EPC-merkkivalo syttyi

mikä mättää?

Keltainen sellainen. Eli auto on Golf 1.4 vm-00. Huollotkin taitavat olla näin viikonlopun ajan kiinni, joten keksiikö joku teistä, että mistä kaikesta voi olla kysymys, tai onko minkälaista kokemusta aiheesta? Ohjekirja kun ei osaa moottorin ohjausjärjestelmän häiriötä tarkempaa syytä eritellä. Ja korjaamolle pitäisi kuulemma viedä. Autossa sinänsä ei tunnu eikä kuulosta olevan niin minkäänlaista vikaa.

Toivottavasti ei mene mahdottoman vaikeaksi, kun on lomareissu pahimmoilleen kesken.. ei kai tilannetta tarkastamatta viitsisi ihan hirveästi enää ajella.

11

59101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jannu

      palaako jarruvalot! Itsellä dieselissä alkoi vastaava valo (=hehkun merkkivalo) vilkuttamaan. Vika oli jarruvalon kytkimessä polkimen luona.

      • alkup. kirjoittelija

        Se varoitusvalo meinaan. Kävin tsekkaamassa nuo jarruvalot, kiitoksia vaan vinkistä, mutta ne näyttivät pelaavan hyvin. Tiedänpähän tuon tarkastaa sitten vastaisuudessakin, jos vikaa ilmenee.

        Koneen käynti taisi kuulostaa hieman katkonaiselle, kun tuossa starttailin, mutta kun annoin vähän reippaammin kierroksia, niin valo hävisi mittaritaulusta. Ja käyntikin korjaantui. Oisko ollut jotain tukosta tai kosteutta jossain.

        Toivottavasti pääsi näin vähällä remontilla nyt. Aiemmin illalla suorittamani tupakanhakumatka R-kioskille ei riittänyt näemmä korjaustoimenpiteeksi, pitää vissiin jatkossa käyttää raskaampaa kaasujalkaa.


    • EPC:eestä

      ...korjaamolta lähtiessä huollon jälkeen. Ei muuta kuin takas letkuihin, syy : ööö, tota, no joskus suomen talvessa voi tulla jotain häiriötä todennäkösesti se menee ohi. Että sellast.

    • kkk123

      voiko joku kertoo mikä syynä poolo 00 1.4 tänään ajoin ja vaihdoin nopeus anturin kaikki oli hyvin sit syttyi epc valo ja auto sammui jonkun ajan päästä lähti käyntiin ja ajoin koko päivän ei ongelmia ajoin auton pihalle vaimo oli menossa kauppaan ei sit millään käyntiin osaako joku kertoo mikäsyyn'

      • vikakoodinlukija

        Vikakoodien lukuun, katso Vag-areenalta josko joku areenalainen olisi sinua lähellä saatavilla.


    • Poloinen18

      Mulla Polossa EPC-valo syttyi ja auto hyytyi kulkemaan n. 20 km/h. Syy oli siinä, että jarrupolkimen alla olevaan anturiin oli mennyt vettä kengästäni! Räntää oli nimittäin juuri satanut. Nää on näitä VAGin ihmeellisyyksiä.

      • Anonyymi

        Moikka,
        Samat oikut (EPC-valo) kuin edellä rek. BZP-166 Polo 1,4 vm. 2002, ajettu alle 100 tkm.
        Nuo ärsyttävät, mystiset hälyvalot kyllä vilkkuu kovin useastikin, mutta auto on kulkenut kuitenkin tästä huolimatta kohtuudella näihin päiviin.
        Nyt tilanne oli jo vakavampi.

        Myönnettävä on, että huollot ovat jääneet hunningolle ja siinä syy tällä kertaa.
        Sain vinkin verstalle "Wagenpoint Joensuussa", jossa Markku selvitti asian tyylikkään tehokkaasti:
        * putsattiin kovaksi karstoittunut kaasuläppäkotelo
        * vaihdettiin ilmansuodatin, joka oli tosi musta ja likainen

        Ja nyt jälleen tämä "poloinen" toimii kuin unelma! Puuta pitää kyllä koputella, kohta taas joku oranssivalo syttyy?
        Kesää kohti niin pitkälle kuin päästään!
        Erkki Sivonen


    • Anonyymi

      Minulla oli sama ongelma vuoden 2014 Seat Ibizan kanssa. Todella vähän ajettu auto (alle 100 000km) eikä mitään vikoja ollut ostosta lähtien ja yhtäkkiä yhtenä aamuna syttyi EPC ja pakokaasusysteemin vikavalot. Auto ei nostanut kierroksia lainkaan riittävän korkealle, juuri ja juuri pystyi ajamaan 2 tai 3. vaihteella 5km korjaamolle ja 2500-3000 kierroslukumittarissa, vähän hirvitti mutta ei ilmeisesti tullut mitään isompaa vahinkoa tästä.

      Kuulemma vikamuisti kun luettiin niin ahtopainesäädin oli syyllinen kun sitä asentaja kädellä liikutteli niin vikavalo sammui. Eli tavallaan turboon liittyvä osa mutta ei kuitenkaan itse turbo vaan joku turboon kiinnitettävä osa ilmeisesti? Tämä osa uusittiin ja on kuulemma jopa melko yleinenkin ongelma VW-autoissa (näitä vaihdetaan kuulemma muutama vuodessa) ja Volkswagen on jo kehittänyt samasta säätimestä uusitun version, jonka pitäisi kestää paremmin.

      sain itse siis tämän uusitun version varaosasta autooni. Maksoi yli 300e pelkkä säädin, siihen työt päälle niin lähemmäs 600e potti. Korjaus tehtiin kyllä todella hyvin ja auto on toiminut hyvin sen jälkeen, huollosta on nyt pari kuukautta. Oli siis ihan oikea vika autossa, kun olisi ollut mahdollista että selviäisi vikakoodien nollauksella. Nyt kuulemma pitää vaan kovaa ajoa ajaa ja toivoa, ettei tule vikaa turboon itseensä koska sen korjaaminen maksaa jo monta kertaa enemmän.

      • Anonyymi

        EPC vikavalo ja käyntihäiriö VW konsernin autoissakin;
        Valo syttyi jo ajoittain jo vuoden päivät ja poistin sen vikakoodin lukijalla, taas toimi pitkiä aikoja.
        Nyt häiriötila paheni, koneella pysti ajamaan korkeilla kierroksilla ja käyntiin lähti vain kaasua painamalla. Välillä auto ei ottanut edes kierroksia ajettaessa, vaan hitaasti lähimmälle pysäkille.
        Auto korjaamolle ja "Kaasuläpän sopeutus" tietokoneen avulla auttoi asiaan!

        PS: Akun vaihto ilman ulkopuolista jännitteen syöttöä saattaa sotkea ohjelmiston?


    • Anonyymi

      Moottorin vikavalon syytyminen keltaisena ei ole mikään epätavallinen juttu, monilla automerkeillä se syttyy mitä omituimmmista syistä, mitä ei edes mielletä moottorilaitteiston vioiksi.
      Jos auto ei oireile mitenkään, niin jatkakaa ajoa vain ihan normaalisti, jos lämpö ja öljynpaine on ok.
      Sitten testeriin vikakoodin tsekkaamiseksi. Usein se on joku häiriö, ja valo palaa niin kauan, ennenkuin vikakoodi poistetaan, vaikka häiriö poistuisi itsekseen.
      Punainen varoitusvalo on se kriittisempi, ja se olisi hyvä tarkistuttaa heti, muttei sekään välttämättä ajoa estä , jos moottori toimii em. ohjeiden mukaan.

    • Anonyymi

      Lue vikakoodit. Ihan turha arvailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe