) omia metodeita eli aliohjelmia. Luokan aliohjelma esitellään esim. sen Private osassa ja sen toteutus on sitten jäljenpänä (implementation osassa) lisättynä luokan nimellä.

      type
      TForm1 = class(TForm)
      ...
      private
      procedure laske;


      ...
      implementation
      ...

      procedure TForm1.laske;
      var ...
      begin
      ...
      end;



      Voit testata tuolla laske aliohjelmassa mikä ItemIndex on ComboBoxissa valittuna. Aliohjelmaa laske kutsut sitten niissä tapahtumissa missä
      haluat laskemisen tapahtuvan.

      • Delphikoodari..

        Olioita voi upottaa esim. tähän mainittuun TComboBox-komponenttiin.

        var
        munOlio: TOmaLuokka;
        begin
        munOlio := TOmaLuokka.Create();

        cbxMunComboBox.Items.AddObject( munOlio.Otsikko, TObject( munOlio ));
        end;

        // ja pomimalla se sitten sieltä..
        var
        munOlio: TOmaLuokka;
        begin
        index := cbxMunComboBox.ItemIndex;

        munOlio := TOmaLuokka(cbxMunComboBox.Items.Object[index]);

        if Assigned( munOlio ) then
        begin
        munOlio.Terve();
        end;

        end;

        // jne.. kätevää :)




        end;


      • onnistuukos
        Delphikoodari.. kirjoitti:

        Olioita voi upottaa esim. tähän mainittuun TComboBox-komponenttiin.

        var
        munOlio: TOmaLuokka;
        begin
        munOlio := TOmaLuokka.Create();

        cbxMunComboBox.Items.AddObject( munOlio.Otsikko, TObject( munOlio ));
        end;

        // ja pomimalla se sitten sieltä..
        var
        munOlio: TOmaLuokka;
        begin
        index := cbxMunComboBox.ItemIndex;

        munOlio := TOmaLuokka(cbxMunComboBox.Items.Object[index]);

        if Assigned( munOlio ) then
        begin
        munOlio.Terve();
        end;

        end;

        // jne.. kätevää :)




        end;

        Entäs onnistusko sillälailla, että jos kirjoittaisin
        tuohon painonappiin ::

        procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
        begin
        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a b;
        edit4.Text:=floattostr(s);

        if combobox1.itemindex=1 then
        begin
        s:=a*b;
        end;


      • Delphikoodari..
        onnistuukos kirjoitti:

        Entäs onnistusko sillälailla, että jos kirjoittaisin
        tuohon painonappiin ::

        procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
        begin
        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a b;
        edit4.Text:=floattostr(s);

        if combobox1.itemindex=1 then
        begin
        s:=a*b;
        end;

        En tajua mikä on logiikka tuossa esimerkissä?

        Eli kun painat nappia s := a b, jonka tulos näytetään ja jos jossakin pudotusvalikossa on toinen itemi valittuna s onkin a*b ??

        Tokihan tuo onnistuu, mikäs siinä.


      • combobox
        Delphikoodari.. kirjoitti:

        En tajua mikä on logiikka tuossa esimerkissä?

        Eli kun painat nappia s := a b, jonka tulos näytetään ja jos jossakin pudotusvalikossa on toinen itemi valittuna s onkin a*b ??

        Tokihan tuo onnistuu, mikäs siinä.

        Siis kun valitsen combobxin vaihto ehdon 1(0) LASKE painike laskee

        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a b;
        edit3.Text:=floattostr(s);

        Kun valitsen comboboxin vaihtoehdon 2(1) niin LASKE panikse laskisikin

        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a*b;
        edit4.Text:=floattostr(s);

        jne..

        Eli miten tuo onnistuisi yksinkertaisimmalla tavalla?


      • korjaus231
        combobox kirjoitti:

        Siis kun valitsen combobxin vaihto ehdon 1(0) LASKE painike laskee

        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a b;
        edit3.Text:=floattostr(s);

        Kun valitsen comboboxin vaihtoehdon 2(1) niin LASKE panikse laskisikin

        a:=strtofloat(edit1.text);
        b:=strtofloat(edit2.Text);
        s:=a*b;
        edit4.Text:=floattostr(s);

        jne..

        Eli miten tuo onnistuisi yksinkertaisimmalla tavalla?

        Toi vaihtoehto 2(1) niin ei tietenkään tulisi edit4:ään niin kuin siinä lukee vaan edelleen edit3.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2567
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      178
      1541
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1383
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      108
      1299
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1197
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1122
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      41
      1098
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1077
    9. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1075
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      73
      986
    Aihe