Nibe Fighter 410P äänieristäminen

Tympiintynyt

Meillä on Nibe Fighter 410P poistoilmalämpöpumppu kodinhoitohuoneessa. Ilmastointi sekä varsinkin kompura pitää melkoisen häiritsevää ääntä. Olen ajatellut lisäillä pumpun kuoriin itse äänieristystä, kun on ruvennut nuo pumpun äänet tympimään. Onko kukaan tehnyt vastaavaa? Ja jos on, niin millä olette äänieristyksen tehneet? Kuminen äänieristysmatto itsellä harkinnassa? Onko joku lisäillyt eristettä itse kompuran kotelon ympärille? Oletteko laittaneet eristettä vain pumpun etupuolen irtokansiin vai myös sivukansiin? Kaikki ideat/kokemukset tervetulleita!

8

6034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äänieristysmattoa

      ,joka on noin sentin vahvuista kumia, pumpun jalkojen alle. Se helpottaa kummasti. Jos ei auta merkittävästi, niin kompuran ääntä voi eristää myös monella tavalla, joista löydät tietoa maalämpö foorumilta.

      Eihän pumppu ota kiinni mihinkään seinään tai kaappiin?

      Jos kompuran ääni on raskasta jurinaa, niin eipä siinä akustolevyt auta, vaan on pyrittävä raskaan kumimaton laittamiseen oven sisäpuolelle ja muuallekin, jos mahtuu. En tunne ao. pumppua,mutta tutkipa maalämpöfoorumia.

      • Tympiintynyt

        Pumpun jalkojen alla itseasiassa on jo tollaset n. 1cm kuminpalat. Ja pumpun ja seinien/kaapin välissä on väh. 3cm raot, joten ei ota kiinni mihinkään. Nuo tein aikanaan ensimmäisenä, mutta silti pitää häiritsevää ääntä.


    • paikka koneille

      Ihme hommaa nuo talokauppiaden paperiesitteet, joissa ei tunnu olevan lainkaan mietitty mihin se tekniikka laitetaan, puhumattakaan kun sitä pitää vedellä ympäri taloa (IV, viemäri, vesi, radon, sähkö). Itse onneksi halusin ehdottomasti teknisen tilan, vaikka siitä tulikin niin pieni koppero ((2.2 m2) että koneet joutuu lusikoimaan sinne. Toivottavasti takimmainen varaajaon ikuinen, jotta sinne pääsee pitää IV purkaa pois edestä;)

    • eniro0100100

      Minulla on sama pumppu ja kompuran ääni häiritsee hieman vaikka siihen on jo tottunut. Ajattelin itse kokeilla seuraavanlaista äänieristystä. Laitan ensin 1mm tai 1,6mm värähtelynvaimennusmaton (materiaali bitumipahvia) kiinnitys tarraliimalla. Sen päälle vielä vaimennuslevy (materiaali polyeetteri- tai polyesterivaahtomuovi) ehkä 20-30mm. Ajattelin laittaa nuo sivuille ulkopintaan kiinni ja etupaneeliin sisäpuolelle kiinni. Tein kesällä veneeseen samalla lailla eristyksen moottoritilaan ja auttoi aika kivasti. Paras ratkaisu olisi että pumppu olisi omassa teknisessä tilassa mutta sen siirtäminen onkin sitten hieman isompi juttu :) Muuten olen ollut tosi tyytyväinen pumpun toimintaan, ei ole ollut mitään ongelmia. Oletko jo kokeillut jotain eristystä? Jos olet, niin auttoiko asiaan?

      • Mie vaan

        Hei,

        Voisiko joku kertoa mistä noita bitumipahveja ja muita äänieristysjuttuja saa pääkaupunkiseudulla? Ilmeisesti jostain veneliikkeistä vai mistä?

        Auttakee, olen ihan epätoivoinen tuon samaisen koneen äänen kanssa....


      • remppareiska
        Mie vaan kirjoitti:

        Hei,

        Voisiko joku kertoa mistä noita bitumipahveja ja muita äänieristysjuttuja saa pääkaupunkiseudulla? Ilmeisesti jostain veneliikkeistä vai mistä?

        Auttakee, olen ihan epätoivoinen tuon samaisen koneen äänen kanssa....

        Kun otat pois alimman etulevyn niin näet kompressorin oikealla hieman takana. Se on luultavasti peitetty(eristetty) mustalla kumimatolla. Kumimaton ympärillä on valkoiset kiristysnauhat. Kokeile ovatko nämä kiristys nauhat löystyneet jolloin maton eristys heikkenee merkittävästi. Itsellä oli käynyt näin. Laitoin uudet kiristys nauhat kun en vanhoja saanut kiristettyä. Se oli melkoista nysväystämutta kannatti. Ääni mitei hävisi kokonaan :) Kun kompressori on käynnissä kokeile painaa käsillä matto tiukasti kompressori vasten huomaat miten ääni vaimenee. Tietys nuo aikasemmissa viesteissä mainitut äänieristyslevyt auttavat vielä lisää asiaa mutta kompressorin ympärillä oleva maton kirstys auttoi minulla tosi paljon. Laitteen saa siis hiljaiseksi. Noita äänieristyslevyjä saa ainakin Biltemasta veneosastolta. Siellä ei kuitenkaan taida olla bitumipahvia.


    • Lämpöpumppuhemmo

      Minulla ainakin kompressori ottaa kiinni laitteen runkoon ja meteli on kova. Kun kompressoria tönäisee, niin voi olla, että meteli häviää, mutta jonkin ajan päästä se paska siirtyy taas siten, että ottaa kiinni runkoon ja pitää kovaa räminää. Ei auta vaikka kompressorin sivuille yrittää työntää kumia tai vaahtomuosia pitämään kompressori irti rungosta. Kompressori on sijoitettu siten, että siihen ei pääse kunnolla käsiksi. Ainut tapa päästä kunnolla kompressoriin käsiksi on ottaa tulevat ja lähtevät vesiputket, sähköt ja ilmanvaihtoputket irti ja kääntää koko laite siten, että kompressoriin pääsee käsiksi sivulta ja takaa. Suunniteltu aivan päin persettä koko paska. Kompressori olisi tullut alunperin kiinnittää kunnolla joustavilla kiinnikkeillä ja kompressorilta lähtevät kupariputket olisi pitänyt varustaa jousto-osilla, että kompressorin värinä ei pääse itse laitteen runkoon.

      Toinen murheen aihe on laitteen puhaltimet. Laakerit eivät kestä ja puhaltimet alkavat pitämään ääntä. Molemmat vaihdettu.

      Poistoilmasuodatinmaton vaihtaminen on todella hankalaa. Rystyset verillä saa vaihtaa puhaltimen takana olevaa suodatinta. Kotelon kansi on saranoitu niin, että kansi ottaa kiinni edessä olevaan puhaltimeen ja avautuu vain raolleen. Helpompi tapa vaihtaa suodatinmatto on ottaa talosta koneelle tuleva poistoilmakanava irti koneen päältä ja vaihtaa matto kyseisen kavavaliitännän kautta. Uudemmassa mallissa tämä suodatin on vaihdettu eteen ja puhallin taakse. Mutta mitenkähän sitten vaihdetaan puhallin ? Onko sama asia kuin, että nykyään kompressoria ei vaihdeta erikseen vaan pitää ostaa kokonaan uusi laite ?

      Sähkövastukset on kytketty abikoliittimillä, jotka ovat niin väljät, että yksi kuumeni ja sulatti eristeensä ja johdon eristeen. Alkoi haisemaan "sähköltä". Vaihdoin liittimen ja puristin muita tiuksemmiksi.

      Surkeaa suunnittelua ja toteuttamista monelta osin.

      Toiminut kyllä noita em. lukuunottamatta. Keväästä syksyyn tekee kaiken käyttöveden ja lämmittää laattalattiat ilman sähkövastuksia kompressorin tuottamalla lämmöllä. Ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen em. syistä.

      • Anonyymi

        Minulla ei ole paljon hyvää sanottavaaa ko.laitteesta.Vajaa 10 vuotta asentamisesta ja jo toisen kerran kompura sökö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe