Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Clostridium Difficilen sairastaneet pinoon

Montako meitä oikein on?

Elikkäs tehdään oikein pino kun tuntuu että meitä on vaikka kuinka monta ja lääkäreiden mukaan on niiin harvinainen. Eli yksi ilmoittautuu tässä, viime vuonna sairastin uusivan CD:n, nyt toivottavasti jo toipunut.

8

2335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö2828

      viime vuoden lopulla alkoi, ja uusi kolmesti, nyt kolmatta kuuria syön trikozolia, viikon kestää kuuri ja sitten vasta tietää miten käy taas..

      moniko on syönyt normaalisti kuurien aikana, vai onko tärkeää tehdä ruokaremontti?

    • fat-butterfly

      Heippa, kohtalotoverini!

      Minulla tuli cd ensimmäisen kerran marraskuun loppupuolella. Olin 10 päivää osastolla ja 30 l annettiin perusnesteitä, sekä muita lääkkeitä suoneen. Sain trikozol / flagyl - kuurin osastolla ja ripuli ei hellittänyt. Nestetasapaino oli saavutettu. Se rauhoittui sitten muutamaksi päiväksi 5 vrk ab - kuurin loppumisesta ja sitten alkoi uudelleen. Yritin saada aikaa tk: hon turhaan. Viimein sain uuden ab - kuurin. Taas se kesti sen 10 päivää, muutaman päivän kuluttua kuume nousi ja ripuli pahentui. Ja ensiapuun, josta osastolle ja taas tippaan. Siellä aloitettiin Flagyl, joka lopetettiin 4 vrk kuluttua, kun ulostenäyte oli negatiivinen. Tippa loppui. 10.1 alkoi tyhjennys ColonSterilillä kolonoskopiaa varten. 5 litraa oli minimi, 7 jopa puhuivat, mutta kroppa puuttui peliin 4. litran jälkeen. Ja taas kuivuin, lääkäri luonnehti sitä rajuksi. Uudelleen tippaan ja sitten kolonoon. Siellä näkyi runsaasti cd: tä ja suolisto oli vasemmalta ärtynyt ja tulehtunut. Alkoi taas flagyl - kuuri, joka loppuu huomenna. Ei ole auttanut sitten mitään! Ripulia on edelleen, vatsakramppeja samaten ja kovat kivut. Lääkäri on torstaina kolonon vastauksista.

      Olen uupunut tähän ripuliin. Se vie voimat totaalisesti ja tuntuu, että tämä on loputon oravanpyörä antibioottikuureineen.

      Maitohappobakteereita olen käyttänyt säännöllisesti. Nyt sain Precosa - hiivavalmisteen, joka on tainnut vain pahentaa ripulia ja se pierettää karseesti!

      En tiedä, olisiko parempi nauttia ravinto sitten esim. Allevo - tai Nutrilett - valmisteen muodossa? Joskohan siitä imeytyis paremmin ne vitamiinit ja sellaiset...

      Käytän kyllä mm. gefilus - piimää, asidofilus - jugurttia jne.

      Kuinka monta kertaa se uusi? Millä se helpottui?

      Voimat on pois. Hyvää vointia Sinulle ja kaikille cd: täkin sairastaville!

      Ystävällisin terveisin Fat-Butterfly

    • Päivitä myös lääkärisi tied...

      Käykääpä lukemassa ensin nämä kokemukset:
      http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000000202&posting=22000000028126224
      Oivallista päivitettyä lisätietoa Clostridium difficile -potilaalle löytyy osoitteesta:
      http://www.tyoterveyskirjasto.fi/tyoterveyskirjasto/tk.koti?p_haku=pentti huovinen&p_artikkeli=dlk00806
      eli tässä teksti:
      Clostridium difficile -bakteerin aiheuttama ripuli (antibioottiripuli)
      Lääkärikirja Duodecim
      19.12.2007
      Pentti Huovinen, kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri

      * Oireet
      * Hoito
      * Ehkäisy

      Clostridium difficile -bakteeri on yleinen antibioottiripulin aiheuttaja. Bakteeri aiheuttaa epidemioita sairaaloissa, joissa potilaat ovat huonokuntoisia ja saavat usein antibioottihoitoja.

      C.difficile kuuluu suoliston bakteeristoon. Sitä löydetään suurella osalla vastasyntyneistä mutta terveiltä aikuisilta enää muutamalta prosentilta. Valtaosalla ihmisistä bakteeri ei aiheuta ongelmia.

      Bakteeri tuottaa itiöitä, minkä takia se säilyy pitkiä aikoja vuodevaatteissa, pinnoilla ja lattialla. Itiöt avautuvat elimistöön päästessään, ja bakteeri alkaa uudelleen lisääntyä sille suotuisissa elinolosuhteissa.

      Eräät C.difficile -kannat tuottavat myrkkyjä (toksiineja), jotka aiheuttavat ripulia ja paksusuolen tulehduksen eli koliitin. Koliitin vaikea muoto on pseudomembranoottinen koliitti (PMC), joka on henkeä uhkaava tauti.
      Oireet

      C.difficilen aiheuttama ripuli voi alkaa antibioottihoidon aikana, mutta vielä päiviä sen jälkeenkin. Tavallisimmin ripulia edeltää kefalosporiini- tai fluorokinoloniryhmän antibiootti tai klindamysiini.

      Tyypilliset antibioottiripulin oireet ovat pahanhajuinen vesiripuli, johon liittyy vatsakipuja ja -arkuutta, kouristuksia tai kuumeilua. Ripuli voi alkaa hoidon aikana tai jopa muutamia viikkoja lääkityksen lopettamisen jälkeen. Vaikeammissa tapauksissa ripuli voi olla veristä.

      C.difficilen aiheuttama ripuli tunnistetaan osoittamalla toksiineja tuottava C.difficile-bakteeri ulostenäytteestä. Jos lääkäri epäilee tautia, hän pyytää laboratoriosta antibioottiripulin selvittämiseksi tarkoitettua ulosteviljelyä tai suoraan C. difficile -viljelyä ja toksiinin osoitusta.

      Pseudomembranoottisen koliitin toteamisessa tarvitaan perä- tai paksusuolen tähystys. Tähystyksessä nähdään suolen seinämässä valkean kellertäviä plakkeja, jotka voivat sulautua yhtenäisiksi katteiksi eli pseudomembraaneiksi.
      Hoito

      C. difficilen aiheuttaman ripulin hoito tulisi aloittaa mahdollisimman pian. Ensimmäinen toimenpide on lopettaa mahdollisesti käytössä oleva antibioottihoito. Nestehoito aloitetaan tarvittaessa. C.difficile on herkkä metronidatsoli- ja vankomysiiniantibiooteille, joita molempia käytetään antibioottiripulin hoidossa.

      Suun kautta annettava suoliston mikrobikorvaushoito (bakteerivalmisteet) ei ole täyttänyt sille asetettuja toiveita. Maitohappobakteerit (probiootit) eivät ole riittävän tehokkaita C. difficilen syrjäyttämisessä suolistosta. Parhaat tulokset on saatu Saccharomyces boulardii -hiivavalmisteella.

      Ulosteen siirtoa lähisukulaiselta on käytetty hoitona Suomessakin. Pieni määrä ulostetta sekoitetaan fysiologiseen keittosuolaliuokseen ja ruiskutetaan paksusuolen alkupäähän paksusuolitähystimen kautta. Tämä hoito ei kuitenkaan ole vielä vakiintunut, ja sitä ovat toteuttaneet vasta muutamat suolistosairauksiin perehtyneet sisätautilääkärit ja kirurgit.

      Sairaaloissa C.difficile -ripulia sairastavat potilaat hoidetaan omassa huoneessa tartuntojen estämiseksi.
      Ehkäisy

      C. difficile -ripuli uusiutuu helposti, ja siksi potilaan tulisi välttää antibioottikuureja, jos se suinkin on mahdollista. Toistuvien antibioottiripulien hoito tulisi keskittää samalle hoitoon perehtyneelle lääkärille.

      Huolellinen käsihygienia on välttämätön ehkäistäessä C.difficilen leviämistä. Käsien saippuapesu tulee suorittaa huolellisesti lämpimällä vedellä, ja sen jälkeen kädet tulee kuivata hyvin kertakäyttöiseen paperikäsipyyhkeeseen. C.difficile -bakteerin itiöt eivät kuole alkoholikäsihuuhteen vaikutuksesta. Siksi alkoholikäsihuuhde ei korvaa käsien saippuavesipesua.
      Artikkelin tunnus: dlk00806 (001.806)
      © 2007 Kustannus Oy Duodecim

    • Anonyymi

      Käynnissä on laajamittainen hallitusten järjestämä kansan ikäprofiilin muokkaaminen, ikäihmiset poistetaan nyt rasittamasta terveydenhuoltoa.

      Corona virus valmistettu laboratorioissa täsmäiskemään vanhuksiin.
      Maailmalla yli-ikäiset GEO:t ovat irtisanoutuneet yhtiöistä ja paenneet maan-alaisiin bunkkereihinsa turvaan, myös Suomessa iäkkäät puoluepamput ovat vetäytyneet vapaaehtoiseen karanteeniin ja he ovat työntäneet parrasvaloihin Leenun, Liinun ja Tiinun kurittamaan kansaa.

      Corona virus on selkeästi hallitusten tarkoituksella levittämä, mielipuolisena ajatuksena miljoonien vanhusten murhaaminen pois rasittamasta terveydenhuoltoa, elinkeinoelämä tervehtyy, kun markkinoille tulee jouten lojunutta rahaa, asianajajat, perunkirjoittajat, hautaustoimi yms. maksaa maltaita, lisäksi valtio vetää välistä tehottomaan loistoimintaansa perintöveroina 16-32%

      Ensin jätettiin vanhuksen ikkuna auki, vanhus sai keuhkokuumeen ja kuoli pois, sitten tuli insuliinihoitsut sekä yliannostus rauhoittavia ja Kefexiä tuloksena Clostridium difficile veriripuli, nyt Corona virus hoitaa vanhukset pois homman.

      Sisar hento kalman kalpea ja tohtori mengele ovat tehneet päätöksen, jottei Suomella ole varaa hoitaa vuosi tolkulla monisairaita vuodepotilaita.

      -Mulla epäillään, että olisin saanut sen tarpeettomasta Kefexin-kuurista lokakuussa 2007. Sen rinnalla söin muuten Trikozolia.

      -Miten Clostridium difficile -ripuli saadaan? Sairastuminen liittyy lähes aina edeltävään mikrobilääkehoitoon.

      -Miten Clostridium difficile -ripulia voi ehkäistä? Tarpeettomien mikrobilääkehoitojen välttäminen suojaa taudilta. Pitkät, toistuvat mikrobilääkekuurit ja korkea ikä lisäävät sairastumisen riskiä.

      -Vuonna 2006 0 tartuntaa, vuonna 2007 29 tartuntaa, vuonna 2008 6016 tartuntaa, joista siis jopa puolet on todennäköisesti kuollut bakteerin aiheuttamaan ripuliin.

      Influenssa aiheuttaa vuosittain maailmassa satoja tuhansia kuolemia. Tämä ei ole mitään siihen verrattuna, ja koko homma on perusteetonta hypetystä, jonka verukkeella ajetaan totalitaarisia toimia ja ihmisten vapauksien rajoittamista.

      https://farnesius.wordpress.com/2020/03/16/the-coronavirus-pandemic-a-psyop-and-a-preplanned-worldwide-population-control-experiment/

    • Anonyymi

      Viime vuonna huonoon kuntoon menneet vanhukset tapettiin sänkyihinsä 5 mg morfiinia suoraan suuhun.

    • Anonyymi

      Mulla oli toissa vuonna. Aivan puskista tuli, en ollut syönyt mitään antibiootteja, enkä matkaillut sitä ennen. Kuumetta 39-40 C, karmaisevin vesiripuli mitä ikinä on ollut, CRP 300. Sairastin viikon kotona, työterveyshoitaja ja tk väittivät puhelimessa että kyseessä on noro, pysy vaan kotona. Sitten jouduinkin jo ambulanssilla sairaalaan, siellä meni reilu viikko. Toivuin täysin eikä ole uusiutunut, vaikka koko ajan pelkään sitä heti kun vatsa vähänkin löysällä.

      • Anonyymi

        Millä hoidolla vaiva poistui?


    • Anonyymi

      Ja tulee muuten ilman edeltävää ab hoitoa. Söin juuri Vancomycin kuurin 7 päivää. Vatsa ei oo normaali vieläkään. Mietin että koska ois hyvä antaa uusi näyte. Tarkotan että jos ei näy heti ab hoidon jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe