piimällä ja jogurtilla. Osaisiko joku kertoa?
Mitä eroa on
6
1128
Vastaukset
- Järkevä kansalainen
Makea ja hapan piimä
- ottiatuota,
Onhan jogurttiakin tarjolla myös makeuttamattomia versioita. Niitä minä normaalisti käytän.
Eroa on ainakin bakteerikannoissa, joilla maito hapatetaan – ja sen myötä myös koostumuksessa. Jogurtti on tavallisesti kiinteämpää (= lusikalla syötävää), piimä juoksevampaa (lasista juotavaa).
Piimääkin on monenlaista – eri bakteerikannoilla hapatettua, eri rasvapitoisuuksilla. Eikä kaupan oleviin piimälaatuihin ole sokeria sotkettu, ainakaan niiltä osin kuin minä tunnen. - ihmettelijä...
ottiatuota, kirjoitti:
Onhan jogurttiakin tarjolla myös makeuttamattomia versioita. Niitä minä normaalisti käytän.
Eroa on ainakin bakteerikannoissa, joilla maito hapatetaan – ja sen myötä myös koostumuksessa. Jogurtti on tavallisesti kiinteämpää (= lusikalla syötävää), piimä juoksevampaa (lasista juotavaa).
Piimääkin on monenlaista – eri bakteerikannoilla hapatettua, eri rasvapitoisuuksilla. Eikä kaupan oleviin piimälaatuihin ole sokeria sotkettu, ainakaan niiltä osin kuin minä tunnen.toki maustamatonta jugurttia ja piimää. Meinaan, että aika saman oloisia ovat. Juoksevuutta saanee vedellä lisättyä.
- Lehmä
Piimä on maidosta hapattamalla valmistettu hapanmaitotuote.
Kirnupiimäksi kutsutaan voin valmistuksen yhteydessä hapatettua rasvaista maitoa, josta voirasva on kirnuamalla erotettu. Muita piimälaatuja ovat talouspiimä, rasvaton piimä, kefiiri ja erilaiset funktionaaliset piimälaadut, joihin on lisätty tiettyä bakteerikantaa. Näitä ovat muun muassa Gefilus-piimät, Rela-piimät ja Acidofilus-bifidus-piimät.
Piimä on maultaan hapanta ja rakenteeltaan maitoa paksumpaa. Suomi jakautuu kahtia läntisen pitkän piimän ja itäisen kokkelipiimän kulttuureihin.
Piimä on elintarvikkeena hyvin vanha ja aikaisemmin hapattaminen oli ainoa tapa saada maito säilymään juomakelpoisena pidempään. Vasta pastöroinnin ja jäähdytystekniikan kehittyminen kasvatti maidon käyttöä elintarvikkeena.
Jogurtti on maitotuote, joka valmistetaan maidosta maitohappobakteerien avulla käyttämällä eli hapattamalla. Mitä tahansa maitoa voidaan käyttää jogurtin pohjana, mutta lehmänmaito on nykytuotannossa tärkeimmässä asemassa. Jogurtin geelimäinen rakenne johtuu maitosokerin (laktoosin) käymisestä maitohapoksi, jonka aiheuttama happamuus kokkaroittaa maitoproteiinin sakeaan muotoon. Jogurttia myydään usein maustettuna hedelmillä, vaniljalla tai suklaalla.
Jogurtin uskotaan olevan turkkilainen keksintö, vaikka maidon käyttämisestä on merkkejä muista kulttuureista jo 4 500 vuoden takaa. Sana jogurtti on peräisin turkin sanasta yoğurt (lausutaan [jɔˈurt]). Perinteisesti ennen 1900-luvun alkua jogurttia on syöty varsinkin Intiassa, Keski-Aasiassa, Länsi-Aasiassa sekä Kaakkois- ja Keski-Euroopassa.- Anonyymi
Hienosti on osattu wikipediasta kopioida... Mutta tässäkään, niin kuin ei wikipediassakaan, ole vastattu kysymykseen.
Tässä mainittu, että "Piimä on maidosta hapattamalla valmistettu maitotuote" ja että "Jogurtti on maitotuote, joka valmistetaan maidosta hapattamalla", jotka ovat sama lause hieman eri rakenteella XD
- Anonyymi
Tässä oikea vastaus.
Piimä on piimää ja jogurtti on jogurttia, ei siinä sen ihmeelismpää ole.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä4410629Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on12810166- 227947
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776354Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.335023- 584790
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1304134Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1263460- 633165
Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2273114