Tri Lauralle kirje

obh

Tässäpä uskoville homoille ja lesboille omat vastaukseni erääseen kirjeeseen jonka joku oli lähettänyt Tri Lauralle, selostus alla...

************Jonkun toisen alkuselitys************
Kristittyjen sanomaa Laura Schlesinger on yhdysvaltalainen radioesiintyjä, joka jakaa ohjeita ihmisille, jotka soittavat hänen ohjelmaansa. Taannoin hän sanoi, että homoseksuaalisuus on iljetys viitaten 3. Mooseksen kirjaan (3. Moos. 18:22) eikä sitä voi missään tapauksessa hyväksyä. Seuraavassa avoin kirje, jonka Tri Laura sai eräältä kuulijaltaan. Se on julkaistu myös internetissä. Tarinan kristitty radiojuontaja löytyy muuten osoitteesta http://www.drlaura.com/main/ -juttu on siis mahdollisesti jopa totta.
***********************


Kirje:

Hyvä tohtori Laura,
Kiitos siitä, että teet niin paljon opettaaksesi ihmisille Jumalan lakia. Olen oppinut paljon ohjelmastasi, ja pyrkinyt myös jakamaan tietoani niin monelle ihmiselle kuin mahdollista. Aina kun joku yrittää puolustella homoseksuaalien elämäntapaa, yksinkertaisesti viittaan 3. Mooseksen kirjaan (3. Moos. 18:22), jossa selkeästi tuomitaan se iljetyksenä. Keskustelu loppuu siihen.
Tarvitsisin kuitenkin neuvoasi muutaman muun lain suhteen, miten niitä pitäisi noudattaa.
*************************

Vastausta omasta puolestani, kirjeen kysymys kohdat a), b) jne...

' a) Kun poltan alttarilla polttouhria, tiedän, että siitä syntyy Herralle mieluisa tuoksuva tuliuhri. (3. Moos. 1:9). Ongelmana ovat naapurit. Heidän mielestään tuoksu ei ole mieluisa. Pitäisikö minun kirota heidät? '

Jos todella olet ottanut tavaksesi polttaa polttouhreja Jumalalle kuten esim. kantaisät aika ajoin tekivät. Et niinkään syntien sovitusmielessä vaan muuten vaan Jumalalle mieleiksi, sinun kannattaa mennä johonkin autioon paikkaan jos et halua häiritä naapureitasi. Muuten, jos haju ei ole grillausta pahempi, on naapurien käytännössä kestettävä hajuhaitta. Ei tarvitse lähteä kiroamaan. Mitä tulee syntiuhriin. Jos olet kristitty, et tarvitse sen uhrausta sillä Herramme Jeesuksen Kristuksen yhdellä kertaa antama uhri riittää Jumalan edessä.


' b) Haluaisin myydä tyttäreni orjaksi, mikä 2. Mooseksen kirjassa hyväksytään. (2. Moos. 21:7). Nykypäivänä, mikä mielestäsi olisi sopiva hinta hänestä? '

En usko että maasi lait sallivat orjakaupan. Lait oli kirjoitettu tilanteeseen jossa orjatyövoiman käyttö oli jokapäiväinen tapa ympäristössäkin. Orjan asema oli monasti turvattu työsuhde asema, ei niinkään paha paikka jos otetaan huomioon se köyhyys mitä aina on esiintynyt. Jos jotenkin kuitenkin väkisin haluat ja voit myydä orjaksi rakkaan tyttäresi, pyydä hänestä vähintään 100 miljardia dollaria.

' c) 3. Mooseksen kirjassa (3. Moos. 25:44) todellakin sanotaan, että voin omistaa orjia, sekä mies- että naispuolisia, sillä ehdolla että he ovat naapurikansojen edustajia. Eräs ystäväni on sitä mieltä, että tämä pätee meksikolaisiin, mutta ei kanadalaisiin. Voisitko selventää? Miksi en saisi omistaa kanadalaisia? '

Kyllä se pätee kaikkiin kansalaisuuksiin. Tosin maassasi ei taida olla laillista omistaa orjia ja raamatun orjakäytäntö perustui ajan työvoimankäytön taloudelliseen rakenteeseen. Edellisessä vastauksessani jotain orjan joskus siunatustakin asemasta.

' d) Minulla on naapuri, joka jatkuvasti työskentelee sapattina. 2. Mooseksen kirja (2. Moos. 35:2) selkeästi määrää, että hänet olisi surmattava. Onko minulla moraalinen velvollisuus tappaa hänet itse? '

Jeesus painottaa, ja siis kristinusko painottaa tätä:
26. Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?"
27. Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Luuk.10.html

Eli kuolemanrangaistus on kristinuskossa poistettu. Sijalla on iankaikkisen kuoleman vaaraa, joka seuraa jos ei ole katunut syntejään elämän aikana.

Jos kuitenkin noudatat mooseksen lain rangaistuskäytäntöjä. Sanoisin että saatat saada vankilatuomion jos et kuolemanrangaistusta jos lähdet surmaamaan lähimmäisesi siksi että hän ei noudata uskontosi ohjeita.

' e) Eräs ystäväni on sitä mieltä, että vaikka simpukoiden syöminen on iljetys (3. Moos. 11:10), se on kuitenkin vähemmän iljettävää kuin homoseksuaalisuus. Olen eri mieltä. Voisitko selventää tämän asian? '

Jeesus opettaa:
11. Ei saastuta ihmistä se, mikä menee suusta sisään; vaan mikä suusta käy ulos, se saastuttaa ihmisen."
http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.15.html

Siispä Jeesus julistaa kaikki ruoat puhtaiksi. Homoseksiä ei julisteta puhtaaksi uudessa testamentissa.(Paavalin kirje roomalaisille 1. Luku) Eli kyllä, homoseksuaalisuus on synti.

' f) 3. Mooseksen kirjan (3. Moos. 21:20) mukaan en saa lähestyä Jumalan alttaria, jos minulla on näössä vikaa. Myönnän, että käytän lukulaseja. Pitääkö näköni olla virheetön, vai voiko tätä jotenkin kiertää? '

En usko. Mutta tämä onkin annettu Israelin kansan uhrirituaaleihin, joten jos päätät uudelleen herättää henkiin nämä uhrikäytännöt ja pystyttää ilmestysmajan/temppelin jne. on lähestyjän oltava laissa määrätynlainen.

' g) Useimmat miespuoliset ystäväni antavat leikata hiuksensa, mukaan lukien myös ohimolta, vaikka tämä on ehdottomasti kielletty 3. Mooseksen kirjassa (3. Moos. 19:27) Kuinka heidän tulisi kuolla? '

Tarkka laki kuuluu:
27. Älkää keritkö tukkaanne päälaen ympäriltä, äläkä leikkaamalla turmele partasi reunaa.

Tässä yhteydessä ei sanota rangaistusta. Mutta oletettavasti tuostakin on jokin rangaistus.

Viimeinen jae kuuluu:
37. Noudattakaa kaikkia minun käskyjäni ja kaikkia minun säädöksiäni ja pitäkää ne. Minä olen Herra."

Onko tuo enemmän säädös kuin laki. Joten ei välttämättä enää Jeesuksen ja uuden testamentin uskoville synniksi luettava teko.

' h) Olen oppinut 3. Mooseksen kirjasta (3. Moos. 11:6-8) että kuolleen sian koskettaminen tekee minusta saastaisen. Voinko kuitenkin pelata amerikkalaista jalkapalloa, jos käytän käsineitä? '

Kuolleita sikoja saa koskea. Monet lait ja säädökset katsotaan annetun pelkästään Israelin kansan vanhan liiton pyhyys ja uhrikäytäntöjä varten. Jumala julistaa pietarille kaikki saastaiset eläimet ei saastaisiksi.
11. Ja hän näki taivaan avoinna ja tulevan alas astian, ikäänkuin suuren liinavaatteen, joka neljästä kulmastaan laskettiin maahan.
12. Ja siinä oli kaikkinaisia maan nelijalkaisia ja matelijoita ja taivaan lintuja.
13. Ja tuli ääni, joka sanoi hänelle: "Nouse, Pietari, teurasta ja syö".
14. Mutta Pietari sanoi: "En suinkaan, Herra; sillä en minä ole ikinä syönyt mitään epäpyhää enkä saastaista".
15. Ja taas ääni sanoi hänelle toistamiseen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpyhäksi".
http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Ap.t.10.html

' i) Sedälläni on maatila. Hän rikkoo 3. Mooseksen kirjan lakia (3. Moos 19:19) kylvämällä samaan peltoon kahta eri siementä. Samoin hänen vaimonsa rikkoo lakia käyttämällä vaatteita, joiden valmistuksessa on käytetty kahdenlaista kuitua (puuvilla-polyester-sekoitetta). Hän myös kiroilee paljon. Onko todellakin tarpeellista nähdä vaiva kutsua koko kaupungin väki kivittämään heitä? (3. Moos. 24:10-16) Emmekö voisi vain polttaa heidät perhepiirissä niin kuin teemme ihmisille, jotka makaavat puolisonsa perheenjäsenten kanssa? (3. Moos 20:14) '

Nuo vilja ja vaatehommat on taas niitä säädöksiä joita annettiin Israelin kansalle, ei niinkään lakia siitä mikä on syntiä meille uuden testamentin Jeesuksen sovitustyöhön uskoville. Joka tapauksessa varmasti Jumala siunaa jos noudattaa kaikkia lakeja ja säädöksiäkin joita Israelin kansalle annettiin.

Kivittämisen rikoksena oli Jumalan kiroaminen.
http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.24.html En tiedä mikä rangaistus Jumalan säädösten rikkomisesta, kuten vilja ja vaate juttu olivat oli, varmasti lievempi.

En usko että teidän kannattaa lähteä kuolemanrangaistusta suorittamaan koska itse joudutte nykylakien mukaan tuomiolle siitä. Sen sijaan Jeesus painottaa(Jos Jeesusta seuraatte yli lakien) että kaikki laki täyttyy näissä kahdessa:
36. "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
37. Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
38. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
39. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
40. Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.22.html

Toivottavasti sait vastauksia kysymyksiisi joihin ilmeisesti olette odottaneet vastauksia kun et niitä vastauksia postannut mukana. Nyt jos on tarve tulevaisuudessa postata noita tyhmiä kirjeitä, postaa nämä vastaukset mukana.

17

2210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinä

      itse huomaa, että erottelet noita juutalaisten säännöt-meidän säännöt jakoja varsin mielivaltaisesti. Siinä olet oikeassa, että Jeesus todellakin kumosi ruokakiellot, mutta monessa muussa kohtaa vain oletat asiat niinpäin kuin sinulle itsellesi on mukavinta.

      Ei sinulla ole mitään perustetta sille, että Jeesus ei olisi hyväksynyt yksiavioisia homoliittoja. Jeesus kyllä tuomitsi siveettömyyden ja aviorikoksen, mutta muista että alkukirkko ja Israelilaiset sitä ennenkin vihki myös mies ja naispareja elinikäisiin liittoihin, joten homoilla ei ollut mitään syytä epäsiveellisyyteen. Jos Jeesuksella olisi ollut jotain homoliittoja vastaan, niin varmasti hän olisi sen sanonut.

      • obh

        väitteesi siitä että tuohon aikaan eli Juutalaisen uskonnollisen laitoksen, esim. synagoogan avioliittoon siunaamia homo/lesbo pareja. Jos näin olisi ollut, olisi se ollut Jumalan lakia vastaan.

        22. Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.18.html

        13. Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.20.html

        Paavali selkeästi julistaa myös uudessa testamenttissa vanhaa laki mukaillen homouden synniksi:

        26. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        27. samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.1.html

        ja rangaistus raamtussa...

        Jeesus on puolustajamme isän tykönä.

        1. Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
        2. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.
        3. Ja siitä me tiedämme hänet tuntevamme, että pidämme hänen käskynsä.
        4. Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
        5. Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
        6. Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/1Joh.2.html

        20. Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta.
        21. Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema.
        22. Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.
        23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.6.html

        Jeesuksen politiikka 'jopa vihollisia' kohtaan.

        43. Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'.
        44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
        45. että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.5.html

        29. Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
        30. ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
        31. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.12.html

        Jeesus siis opettaa rauhanomaista ja rakkaudellista lähestymistapaa, mutta hän ei tullut kumoamaan lakia.

        17. Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.5.html

        Eli ei saa tehdä väkivaltaa syntisille, kuten ei edes vihollisille vaan heitä pitää nuhdella synnistä ja silti rakastaa lähimmäistä.


      • obh kirjoitti:

        väitteesi siitä että tuohon aikaan eli Juutalaisen uskonnollisen laitoksen, esim. synagoogan avioliittoon siunaamia homo/lesbo pareja. Jos näin olisi ollut, olisi se ollut Jumalan lakia vastaan.

        22. Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.18.html

        13. Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.20.html

        Paavali selkeästi julistaa myös uudessa testamenttissa vanhaa laki mukaillen homouden synniksi:

        26. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        27. samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.1.html

        ja rangaistus raamtussa...

        Jeesus on puolustajamme isän tykönä.

        1. Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
        2. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.
        3. Ja siitä me tiedämme hänet tuntevamme, että pidämme hänen käskynsä.
        4. Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
        5. Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
        6. Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/1Joh.2.html

        20. Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta.
        21. Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema.
        22. Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.
        23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.6.html

        Jeesuksen politiikka 'jopa vihollisia' kohtaan.

        43. Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'.
        44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
        45. että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.5.html

        29. Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
        30. ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
        31. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.12.html

        Jeesus siis opettaa rauhanomaista ja rakkaudellista lähestymistapaa, mutta hän ei tullut kumoamaan lakia.

        17. Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.5.html

        Eli ei saa tehdä väkivaltaa syntisille, kuten ei edes vihollisille vaan heitä pitää nuhdella synnistä ja silti rakastaa lähimmäistä.

        Sulla kun tuntuu olevan vastauksia joka tilanteeseen....

        Jos otetaan annettuna tosiasiana se, että Jumala ei hyväksy homoutta, niin miksi Jumala loi homoseksuaalit?

        On sanottu, että Jumala ei tuomitse homoseksuaalisuutta vaan homoseksuaaliset teot, joista kaikkien miesten ja naisten näin ollen tulisi pidättäytyä. Toinen kysymys kuuluukin, miten ihminen voi estää itseään rakastumasta? Homoseksuaalisuudessahan on kyse nimenomaan rakkaudesta, eli pelkkä rakastuminenkin on homoseksuaalinen teko.

        Karkeasti yleistäen tässä on kysymys siitä, että annetaan karkkipussi 10 lapselle ja yhtä kielletään syömästä sisältöä. Tosin tässä vain on kyseessä hieman vakavampi asia.

        Joten voisitko sä selittää tämmöselle katkeroituneelle lapsukaiselle, että miksi Jumala tekee näin meille?


      • siis...
        obh kirjoitti:

        väitteesi siitä että tuohon aikaan eli Juutalaisen uskonnollisen laitoksen, esim. synagoogan avioliittoon siunaamia homo/lesbo pareja. Jos näin olisi ollut, olisi se ollut Jumalan lakia vastaan.

        22. Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.18.html

        13. Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.20.html

        Paavali selkeästi julistaa myös uudessa testamenttissa vanhaa laki mukaillen homouden synniksi:

        26. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        27. samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.1.html

        ja rangaistus raamtussa...

        Jeesus on puolustajamme isän tykönä.

        1. Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
        2. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.
        3. Ja siitä me tiedämme hänet tuntevamme, että pidämme hänen käskynsä.
        4. Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
        5. Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
        6. Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/1Joh.2.html

        20. Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta.
        21. Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema.
        22. Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.
        23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.6.html

        Jeesuksen politiikka 'jopa vihollisia' kohtaan.

        43. Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'.
        44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
        45. että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.5.html

        29. Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
        30. ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
        31. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.12.html

        Jeesus siis opettaa rauhanomaista ja rakkaudellista lähestymistapaa, mutta hän ei tullut kumoamaan lakia.

        17. Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.5.html

        Eli ei saa tehdä väkivaltaa syntisille, kuten ei edes vihollisille vaan heitä pitää nuhdella synnistä ja silti rakastaa lähimmäistä.

        lempeästi nuhdella ihmisiä siitä, että he lukevat itse Raamattua eivätkä kannakaan rahojaan helluntailais-saarnaajalle? Älä pelkää, olen vakaata luterilais sukua, ja pysyn omissa perinteissämme joihin kuuluu aktiivinen osallistuminen ajan kirkollisiin ilmiöihin.

        Mutta asiaan. ristinuskon historiallisia pareja ovat mm. David & Joonatan ja eräs keskiajan munkkipari jonka häistä on maalattu aikoinaan kuvakin. Kukaan tuskin kysyi heiltä ovatko homoja vai heteroita, koska nuo käsitteet keksittiin vasta 1800 luvulla lääketieteessä. Teologit olivat perässähiihtäjiä tuon ilmiön suhteen. Kielenkääntäjien mukaan korkeaveisussa muuten on kuitenkin kohtia joissa ylistetään oman sukupuolen ihanaisen hehkeyttä, mutta siitä uskonpatriarkat eivät paljoa puhele.


      • bigcountry
        Veria86 kirjoitti:

        Sulla kun tuntuu olevan vastauksia joka tilanteeseen....

        Jos otetaan annettuna tosiasiana se, että Jumala ei hyväksy homoutta, niin miksi Jumala loi homoseksuaalit?

        On sanottu, että Jumala ei tuomitse homoseksuaalisuutta vaan homoseksuaaliset teot, joista kaikkien miesten ja naisten näin ollen tulisi pidättäytyä. Toinen kysymys kuuluukin, miten ihminen voi estää itseään rakastumasta? Homoseksuaalisuudessahan on kyse nimenomaan rakkaudesta, eli pelkkä rakastuminenkin on homoseksuaalinen teko.

        Karkeasti yleistäen tässä on kysymys siitä, että annetaan karkkipussi 10 lapselle ja yhtä kielletään syömästä sisältöä. Tosin tässä vain on kyseessä hieman vakavampi asia.

        Joten voisitko sä selittää tämmöselle katkeroituneelle lapsukaiselle, että miksi Jumala tekee näin meille?

        Olen sitä mieltä, että Jumala ei ole luonut ketään homoseksuaaliksi. Mielestäni homous/lesbous johtuu siitä, että lapsena isä- tai äitisuhteessa ei ole kaikki ollut kunnossa. Näin lapsi ei ole päässyt kehittymään seksuaali-identiteetiltään "oikeaan" suuntaan. Homomies etsii isää siitä toisesta miehestä, jos on lapsena jäänyt isän rakkautta ja tukea vaille. Tai sitten äitisuhde ei ole ollut sellainen, kuin pikkupoika olisi tarvinnut, ja sen seurauksena hän alitajuisesti "hylkää" naiset ja ihastuu miehiin. Tällainen sielunvamma on voinut syntyä hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jo ennen kolmatta ikävuotta. Eli, olen sitä mieltä, että homoilla/lesboilla on vääristynyt seksuaali-identiteetti ja sen Jumala haluaa eheyttää. Ihan yhtä lailla kuin alkoholisti-heteromiehen, joka alitajuisesti (esim. lapsuuden henkisten vammojen seurauksena) vihaa naisia ja kohtelee heitä väkivaltaisesti. Hänelläkin on vääristynyt kuva miehuudesta ja naiseudesta.

        Mielestäni homoudesta/lesboudesta voi siis jopa eheytyä, mutta se ei tapahdu hetkessä (esim. jossain rukouskokouksessa), vaan vie aikaa. Niinkuin oikeastaan kaikki sisäinen parantuminen, oli se sitten insestiä, huonoa itsetuntoa, masennusta, jne.

        Tunteilleen ei ihminen mitään voi,eikä Jumala niitä tuomitse. Mutta ihminen voi itse päättää antautuuko tunteidensa vietäväksi vai ei. Luepa Mario Bergnerin kirja "Rakkauden uusi suunta", selventää sitä, mitä yritin tässä sepustaa.


      • psykiatri...
        bigcountry kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että Jumala ei ole luonut ketään homoseksuaaliksi. Mielestäni homous/lesbous johtuu siitä, että lapsena isä- tai äitisuhteessa ei ole kaikki ollut kunnossa. Näin lapsi ei ole päässyt kehittymään seksuaali-identiteetiltään "oikeaan" suuntaan. Homomies etsii isää siitä toisesta miehestä, jos on lapsena jäänyt isän rakkautta ja tukea vaille. Tai sitten äitisuhde ei ole ollut sellainen, kuin pikkupoika olisi tarvinnut, ja sen seurauksena hän alitajuisesti "hylkää" naiset ja ihastuu miehiin. Tällainen sielunvamma on voinut syntyä hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jo ennen kolmatta ikävuotta. Eli, olen sitä mieltä, että homoilla/lesboilla on vääristynyt seksuaali-identiteetti ja sen Jumala haluaa eheyttää. Ihan yhtä lailla kuin alkoholisti-heteromiehen, joka alitajuisesti (esim. lapsuuden henkisten vammojen seurauksena) vihaa naisia ja kohtelee heitä väkivaltaisesti. Hänelläkin on vääristynyt kuva miehuudesta ja naiseudesta.

        Mielestäni homoudesta/lesboudesta voi siis jopa eheytyä, mutta se ei tapahdu hetkessä (esim. jossain rukouskokouksessa), vaan vie aikaa. Niinkuin oikeastaan kaikki sisäinen parantuminen, oli se sitten insestiä, huonoa itsetuntoa, masennusta, jne.

        Tunteilleen ei ihminen mitään voi,eikä Jumala niitä tuomitse. Mutta ihminen voi itse päättää antautuuko tunteidensa vietäväksi vai ei. Luepa Mario Bergnerin kirja "Rakkauden uusi suunta", selventää sitä, mitä yritin tässä sepustaa.

        nykyään yrittäisi vielä esittää tuollaisia potilailleen, niin hän menettäisi toimilupansa hyvin äkkiä. Tiede on kehittynyt, mutta maallikoiden mielipiteet eivät näköjään pysy perässä.

        Freud muistaakseni aikoinaan kehitti tuon sinun teoriasi, mutta se on kumottu jo aikapäiviä sitten. Homous on täysin tervettä olitpä mitä mieltä hyvänsä.


      • bigcountry kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että Jumala ei ole luonut ketään homoseksuaaliksi. Mielestäni homous/lesbous johtuu siitä, että lapsena isä- tai äitisuhteessa ei ole kaikki ollut kunnossa. Näin lapsi ei ole päässyt kehittymään seksuaali-identiteetiltään "oikeaan" suuntaan. Homomies etsii isää siitä toisesta miehestä, jos on lapsena jäänyt isän rakkautta ja tukea vaille. Tai sitten äitisuhde ei ole ollut sellainen, kuin pikkupoika olisi tarvinnut, ja sen seurauksena hän alitajuisesti "hylkää" naiset ja ihastuu miehiin. Tällainen sielunvamma on voinut syntyä hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jo ennen kolmatta ikävuotta. Eli, olen sitä mieltä, että homoilla/lesboilla on vääristynyt seksuaali-identiteetti ja sen Jumala haluaa eheyttää. Ihan yhtä lailla kuin alkoholisti-heteromiehen, joka alitajuisesti (esim. lapsuuden henkisten vammojen seurauksena) vihaa naisia ja kohtelee heitä väkivaltaisesti. Hänelläkin on vääristynyt kuva miehuudesta ja naiseudesta.

        Mielestäni homoudesta/lesboudesta voi siis jopa eheytyä, mutta se ei tapahdu hetkessä (esim. jossain rukouskokouksessa), vaan vie aikaa. Niinkuin oikeastaan kaikki sisäinen parantuminen, oli se sitten insestiä, huonoa itsetuntoa, masennusta, jne.

        Tunteilleen ei ihminen mitään voi,eikä Jumala niitä tuomitse. Mutta ihminen voi itse päättää antautuuko tunteidensa vietäväksi vai ei. Luepa Mario Bergnerin kirja "Rakkauden uusi suunta", selventää sitä, mitä yritin tässä sepustaa.

        Siis sen lisäksi, että se on kumottu jo aikapäiviä sitten.

        Tämähän ei nimittäin selitä sitä, miksi normaalien vanhempien lapsesta "tulee" homoseksuaali. Ei kaikki homoseksuaalit ole rikkonaisesta perheestä eikä kaikilla ole ollut huonoa lapsi-vanhempi -suhdetta.

        Ja mitä tähän eheytymiseen tulee... Mikäli Jumala haluasi eheyttää homoseksuaalien seksuaali-identiteetin, niinkuin väität, niin miksi kaikki, jotka vilpittömästi tahtovat parantua ja vuosikaudet pyytävät sitä rukouksessa eivät eheydy?

        Lopuksi.. Kiitoksia kirjavinkistä. Ehkä luenkin.


      • hyvin,
        bigcountry kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että Jumala ei ole luonut ketään homoseksuaaliksi. Mielestäni homous/lesbous johtuu siitä, että lapsena isä- tai äitisuhteessa ei ole kaikki ollut kunnossa. Näin lapsi ei ole päässyt kehittymään seksuaali-identiteetiltään "oikeaan" suuntaan. Homomies etsii isää siitä toisesta miehestä, jos on lapsena jäänyt isän rakkautta ja tukea vaille. Tai sitten äitisuhde ei ole ollut sellainen, kuin pikkupoika olisi tarvinnut, ja sen seurauksena hän alitajuisesti "hylkää" naiset ja ihastuu miehiin. Tällainen sielunvamma on voinut syntyä hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jo ennen kolmatta ikävuotta. Eli, olen sitä mieltä, että homoilla/lesboilla on vääristynyt seksuaali-identiteetti ja sen Jumala haluaa eheyttää. Ihan yhtä lailla kuin alkoholisti-heteromiehen, joka alitajuisesti (esim. lapsuuden henkisten vammojen seurauksena) vihaa naisia ja kohtelee heitä väkivaltaisesti. Hänelläkin on vääristynyt kuva miehuudesta ja naiseudesta.

        Mielestäni homoudesta/lesboudesta voi siis jopa eheytyä, mutta se ei tapahdu hetkessä (esim. jossain rukouskokouksessa), vaan vie aikaa. Niinkuin oikeastaan kaikki sisäinen parantuminen, oli se sitten insestiä, huonoa itsetuntoa, masennusta, jne.

        Tunteilleen ei ihminen mitään voi,eikä Jumala niitä tuomitse. Mutta ihminen voi itse päättää antautuuko tunteidensa vietäväksi vai ei. Luepa Mario Bergnerin kirja "Rakkauden uusi suunta", selventää sitä, mitä yritin tässä sepustaa.

        eli huonosti, voitaisiin myös heterous selittää sillä ettei lapsi saanut kriittisessä vaiheessa kunnon vanhemmuutta joko isältään tai äidiltään.


      • bigcountry
        Veria86 kirjoitti:

        Siis sen lisäksi, että se on kumottu jo aikapäiviä sitten.

        Tämähän ei nimittäin selitä sitä, miksi normaalien vanhempien lapsesta "tulee" homoseksuaali. Ei kaikki homoseksuaalit ole rikkonaisesta perheestä eikä kaikilla ole ollut huonoa lapsi-vanhempi -suhdetta.

        Ja mitä tähän eheytymiseen tulee... Mikäli Jumala haluasi eheyttää homoseksuaalien seksuaali-identiteetin, niinkuin väität, niin miksi kaikki, jotka vilpittömästi tahtovat parantua ja vuosikaudet pyytävät sitä rukouksessa eivät eheydy?

        Lopuksi.. Kiitoksia kirjavinkistä. Ehkä luenkin.

        En tiedä miksi kaikki uskovat homot ja lesbot eivät eheydy. Ehkä syy on sama kuin uskovilla heteroillakin; vaikka todella ja ihan aikuisten oikeasti haluaisi eheytyä, mutta sitten kun Jumala alkaa nostaa niitä kipeitä asioita pintaan, niin otetaankin takapakkia, koska kivun kohtaaminen tuntuu liian tuskalliselta. Kyllähän minäkin menneisyyteni haavoista haluan parantua, mutta kyllä olen monesti sanonut Jumalalle, että "Kiitos, mutta ei kiitos", koska en sittenkään halua kohdata ja läpikäydä sitä kipua.

        Ja toisekseen, tunnen homoja ja lesboja, myös uskovia, joten kyllä tuo "teoria" ainakin joidenkin kohdalla pitää paikkansa...


      • käskee
        bigcountry kirjoitti:

        En tiedä miksi kaikki uskovat homot ja lesbot eivät eheydy. Ehkä syy on sama kuin uskovilla heteroillakin; vaikka todella ja ihan aikuisten oikeasti haluaisi eheytyä, mutta sitten kun Jumala alkaa nostaa niitä kipeitä asioita pintaan, niin otetaankin takapakkia, koska kivun kohtaaminen tuntuu liian tuskalliselta. Kyllähän minäkin menneisyyteni haavoista haluan parantua, mutta kyllä olen monesti sanonut Jumalalle, että "Kiitos, mutta ei kiitos", koska en sittenkään halua kohdata ja läpikäydä sitä kipua.

        Ja toisekseen, tunnen homoja ja lesboja, myös uskovia, joten kyllä tuo "teoria" ainakin joidenkin kohdalla pitää paikkansa...

        kunnioittamaan isää ja äitiä. Nyt sitten sinun seurakuntasi alkaakin summittaisesti parjaamaan seurakuntalaisten vanhempia!

        Psyko"terapialla" voidaan istuttaa potilaisiin sellaisia kauhukuvitelmi mitä he eivät ole koskaan kokeneet, ja varmasti myös uskonnolliset gurut ja seurakunnan joukkovoima pystyy samaan.


      • bigcountry kirjoitti:

        En tiedä miksi kaikki uskovat homot ja lesbot eivät eheydy. Ehkä syy on sama kuin uskovilla heteroillakin; vaikka todella ja ihan aikuisten oikeasti haluaisi eheytyä, mutta sitten kun Jumala alkaa nostaa niitä kipeitä asioita pintaan, niin otetaankin takapakkia, koska kivun kohtaaminen tuntuu liian tuskalliselta. Kyllähän minäkin menneisyyteni haavoista haluan parantua, mutta kyllä olen monesti sanonut Jumalalle, että "Kiitos, mutta ei kiitos", koska en sittenkään halua kohdata ja läpikäydä sitä kipua.

        Ja toisekseen, tunnen homoja ja lesboja, myös uskovia, joten kyllä tuo "teoria" ainakin joidenkin kohdalla pitää paikkansa...

        "En tiedä miksi kaikki uskovat homot ja lesbot eivät eheydy. Ehkä syy on sama kuin uskovilla heteroillakin; vaikka todella ja ihan aikuisten oikeasti haluaisi eheytyä, mutta sitten kun Jumala alkaa nostaa niitä kipeitä asioita pintaan, niin otetaankin takapakkia, koska kivun kohtaaminen tuntuu liian tuskalliselta."

        Tähän ensimmäiseen kohtaan on vaikea väittää vastaan, meistä kukaan kun ei pysty puhumaan kuin omasta puolestaan. Itse koen, että olen aikanani rukoillut tarpeeksi, jotta Jumala olisi minut parantanut, jos se Hänen tahtonsa olisi ollut.


        "Ja toisekseen, tunnen homoja ja lesboja, myös uskovia, joten kyllä tuo "teoria" ainakin joidenkin kohdalla pitää paikkansa..."

        Minäkin tunnen homoja ja lesboja, ja kyllä, joidenkin kohdalla tuo teoria saattaisi hyvinkin pitää paikkansa. Kuitenkin ehkä suurempi osa tutuistani on lähtöisin hyvistä oloista, eikä heillä ole ollut minkäänlaisia ongelmia vanhempiensa kanssa, ainakaan ennen kuin ovat tunnustaneet seksuaalisuutensa. On myös helppoa olla sitä mieltä, että tämä teoria lisää juuri noita jälkimmäisiä vaikeuksia. Tuntuu, että osa vanhemmista syyttää itseään jälkikasvun homoseksuaalisuudesta, vaikka he olisivat tehneet parhaansa kasvatustyön kanssa.


      • bigcountry
        käskee kirjoitti:

        kunnioittamaan isää ja äitiä. Nyt sitten sinun seurakuntasi alkaakin summittaisesti parjaamaan seurakuntalaisten vanhempia!

        Psyko"terapialla" voidaan istuttaa potilaisiin sellaisia kauhukuvitelmi mitä he eivät ole koskaan kokeneet, ja varmasti myös uskonnolliset gurut ja seurakunnan joukkovoima pystyy samaan.

        En ensinnäkään puhu seurakuntani nimissä, vaan tuon ilmi omia ajatuksiani ja käsityksiäni. Ja toisekseen seurakunnassamme kyllä kehotetaan vanhempien kunnioittamiseen.

        Itse olen käynyt psykoterapiassa (terapeutti ei tietääkseni ollut uskokssa) ja sielunhoidossa, eikä kummassakaan koskaan istutettu päähäni minkäänlaisia olemattomia kauhukuvitelmia. Niitä minulla oli ihan omasta takaa, tosia ja tapahtuneita. Ja tämä tästä keskustelun aiheesta.


      • "Jeesus todellakin kumosi ruokakiellot"

        Jeesus ei todellakaan kumonnut ruokakieltoja! Jeesushan oli harras juutalainen ja noudatti kosheria taatusti.
        Ruokakielto on Paavalin teologiaa.
        Jeesus vaati Lain noudattamista, jopa paremmin kuin fariseukset.


      • bigcountry kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että Jumala ei ole luonut ketään homoseksuaaliksi. Mielestäni homous/lesbous johtuu siitä, että lapsena isä- tai äitisuhteessa ei ole kaikki ollut kunnossa. Näin lapsi ei ole päässyt kehittymään seksuaali-identiteetiltään "oikeaan" suuntaan. Homomies etsii isää siitä toisesta miehestä, jos on lapsena jäänyt isän rakkautta ja tukea vaille. Tai sitten äitisuhde ei ole ollut sellainen, kuin pikkupoika olisi tarvinnut, ja sen seurauksena hän alitajuisesti "hylkää" naiset ja ihastuu miehiin. Tällainen sielunvamma on voinut syntyä hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jo ennen kolmatta ikävuotta. Eli, olen sitä mieltä, että homoilla/lesboilla on vääristynyt seksuaali-identiteetti ja sen Jumala haluaa eheyttää. Ihan yhtä lailla kuin alkoholisti-heteromiehen, joka alitajuisesti (esim. lapsuuden henkisten vammojen seurauksena) vihaa naisia ja kohtelee heitä väkivaltaisesti. Hänelläkin on vääristynyt kuva miehuudesta ja naiseudesta.

        Mielestäni homoudesta/lesboudesta voi siis jopa eheytyä, mutta se ei tapahdu hetkessä (esim. jossain rukouskokouksessa), vaan vie aikaa. Niinkuin oikeastaan kaikki sisäinen parantuminen, oli se sitten insestiä, huonoa itsetuntoa, masennusta, jne.

        Tunteilleen ei ihminen mitään voi,eikä Jumala niitä tuomitse. Mutta ihminen voi itse päättää antautuuko tunteidensa vietäväksi vai ei. Luepa Mario Bergnerin kirja "Rakkauden uusi suunta", selventää sitä, mitä yritin tässä sepustaa.

        muidenkin nisäkkäiden homous niiden isä- ja äitisuhteiden kompleksisuudesta?


      • Epru
        Zelig kirjoitti:

        "Jeesus todellakin kumosi ruokakiellot"

        Jeesus ei todellakaan kumonnut ruokakieltoja! Jeesushan oli harras juutalainen ja noudatti kosheria taatusti.
        Ruokakielto on Paavalin teologiaa.
        Jeesus vaati Lain noudattamista, jopa paremmin kuin fariseukset.

        Ei homous ole oma valinta. Se on jo ollut meissä synnyttyämme. Olen vl-perheen lapsi eikä usko ole minua eheyttänyt. Joten eheytyminen on todellista humpuukia. En ole kaappihomo vaikka olen vl. Olen avoimesti kertonut omasta seksuaalisuudestani. Jota haittaa mun homous niin se on hänen ongelmansa, ei minun.


      • Epru kirjoitti:

        Ei homous ole oma valinta. Se on jo ollut meissä synnyttyämme. Olen vl-perheen lapsi eikä usko ole minua eheyttänyt. Joten eheytyminen on todellista humpuukia. En ole kaappihomo vaikka olen vl. Olen avoimesti kertonut omasta seksuaalisuudestani. Jota haittaa mun homous niin se on hänen ongelmansa, ei minun.

        että paviaanit, jotka harrastavat homosuhteita tekevät tietoisen valinnan.

        Elleivät ne ole heteroseksuaaleja "with issues" niin kuin Ted Haggard.


      • Ei ymmärrä
        bigcountry kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että Jumala ei ole luonut ketään homoseksuaaliksi. Mielestäni homous/lesbous johtuu siitä, että lapsena isä- tai äitisuhteessa ei ole kaikki ollut kunnossa. Näin lapsi ei ole päässyt kehittymään seksuaali-identiteetiltään "oikeaan" suuntaan. Homomies etsii isää siitä toisesta miehestä, jos on lapsena jäänyt isän rakkautta ja tukea vaille. Tai sitten äitisuhde ei ole ollut sellainen, kuin pikkupoika olisi tarvinnut, ja sen seurauksena hän alitajuisesti "hylkää" naiset ja ihastuu miehiin. Tällainen sielunvamma on voinut syntyä hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jo ennen kolmatta ikävuotta. Eli, olen sitä mieltä, että homoilla/lesboilla on vääristynyt seksuaali-identiteetti ja sen Jumala haluaa eheyttää. Ihan yhtä lailla kuin alkoholisti-heteromiehen, joka alitajuisesti (esim. lapsuuden henkisten vammojen seurauksena) vihaa naisia ja kohtelee heitä väkivaltaisesti. Hänelläkin on vääristynyt kuva miehuudesta ja naiseudesta.

        Mielestäni homoudesta/lesboudesta voi siis jopa eheytyä, mutta se ei tapahdu hetkessä (esim. jossain rukouskokouksessa), vaan vie aikaa. Niinkuin oikeastaan kaikki sisäinen parantuminen, oli se sitten insestiä, huonoa itsetuntoa, masennusta, jne.

        Tunteilleen ei ihminen mitään voi,eikä Jumala niitä tuomitse. Mutta ihminen voi itse päättää antautuuko tunteidensa vietäväksi vai ei. Luepa Mario Bergnerin kirja "Rakkauden uusi suunta", selventää sitä, mitä yritin tässä sepustaa.

        Mutta mistäs sitten johtuu, että ihan normaalissa perheessä kasvaneet lapset voivat olla homoja? Asiaa on tutkittu sen verran, että kasvuympäristö ei vaikuta lapsen seksuaaliseen suuntautmiseen. On jopa löydetty eräänlainen "homogeeni", joka määrää lapsen seksuaalisen suuntautumisen. Jumalahan luo meidät jokaisen yksilöksi, näin ollen homot on luotu sellaisiksi kuin ovat siinä missä heterotkin. Miksi siis Jumala tekee heille näin, eikö hän rakastakaan kaikkia sellaisina kuin he ovat? Ja ennen kaikkea, miten Jumala voi kieltää ihmisiä rakastumasta? Ei kuulostaa järin oikeudenmukaiselta minusta.

        Homous/lesbous ei siis ole mikään sairaus eikä siitä ole mahdollista "parantua". Ja ei, en ole itse homo tai lesbo, vaan ihan hetero. Silti en siedä homofobiikkojen homojen ja lesbojen syrjintää typerään vanhaan kirjaseen nojaten. Jos noudattaisitkin sitä kirjaa sanasta sanaan, mutta niin kun et varmastikaan tee. Te ihmiset valitsette sieltä kirjasta vain kohtia, jotka itsellenne sopivat. Minusta aivan tajuttoman typerää toimintaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe