Punto talvella

Tomppa

Ostinpa uuden punton ja nyt olis muuttokin edessä. Herättää vaan kysymyksen, että kun uudessa asunnossa ei vielä ole, eikä todennäköisesti talveksikaan ehdi valmistua tolpallista parkkipaikkaa. Niin kysymys on sitten, että lähteekö punto käyntiin talvella ilman lämmitystä. Kokemuksia ja neuvoja kaivataan?

12

1814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SAMI

      STILO LÄHTI AINAKIN VIIMETALVENA - 28,5 ILMAN ONGELMII KÄYNTIIN...

      • Pravda

        Minä vähän epäilen näitä TM -testejä. Ei sillä, etteivätkö asiantuntijat osaisi julkaista asiantuntevia testejä, mutta omat kokemukseni Unon lämppäristä ja käyntiin lähdöstä ovat olleet erittäin hyviä verrattuna vm -84 talvitestiin jossa Unon talviominaisuuksia moitittiin. Vanhempi Uno oli vm -86 ja tämä nykyinen on vm -89, joka toistaiseksi ei ole vielä ollut itsellä talvikäytössä.

        Tosin välissä oli Seat Ibiza vm -90, joka tärähti käyntiin -33 pakkasella Pelkosenniemessä toka startilla, mutta oli aivan hyytyvän kylmä auto! TM kyllä oli oikeassa Ibizan lämppäristä :)


    • Niki

      "pizza-uuneissa" ;) ollut ongelmia talvisin.

      Fiat on loistava auto muuten, mutta varsinkin punton lämmityslaitteen teho ei ole riittävä talvella. Fiatin pakkasongelmista valitettiin myös Tekniikan Maailmassa. Keväällä suuressa talvitestissä Stilo oli ainoa, joka ei lähtenyt käyntiin kovassa pakkasessa ilman lohkoa tai apuvirtaa. Startti kyllä pyöri hyvin, mutta moottori ei vain syttynyt. Uskon, että uudella Puntolla ei ole kovin suuri ongelma käyntiinlähdössä, ellei pakkasta ole yli 20 astetta. Tietysti voit vetää ulkojatkojohdon jostain pistorasiasta ulos autosi lohkoon niinä iltoina, jolloin säätiedotus lupaa vaikka 25 astetta pakkasta. Vaikka Punto ilman käyntiin lähtisikin, ei se tee hyvää moottorille eikä Fiat kuitenkaan lämpene kovin hyvin talvella. Kannattaa siis käyttää lohkoa ja sisätilalämmitintä vaikka sitten vetäisi sähköt talon sisältä...

    • Punto60

      Punton suurin talvikäyttöä haittaava seikka on liian pieni akku. Omassa -02 mallissa on ainakin 45Ah, ja sen näki viime talvena, että isommalle olisi ollut tarvetta!

      Itse tekniikan puolesta Puntolla pärjää talvella vallan mainiosti. Ainakin Punto 60 lähtee käyntiinkin ilman lämmitystä yli -30 asteesta, mutta akun tulee olla täysin silloin. Itselleni kävi viime talvena sellanen juttu, että kaksi vuorokautta aikaisemmin olin ajanut pidemmän maantiereissun, jolloin akku oli latautunut ja auto käynnistyi hyvin -32 asteesta ilman lämmitystä. Ajoin vain n. 20min kaupunkireissun ja senhän sitten jo melkein arvasi, että mikä seuraavana aamuna odotti. Pakkasmittari näytti edelleen yli -30 ja Punton startti jaksoi pyöräyttää kerran pari ja sitten oli hiljasta. Lohkolämmitin ei ollut käytössä. Mutta kuten sanottu jos akku olisi teholtaan isompi, niin uskon, että -35 astettakaan ei olisi vielä liian kylmä!

      Lämmityslaite on Punto 60:sessä kovillakin pakkasilla mukavan tehokas. -30 pakkasillakaan ei tarvitse palella, mutta ei kyllä lämpöä tarvitse vähentääkään...

    • Brainlezz

      1.2 ELX jätti eräs kaunis aamu ruutuu. Startti ei jaksanut pyörittää kuin kieroksen. Akku oli hyytynyt monen sähkölaitteen käytön, lyhyen ajon ja pakkasen (silloin tammikuussa kun oli 25-30) takia. Punton akku on aivan naurettavan kokoinen ja tehoinen. Silloin se oli 2 vuotta vanha. Eräät ovat vihjanneet että tuo on vakioakun käyttöikä. No, tilalle tuli Optiman akku, josta irtoaa parhaillaan yli 1000 A. Ei ongelmia sen koomin. =)

      • Punto 80

        Melkein sanoisin, että kannattaa vaihtaa akku uuteen 2 vuoden välein. On se varmistus siitä, etä pääsee talvellakin lähtemään kovemmillakin pakkasilla. Ja sijoituksena se ei ole mielestäni suuri. Siihen ne melkein tämän auton huonot puolet rajoittuukin.


      • Anonyymi
        Punto 80 kirjoitti:

        Melkein sanoisin, että kannattaa vaihtaa akku uuteen 2 vuoden välein. On se varmistus siitä, etä pääsee talvellakin lähtemään kovemmillakin pakkasilla. Ja sijoituksena se ei ole mielestäni suuri. Siihen ne melkein tämän auton huonot puolet rajoittuukin.

        Itselläni oli aikanaan Punto 60 vm. 02 uudesta asti syksyyn 2008 asti. Ajoin tuolla 182 tkm eli melko paljon reilussa 6.5 vuodessa. Paljon matka-ajoakin. Akku oli Magneti Marellin alkuperäinen koko ajan ja hyvässä kunnossa eteenpäin vaihdossa mennessä.
        Istuinlämmitin kuskinpenkissä meni toimimattomaksi joskus 4 vuoden ikäisenä eli takuun jälkeen, joten sitä ei tullut enää käytettyä. Samoin "follow me home" varustetta eli saattovaloja tuli käytettyä vain harvoin. Ne sai toimimaan 0.5 - 5 min ajaksi vilkkuviiksestä nykäisemällä auton sammuttamisen jälkeen (yksi nykäys puoli min).
        Myös Grande Puntollani vm.11 ajoin 4 v/ 106 tkm ja sama akku koko ajan, auton vaihtoon mennessä vielä hyvässä hapessa. Molemmat Puntot käynnistyivät loistavasti kovillakin pakkasilla, joskus eivät olleet lämmityksessäkään.


    • N32

      Itselläni Punto vm. 97. On aina lähtenyt käyntiin kovillakin pakkasilla. Ongelmana ainoastaan autoon pääsy, eli tiivisteet jäätyy todella helposti..

    • Anonyymi

      Aina lähtee ilman lämmitystä oli pakkasta paljon tahansa

      • Anonyymi

        Ostakee fiat niin tulee viat tutuiksi. Niih.


    • Anonyymi

      Punto on hyvä auto

      • Anonyymi

        Hihihihihiiiii. Repesin. Tää oli hyvä toukki. Hahahahahaah


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe