Esittely: Merkurius

Adi

Tarkoituksena esittelyllä on auttaa niitä, jotka haluavat tulkita astrologisia syntymäkarttoja, pääsemään alkuun myös Merkuriuksen osalta. Aluksi hieman Merkuriuksesta fyysisesti ja sen jälkeen sen merkityksestä astrologiassa.

Merkurius on fyysisesti Plutoa lukuunottamatta pienin aurinkokuntamme planeetoista. Onkin tavallaan ironista, että se on itse aurinkokunnan suurimman "massan", Auringon lähin naapuri.

Kuvittele, miten tuijotat mustalle taivaalle, johon yht'äkkiä ilmestyy valkoinen hehku. Mustalta taivaalta paistava Aurinko kuumentaa materiaa jalkojesi alla 500 asteen lämpötilassa. Siis noin 4-5 kertaa kuumemmassa kuin kuumimmat saunat tai noin 8-10 kertaa kuumemmassa kuin Saharan autiomaan pahimmat helteet. Tämä on aamunkoitto Merkuriuksessa. Ankara kuumuus riittää sulattamaan metalleja nestemäisiksi, kunnes yön ankara kylmyys -Joka olisi saanut tutkimusmatkailija R.F. Scottin viime päivinään ajattelemaan, että hän olikin oikeastaan Havaijilla lomalla- jäädyttää ne uudelleen. Venus saavuttaa kuumempia lämpötiloja ja Pluto kylmempiä, mutta muut tunnetut planeetat eivät koe noin ankaria lämpötilanvaihteluita.

Suurimman osan ajasta Merkurius kätkeytyy valtavan naapurinsa, Auringon varjoon ja maasta katsoen se voi olla vain n. 28 astetta erossa Auringosta. Auringon läheisyydellä on symbolista merkitystä astrologiassakin. Tarun mukaan Hermes -Merkurius- pian synnyttyään lähti vaeltelemaan ja näki niityllä auringonjumala Apollon karjaa. Hän varasti karjan ja sitten väitti, että ei ollut vienyt sitä.

Astrologisen Merkuriuksen merkitys on siinä, että se mm kuvaa kykyä kommunikointiin. Kun Aurinko on ydinminä, niin Merkurius on sanansaattaja, joka tuo tuon ydinminän esille kommunikoinnin kautta. Kertomuksessa Apollon karjasta on muukin sanoma kuin että Merkurius astrologisesti hallitsee varkaita. Tuo kuvaa sitä, että Merkurius ottaa vaikutteita Auringolta, mutta kertomuksessa toiminta oli sellaista, jota auringonjumala ei ollut halunnut. Tämän voi katsoa kuvaavan Merkuriuksen merkitystä tulkitsijana. Mielenkiintoista kyllä taannoisessa leffassa "Tulkki", pääosassa oli aurinkomerkkikaksonen -Merkuriuksen hallitsema merkki- Nicole Kidman. Joka tapauksessa, tämä kuvaa sitä, että Merkurius muokkaa tuota kauttansa esille tulevaa ydinminän esittämistä kommunikoinnissa. Tällä on se käänteinen merkitys, että monet merkuriaaniset ihmiset vievät tämän äärimmäisyyksiin ja heistä tulee pahanlaatuisia valehtelijoita -joita Merkurius myös hallitsee, sillä kuten kertomuksesta kävi ilmi, hän valehteli Apollolle tämän karjasta.

Miten sitten voi päätellä astrologisen syntymäkartan perusteella, että ihminen on merkuriaaninen? Kannattaa tarkistaa, onko Merkuriuksen kotimerkeissä, kaksosissa ja neitsyessä, huomattavia planeettasijainteja. Toiseksi Merkuriuksen vahva aspektoituminen etenkin Auringon kanssa lisää merkuriaanisuutta. Samoin Merkuriuksen sijainti kulmahuoneissa, etenkin lähellä askendenttia.

Merkuriaaniset henkilöt ovat kuin planeetta itse, vaihtelevia. He saattavat vaihtaa mielipiteitään päivittäin -tai useammin- ja heillä saattaa olla paljon pinnallista tietoa useista eri aiheista. Merkuriaaninen partneri ei ole ihannevalinta niille, jotka pitävät tasaisista ja rauhallisista kumppaneista. Jos et ole erityisen omistushaluinen ja haluat puhua muustakin kuin esim. vaippojen vaihtamisesta vauvoille tai metsästyksestä, niin merkuriaaninen kumppani tietenkin saattaa olla ihannevalinta.

Eräs etu vahvasta Merkuriuksesta on, että se lisää kykyä tehdä sopimuksia. Jos ihmisellä on kartallaan vahva Merkurius, hän todennäköisesti pystyy saamaan neuvottelemalla useimmat tilanteet ratkaistua kutakuinkin mieleisellään tavalla.

Merkurius on tärkeä loogisen päättelykyvyn kuvaaja. Merkuriaaninen järkeily on muotoa: "Kun tapahtuu A, on tapahduttava B". Toisaalta esimerkiksi Uraniaaninen päättely on muotoa "A tapahtuu, koska tiedostan sen". Merkurius onkin korotettu Uranuksen kotimerkissä vesimiehessä. Tämä ei ole Merkuriuksen mukavin planeettasijainti, mutta yksi älykkäimmistä ja omaperäisimmistä, mitä ajatteluun tulee.

Esimerkkinä merkuriaanisesta henkilöstä on eräs 1900-luvun tunnetuimmista poliitikoista ja parhaista neuvottelijoista, Henry Kissinger. Hän syntyi 27.5.1923 Fürthissä saksalaisessa Baijerin osavaltiossa. Hän muutti myöhemmin Yhdysvaltoihin ja sai 1950 BA tutkinnon suoritettua Harvardin kollegessa ja MA ja PhD tutkinnot Harvardin ylipistossa 1952 ja 1954.

Paitsi että hän on ollut huomattavan nerokas diplomaatti, hän on myös kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita USA:n ulkopolitiikasta, kansainvälisistä asioista ja diplomatian historiasta. Tosin diplomatian -vaaka- historia -Kuu; Kissingerin Kuu on vaa'assa- on, kuten näkyy, liitettävissä myös muihin sijainteihin -Tosin kartta kokonaisuudessaan on tärkeä- mutta kirjallinen lahjakkuus tulee kyllä Aurinko/Merkurius -konjunktiosta kaksosissa.

Tässä vaiheessa voisi mainita, että useat merkuriaaniset ihmiset hankkivat korkeakoulutuksen. Tätä helpottaa se tosiasia, että koulujärjestelmä paljolti on merkuriaaninen. Se käsittelee paljon nippelitietoa ja joskus hukkaa merkityksen tuolle kaikelle tiedolle, jolloin tiedonkeruusta tulee itsetarkoitus. Kun Merkurius itse käsittelee faktoja, Jupiter on planeetta, joka liittää noihin faktoihin merkityksen.

Merkuriaaninen ihminen voi mennä äärimmäisyyksiin tiedonhankinnassa. Esimerkiksi Merkurius/Saturnus on hyvä kuvaaja sille, että tiedonhankinnalle -M- liitetään liikaa painoarvoa -S. Merkurius tuossa ääripäässä saattaa lukea itsensä tohtoriksi ja silti tuntea älyllistä -M- alemmuudentunnetta -S- tai tulla anti-intellektuelliksi, joka ylpeilee sillä, että ei ikinä lue mitään ja joka irvailee oppineita ihmisiä "turhanpäiväisiksi paperinsiirtelijöiksi ja palturinpuhujiksi, joiden pitäisi mennä oikeisiin töihin...tms".

Kissingerin tapauksessa on mielenkiintoista, että Aurinko/Merkurius konjunktio, joka kuvaa samastumista -A- omiin mielipiteisiin -M- eikä Merkurius suotta olekaan alennettu Auringon kotimerkissä leijonassa , sijoittuu 12. huoneeseen. Merkittävät sijainnit 12. huoneessa lisäävät kykyä tiedostaa kollektiivisia -poliittisia- mielialoja. Esimerkiksi Hitlerillä Uranus oli tuossa samassa huoneessa.

3

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oon_koulus_nyt

      ole hiljaa

      • LOL

        MISSÄ NAAPUREITA IDIOOTTI


    • Astrologiasta.

      Kiitos. Onko olemassa hyvää, täydellisen hyvää ihmistä? Vaikka ihminen on jonkinalan tohtori, ulospäin sivistynyt, hyvinkäyttäytyvä, hänellä saattaa olla jokin ominaisuus, joka syö pohjan ihmisyydeltä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe