graffitipuisto/skeittipaikka

Tällaiselle kysyntää?

Monis kaupungeis nuoret ja vähän vanhemmatkin kaipaavat usein laillisia graffitiseiniä joihin harjoitella graffitien tekoa. Kaikkihan me tiedämme, että maalit maksavat.

No niin, ihmiset ostavat maalit joka tapauksessa jostain. Eikö olisi hyvä idea perustaa graffitipuisto, johon maksua vastaan saa maalata oman graffitinsa ja hinta sisältää maalit.
Graffiteja säilytettäisiin noin vuosi, kunnes sen päälle voi taas jokin tehdä uuden maalauksen.

Tietenkin alkuun, kun seinät ovat tyhjät, saavat graffitit olla ehkä pidempäänkin. Mahdollisuuksien mukaan aluetta voisi kasvattaa niin, että rakennettais aina uusia rakennelmia, joihin voisi maalata graffiteja. Käytännössä alueen voisi yhdistää skeittipuiston kanssa. Eli aina, kun tulee uusia ramppeja yms, tulee uutta pintaa, joihin saa maksua vastaan toteuttaa itseään. Ja lisämaksusta myös pienimuotoisia graffitimaalauskursseja.

Alueelle voisi varata oikein ison alueen, sellaisen, että se on niin iso, että vetää isommaltakin alueelta Suomea ihmisiä sinne. Jos konsepti toimii, vastaavia voisi kokeilla myös muuallapäin Suomea.

Ensimmäiseksi alueeksi tälle uudelle skeittipuistolle olen kaavaillut Tampereen aluetta. Vaihtoehtoisena se voitaisiin toteuttaa myös pääkaupunkiseudulla.
Jos konsepti osoittautuu hyväksi ja toimivaksi, vastaavanlaisen graffiti/skeittipuiston voisi toteuttaa myös Pohjois-Suomeen, esimerkiksi Ouluun, tai jopa Tornioon.

Skeittauskin olisi maksullista, mutta kuka tahansa maksaisi pienen maksun, että pääsisi skeittaajien paratiisiin. Puistossa olisi runsaasti erilaisia hyppyreitä, reilejä, pokseja yms. Ei mitään vanerihässäköitä, vaan ihan betonia, terästä ja asfalttia yms.
Siellä täällä skeittipuistoa voisi olla pieniä kioskeja, joista ostaa vaikka jäätelöä.
Jos ei omista lautaa, voisi myös vuokrata sellaisen, että pääsee alkuun.

7

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onko se kannattavaa

      Ensinnä, maa-alueetkin maksavat rahaa, samoin betoni/rauta rakenteet, myöskään vaneri ei ole läheskään ilmaista. Seinät johon grafiitit tulee, pitää rakentaa jostain, ja taas maksaa. Seuraava kysymys: miksi mahdolliset asiakkaat tulisivat tekemään grafiitteja tai skeittaamaan sinun maksulliseen puistoosi? Ne jotka grafiitteja ovat tehneet tekevät ne tulevaisuudessakin minne on taloudellisinta. Et pysty myymään maaleja ja pääsyoikeutta niin edulliseen hintaan, että kilpailisit vain maaleja myyvän lähteen kanssa. Kustannuksia tulee välttämättä enempi..

    • jutyuiu

      aattelitko että sun puistossa käytäs harjoittelemassa graffitien tekoa maksusta ja sitten kun se osattaisi, niin ilmatteks maalattais ratapihoilla junanvaunut ja kaikki alikulkukäytävät. kuullostaa aika hyvältä.
      Talvella sitten kolan työntämistä maksua vastaan ja vessan hinnat tosi korkeiksi, että pärjää kesän vessamaksuilla talven yli jos tulee pitkä talvi.
      Tuumasta toimeen vaan.

      • äikkämaikka

        ei kuullostaa vaan kuulostaa.

        Lounaissuomalaisiin tuntuu tarttuneen kuullostamisen tauti, mutta toivon, että myös Suomen pimeän keskiajan syntysijoille jonain päivinä aurinko paistaa :). Opitaan se teilläkin, jos on kerran meilläkin "perille mennyt".

        ÖPÖ


    • joo....

      Sun ajatus voisi toimiakin. Kalleinta siinä on kuitenkin maan osto sekä ramppien rakentaminen. Niiden rahojen saaminen takaisin pieniä käyttömaksuja vastaan on 100 vuoden projekti.

      Jos pääsisit yhteistyöhön jonkun jo olemassa olevan skeittipuiston kanssa, homma voisi alkaakin toimia. Ajatukseni on, ettet omistaisi maata etkä niitä ramppeja tai seiniä, mihin graffitit tehtäisiin, vaan pyörittäisit toimintaa niiden ympärillä. Ei hajuakaan, olisiko jokin kaupunki kiinnostunut tällaisesta "yhteistyöstä" (tietääkseni ainakin Hngin kaupungilla on skeittipuisto nuorisolle). Se hyöty siitä olisi kaupungille, että joku pitäisi paikasta huolta ja tarjoaisi porukalle muutakin tekemistä kuin skeittailun. Ja voisi toivoa, että se pitäisi talojen ja ratapihojen suttaajat poissa suttaamisesta. Mutta en tiedä, noissa kaupunkien paikoissa on juuri se idea, että skeittailu siellä on ilmaista.

      Raha on aina ongelma kun sitä on liian vähän. Sun kohderyhmääsi olisi juuri sen ikäinen porukka, jolla ei omaa rahaa liiemmin ole. Entäs talvet? Voiko silloin skeitata tai tehdä ulkona graffiteja? Pelkällä kesätoiminnalla tuo ei mitenkään voisi elättää ketään.

      En kuitenkaan suoralta kädeltä dissaisi ajatustasi. Sun pitäisi vain löytää yhteistyökumppanit, joille sun työpanoksesta olisi hyötyä.

    • vois yhdistää

      useimmat nykyiset graffitit on sen tasoisia et ois parempi et ne ois tehty purutehtaalle menevälle jätepuulle

      ehtishän siinä ku lauta kaatuu niin aina vetästä jonku viivan seinään

      ehdottomasti paras paikka puistolle ois lähellä kaatopaikkaa

    • Anonyymi

      Käy vain ostamassa maaleja MAKE YOUR MARK kaupasta ja harjoittele laillisille seinille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe